2015 Şubat Anneleri

kızlar göğüs pompası philips aventte indirim varmış ebebekte şimdi gördüm. bunlardan almamız lazım deil mi (imza: acemi anne a.)

canım bilmiyordum böyle bi olay yasadıgını cok üzüldüm..Allah hepimizin bebeklerini korusun sag salim kucağımıza almayı nasip etsin

Âmin canım inşallah Allah bu sefer tamamına erdirir sağlıkla kavuşuruz. Bu arada ben hiç sağıma yatmamıştım hep soluma yatardım. Ama 180de 1 ihtimal gelip buldu.

Yaa kizlar oda alanlar yada bakanlar fiyatlari ne kadar ben bugun baktim ve şok gecirdim yaa begendigim modeller 5 bin tl falan o ney yaa ben yeni evlendim 5 bine salon takimi yemek odasi aldim vitrinsiz ama yani cook deilmi yaaa
aynı şoktayım dün her mağazada en ucuzunu bile sordum fiyatlar 3700 üstü

lansinoh ve philips avent / bu iki markadan hangisini tercih edersiniz annişler? acaba hangisinden almalı

Âmin canım inşallah Allah bu sefer tamamına erdirir sağlıkla kavuşuruz. Bu arada ben hiç sağıma yatmamıştım hep soluma yatardım. Ama 180de 1 ihtimal gelip buldu.
ben de bilmiyordum, Allah bi daha boyle acılar yaşatmasın inş heveslik aldırsın

manueli var bir de elektriklisi, manuel, alsak işe yarar mı acaba ya digeri sanki daha fazla parçası var tasıma acısından tek parca daha mantıklı sanki
manuel yorucu oluyormus ve cok zaman harcıyormussun sagmak için özellikle sütün azsa o yuzden bana elektrikli daha mantıklı geldi sanki

sağa yatmakla kordon dolanması mantıklı gelmedi bana zaten canım hiç öle bişi duymadım okumadım

kilosunun önde olmasına takılma. benimde aynı şekilde 2 hafta gibi bir süre önde çıkıyor son zamanlar önemli bu kilo olayı. doktor hiç şeker vs gibi bir şeyden bahsetmedi bana. şimdiki ölçümlerde 10 gün gibi bir sapma olabiliyor yeter ki geri kalmasın canım.kafa yapısı göbek çevresi haftasıyla uyumluysa kiloydu boyuydu hiç önemli değil. ayrıca tansiyon probleminde bebeğin gelişimi geri kalır ileri gitmez. benim yengemin 2. çocuğunda gebelik şekeri çıktı ileri düzey hemde insülün kullandı doğuma kadar. ama bebeği hiç öyle iri kilolu denmedi yani bazı durumlarda ilişkili oluyor. yoksa genetik tamamen gelişimleri. ayrıca benim annemde yüksek tansiyon vardı erkek kardeşimi doğururken kör oldu gözleri geçici süre düşün yani ölüyordu 2 3 gün hastanede yattı o zamanlar böyle incelenmiyordu fazla ama erkek kardeşim 4 kilo doğdu ayrıca 60 cm idi. yani gerilik filan olmadı. rabbim korusun onları biz tedbiri elden bırakmayalım ama lütfen bebeğin kilo almasına çok fazla takılma. yemenden içmenden geri kalma.ayrıca en son bir tanıdığımız doğum yaptı bebeğin kilosuna 3.500 denmiş ama doğumdan sonra bebek 2. kilo 800 gram doğmuş aradaki farkı görüyormusun :)

canım benim kuzenimede 3500 demişlerdi çocuk doğdu hastaneden çıkarken 2500 grmış bir kilo fark çıkmış usg ile gerçeği arasında. Ben takmıyordum ama dr.un böle şekerden fln tansiyondan süpheleniyorum bebek fazla kilo alıo demesi bu kez bni etkiledi ben öle aşırı yemiyorum ki yesem bende kilo alırım 6 ayda 4 kilo almışım daha fazla alırdım çok aşırı hamur işleri tatlılar yesem şimdi iştahım cidden gitti psikolojik olarak :KK43: Benim bebeğim sağlıklı ben biliyorum :KK68: ama boşa beni stres yapıyor dr.um tedbirli olacam die.

image.webp

Kızımın Beşiği :KK36:

Kalpte Parlaklık bende de görülmüştü 18. Haftada, 24te bakıldı kaybolmuş dendi . İnş Öyledir gercekten ve inş seninki de kapanır . Üzülme kimsenin hareketlerine , bebiş de üzülür sonra . Önemli olan o :) başkaları değil annesi senin huzurlu olmana ihtiyacı var

İnşallah bizimkisi de öyle olur canım,ben 24. haftamdayım ama.Ayrıntılıda görüldü zaten sonra dr perinatoloğa yönlendirdi orda da durum değişmedi.Tabii parlaklığın tek başına bir anlam ifade etmediğini de söylediler ikili test sonucum da temizdi ama yine de kesin birşey konuşamıyorlar.Onlara da hak veriyorum.Doktorum takibini ben yapacağım bundan sonra dedi bebeşin kalbi için 1 ay sonrasına randevu aldık inşallah düzelir o zamana kalmadan hayırlısıyla :KK51: Neye göre belirir neye göre kaybolur bu şey bir bilebilsek ona göre davranırdık , maaşallah seninkinin geçmiş olmasına sevindim sağlıkla kucaüına da alırsın inşallah :nazar:

Canim eko istemedimi doktorun burda bikac arkadasdada ayni sorun vardi ama onlar fetal eko cektirmislerdi cogunluk dogumdan once kapaniyo cnm insallah olede olucak sikma canini esine gelince belki 3. Cocuk bakim maddi manevi zor oldugundan bole davraniyo olabilir cnm kendi dusunuyosa sana belli etmek istemiyoda olabilir ki erkekler zaten belli sure sonra monotonlasip odunlasiyolar cnm onuda hic takip kafana uzme kendini relex olmaya calis aman bisver gitsin:KK76::KK53:

Canım perinatoloğa gittik zaten profesördü kendisi çok ilgilendi sağolsun kalbindeki o parlaklık haricinde başka hiçbir problem yok maaşallah kalbi de güzel çalışıyor bebişimin profesör açıklayabildiği kadar açıklamaya çalıştı eşim gereksiz buldu herşeyi yanımda durmadı bile karşıdan bakmakla yetindi vlla bilmiyorum canım sizleri ama ben 6,5 yıllık evliyim tamam hala ilk günkü gibi olmayabiliriz herşeyde ama insana destek verilmesi gereken zamanlar vardır orada da yanımda durup bana destek olmayacaksa ne diye geldi ki yanımda :KK67:Gelmiş olmak için gelmesi daha da sinir bozucu,ben hastaneye kendim gidemiyor muyum sanki madem ona gereksiz geliyor gelmesin yanımda??

Parlaklığın tek başına sorun olmayabileceğini söylediler..detaylıda da radyoloji uzmanı sorun yok dedi.. Ben kızımı Rabbime emanet ettim hep,o yüzden içim rahat :) sende sıkma canını,dualara sarıl,yaradana sığın,inşallah bebişlerimiz çok iyidirler :KK66:

İnşallah canım benim,birbirimizi haberdar edelim yeni gelişmelerden olur mu?
Hepinize çok teşekkür ediyorum kızlar sıkıntılı zamanımda yanımda oldunuz.Sizleri de üzdüysem kusuruma bakmayın aslında yazmak istemedim önce ama benim çevrem hiç yok kiminle konuşurum bu konuları ve beni en iyi kim anlar,sonuçta hemen hepimiz aynı durumdayız böylece empati yapmak kolaylaşıyor.Dün çok buhranlı zamanımda yazmıştım ama bugün iyiyim çok şükür..

ben gebelikten çok önce başlamıştım ilaca ve gebelik düşündükten sonra artırdı doktorum dozunu o yüzden güzel seyretti sanırım, çünkü 3 lerde falandı hep doz artınca sonra 1,7 ye indi 2 ay boyunca, bu ay 2,15 olmuş biraz daha artırır artık ,

sende canını sıkma tahminde bulunmuş ortada bişey yok dediğin gibi sonra düşüne düşüne çıkacak tansiyonun şekerin , hele bi belli olsun ki farzetki şeker çıktı enkötü ihtimal diyetle hamilelik boyunca kontrol altında tutuluyor , iş arkadaşımda çıkmıştı ondan biliyorum sadece diyetine dikkat etti çocukları gayet sağlıklılar kendi içinde büyütme , Allah büyüktür , stres insanın içinde çoğalıyor belki de sadece büyük bi bebek doğuracaksın öyle düşün , iştahını kapatma, benim arkadaşım bol bol yeşillik yemişti. doktorun önermiştir sana da yemen gerekenleri onları uygula canım benim.

CAnım bende gebelikten önce başlamıştım 6.4 tü 4.9 a indi. İlaç başladım bu değerle 25 mf içiodum 3.06 oldu ve o ay hamile kalmıştım sonra arttırdım 50 gr içtim 1.88 e inmişti ama bebek 4.ayı doldurunca değerim birden pat die yükselmişti 3.81 e şimdi 100 mg içiyorum 1.14 e inmiş şükür :) 2.5 altında olsun da önemli olan o

Back
X