2015 Şubat Anneleri

Ben çok kilo aldım görenler az almışsın bi göbek diolar ama anlamadım okadar kiloyu nereye aldım daha yol var bilmiom çokta yemiyom ama 12 kilo aldım 20 ui geççem galiba:(

Gaviskon şurup çok iyi geliyor herkese tavsiye ederim

Doktor ne verirse artik cnm bakayim.

Yaptirmadim cnm düşünmüyorum zaten

Anliyorum sen bilirsin tabi cnm.

Ayy brnmde nefesim yetmiyo sanki su içerken ölcek gbi oluyorum mesela kıloda cok almadım ama demek normal artık

Normal değil gibi daha çok erken. Soralim doktora ne diyecek umarim yeni bir ilaç gelmez.

Kaç kilo aldınız

9.5 simdilik

Bende daha bir şeycik almadım. Ondan başlıyım dedim bari görünürde bir şey olsun. Öylesine bir oda yapıcam dolap ve şifonyeri alıcam ama perde gerek hali gerek. Park Yatak alıcam birde yatak odasına. Aslında şu yatağa birleşen beşikleri çok beğendim ama altı ay sonra kullanılmaz.Birde 700 tl civarında pahalı geldi.

İyi yaparsin tabi. Canim bende o yatakları begeniyorum ama dediğin gibi kisacik bir dönem değmez. Ben şuan calismiyorumda o yüzden sika sika yapiyorum fazla acilmadan. Bi beşik alican bende 2 yol idare etsin.

Bizim yanda hemen yorgancı var yaptırsam kullanışlı olur mı acaba yıkanır mı?

Bence olur dahada güzel olur hatta. Bende bulabilirsem boyle biryer çok iyi olur aslında. Yun hava aldirmadigindan bebeler için ilk baslarda pekte saglikli gelmiyor o yüzden bi donem pamuk yaptirayim diyorum bende.

Ben burdaki herkesten çok kilo aldım. Dr. Haftaya bakacak duruma göre şeker yüklemesine ama ben kiloda alsam öyle bir manyak ego varki sanki bende olmaz şeker gibi şeyler diye düşünüyorum.çıksa mors olurum.
Kac kilo aldınız

gaviscon yada benzer bi ilaç almayi denedinmi
dr lar in tek onerdigi bu zaten ilaç olarak
Yok canim henuz hic ilac kullanmadim. Dr randevum da 2 hafta sonra.. Gidene kadar bekleyemicem sanirim arayip soracam valla dedikleri kadar varmis ilk 3 ay ile son 3 ay zor olurmus diye :(

çocuğu wc ye kaldırdım.derken öbürü uyandı.onu geri uyutim derken benim uykum kaçtı.ben de size nacizane tavsiyede bulunmaya geldim.yavaş yavaş eşyalar alınmaya başlamış.(öncelikle Allah hepimize vaktinde sağlıklı doğum nasip etsin..)ama bu arada kendinize de bi acil durum çantası yapın.aramızda riskli hamilelik geçirenler ikizlere hamileler var.doğum olmasa bile başka sebeblerle kalma durumları olabiliyo.bir gecelik bi pijama takımı.terlik(terlik bi numara büyük olsun.son aya kalırsanız ayağınız büyüyebilir ya da ödem olabilir.sığmayabilir terliğe.)ıslak mendil.kağıt havlu rulo ve birer kat iç çamaşırı.belki bi de orta kalınlıkta şal ya da yelek gibi bişey.hastaneler sıcak oluyo ama titreme hali olabilir.ilk aklıma gelenler bunlar.süslü pijamaları da sonradan yavaş yavaş eklersiniz.eşinizin kolay bulabileceği yerde dursun çantanız.hadi gündüz satıcının insafına kalıp bişeyler bulur getirir ama bu işin gecesi de var.dursun kenarda.eşim ayağıma bi terlik uydurana kadar kaç kez git gel yaptı.
bizim 2011 topiğinde 26.haftada doğum yapmıştı arkadaş.süreç zorludur ama sonuçta çok sağlıklı bi bebeği olmuştu.26 dan sonra yaşam şansları gitgide yükseliyor inşallah.amacım korkutmak panik yaptırmak değil.sadece tedbir.alış verişe çıkmışken onuda koyun kenara diye.sabah sabah okuyup panik olmayın..eşim pc yi götürüyor.her zaman yazamıyorum.ondan bu saatte yazdım.iyi uykular anneler ve bebişleri..

çilek mobilyaya baktım ordakiler de çok kötü
ya cilegin adi kaldi artik hicbisi yok orda :))
mobilyaci benim bu dedigim. Kerkuk cad diye mi geciyor. Fatihbebe bebekcenin onunden devam ediyorsun makroya dogru cok gitmeden solda cilek ve caploomba var. Fikrin olur bak bence. Internetten de bakabilirsin yerine, tam tarifedebildim mi bilmiyorum
Çilek mobilyayi biliorm cnm kayinvalideme cok yakin oraya gittigimde bi bakalim bakalim.. haftasonuda Mobilyacılar siteesine gidelim dedim. Esim onemli deil hangisini begendiysen alalim dio ama benim icime oturuo cok pahali yaa 2 veya 2 bucuk candir 5 ney yaa :)

Tiroid ilacı kullananlar. Biliyorsunuz ilacı sabah aç karnına almak lazım. Benim şekerle tsh aynı gün bakılacak. Şeker için de aç gitmem gerekiyor. Tiroid ilacını içip bir saat sonra gitsem orada şekerli suyu içsem yine bir saat sonra kan alınacak. Yani tiroid ilacını içtikten iki saat sonra kanda tsh a bakınca değeri etkiler mi sizce? Yoksa hiç tiroid ilacını içmesem mi tahlil yapılıncaya kadar?

ya cilegin adi kaldi artik hicbisi yok orda :))

Çilek mobilyayi biliorm cnm kayinvalideme cok yakin oraya gittigimde bi bakalim bakalim.. haftasonuda Mobilyacılar siteesine gidelim dedim. Esim onemli deil hangisini begendiysen alalim dio ama benim icime oturuo cok pahali yaa 2 veya 2 bucuk candir 5 ney yaa :)
Yerini tarif etmek icin soyledim cilegi ben de begenmiyorum. Bebekcenin falan ust katindaki bebek takimlari gercekten anlamsiz pahali. Zurafali fln bir bebek takimi vardi caploomba da cok begenmistim ama.biz cocuk odasi aldik sonradan aldigimiz icin. Mobilyacilarda hic cesit yok ay konyada ise yarar birsey yok ki

çocuğu wc ye kaldırdım.derken öbürü uyandı.onu geri uyutim derken benim uykum kaçtı.ben de size nacizane tavsiyede bulunmaya geldim.yavaş yavaş eşyalar alınmaya başlamış.(öncelikle Allah hepimize vaktinde sağlıklı doğum nasip etsin..)ama bu arada kendinize de bi acil durum çantası yapın.aramızda riskli hamilelik geçirenler ikizlere hamileler var.doğum olmasa bile başka sebeblerle kalma durumları olabiliyo.bir gecelik bi pijama takımı.terlik(terlik bi numara büyük olsun.son aya kalırsanız ayağınız büyüyebilir ya da ödem olabilir.sığmayabilir terliğe.)ıslak mendil.kağıt havlu rulo ve birer kat iç çamaşırı.belki bi de orta kalınlıkta şal ya da yelek gibi bişey.hastaneler sıcak oluyo ama titreme hali olabilir.ilk aklıma gelenler bunlar.süslü pijamaları da sonradan yavaş yavaş eklersiniz.eşinizin kolay bulabileceği yerde dursun çantanız.hadi gündüz satıcının insafına kalıp bişeyler bulur getirir ama bu işin gecesi de var.dursun kenarda.eşim ayağıma bi terlik uydurana kadar kaç kez git gel yaptı.
bizim 2011 topiğinde 26.haftada doğum yapmıştı arkadaş.süreç zorludur ama sonuçta çok sağlıklı bi bebeği olmuştu.26 dan sonra yaşam şansları gitgide yükseliyor inşallah.amacım korkutmak panik yaptırmak değil.sadece tedbir.alış verişe çıkmışken onuda koyun kenara diye.sabah sabah okuyup panik olmayın..eşim pc yi götürüyor.her zaman yazamıyorum.ondan bu saatte yazdım.iyi uykular anneler ve bebişleri..
Evet dogru diyorsun. 32 haftalikken hastaneye yatirmisti dr suyu az diye ciger gelistirici yapilmisti. Pijamasiz klmistim ortada. Kendimiz icin acil duruma yonelik birseyler olmali evde.

CAnım bende gebelikten önce başlamıştım 6.4 tü 4.9 a indi. İlaç başladım bu değerle 25 mf içiodum 3.06 oldu ve o ay hamile kalmıştım sonra arttırdım 50 gr içtim 1.88 e inmişti ama bebek 4.ayı doldurunca değerim birden pat die yükselmişti 3.81 e şimdi 100 mg içiyorum 1.14 e inmiş şükür :) 2.5 altında olsun da önemli olan o

dün doktora bu 2,5 meselesini de sordum , bu konuda çok tartışma var bazıları 4,2 sınırdır diyo bazıları 2,5 bazılarıda gebelikte herzaman 4,2 nin yarısı alınmalı 2,10 yani diyor dedi, benimde ilacımı artırmadı benim içinde 2,5 sınır dedi ve kontrol süremi kısalttı hemen doz artırımına gitmeyelim dedi 3 hafta sonra yine gidecem bakalım

Cok ilginc. Burada sabah oglen aksam magnezyum veren doktorlar var. Gebelikte mecbur iciliyor. Agrim olmasa da rahimde cocuk kolay bas asagi donsun rahat diye gunde 1magnezyum iciyorum.

evet içen kişi çok , ben dahiliyeciye sordum ama belki kadın doğumcuların düşüncesi farklıdır bilemedim onu : ))

dün doktora bu 2,5 meselesini de sordum , bu konuda çok tartışma var bazıları 4,2 sınırdır diyo bazıları 2,5 bazılarıda gebelikte herzaman 4,2 nin yarısı alınmalı 2,10 yani diyor dedi, benimde ilacımı artırmadı benim içinde 2,5 sınır dedi ve kontrol süremi kısalttı hemen doz artırımına gitmeyelim dedi 3 hafta sonra yine gidecem bakalım

Kan tahlilini aç karnına mı vermiştin hapı içmeden önce?

Ben kilolu yazınca kilo konusu daha kapanmaz çook diyelim.utanıyorum artık sanırım bundan sonra yazmıycam.

Boşver bebişler sağlıklı gelsin hepberaber vericez. Büyük olasılıkla sen bizden daha çabuk vereceksin eski fit vücuduna kavuşuvericeksin.

Back
X