- 5 Ekim 2011
- 2.898
- 1.851
- 248
bebegin donmesini saglayacak egzersiz vermek ne guzel ama di mi. Bizim dr.lar olsa aa donmedi mi mecbur sezeryan derler. Ki ters gelis tek basina normal doguma engel degil, baska seyler de varsa engelmis.
Cok okuyorum yine normal dogum sezeryan vs. Alerjik cocuklarin artmasindan sezeryani suclu bulan var. Ama normal de bizdeki gibi olmamali, cik catala ikin degil dogum. Kolaylastirici yontemler var. Ben iyi dogurmusum bu sartlarda. Sanciya dayanamayana yol gostermek yerine cocugu yaparken iyiydi diyor ebeler. Iki cocugumu da alip avrupaya yerlesesim var. Annelik garip sey herseye kaygilanir oldum
zaten o ebeleride anlamış değilim ya. birgün acildeyim doğumu başlamış bir kadın geldi acilde ki çatala yatırdılar nasıl bağırıyorlar kadına bağırma diye. halbuki kadın sancı çekiyor belli kalk yürü dediler kadına azarlayarak. o gün bu gündür açıkçası ebelere karşı ön yargım oldu. halbuki bana kalsa onu orada yatıştırmak konuşarak yardımcı olmak en mantıklısıydı. ama nerdeee hepsi gır gır şamata işinde doktorlarla birlikte ben anlamıyorum hasta gelince hastayla ilgilenilir ama saçma sapan konulardan konuşmak daha doğru demek ki bu ülkede. ne olursa olsun bayanın orada ufakta bir şikayeti varsa yok birşeyin deyip eve yollanan dolu idi. ben biraz beklemek zorunda kalmıştım herşeyi gördüm neler yapıldığı nasıl davranıldığını. açıkçası bana orada öyle biri davransa ben bağırırım çünkü hiç gelemem ezik gibi davranılmasına. etliye sütlüye karışmayan her yola gelen ben şu doktor veya hemşirelerin insanı insan yerine koymamasına gelemiyorum. bana yardımcı olunmayacaksa benim doktora gitmeme de gerek kalmıyor o zaman. o yüzden doktorlara ve hemşirelere hep ön yargılıyımdır baştan beri. ilk önce tartar ölçer biçerim daha sonra o doktora devam ederim. yoksa ben gerçekten dayanamayıp cıngar çıkarabiliyorum. kendi kendime normal doğumu kolaylaştırıcı şeyleri okuyorum. hazırlamaya başladım kendimi neler yapılacağına dair. yani onlara gerek kalmadı açıkçası D: