2015 Şubat Anneleri

Hiç başaşağı olmadı işte. Her hafta ultrasona giriyorum. Dr habire ters diyor stres yapmaya başladım.
Benimde başından beri baş aşağı bakalım sonumuz nolacak ama stres yapma Rabbim hangi doğum hayırlı ise onu nasip edicek

Çene damak gelişimi için olumsuz etkisi var diyorlar ama ben onun uzun süre kullanılırsa olacağını düşünüyorum emzik candır bence
ben beş yaşına kadar anne memesi ve yanında 3 parmağımı emdim. emdim diyorum çünkü 5 yaşında 1.sınıfa başlamıştım (annem başından atmak ıcın okula yazdırmıştı) okuldan gelip anne gizlice biraz emebilir miyim derdim. parmaklarımı emmekten parmaklar ince kalmıştı diğerlerine göre. yani emzik vermesen emecek bir şey buluyorlar demek ki :))

hehehe :) takıntı denince akla ben gelirim etrafımda . o yüzden size ayak uydururum sorun olmaz :)
kan ilacı içmiyorum ama sabahları dediğin gibi 1 gün olmasa 2. gün gene içim kalkıyor. aç mı kalkıyorsun çok diyorlar ama daha ne yapayım bilemedim gece yatarken sütümü içiyorum sabaha karşı da kalkıp bişiler yemek istemiyorum ki :KK43: neyse artık bebişler için katlanıcaz... sabah kalkınca lavaboya gitmek dediğin gibi işkence. bir de eşim sen alışkanlık edindin tut kendini demez mi deli oluyorum tutulmuyo keşke tutabilsem ben de bayılmıyorum ki çıkarmaya.
Erkeler anlamıyo canım boşver sen onu. Dün burda bi arkadaşımız yazdı dışardan göbüş büyüyo sadece gbi gözüküyo ama içerde bulantı kusma bel ağrısı yürüme zorlupu yorgunluk duygusal değişimler mide ekşimeleri baş dönmeleri tansiyon şeker daha neler neler var.ben belim ağrıyo diyince eşim hamilesin ondan ağrıyo niye sıkıntı yapıyrsun sebebi belli diyo. Be adam azıcık masaj yapsan oy canım karıcığım bunların karşılığında sevimli mini mini bi yavrumuz olcak diye teselli etsene. Zaten olması gereken deyip çıkıyo işin içinden. Bide her akşam hasta gibisin sanki diyo. Eskisi gbi olayım istiyo şen şakrak tepesinde gezen habire öpen şakalar yapan onunla uğraşayım istiyo. Ben neyle mğcadele ediyorum anlamıyo bile...

Agiz mendilini de makinede yikadim ben. zaten sabun tozu ile yikadim. Kiyafetlerin tek kiri kusmuktu.kakali olani onceden yikarsin zaten elinde. Fazla titiz olmayin sakin. Alerjik ve sık hasta olan bir bebeginiz olur. Zaten topraktan cimenden uzakta cocuklarimiz sonra cimene alerjisi oldugu ortaya cikar okula basladiginda. saglik icin titizlik zararli genetik bir alerji durumu yoksa.
Citcili badi mi zibin mi demissiniz. Ikisi bir arada olani var civilde vardi. Alt taraf citcitli ustu yandan giydirilebiliyor. En iyisi o. Gobek dusmemisken bile bundan giydirdim sonucta kiafetleri bebegi daraltmiyor gobegini sıkmiyor.
Oglum 35 ten sonra dondu dogum pozisyonuna. Ondan once bi ters bi duzdu hic takmadim.
Havlu ne kadat iyi de olsa suyunu almayabiliuor. Suyunu alsa sert oluyor. Icine tulbent kullandik biz. Giyirmeye baslarken tulbenti aliyorsun boylece islak havlu ile de cok durmamis oluyor. 2-3 aydan sonra normal havluya geciyrsun.
Annanemi ugurladik bebegim kipir kipir. Hayat zor, hic toz pembe degil, anne olunca anasiliyor gercekten buyuklerin kiymeti.. Bassagligi dileyen herkese tsk ederim.

Çay kahve içemiyorum şekerli şeyler yiyemiyorum karbonhidrat sınırlı ben nereden enerji alıcam yaw sürekli yorgunum.
Cnm ben Yiyebiliyorum ama biraz önce ağladım halsizlikten Boğazlarında geçmedi Ztn çok çaresiz hissediyorum

Agiz mendilini de makinede yikadim ben. zaten sabun tozu ile yikadim. Kiyafetlerin tek kiri kusmuktu.kakali olani onceden yikarsin zaten elinde. Fazla titiz olmayin sakin. Alerjik ve sık hasta olan bir bebeginiz olur. Zaten topraktan cimenden uzakta cocuklarimiz sonra cimene alerjisi oldugu ortaya cikar okula basladiginda. saglik icin titizlik zararli genetik bir alerji durumu yoksa.
Citcili badi mi zibin mi demissiniz. Ikisi bir arada olani var civilde vardi. Alt taraf citcitli ustu yandan giydirilebiliyor. En iyisi o. Gobek dusmemisken bile bundan giydirdim sonucta kiafetleri bebegi daraltmiyor gobegini sıkmiyor.
Oglum 35 ten sonra dondu dogum pozisyonuna. Ondan once bi ters bi duzdu hic takmadim.
Havlu ne kadat iyi de olsa suyunu almayabiliuor. Suyunu alsa sert oluyor. Icine tulbent kullandik biz. Giyirmeye baslarken tulbenti aliyorsun boylece islak havlu ile de cok durmamis oluyor. 2-3 aydan sonra normal havluya geciyrsun.
Annanemi ugurladik bebegim kipir kipir. Hayat zor, hic toz pembe degil, anne olunca anasiliyor gercekten buyuklerin kiymeti.. Bassagligi dileyen herkese tsk ederim.
basın sağolsun canım mekanı cennet olsun

Çene damak gelişimi için olumsuz etkisi var diyorlar ama ben onun uzun süre kullanılırsa olacağını düşünüyorum emzik candır bence
emme gudusu guclu bir bebekse emzik candir. Ama denemek icin ilk aylari kacirmayin sonra almiyorlar. Deli gibi tokken meme isteyip kisacagina emsin emzigi huzutla uyusun. Sadece uyku araci olarak kullandim ve 17 aylikken biraktirdim. Gun icinde emzikle gezmeye karsiyim sadece

Emme bir refleks bebekte. Her zmn aç olduğu için emmiyor bizzat yeğenimde yaşadım 2 saat annede durururdu çeker çekmez ağlardı. Parmağımızı yarım saat morartana kadar emerdi niye bundan süt gelmiyor diye ağlamazdı. Emzik iyi değil diye vermediler ilk başta bizde bilmedik emme ihtiyacının açlıktan baska birşey olduğunu. Saatlerce emzirmekten kardeşimin göğüsleri kanamaya başladı yastıkları ısırıyordu o emerken. Derken mastit oldu iki göğsü birden antibiyotik iğnesi başlandı ve hızla sütü kesildi. Tam 40 günlüktü kuzucum ememiyordu artık. O yüzden ben çılgınca emzirmicem inşallah 30 30 dk iki meme tamam. En azından uzun süre emer.. hala üzülüyorum yeğenime
bnm okuduğum kitapta emzigi oneriyorlar her agladiginda emzirmek o bebeği atistirmaci bebek yapar diyor eğer karni tok olduğu halde agliyorsa emme reflexini tatmin etmek için emzik verilebilir diyor

Erkeler anlamıyo canım boşver sen onu. Dün burda bi arkadaşımız yazdı dışardan göbüş büyüyo sadece gbi gözüküyo ama içerde bulantı kusma bel ağrısı yürüme zorlupu yorgunluk duygusal değişimler mide ekşimeleri baş dönmeleri tansiyon şeker daha neler neler var.ben belim ağrıyo diyince eşim hamilesin ondan ağrıyo niye sıkıntı yapıyrsun sebebi belli diyo. Be adam azıcık masaj yapsan oy canım karıcığım bunların karşılığında sevimli mini mini bi yavrumuz olcak diye teselli etsene. Zaten olması gereken deyip çıkıyo işin içinden. Bide her akşam hasta gibisin sanki diyo. Eskisi gbi olayım istiyo şen şakrak tepesinde gezen habire öpen şakalar yapan onunla uğraşayım istiyo. Ben neyle mğcadele ediyorum anlamıyo bile...

ayneen öyle. ben de bizim topikte yazdım öyle geçenlerde. Hamilelik tamam hastalık değil ama hastalıklarda yaşanan belirtileri yaşıyoruz işte basbaya. vücudumuz, zihnimiz hamilelik öncesi gibi değil kesinlikle. Ben de hep dışardan bakardım hamilelere ay ne sevimli derdim. Valla bana kızıcaktır belki bir kısmınız ama sanırım ben ay ne tatlıydı hamilelik diyemeyeceğim doğurduktan sonra. Akşam işten çıkıp alışverişimi yapıp evime koşar mutfağa dalar yemeklerimi yapar akşama tatlılar pastalar yapardım sporumu yapardım şimdi kuyruğu sıkıştırıp iki durak ötedeki anneme gidiyorum yemeğe. eve gelip duş ve hoop yatak. hiç hoşlanmıyorum bu halimden ama bu süreci artık böyle kabul ettim yoksa psikolojim bozuluyor mutfağıma kokular yüzünden giremediğim için günlerce ağladım başlarda.

900 tl mi veremezsin? Daha ucuzu olur mu ki.
900 tl olan hastanede yapıcam doğumu fiyatı uygun ama normal doğum yapmazlarsa diye korkuyorum benim muayene olduğum doktorumda pahalı daha tam konuşmadık ama 5000-6000 civarıdır acıbadem hastanesine gidiyorum

Hasta ötesiyiz aylardır bi de yanlış bşey yapmiim de zarar vermiim korkusu

Benim arkadaşım 30 haftalık doğum yaptı ve uzun süredir su azlığı vardı. Senin arkadaşımın durumu daha iyi gbi. Sağlıklı bi şekilde doğum yapar inş. Çok üzüldüm ya dua edicem ona hemen
ayy saol kuzum ya allah kimseyi yavrusuyla sınamasın.İnş.sağlıkla doğup anacığıyla kavuşur.

900 tl olan hastanede yapıcam doğumu fiyatı uygun ama normal doğum yapmazlarsa diye korkuyorum benim muayene olduğum doktorumda pahalı daha tam konuşmadık ama 5000-6000 civarıdır acıbadem hastanesine gidiyorum

Hmm pahalıymış gerçekten. Bir de ocaktan sonra artış oluyormuş sanırım. Allah yardımcımız olsun inşallah.

Bende insanlarn saçma yorumlarından sıkıldım insan ister istemez sorguluyor. Geçen komşu teyze uğradı doğum yaklaştı dimi dedi yok dedim 7. Aya yeni girdim eeee dedi sanki göbek aşağı inmiş gibi . Onu bi taktım göbeğimi inceleyip durdum bugün okuldan salağın biri aaa baya inmiş bak göbeğin dedi . Sonra çay dağıtan teyze kaç aylık oldunuzdedi 7 dedim ikiz mi diye sordu yoo hayır neden dedim 7 aylık görünmüyor daha büyük dedi. Allahım Yarabbim ya gerçekten anlıyorlar mı kafadan mı atıyorlar bişey söylemek için mi söylüyorlar anlamadım doktor kontrolüne gidince sorucam.
Bosver takma benim de karnim asagida her goren bu kız diyo yok erkek diyorum gorursun diyen bile var... Vucut yapim boyle anlatamiyprum yayvan bir karnim var kızimdada boyleydi. 7 aydan sonra herkez senin gunun gelmis doyordu 40+3 de dogum yaptim

Back
X