Ya katla koy onlar penye açılırlar kırışacaklar bir şey olmaz. Benimde makinede çıkarıp ütüleyip en üste koyacağım.
Pis bile olsa yeni alınan şeyi yıkamaya hiç sevmiyorum. Mesele bebek olmasa hayatta yıkamam
ne yiyor bu adam bi patates kaldı sanki , işin zormuş bacım
Ya benim kuzen 37 de izne ayrıldı. Evde çanta hazırlarım diye düşündü. Bir gün dinleneyim yarın yıkama işine başlarım diye düşünürken ikinci gün sezeryanla aldılar. Kıyafet yıkanmamıştı. Hastaneden giydirdiler. Evden de pijamaları geldi bir şeyde olmadı yani. Her şey normaldi. Biz çok abartıyoruz.ya ben sıkıyorum biraz kendimi şu bebeğin kıyafetleri konusunda, yıkayayım da çıksın aradan diyorum. Allah korusun erken falan gelse, millet bi de kıyafet mi yıkayacak benim için. hiç de sevmem biri arkamdan konuşsun. elim tutarken akşamdan akşama yapabildiğim kadarını yapmaya çalışıyorum işte. Allah güç kuvvet versin hepimize.
BEn utuledm askiya astim simdilik, katlarken kat yerlerini kenara denk getir, bide en üste koy cantan çok küçük olmazsa kırısmaz
Ya benim kuzen 37 de izne ayrıldı. Evde çanta hazırlarım diye düşündü. Bir gün dinleneyim yarın yıkama işine başlarım diye düşünürken ikinci gün sezeryanla aldılar. Kıyafet yıkanmamıştı. Hastaneden giydirdiler. Evden de pijamaları geldi bir şeyde olmadı yani. Her şey normaldi. Biz çok abartıyoruz.
benim göğüs ucum yoktu ama şimdi bakıyorum büyüdükçe uç da çıkmış yani eskiden dümdüzdü şimdi varlar acaba daha büyür mü ki ?
gözün korkmasın cnm. 12 saatin hepsini çığlık çığlığa sancı çekmiosun. aralıkları başlarda uzun oluyor. o kısımda yatıyorsun yani çok da zorlanmıyorsun. doğuma yakın kısımlarda artık sancı sıklaştığı için acın artıyor. gerisi doğum zaten. ilk doğumlarda özellikle 12 saat falan bu süreler normal.
hehehe ne yapıyorum bazen biliyor musun, taze fasulyeyi patatesli yapıyorum, o patateslerini yiyor ben de fasulyelerini :))))
eee iki tencere yemektense, 1 tencere yemek daha mantıklı.
Ayrıca iki haftada iki kilodan ne olcek. Bundan sonra alın artık bir şey olmaz ilk aylarda az aldunız
Hafif geçer inşaAllahgözün korkmasın cnm. 12 saatin hepsini çığlık çığlığa sancı çekmiosun. aralıkları başlarda uzun oluyor. o kısımda yatıyorsun yani çok da zorlanmıyorsun. doğuma yakın kısımlarda artık sancı sıklaştığı için acın artıyor. gerisi doğum zaten. ilk doğumlarda özellikle 12 saat falan bu süreler normal.
aynen valla buraya yazınca zaman geçiyor sankikız bura da olmasa hiç zaman geçmeyecek , bak perşembe gelmiş hıphızlı : )))
Şal yerine yelek tercih ettim atlet unutmuşum bak. Onuda ekliyim.bebek için olanlar yeterli gözüküyor bende hemen hemen aynı şeyleri koyacağım.
ben patik koyucam bir çift çok üşüme olabilir diye. ne olur ne olmaz dursun kenarda. bir tane bende normal alt üst gecelik,bir tane elbise bir de polar gecelik aldım. 2 adet atlet 2 adet iç çamaşırı,bir tane şal koyacam.
ben eşime kk ilgili bir sürü şey anlatıyorum ama erken kalkanlar, hamarat hatunlar vb konuları anlatmıyorum :) insanların aklını bulandırmaya gerek yok diye düşünmekteyim :)Kocamdan önce kalkıyorum ama ona pek hayrım yok. Kendime kalkıyorum. Hoş kahvaltı falan yapsa her sabah hazırladım ama maalesef
Ben forumda çok okudum kolay doğum hikayeleri. Patır patır doğurmuşlar hemde ilk doğum. Çok acı olmamış. Geneli ya fazla yürümüş yada fazla yüzmüş yada duş almış sık sık. Hurma yemişler bide bolbol. Çok yürüyemiyorum ama duşa her gün giriyorum son ay bolbol hurma yicem insş.Kızlar günaydın,
Hypnobirthing diye bi kitap okuyorum. Acı var acıycak doğum zorlu bi şey diye düşündüğümüz için ve çevreden bu şekilde dayatıldığı için acı çekiliyo diyo. Eğer kendimizi olumlu olarak şartlandırırsak hiçbi şe hissetmiyomuşuz. Sadece bası hissediyomuşuz. Kitabın ilerleyen bölümlerinde her sancı (onlar dalga diyo) geldiğinde nasıl nefesle geçiştireceğimizi gösteren egzersizler var. Oralara gelince burda paylaşırım. İlk doğum olacağı için doğum hakkında pek bi şe bilmiyom belki de bu doğrudur acısız doğurururm diye düşünüyom. Allah hepimize çoook kolay doğumlar nasip etsin :)
Ağız mendili koydum onu yazmamışım. Yelekte gece yatarken geldi aklıma terliği hiç düşünemedim ama polaris de çok süslü beyaz bi terlik vardı onu alayım. Orkid yerine hastane bezi düşünüyorum yinede orkit koyaım mı ?Bebek icin islak mendil agiz mendili yelek kendin icin terlik tarak havlu pecete orkid bir tane daha ic camasiri koyarsan garanti olsun:) ama gayet iyi listen abarti degil
Benim erkek bir kuzenim var. Evli ve evde yemekten tut çocuk bakımına kadar her şeyi severek yapıyor.
Annesi çok üzülüyor yazık çocuğuma diye söyleniyor. Bir gün kuzen dediki -anne babam sana yardımcı olmuyor diye her gün ağlanıyorsun ama ben evde iş yapınca üzülüyorsun. Bir terslik yok mu sence.
Anne anlamamazlığa vurdu.
peki çok katlamayayım o zaman. uzun uzun sereyim çantaya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?