• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Şubat Anneleri

Hatta 32 de direk gitmeyeyim istiyorum artık. Daha önce rapor aldığım zamanlarda da iyiydi. Dinlenmek gerçekten iyi bişey. Evin içinde ayakta kalsan bile dışarda ayakta kaldığından çok az oluyor. Nefes alamadım adım atamadım iki büklüm oldum resmen. Bebişler için dinlenmeliyiz. Allah onları sağlıkla kucağımıza alıp büyütebilmeyi nasip etsin inşallah.

seni çok iyi anlıyorum çünkü geçen hafta bende öyleydim
eşim işe almaya geldi kapıya kadar zor çıktım
arabada oturdum kaldım eve çıkamadım
doktor kızmıştı neden yordun kendini bu kadar diye
ben pazartesi yine rapor alacağım
32 ye kadar rapor alıp 32 de doğum iznine ayrılacağım
Allah ım korusun ona bişey olursa
erken doğum falan olursa
kimse benim hissettiğimi hissedemeyeck ve ben çalışıp onu zora soktuğum için ömür boyu vicdan azabı duyacağım :(

burdaki kumpir konuşmalarını okuyunca gece benim de canım istedi, senin gibi evde yapayım dedim baktım gerekli malzemem yok. saat gece 01.30 :) ama içime bir patates sevdası düştü karınım da acıktı ve bzim boşnakların yaptığı patatesli tuzlu kek gibi bi hamur var pratik bişey üsenmedim onu yptım gece 2 den sonra yedim :KK43: ama ymesem asla uyuyamazdım ilk kez aşermek neymiş anladım yani :D

Afiyet olsun canım ;)

sen bebekten bahsetmeye bıle korkuyorsun. hiç bebekten bahsettığini duymadım. oynuyor oynamıyor şu bu hiç.
sadece bir kez kemık boyundan bahsetmıştin.
iyidir iyi bebito.

Korkuyorum gerçekten yaw. Allahım korusun inşallah bebişleri.

seni çok iyi anlıyorum çünkü geçen hafta bende öyleydim
eşim işe almaya geldi kapıya kadar zor çıktım
arabada oturdum kaldım eve çıkamadım
doktor kızmıştı neden yordun kendini bu kadar diye
ben pazartesi yine rapor alacağım
32 ye kadar rapor alıp 32 de doğum iznine ayrılacağım
Allah ım korusun ona bişey olursa
erken doğum falan olursa
kimse benim hissettiğimi hissedemeyeck ve ben çalışıp onu zora soktuğum için ömür boyu vicdan azabı duyacağım :KK43:

Aynı şekilde düşünüyorum canım. 32 ye kadar rapor alıyım dedim ben de. Drla yarın konuşuncam. Hiçbişey bebişlerden önemli değil. Ben onbeş yıldır çalışıyorum bir gün bile rapor kullanmamışım. Artık hiç kusura bakmasınlar gerçekten.

selam kızlar yorucu doktor koşturmacasından anca annemlere girebildim. doktor kaşıntı için ve enfeksiyon için yine bir antibiyotik yazdı. 7 gün kullanacağım bütün şikayetlerin geçer dedi. Ege bey 2 kilo 400 gram olmuş doktor iri bebek dedi. şeker yüklemesini sordu dedim yaptırdım,o zaman iri olacak dedi eh olsun ne yapalım :) suyumuz vs her şeyimiz iyi 2 hafta sonra tekrar gidicem artık 2 haftada bir doktor kontrollerimiz benden haberler böyle.

Kızlar, taburcu oldum. iğneler serumlar derken nst de sancım düzeldi. Rahmimde 1.60 cm lik aşağıya inme varmış. Dinlenme verdi, yatıyorum kayınvalidem geldi, doktor sadece wc ye ve yemeğe kalkacaksın dedi. yatıyorum işte :KK43:

Canım çok çok geçmiş olsun. Sen dinlen bol bol, zamanını bekler inşallah bebişin..

Kızlar bişey soracam ben haftaa cuma doğum iznine ayrılacam tam 32. haftama giriyorum. özel bir hastaneye gidiyorum doktorum burdan rapor yazacaz sgk dan direk gözükecek dedi. devlet hastanesine de gidip imzalatmak grekirmi? özel hastanenin vardiği raporlarda bir sorun çıkmaz dimi? sonra o raporun çıktısını muhasebeciye vermemiz geekiyormuş sanırım. bu konuda bilgisi olan varmı?

Aynı şekilde düşünüyorum canım. 32 ye kadar rapor alıyım dedim ben de. Drla yarın konuşuncam. Hiçbişey bebişlerden önemli değil. Ben onbeş yıldır çalışıyorum bir gün bile rapor kullanmamışım. Artık hiç kusura bakmasınlar gerçekten.

öyle valla bende sanki kendi işimmiş gibi her işe koşturuyorum ama olan bana oluyor millet yan gelip yatıyor
artık biz kendimizi değil bebekleri düşünmek zorundayız
o masum günahsızın suçu ne ne diye zora sokup stresle tanıştırıyoruzki daha anne karnında

selam kızlar yorucu doktor koşturmacasından anca annemlere girebildim. doktor kaşıntı için ve enfeksiyon için yine bir antibiyotik yazdı. 7 gün kullanacağım bütün şikayetlerin geçer dedi. Ege bey 2 kilo 400 gram olmuş doktor iri bebek dedi. şeker yüklemesini sordu dedim yaptırdım,o zaman iri olacak dedi eh olsun ne yapalım :) suyumuz vs her şeyimiz iyi 2 hafta sonra tekrar gidicem artık 2 haftada bir doktor kontrollerimiz benden haberler böyle.
maşallah maşallah. Allaha şükürler olsun birincilik sende artık.
sen bilmiyorsundur yoksan makara yapıyorlardı bugun benle bebeğin kilosunda liderlik sende dıye.
demek olabılıyormus iri bebeklerde kilo.

Kızlar bişey soracam ben haftaa cuma doğum iznine ayrılacam tam 32. haftama giriyorum. özel bir hastaneye gidiyorum doktorum burdan rapor yazacaz sgk dan direk gözükecek dedi. devlet hastanesine de gidip imzalatmak grekirmi? özel hastanenin vardiği raporlarda bir sorun çıkmaz dimi? sonra o raporun çıktısını muhasebeciye vermemiz geekiyormuş sanırım. bu konuda bilgisi olan varmı?

canım bende özel hastaneye gidiyorum 2 seferdir rapor alıyorum
bir problem çıkmıyor
sadece başhekime onaylatmak gerekiyor
onuda doktorun sekreteri yaptırıyor bilgisayardan
ama sen sen ol emin olmadan ayrılma hastaneden
gerekirse rapor kalemine git raporunu bizzat onaylat
tekrar devlet hastanesine gitmene gerek yok
hastane onayladığı an sgk sistemine düşüyor
rapıru aldıktan ertesi gün sgk yı ara onaylat bakalım işlemişlermi işlememişlermi
raporun çıktısını muhasebecine veriyorsun o diğer işlemleri yapıyor
ama sen muhasebeciye verdim diye peşini bırakma

ben temmuzdaki rapor paramı hala alamadım peşine düşmediğim için
anca bugün onayladılar
yani takip edersen sorun çıkmaz
ama benim gibi bişey çıkmaz güveniyorum muhasebecime dersen çok uğraşırsın

ben yarın alcam raporu canım hastane sgk anlasmalı ise baska yerlere onaylatmana gerek yok

yok devlet hastanesine falan onaylatmana gerek.
onlar sana rapor verecekler ve sisteme işleyecekler. sen raporu muhasebeye vereceksın. ya da ben raporluyum dıye bıldıreceksın. muhasebecı sistemden gırıp raporlar ılgılı işlemleri yapacak.
ama raporu alınca unutma mutlaka söyle cezaya gırmesın.

öyle valla bende sanki kendi işimmiş gibi her işe koşturuyorum ama olan bana oluyor millet yan gelip yatıyor
artık biz kendimizi değil bebekleri düşünmek zorundayız
o masum günahsızın suçu ne ne diye zora sokup stresle tanıştırıyoruzki daha anne karnında
dün benım dışarda işim vardı işte dünya yol gıttım geldım hasta oldum.
bugun adam aradı bıraz once şuraya şu evrakı getırır mısınız dıye . kusura bakmayın benım kaç tane mukellefım var hepsının ayağına evrak götürsem yanmışım gelın alın dedım.
adamın eşi işteymıs kucuk çocukları varmış yıne kıyamadım elemanla gonderdım.
aslında hıc bızım işimiz de degıldı.

maşallah maşallah. Allaha şükürler olsun birincilik sende artık.
sen bilmiyorsundur yoksan makara yapıyorlardı bugun benle bebeğin kilosunda liderlik sende dıye.
demek olabılıyormus iri bebeklerde kilo.

hadi ya kaçırdımmı orayı ben :D sabah beri oradan oraya koşturuyorum valla anca oturdum totomun üstüne.sağlıklı olsunlarda kilo vs önemli değil :)

Çalışan anneye ayda bin lira
Çocuklar 3 yaşına gelene kadar ayda bin lira bakıcı yardımı yapılacak. Sistemden 0-2 yaş arasında çocuğu olan çalışan anneler yararlanacak

Hükümet, 3 çocuğu özendirmek için yeni düzenlemeler yaparken, önemli bir adım daha atıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) yeni yılda yaşama geçireceği '5 bin anneye 5 bin bakıcı' projesinin ayrıntıları netleşti.

'Evde Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi' kapsamında, çocukları 3 yaşını tamamlayana kadar teşvikten yararlanacak kadınlara yaklaşık bin lira yardım yapılacak. Uygulamadan yararlanacak kadınların 0-2 yaş arasında çocuğunun bulunması ve doğumdan sonra da işe dönmüş olması gerekiyor. Bu özelliklere sahip anneler, çocuğuna bakacak kişiyi kendisi bulacak. Çalışan annenin yakınlarından biri de sigortalı olarak çocuğa bakabilecek.

BAŞKAN AÇIKLADI
SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, çocukları 36'ncı ayı tamamlayana kadar teşvikten yararlanacak kadınlara bin lira civarında yardım yapılacağını söyledi. İlhan, proje ile amaçlarının kadınların işgücü piyasasında daha çok yer almalarını sağlamak ve destek vermek olduğunu belirtti. Kadınlara sağlanacak desteğin maddi bir teşvik olacağını ifade eden İlhan, "Çocuğa bakan kişilerin sigortalılığı önemli. Çalışan kadının yakınlarından birisi de sigortalı olup çocuğa bakabilir" şeklinde konuştu.

bu ne zamanın haberi,ne zaman icraata geçireceklermiş bunu ...

dün benım dışarda işim vardı işte dünya yol gıttım geldım hasta oldum.
bugun adam aradı bıraz once şuraya şu evrakı getırır mısınız dıye . kusura bakmayın benım kaç tane mukellefım var hepsının ayağına evrak götürsem yanmışım gelın alın dedım.
adamın eşi işteymıs kucuk çocukları varmış yıne kıyamadım elemanla gonderdım.
aslında hıc bızım işimiz de degıldı.

öyle olunca bende kıyamıyorum bazen zor durumda olduğum halde bende elalemin işini yapıyorum
ama sonra bi bakıyorum olay hiçde öyle değil
insan kendini kullanılmış hissediyor
aynı şey benim başıma gelse asla kimseden yardım isteyemeyeceğim durumlarda kendimi zora sokup yardım etmişliğim çoktur

mesela en basitinden işyerinde benden başka hamile yok
mutfak şefi tüm mutfak çalışanlarına söylemiş
cimcime ne isterse verin hatta yoksada yapın verin onu geri göndermeyin diye
adam bana her seferinde canın bişey isterse iste çekinme diyor
ama ben daha 2 defa burnuma mis gibi kokusu geldiği için gittim mutfağa bişey istemeye
onun dışında şefin bu dediğini duyan diğer çalışanlar sürekli gidip cimcime şunu istiyor deyip benden habersiz almışlar
iyi niyeti suistimalde master yapıyorlar
ağlayacaktım neredeyse söylediklerinde
hakkınızı helal edin ama ben şimdiye kadar 2 defa geldim bundan sonra asla gelmem dışardan söylerim yine size gelmem dedim
ben boş yere aç kalmışım orda millet benim üzerimden doyurmuş karnını hep

bende bişey diyemiyorum esime,şimdiye kadar da aldıklarının hesabını yapmadım ama şuan tek maaş geçiniyoruz ve bebişin bi sürü masrafı var bu kadar düşüncesiz olmalarına dayanamıyorum. Ben dedigin gibi yapayım en iyisi gidip kendim alayım bitsin.

doğru söylüyorsun

herkes kendi ayağını yorganına göre uzatıyor. biz de çift kredi ödüyoruz kimse nasıl geçiniyorsunuz demiyor. çift maaş alıyorsunuz diyor. :KK20:

Back
X