• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Şubat Anneleri

günde iki demir vitamini alıyorum. sabah açken iki kaşık üzüm pekmezi. ama pek bir şey değişmedi, konuşurken bile yoruluyorum

Demir ilacını alırken yanında c vitamini içeren bişey de al. Mandalina portakal olabilir. Bir de Demir aldıktan en az iki saat sonra süt içebilirsin kalsiyum Demir emilimini engellediği için hemen alınmamalı.

558853"]Sagol tesekkur ederim dua et benim icin :)
Ah canım ya ederim etmem mi ama bir büyüğünle paylaş bunu lütfen[/QUOTE]

Tamam paylasicam.inşallah ben suçlu cikmam
Sonunda...[/QUOTE]
sen suçlu olsan bile dayak nedir canım benim... bulmuş 22 yaşında aman kötülük olmasın aman düzelir diyen masumu...yapma yaptırma kendine bunu bebeğinden önce sana böyle davranmasına izin verme... hiç kimse sana vurma hakkına sahip değil... başkasının aklıyla akıllanacak adam başkasının aklıyla da dellenir bence.

Günaydın hanımlar... Uyandım ama hala yataktayım. Annemlerde yatıyor, kızımda hala uyuyor :) ailecek uykuyu seviyoruz. Benim miniğimi görmeme daha çok var. 19 aralıkta. Bu arada geçen buraya bi komşu teyzemiz geldi. Yıllardır görüşürüz. Kızı dediki, sen anlıyosun anne baksana cinsiyetine. Erkek srninki dedi, hayır biliyosun kız dedim. Yok bu erkek baksama top gibi karnın kesin erkek dedi. İnsanın içine kurt düşürüyolar ya:KK48:

Bebişlerin cinsel organları artık net bir şekilde görülüyor. Dr a gidince sorarsın tekrar canım yine bakar. Herkesin bünyesi bebiş taşıması başlaymış öyle göbek biçimiyle zor tutturulur yani ;)

Sanirim bana ozel bir durum. Oglumda kan ilaci icemedim cok kabiz oluyorum diye. Deger de cok dusmuyordu 11di. Kendimce iyi diyordum ama suyu hep azdi. Bunda da ne zaman kan ilacini biraksam suyu daha iyi olabilirdi diyor dr. Kendi gozlemim yani bilmem dogru mu
benimkinin suyu nasilki
aslinda benim kanim normalde daha az olur 10 civari olur ma bu sefer 11 iyi geliyor bana : ) onceden et yemezdim ama artik yiyorum son senlerde

daha dönüp donmemesi çok önemli değil ama canım ya 36 dan sonra falan onemliymis beni de artık 2 haftada bi çağırdı ay çok az kaldı galiba :)

Gözün Aydın canım benişine de maşallah. Rapor aldın mı? Nasıl alınıyor? Benim Dr um özel de benim herhalde hastaneye bitmem gerekicek.

ben sanadaha ıyı bır onerı sunayım..esın gelınce ona yaptır..yazık benımkı 9 da eve gelıyo bıde utu yapıyo:KK69:
Ahh canım benimkide ben yapayım diyor ama ben kıyamıyorum çok yoruluyor okulda ders dışındaki aktiviteleri de var biliyorsun.

utu yaparken bi tanede dizi aç internetden bak keyfine : )
Zaten ya dizi açıyorum yada müzik canım :)

Bence haline sukret arkadasim hamile kaldigimdan beri esim 180 derece degisti hatta bazen dayak bile girdi isin icine.derdime derman kimsede yok daha 22 yasindayim ama bu hayat degil yani hamdolsun genede demekten baska care yok.hamile kaldigim gunden beri agliyorum mesela...tek kavga sebebimiz ailesinin yanina gitmek istiyor surekli

Onu nasil duzeltebeilirim bilmiyorum.daha onca bana vurduğunda iki aylik hamileydim anneme babama söyledim uzulduler,esimi uyardilar ama sonuc gene ayni artik söylemiyorum. Bide onlarda üzülmesindiyorum.burada okuyorum ya arkadaşları maşallahsubhanallah diyorum.dert ettikleri sşeyler ne güzel şeyler ne hafif.benim imtihanimda bu yani sabir edicem yapacak bisey yok.güzel dilekleriniz için tesekkur ederim dualarinizda unutmayin

Canım birilerine söyle bu durumu ya ham,ile kadına dayak ne demek ya sen içinde onunda bir parçası olan bir can taşıyorsun hiç mi vicdan merhamet yok bu insanda. Gerçi insan demeye de şahit lazım ama. Bu adam hamileyken böyle yapıyor doğunca acaba bu çocuğa baba olabiliecek mi. ?RAbb,m tez vakitte hidayet nasip etsin düzelsn hatalarını anlasın inşAllah. Ama çekme yanibu adamı söyle birilerine yazık senin psikolojin ne durumda sen bebeğine doğunca nasıl iyi anne olacaksın yıpranacaksın daha çok. Allahım kolaylık versin.

Kızlar ben çarşamba günü doğurdum Bebeklerim şimdi küvez de 7 aylık oldukları için küvez e aldılar durumları iyiye gidiyor cumartesi sancım geldi anlamadım pazar da nişan geldi ambulansla beni hastaneye merkeze yolladı lar 4 cm açılma varmış doğum başlamış 4 gün doğumu durdurmaya çalıştılar ama açılma çarşamba günü 8 cm olunca normal dogumla ikizlerimi doğurdum dua edin siz daha hamilesiniz duaniz kabul olur inşallah bi an once yavrulariım sagliklarini kavussunlar

Allahım topiğimizin ilk annesi hayırlı olsun canım. RAbbim bebeklerini en kısa zmnda koklamanı emzirmeni nasip eder merak etme sağlıklı olun üçünüzde önemli olan bu :) Ayy ne güzeldir şimdi onlar RAbbim inş tez vakitte toparlanmalarını nasip eder cennet kokulularının canım...

bizim face varmiki canim
yani subat anneleri oalrak ?
ocak anneleri var biliyorumda subat goremedim

Var canım şubat grubu da ilk konu sahibimiz blck nikli arkadaş zaten o grubu açtığı duyurduğu için forumdan uzaklaştırılmıştı. Orada 4 kişi sessiz sakin boş duruyor grup :)

Aralati 29 ay olcak. Bakalim ne yapicaz. Tam iki yas krizinde simdi inatlasma bagirma.
Kitap aldik kitaptaki pnguenin kardesi oluyor. Kucuk pengueni gosterip o gitsin kendi evine diyor : pp
Az cok anlattik gobegimi merak etti cunki. Anlatinca da hoslanmadi duyduklaindan ahaha
benimkiler alisik ha birle paylasmis ha ikiyle farketmez herhalde onlaar : ))
ama oglan biseye kizdimi gelip karnima vuruyor :s
istemiyorum demiyolar pek,sabirsizlaniyoalr,alkis yapmasini ogetip emzik biberon verceklermis agzina :D

Dün cafedeyız dışarı cıktı tek Başıma kaldım öyle , çıktım gittim ben de peşimden geliyor. Çok kırıldım ya. TUM keyıfler onlara devam, bz her seyden mahrum tek basımıza kalalım

Benim eşim başından beri beri acı çekiyorum sen de Çek diye hamile bayanların eşlerine yaptırdıklarını anlatıyor. Habire dediği de acı çektirme politikası. O yüzden naz bile yapamıyorum canım acısa da söyleyemiyorum.

gece ebe nin verdigi dogum salonunu aradim ,kuru erik ye dediler, erik dedigimde buyuk siyah erikler oluyor ya o olmasi lazim
sabah wc ye uyanincada 6h30 du ondan yedim uç dort tane, bi br ilik su içtim
sabahdan beride 1 lt den fazla su içtim daha oglen bile olmadi
kabizligim geçti sukur ama bakalim hemoroidlerden nasil kurtulucam, yinede canimi acitiyor : (

Erik benim bir numaralı favorim de karın ağrıtıyor biraz ;) neyse geçtiğine sevindim.

Önce kanama mı olmuş? Sancı oldu anlamadım diyince korktum nasıl anlaşılmaz diye de.
once kanamam oldu yazdı zaten hafıf hafıf sancımda var dıyordu ama evıhastaneye uzakmış hatırladığım kadarıyla..dr a gıtmesı ıcın baya bır baskı yaptık o gun sonra gıdecem falan demıstı bırdahada gorunmedı..tahmın etmıstım doğum yaptığını da haberını bekliyordum ıste

Bu arada ysmn canım milletin karnına göre dediği cinsiyete takılma :) bnm kuzen kız doğurdu onun karnı sivrildikçe sivrildi son aylarda birde aşırı tatlı aşerdi die herkes gör bak bu bebek erkek diyordu ama dr.un dediği gibi kızları oldu. Benim karnım daha yuvarlak top konulmuş gibi öle sivri fln değil bana da diyorlar ki senin bebek kız, erkek değil. Dedim pipisini kaç kere gördük yav oğlum sermiş malı meydana duruyor kız olması imkansız :) ama ille yine millet kndi dediğini diretiyor o yüzden içine düşürme şüphe fln.

kan hapini aliyimmi diyorsun cnaim
bu sabah çikdim ,aksama gore çok çok iyyim ama korkuyorum ya aynisi yine olursa diye
bide magnezyum agirlikli su iç dedi ebe, hepar va rburda çocuklara falan ondan veriliyor dr tabsiyee diyor ilaç gibi ama marketde satiliyor :))

kizz bide diyare oluyormusum bu kadar ugrasip : ))))

Kan hapını aksatma ama düzenli çıkabilmek için erik de ye canım.

patatesın kabuğunu soyun,parcalayıp az suda haşlayıp ıyıce ezın..
bır havucu rendeleyip sıvıyağda kavurun ezdıgınız patatesıde ustune koyup 2 3 dk kavurmaya devam edın..tuz ve karabıber ekın.
karışımı dıkdortgen borcama yayın.ılıdıgındaustune yoğurt koyup yayın..ustune de nane pulbıber serpıstırın ;)

bebeler kılo alsın pattız yısın yoğurt yısın havuç yısın beya....

cok canınız çekerse yoğurdun ustune kornıson tursuyu kup doğrayıp serpıstırebılırsınız ..
;)

merhaba, aylardır şubat 2015 annelerini takip eden ve sizlerden biri olarak sormak istediğim bir soru var.

doğumdan sonra özellikle sezaryenden sonra göbeğin düzleşmesi için daha önce kuşak/korse takan veya takmayı düşünen var mıdır?

Sonra düşünülecek şeyler bunlar.

Gözün Aydın canım benişine de maşallah. Rapor aldın mı? Nasıl alınıyor? Benim Dr um özel de benim herhalde hastaneye bitmem gerekicek.
aldım canım raporu 32-37. haftalar arasında çalışmasında sakinca yoktur diye bi rapor..bi sor bakalim ozel muayenehaneyi kabul ediyorlar mi ama sanırım sgk anlaşmalı olmasi gerekiyor seninn nasıl geçti kontrolün

patatesın kabuğunu soyun,parcalayıp az suda haşlayıp ıyıce ezın..
bır havucu rendeleyip sıvıyağda kavurun ezdıgınız patatesıde ustune koyup 2 3 dk kavurmaya devam edın..tuz ve karabıber ekın.
karışımı dıkdortgen borcama yayın.ılıdıgındaustune yoğurt koyup yayın..ustune de nane pulbıber serpıstırın :KK66:

bebeler kılo alsın pattız yısın yoğurt yısın havuç yısın beya....

cok canınız çekerse yoğurdun ustune kornıson tursuyu kup doğrayıp serpıstırebılırsınız ..
:KK66:

canım ah güzel diyorsun da işte dr.larda biz şekeri olan yada olma ihtimali yüksek olanlara pattıs havuç yemeyin diyor onu napıcaz :KK43: ben dün gece canımi stedi die yedim vallahi pattısı bir anda burnuma koktu çok canım istedi. Diyet verdiler güya şeker sınırda die ama bnm diyetle ilgim alakam kalmadı böle programlı şeyleri yapmk bna göre değil ben kndim listeden önce daha iyi dikkat ediyordum böle kurulmuş robot gibi hissediyorum kndimi o yüzden de uymuyorum inadına canım yasakları istiyor götürüyorum vallahi yasak ne varsa :eek:

Back
X