2015 Şubat Anneleri

Aramzda dedektif var yaniii :) neyseki geçici cezaymış. Sosyal medya kullancak olanlar ayrıldı zatwn whatsapp kullananlarda. Bidaha da konusu açılmaz artık

Dedektif masum kalır ispiyoncu resmen. Burda sohbete katılmış sonra da kendine gelen özel mesajı şikayet etmiş. Hiç işim olmaz böyleleriyle.

kızlarhaberınız varmı bır aydınlatıverın

calısmayan annelere bır kerelıgıne mahsus 103 tl sut parası verıyolarmıs..

cocugun doğum kâğıdı,anne baba kımlıgı ıle sgk ya başvuru gerekıyormus..sonra para zıraate yatıyormuş..aslı varmı?

bu benim şimdiki halimle alakalı yoksa benim hamilelik öncesi hergün yerleri silen süpüren tuvaleti banyoyu ovan mutfağı dip köşe hergün çamaşır sulayan biriydim hala mutfağa aynı özeni gösteriyorum çünkü mutfak pis olamaz benim evimde. ama dediğim gibi şu 1 2 haftadır elim işe filan gitmiyor yapamıyorum daha doğrusu korkumdan olmuyor,sizler çocuk için yapmak zorundasınız ama bende mecburen yemekti oydu buydu yapmak zorundayım. yani aslında mecburum işleri yapmaya benimde yardım edenim yok ki annem çalışıyor ona kalsa gelip yapacakta ben engelliyorum çünkü doğuma az kaldı tam yapılsın istiyorum temizlik işlerini. ama ne bileyim gümüşlük çekmek koltuk çekmek yapmam bu halimle çünkü korku var bende. yani içim gitmiyor değil koltuk altlarına veya perdelere ama bebekte onlardan önemli deyip görmezden geliyorum anlatmak istediğim büyük işleri şu son zamanlarda yapmak biraz sakıncalı değil mi? o yüzden size hayran kalıyorum bu kadar işi bu halinizle başarabildiğiniz için ve gözünüz kara olduğu için.

aman 37 de dogurmayım da o 3 hafta sonraya kalmasa da raziyim

37 de doğum olucak ama gerçekte 40 olucak işte. Yani darkdays miydi soruyodu ya satı değiştirmeyle ilgili. Arkadaşı bir hafta fazla alabilmiş altı hafta olarak. Yani satı ileri gösterirse Dr 32. Haftadaki raporu 33 34 veya 35 te bile alabiliriz. Çalışma ortamı rahatsa bu sonuna kadar çalışma anlamında oluyor. Bebek normal gelişimini tamamlıyor 40. Haftada doğuyor ama kağıtta 37 yazıyor diyelim. O üç hafta sonraya ekleniyor. Ay çok ayrıntılı yazdım bu sefer umarım anlatabilmişimdir artık.

doğunca zaten hepimiz manyak olcaz temizlik yüzünden boşver tadını çıkart :)

ben sızın bu halinizi hıc yadırgamıyorum.. cunku evlada zor sahıp olan ınsanların korkularıda bence aynı nısbette cok oluyor.. esımın cocugu olmayabılırmıs evlenmeden oncekı dr raporuna gore bunu bana soyledıgınde tamam dedım olmazsa olmasın(kı çocuk sevgım pek yoktur aılemde fazlasıyla çocuk var ve ben hep onlarabakmıs buyutmus kışı oldum-bıktım halıyle)bız evlenir evlenmez nasılsa olmaz dıye dusunurken ben ılk denemede hamıle kalmışım..oyle ıstemedım kı hep düşsün çocuk dıye dua ettım..degıl koltuk çekmek halı yıkadım bırbasıma ..hıc ıstemıyordum cunku..2. çocuk ta aynen böyle oldu.nasılsa olmaz dıye ılk denemede hamıle kaldım..kendımı hıc esırgemedım,hıc kaybetme korkusu yasamadım..mesela 5 aylıktı pipili 1 hafta hıc kıpırdamadı. dr a gıttım dedım kıpırdamıyor ölmüş mü kalmısmı bır bakın..dr oyle endıse ettıkı defalarca kezmonıtoru banacevırdı bak annesı kalbı atıyor cok sukur bıseyı yok sen kendını cok yormuşsun odayorulmus dedı..cıdden bız kanepelerı yıkamıştık esımle 1 hafta dıp kose temızlık yapmıştım..

velasılın..sız banabakmayın..herkes bebek doğuruyor ama hıssıyat bambaskabısey ıste..kımı cenın halındeyken annesı sarıp sarmalıyor kımıde (ben)bebek doğunca yalancı emzık verınde sussun su çocuk artık dıyıverıyor ..bugunlerın tadını çıkarın bacım..

her seyle alakalı fıkrınız var dabununla alakalı yokmu kızzzdevletın zorla tahsıl ettıgı paralardan azcık alsaydık nolurdu yanı

anladım anladım ben kendi adıma dedim 37 de doğmasın diye daha ank a yeni gitmiş falan olucam 37 erken geliyor bana..satı ileri gösterip 40 a kadar çalışabilene de helal olsun derim ben 33 te pertim :) 36 yi göreyim yeter :)

öyle bişey bende duydum bir kereliğine veriliyormuş ama miktarı hakında bilgim yok

iremguzum
Emzirme Ödeneği

2013/20 sayılı SGK Genelgesinin üçüncü maddesi ve 5510 sayılı Kanunun 16’ncı maddesine göre, sigortalı kadına veya sigortalı olmayan karısının doğum yapması nedeniyle sigortalı erkeğe, Kanunun 4’üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri kapsamında kendi çalışmalarından dolayı gelir veya aylık alan kadına veya gelir aylık alan erkeğin sigortalı olmayan eşinin doğum yapması nedeniyle gelir aylık alan erkeğe diğer şartların yerine getirilmesi şartıyla emzirme ödeneği ödenmektedir.

Emzirme ödeneği verilmesi için aranan şartları yerine getiren erkeğin; isteğe bağlı sigorta, 2925 sayılı Kanun, 5510 sayılı Kanunun ek 5’inci veya ek 6’ncı maddeleri kapsamında sigortalı olması nedeniyle haklarında analık sigortası hükümleri uygulanmayan karısının doğum yapması halinde sigortalı erkeğe emzirme ödeneği verilecektir

Emzirme ödeneğinde 120 gün şartı var:
Sigortalı kadına veya sigortalı olmayan eşinin doğum yapması nedeniyle sigortalı erkeğe emzirme ödeneği verilebilmesi için, 5510 sayılı SS ve GSS Kanununun 4’üncü maddesinin birinci fıkrasının;
a) (a/SSK) kapsamında olanlar için doğumdan önceki bir yıl içinde en az 120 gün kısa vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması,
b) (b/BAĞ-KUR) kapsamında olanlar için doğumdan önceki bir yıl içinde en az 120 gün kısa vadeli sigorta kolları primi yatırılmış ve genel sağlık sigortası primi dâhil prim ve prime ilişkin her türlü borçlarının ödenmiş olması, şarttır.

Emzirme ödeneğinde 300 gün şartı dikkate alınır:
Emzirme ödeneğine hak kazanan sigortalılardan 5510 sayılı SS ve GSS Kanununun 9’uncu maddesine göre sigortalılığı sona erenlerin, bu tarihten başlamak üzere 300 gün içinde çocukları doğarsa, sigortalı kadın veya karısı analık sigortası haklarından yararlanacak sigortalı erkeğe, doğum tarihinden önceki 15 ay içinde en az 120 gün prim ödenmiş olması şartıyla emzirme ödeneği verilebilecektir.

Emzirme ödeneği tutarı 2013 yılında 95 liradır.

SORU:Tarım Sigortasına prim ödüyorum. Bir çocuğumuz oldu. Emzirme ödeneği alabilir miyim; kaç lira alırım? Bu konuda bilgi verirseniz sevinirim. Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
CEVAP: Doğumdan önceki bir yıl içinde en az 120 gününüz varsa, 95 TL emzirme ödeneği alabilirsiniz.

zaten o bişey olma korkusu yokmu?
arkamdan laf ederler şurası kirli burası dağınık diye
bende mutfağa girişeyim diyorum yapılacak çok iş var önce halıları yollayım dolaplar fayanslar elden geçmeli off düşünmek istemiyorum

en son sayfaya yazdım bak sgk nın sitesinde yazıyo emzirme ödeneği diye

Hiç duymadım ben. Olsa duyardık ama.

süt arttırıcı çayları yada markaların içeceklerini şimdiden kullansak bi zararı olur mu acaba dr'a sorucam umarım unutmam...

yemeğimi koydum düdüklüye sonrada bir pilav tamamdır bu iş. ama bir duş alsam iyi olacak yemek pişene kadar sonra annemler gelicek dayımlara gidicez oturmaya aman yine gezmeye yer buldum kendime

süt arttırıcı çayları yada markaların içeceklerini şimdiden kullansak bi zararı olur mu acaba dr'a sorucam umarım unutmam...

geçen facebookta çocuk doktoru diye bir sayfada bir doktora bu soru sorulmuş,işte laktamil falan içsem işe yarar mı demiş. doktorda bunlar patronların para kazanma yolu yoksa zaten sizin sütünüz gelecek ama stres ve su içme sıklığınız az olursa sütünüz azalır diyordu. ama şimdiden bu tür şeyleri içmek ne kadar doğru olur bilemem sen kendini sütüm olmaz diye şartlandırma. önemli olan bebeğin biberona alışmaması ve bu doktor aynı şu şekilde yazmış bebeğiniz eğer hemen hastanede biberon verilirse kolaya alışır memeyi çekmek zor gelir bu durumda memede süt azalır. ama bebek eve geldiğinde eğer memeyi tutmamakta direnirse o zaman zor yolu seçmeli anneler bebeğe biberon ile değilde çay kaşığı ile sütü vermeli sonra hemen memeyi vermeli o zaman bebeğe meme kolay gelirmiş
yani sıpaları illa zora alıştırıcan kolay olursa emmek istemiyorlarmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…