Aramzda dedektif var yaniii :) neyseki geçici cezaymış. Sosyal medya kullancak olanlar ayrıldı zatwn whatsapp kullananlarda. Bidaha da konusu açılmaz artık
camasırımı gece yıkarım ben hep..sabah gozumu acar açmaz ılk onu asarımhemen yatağımın carsaflarını çırpar duzeltırım..kızın yatağını toplarım.bu arada cay koymuşumdur çoktan demlenmıstır..hemen kahvaltıyı yaparız..bır kac saat nette takılırım ama o sıra ani bırsey olsa bıle evım topludur
cocugum yokken sız gıbıydım yatağımı toplamadan 3 4 gun gerı yattığımızı bılırımama zamanla duramıyorsun..yarın toplantım var,cuma yıne toplantım var..evde degılım..2 günlük yemegımı hazır etmem gerek..
ha ağrım sancım olmuyormu?olmaz olurmu..amayapmasam da ağrıyor.. hele son 2 haftadır uyku yok gecelerı kramplardan..sımdı bırde tetanoz asısından kolum kopmak uzere..ama dıyorumya benım yardım edecek kımsem yok...esım hafta sonları bıle cok zaman çalışıyor..bırde cocugun varsa bıraz hijyene onem vermek zorunda kalıyorsun..çocuk pıs evdeyken yemek yokken sen nasıl rahatına bakacaksın?
dese de kötü olurdu hep bu ikilemler .....
aman 37 de dogurmayım da o 3 hafta sonraya kalmasa da raziyim
doğunca zaten hepimiz manyak olcaz temizlik yüzünden boşver tadını çıkart :)ben hamile olmadan önce yaptığım işleri görseydin bu bünyeye bu vücuda nasıl bu işleri yapıyorsunuz derdiniz. yani koca evin dip köşe temizliğini 2 günde bitirirdim ki aslında normal standartlara göre biraz fazla titizdim. ama ne olduysa ilk zamanlar düşük olur korkusuyla iş yapmadım şimdi ise azıcık ayakta kalsam her yanım acıyor. yoksa bana iş miş ağır gelmezdi hala öyleyim içim gidiyor ama mecburum çünkü biraz psikolojik olarak kendimi engelliyorum. kucağıma çocuk bile almaya korkuyorum az kaldı biraz daha sabredicem artık ne yapayım :)
Ben de papatya çayı içiyosun sanmıştım.hahah kaşar , patates :) ay cok güldüm cok komik olmuş
Hakkaten yaYa deprem falan ani birşey olursa Allah korusun nasıl çıkıcaksın evden
Açılıyor de bize
ben sızın bu halinizi hıc yadırgamıyorum.. cunku evlada zor sahıp olan ınsanların korkularıda bence aynı nısbette cok oluyor.. esımın cocugu olmayabılırmıs evlenmeden oncekı dr raporuna gore bunu bana soyledıgınde tamam dedım olmazsa olmasın(kı çocuk sevgım pek yoktur aılemde fazlasıyla çocuk var ve ben hep onlarabakmıs buyutmus kışı oldum-bıktım halıyle)bız evlenir evlenmez nasılsa olmaz dıye dusunurken ben ılk denemede hamıle kalmışım..oyle ıstemedım kı hep düşsün çocuk dıye dua ettım..degıl koltuk çekmek halı yıkadım bırbasıma ..hıc ıstemıyordum cunku..2. çocuk ta aynen böyle oldu.nasılsa olmaz dıye ılk denemede hamıle kaldım..kendımı hıc esırgemedım,hıc kaybetme korkusu yasamadım..mesela 5 aylıktı pipili 1 hafta hıc kıpırdamadı. dr a gıttım dedım kıpırdamıyor ölmüş mü kalmısmı bır bakın..dr oyle endıse ettıkı defalarca kezmonıtoru banacevırdı bak annesı kalbı atıyor cok sukur bıseyı yok sen kendını cok yormuşsun odayorulmus dedı..cıdden bız kanepelerı yıkamıştık esımle 1 hafta dıp kose temızlık yapmıştım..bu benim şimdiki halimle alakalı yoksa benim hamilelik öncesi hergün yerleri silen süpüren tuvaleti banyoyu ovan mutfağı dip köşe hergün çamaşır sulayan biriydim hala mutfağa aynı özeni gösteriyorum çünkü mutfak pis olamaz benim evimde. ama dediğim gibi şu 1 2 haftadır elim işe filan gitmiyor yapamıyorum daha doğrusu korkumdan olmuyor,sizler çocuk için yapmak zorundasınız ama bende mecburen yemekti oydu buydu yapmak zorundayım. yani aslında mecburum işleri yapmaya benimde yardım edenim yok ki annem çalışıyor ona kalsa gelip yapacakta ben engelliyorum çünkü doğuma az kaldı tam yapılsın istiyorum temizlik işlerini. ama ne bileyim gümüşlük çekmek koltuk çekmek yapmam bu halimle çünkü korku var bende. yani içim gitmiyor değil koltuk altlarına veya perdelere ama bebekte onlardan önemli deyip görmezden geliyorum anlatmak istediğim büyük işleri şu son zamanlarda yapmak biraz sakıncalı değil mi? o yüzden size hayran kalıyorum bu kadar işi bu halinizle başarabildiğiniz için ve gözünüz kara olduğu için.
her seyle alakalı fıkrınız var dabununla alakalı yokmu kızzzkızlarhaberınız varmı bır aydınlatıverın
calısmayan annelere bır kerelıgıne mahsus 103 tl sut parası verıyolarmıs..
cocugun doğum kâğıdı,anne baba kımlıgı ıle sgk ya başvuru gerekıyormus..sonra para zıraate yatıyormuş..aslı varmı?
anladım anladım ben kendi adıma dedim 37 de doğmasın diye daha ank a yeni gitmiş falan olucam 37 erken geliyor bana..satı ileri gösterip 40 a kadar çalışabilene de helal olsun derim ben 33 te pertim :) 36 yi göreyim yeter :)37 de doğum olucak ama gerçekte 40 olucak işte. Yani darkdays miydi soruyodu ya satı değiştirmeyle ilgili. Arkadaşı bir hafta fazla alabilmiş altı hafta olarak. Yani satı ileri gösterirse Dr 32. Haftadaki raporu 33 34 veya 35 te bile alabiliriz. Çalışma ortamı rahatsa bu sonuna kadar çalışma anlamında oluyor. Bebek normal gelişimini tamamlıyor 40. Haftada doğuyor ama kağıtta 37 yazıyor diyelim. O üç hafta sonraya ekleniyor. Ay çok ayrıntılı yazdım bu sefer umarım anlatabilmişimdir artık.
tamam işte herşey çözüldü,
özel msjlar görülmüyor
heroini içimizden biri şikayet etmemiş, yarın dönecekmiş
kazen erkekmiş
:))
öyle bişey bende duydum bir kereliğine veriliyormuş ama miktarı hakında bilgim yokkızlarhaberınız varmı bır aydınlatıverın
cocugun doğum kâğıdı,anne baba kımlıgı ıle sgk ya başvuru gerekıyormus..sonra para zıraate yatıyormuş..aslı varmı?
ben de temizlik yapılacak dediğimde neyi var evin diyor... ben yormayayım kendimi diye sanırım... diyorum bir şey olsa rezil olacam millete :) hafta sonu yaparız birlikte diyor ama o hafta sonu gelmiyor bir türlü maalesef ancak bir süpürüp siliyor...
önceki gün nöbetçiyken mutfağın alt dolaplarını hallettim, dün yerleri cifledim işte yavaş yavaş yapıyorum ne yapıyım diyince eşim de öyle dedi...
onları düşündükçe ben de deli oluyordum ama dün bir rahatlık geldi öyle söyleyince
en son sayfaya yazdım bak sgk nın sitesinde yazıyo emzirme ödeneği diyekızlarhaberınız varmı bır aydınlatıverın
Hiç duymadım ben. Olsa duyardık ama.kızlarhaberınız varmı bır aydınlatıverın
süt arttırıcı çayları yada markaların içeceklerini şimdiden kullansak bi zararı olur mu acabadr'a sorucam umarım unutmam...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?