2015 Şubat Anneleri

Canım sanırım bu belirtiler doğumun yaklaştığını gösteriyo. Allah senin için de bebeişin için de hayırlı zamanlarda nasip etsin doğumu.

Hıh aynen sen gibiyim ben de azcık trafik olsa da normal saatinden brz geç gelse vakit geçmek bilmez..şuanki halimi sen düşün artık..annem de eylül gelsin böyle olmazsın diyor :)
Yok ya bebek dogunca hic duramiyorsun. Tamm cocuk oyaliyor ama bebek gulucuk yapsa o da ynimda olmali gormeli diyorsun

canim benim allah yardimciniz olsun. Bir an once toparlansin minik kizin. Sut hemen gelmeyebilir. Sicak dus al izin veriyorlarsa. Degilse sicak suyla islatilmis havlu koy goguslerine. Moralini yuksek tut. Gelir sutun de

Canım sanırım bu belirtiler doğumun yaklaştığını gösteriyo. Allah senin için de bebeişin için de hayırlı zamanlarda nasip etsin doğumu.

Amin inşaallah.
Deli gibi normal doğum isteyen ben , artık ağrım sancım geçsin diye doktora gidip al beni Sezaryene dicek duruma geldim
Hiç iyi değilim gerçekten (

Allah yardımcın olsun canım bebişlerini sana sağlıkla bağışlasın inşallah.

Et benleri büyüor derken açıklarmısın ?benm boynumda et beni var bu ara kocaman olduu nedenkii?
Valla benim bütün et benlerim hamile kaldıktan sonra büyüdü, yeni yeni et benleri türedi.Normal bir durummuş ama doğumdan sonra ne oluyor onu ben de bilmediğim için sordum.

Aksuaksu
Allah yardımcınız olsun canım. şimdi sen bir anne olarak üzüntünü bir kenara bırakıp güçlü olup, onların sana ihtiyacı olduğunu düşüneceksin ve sütün de gelecek. bol su iç. ve hastanelerdeki sanayi tipi süt pompalarından faydalan. onlar çok çekiyor diye sütün de gelir en azından bebeklerin anne sütüyle daha çabuk kendini toparlar. Allah büyüktür. dualarım seninle.

Amin inşaallah.
Deli gibi normal doğum isteyen ben , artık ağrım sancım geçsin diye doktora gidip al beni Sezaryene dicek duruma geldim
Hiç iyi değilim gerçekten (

CAnım benim Allah kolaylık versin. Bebişin geleceği zamanı beklemek en iyisi gaaliba sonrasında sıkıntı çekmemek için. Böyle düşünmeye çalış.

DOĞUM SANCISININ HİKMETLERİ
Katılmış olduğum gebe eğitimlerinden derlenmiştir...

- Sezaryen olacaksanız bile sancılarınızı bekleyin.

- Sezaryen olacaksam neden boşu boşuna bir de sancı çekeyim?

- Çünkü sancıların anne ve bebek için pek çok hikmeti vardır.

Sancı olmasa doğum gerçekleşmez hepimiz bunu biliyoruz. Sancı kasların hareketleridir. Kısalıp gerilen kaslar bebeğin doğum pozisyonu almasından, rahmin açılmasını, doğum kanalında ilerlemesini sağlayandır. Peki pek çoğumuz için acı diye öğretilen doğum sancısı gerçekten acıyı mı ifade eder?

Öncelikle her gebe doğum sancısını farklı algılar, adet sancısı, basınç, baskı, kasılma, gerilme, ishal de yaşanılan karın ağrısı-kramp vs. Yani size öğretilenleri unutun ve acı beklentisi ile işe girmeyin. Acıyı umursamam ben diyenlerdenseniz hiç sorun değil ama sizin için acı=korku ise işte burada büyük bir problem var. Çünkü korku sancıları durdurandır. Sancının durması doğum eyleminin durması ve uzaması demektir. Sancı durduğunda kaslar bebeğin ilerlemesini sağlayan hareketleri keser rahim bu sefer bebeği geri içeri doğru çeker. İşte acı hissettiğimiz zaman budur. Bu tersine hareket canımızı asıl yakandır. Olabildiğince nefes kullanarak rahat, gevşeyerek, ayakta hareketli olarak, yerçekiminden faydalanarak bedenimize yardımcı olmamız gerekir. Bu sürecin daha seri olmasını sağlar.

Doğum sancısının güzel yanları;

1. Doğum sancısı yönetilebilir; Nefes egzersizleri, hareketler, hipnoz, masaj, aromaterapi, müzik terapi, mekan seçimi (loş ışıklı, kuytu, az rahatsız edileceğini, sevdiğiniz tanıdık ortamlar yada su gibi rahatlatıcı ortamlar) doğum destekçisi (doğum konusunda bilgi sahibi olan doula, bibi gibi isimleri olan yada olmayan doğum boyunca sizi pozitif telkinlerle destekleyecek gerektiğinde masaj yada sizi nefes egzersizleriyle yönlendirecek kişinin yanınızda olacağını bilmek anneye güven verir. Gereksiz endişelerden kurtulursunuz. Önemli bir nokta da doğum destekçisi gereksiz soruları sizin adınıza yanıtlar. Çünkü doğumun ilerlemesini sağlayan beyin lobu soru sorulduğunda devre dışında kalmakta bu da doğumu durdurmaktadır. Annenin kendi içine dönmesi dış dünya ile ilişiğini kesip doğumuna odaklanması gerekmektedir. ), akupunktur vs pek çok yöntem ile sancı, dalga, kasılmayı yönetilebilir.
  2. Doğum sancısı aralıklarla gelir. Son ana kadar sancı aralıkları kısalsa, sancı süreci uzasa da daima anneyi dinlendirmek için aralıklar vardır.
  3. Doğum sancısı bebeğin ilk nefes egzersizleridir. Güçlü ciğerlere zemin hazırlar. Her sancıda kordondan bebeğe giden oksijen kesilir bu esnada bebek ciğerlerini çalıştırmak zorunda kalır. Daha doğum kanalından geçmeden önce ciğerler aktif olarak çalışmaya hazırlanmaya başlar.
  4. Doğum sancısı annenin bebeğine daha sıkı bağlanmasını sağlar. Çünkü doğum sancısı anne bebek aşkını sağlayan doğum hormonlarını aktif eder. Bu daha huzurlu, daha mutlu bebek demek.
  5. Doğum sancısı annenin doğum sonrası daha dinç olmasını sağlayan hormonları aktif eder. Böylece anne daha erken ayaklanır. Kendini daha güçlü daha dinç hisseder.
  6. Doğum sancısı sayesinde aktif olan bu eşsiz hormonlar anneden bebeğe de geçer. Böylece bebek de faydalanır.
  7. Doğum sancısı emzirmeyi sağlayan hormonların daha hızlı aktif olmasını sağlar. Böylece süt üretimi daha erken başlar.
  8. Doğum sancısının aktif ettiği hormonların bebeğe de geçmesiyle genelde zamanından önce sezaryenle doğan bebeklere oranla emme refleksi daha kuvvetli bebekleriniz olur.
  9. Doğum sancısının aktif ettiği hormonların bebek için gerekli olan antikorların üretilmesi gibi sorumlulukları da var.
  10. Doğum sancısı plasentanın ayrılmasını sağlar.
  11. Doğum sancısı gebeliğin finaldir. Vücudunuza 9 aylık sürecin sonun geldiğini anlatır sancılarla tamamlanan gebelikte doğum sonrası melankolinin, daha hafif, depresyonun daha az olduğu görülmüştür.

Allah yardımcın olsun canım bebişlerini sana sağlıkla bağışlasın inşallah.

Litchi 'm nasıl oldun? biraz daha iyi misin?
bak yediklerinde süt ve süt ürünlerini tüketirken de dikkat et. kabızlığın sebeplerinden biri de süt ve süt ürünlerinin fazla tüketilmesi. gerçi sen bizden iyi biliyorsundur da aklıma gelmişken söyleyeyim dedim.

Uyu tabi canim bidaha nezamn uyicaksin havada tam uyumalikdi ben 7 de uyudum simdi kalktim duzen sifir

tabiki söylerim canım
dün akşam vollew e baktım e bebekte
daha araştırıyorum

Canım sen buhar makinası sormustun alıntılardan gördüm mesajini orijinalini ariyip alintilayim cevapliyim derken farklı şeyler okudum senin mesajını unuttum

Ben kullanıyorum buhar makinası.zaten çocuklu eve şart diye düşünüyorum.çocukların ne zaman burnu filan tikansa hasta olsalar kırgınlık filan olsa hemen kullanıyoruz iyi geliyor.havayı nemlendiriyor sonuçta.ama astım bronşların daralması burun kanallarının daralmasına benzemez ona iyi gelir mi dersen bilemiyorum. Bence bir dene zaten boşa gitmez yani bebegin için nasılsa alicaksin

CAnım benim Allah kolaylık versin. Bebişin geleceği zamanı beklemek en iyisi gaaliba sonrasında sıkıntı çekmemek için. Böyle düşünmeye çalış.

Aminn hepimize inş. Evet aslında biliyorum. Ama o kadar Zormuş ki şu son bir ay. Doğuma ve doğumdann sonrasına enerjim kalmadı. Rabbim affetsin isyan değil sadece dile getiriliş. Kimi ne güzel son bir gün çekiyor....

Kızlar karnimdan çıt diye sesler geliyor hic yasayaniniz var mi?​

Canım psikolojik olarak da etkilerim sanırım. Ilk iki gün katı yemiştim sadece sonra hep sıvıydı ama koşturmacadan tuvalet düzenini aksattım sanırım. Sonra da stres yaptım. Süt ürünü sadece süt içmeye çalışıyorum peynir her saman yiyemiyorum ki. Zaten canım da bişey istemiyor. Birşeyler denemek dışında normal öğünlerimi bile yiyemez oldum.

ben size 2 ay once diyordum simdiden zorlanirsaniz son ay nolcak diye
ama sayili gun çabuk geçer canim,4 hafta dedigin nedirki 36 haftayi geride birakmisssin sen, 4 hafta da geçer elbet
Alalh sagliklica kucagina almayi ansip etsin
annelik zor zaanaat daha bu karnindayken basliyor zorluk esim hep der bu yuzden cennet anneelerin ayakalri altinda diye ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…