• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Şubat Anneleri

eslaa eslaa demek istedigin sumu acaba 1 haftadir ben degisik bindurum yasiyorum hic yasamadigim bir aydir doktor bana bebegin basi asagida diyodu 1 haftadir sanki vajinamin icinde bi baski var ama cok hanibtualetin varmis sikismissin gibi ama degil iate farkli bi baski oke biseymiki ara arada karnima sanci girip gidiyo simdi bu ne ki

bende diyorum ki acaba çok mu aşşağıya indi :S yarın doktora da söyleyeceğim ama bu idrara sıkışık gibi değil de sanki oraya bıçak saplıyorlar. tepiştiğinde de oluyor tepişmediğinde aynı dün fazla olmadı bugün aşırı oluyor o yüzden dile getirdim sizlere de oluyormu diye. ama sanırım aynı şeyden bahsediyoruz kanımca :)

bende diyorum ki acaba çok mu aşşağıya indi :S yarın doktora da söyleyeceğim ama bu idrara sıkışık gibi değil de sanki oraya bıçak saplıyorlar. tepiştiğinde de oluyor tepişmediğinde aynı dün fazla olmadı bugün aşırı oluyor o yüzden dile getirdim sizlere de oluyormu diye. ama sanırım aynı şeyden bahsediyoruz kanımca :)
Sanci falan olmuyo bende ole bacim gunde birkere belki karniminbaltina anlik bi sanci giriyo okdr ama vajinamin icinde bisey tasiyorum sanki biraksam duscek gibi ahhahahahah ayni sey degil kanimca:))

Sanci falan olmuyo bende ole bacim gunde birkere belki karniminbaltina anlik bi sanci giriyo okdr ama vajinamin icinde bisey tasiyorum sanki biraksam duscek gibi ahhahahahah ayni sey degil kanimca:))

kız düşürme birşey dışarı :D yok işte senin dediğin gibi değil sık sık oldu bıçak saplıyorlar sanki birde ayakta durduğumda artıyor. ama tahminen bebek yapıyor idrar torbama birşey :D

Ya bende ilk kez dogum yapcakmisim gibi tecrubesizim sanci nasil bisey kasilma falan hic fiktim yok ya ilkkinde nisan geldi gittik hastabeye dogurdum sezoyla kolaydi yani bundada farkli farkli seyler oluyo:))

kız düşürme birşey dışarı :D yok işte senin dediğin gibi değil sık sık oldu bıçak saplıyorlar sanki birde ayakta durduğumda artıyor. ama tahminen bebek yapıyor idrar torbama birşey :D
Seninki belki sanci gibiyse dogumun yaklastigini ve yavas yavas dogum sancilarinin basladigini gosterebilir:) benimkide gakiba kafasini koydu oraya olece duruyo sapsik kafssini tasiyorum sanirim baski yapiyo nasil tahminler ama:KK70:

Valla şaka maka yaptı saçını sonra gitti doğurdur.
Sabaha kadarda uykusuzdu uyumuştur heralde.

doğursam rahatlıyacağım diyordu rahatladımı merak ediyorum :D yatmaktan bir taraflarımı ağrımıştı şimdi görmek lazım :KK76:

Canım Bu Nişan Dediğiniz Şey Ne ?

herkeste gelmeyen,sümüksü kana bulanmış bir akıntı ama kiminde kanama şeklinde de oluyormuş sanırım kiminde de baya fazla akıntı şeklinde koyu renkte de oluyormuş. yani geldiğinde anlarsak şans anlamassak çok sürmüyormuş doğumun olması.

Kızlar bebek döndürme videosu izledim. Türkiyede yapan var mı ki ? Ters bebişi duranlara örnek olsun diye paylaşıyorum. Ve çok enteresan...

Almanyada var benim ilk kizimda yapcaklardi ben güvenemedim bi yerini kirarlar diye sezeryani tercih etmistim.

Yani adetliyken olur genelde kan pıhtısı gibi bişeymi o gelince doğummu başlıyomuş

Hamileliğin sonlarına doğru doğum zamanı yaklaştıkça rahim ağzında bir takım değişimler başlar ve bu mukus tıkaç düşer, buna nişan gelmesi denir. Kişi bunu çamaşırında bulabilir ya da tuvalete gittiğinde fark edebilir. Çoğu zaman nişan ile birlikte koyu kahverengiden açık kırmızıya ve pembeye kadar değişen renkte bir miktar akıntı da görülür. Bazı kadınlarda 36. hafta civarında gelebileceği gibi son ana kadar görülmeyebilir. Hatta bazı kadınlarda olay çok yavaş ve uzun sürede gerçekleştiğinden anne adayın olayın farkında bile olmayabilir. Mukus tıkaç hamilelik sırasında sıkça görülen akıntıların içinde fark edilmeyebilir. Akıntı açık kırmızı renge dönerse ve miktarı artarsa zaman kaybetmeden doktora başvurmanız gereklidir, bu nişan gelmesi değil kanama olabilir. 36 haftadan küçük gebeliklerde böyle kanlı sümüğümsü bir yapı geldiğinde mutlaka doktorunuza haber vermelisiniz. Eğer hamileliğiniz 36 haftadan büyük ise endişe etmenize gerek yoktur.
Doğum ne zaman başlar?
Nişan gelmesi doğumun ilk belirtilerinden biri olmakla birlikte nişan gelmesinden ne kadar sonra doğumun başlayacağını söylemek mümkün değildir. Bazen saatler sonra, bazen günler hatta haftalar sonra doğum başlar.

bu yazıda baya detaylı yazıyor.

Tabii evler artik normalden de sıcak olacak mecbur ama 22-23 dereceye filan ayarlamak lazim termostati ondan fazlası da zararlı çok sıcak da iyi değil ama iste bebekler ne kadar sıcak olursa olsun usuyorlar ne bileyim senin kizin ne zaman doğmuştu bilmiyorum ama oğlan haziranda kiz da nisanda doğdu benim.nisan olmasına rağmen elleri ayakları buz gibi olurdu simdi çok korkuyorum havalar da iyice sogudu bebisler soğuklara denk geldi Nasil isincak hasta olmazlar sık sık inşallah

canım bize eğitimde bir ebe şöyle dedi, bir evde en son bebek üşür.. elinden ayağından kontrol etmeyin ısıyı gögsunden ve sırtından kontrol edin dedi. tabii bu korumayacağız anlamına gelmiyor ama deli gibi kat be kat giydirmeyelim bence üşüyecek diye. buz gibi soğukta kalmadıkça çocuk hasta olmaz bizim içinde geçerli bu. havasız ortamdan, giripli gelip ellerini yıkamadan gelip bebeği şapur şupur öpen misafirden bulaşır hastalık. ki ben buna nasıl engel olacam bilemiyorum uykularım kaçıyo :(

Erkek cocgu olacak arkadaslara soruyorum sunnet konusunda ne dusunuyorsunuz ben diyorum peygamber efendiniz torunlarini 7 gunlukken yaptirmis bende oyle istiyorum kirki cikmadan yaptirmak istiyorum hem bezin icinde hizla iylesiyormus oyle diyor arkadaslar esim biraz buyusun oyle dusunelim diyor

Back
X