2015 Şubat Anneleri

Bugün doğum günüm.saçma sapan bigün.dün gece kızım ateşlendi.bi yandan bebeğe koştur.uyumam 2.5-3 ü bulmuştur.bebek izin verene kadar tabi.eşimin ümüğünü sıkasım geliyor.karşımda uyukluyor sanki kendi uykusuz kalmış beşik sallamış gibi.lohusalik bi yandan sütüm az.babama kadar hergün emzir anne sütü edebiyatı.sanki ben bilmiyom.ben hariç herkes lohusa zaten:KK61::KK61:bide saç boyatmak zararlımı boyatan varmı
Gecmis olsun canim uzme kendini
Dogum gunun kutlu olsun

Canim benim kizimin 1 aYdir kalp atisi Iyi degildi, Plazenta cürümege baslamisti, be su sinirdaydi ondan erken baslandi ve 2 haftada hic kilo almamisti plazentadan gida gitmiyodu yani.
Anladım canım çok geçmiş olsun bebiş nasıl peki şimdiden

Oyy öldüm bittim gızlarr bugün ablamlar geldiler evi temizlemeye Allah razı olsun bana iş bırakmadılar bi toz aldım sadece ben o bile yordu beni ve şu an nedendir bilmem deli gibi bir açlık hissediyorum herşeyi yiyebilirim zannımca :kk77:
diyorum şu evde hazır temizlenmişken bebişte doğsa artık ne kadar iyi olur

Bazen... ne yaparsan yap olmuyor bazen :KK70: yeni anneler, ilk bebeğim kabus gibiydi derdi belli değil, doğduğunda gözler fıldır fıldırdı şaşırmıştı ebe, sonra da kapatamadık hala da problemli uyku konusunda, sevmiyor arkadaş aşırı hareketli ne zaman 4 aylık oldu evi yuvarlanarak turlamaya başladı ben o zaman nefes almaya başladım. O ilk dört ay ağla ağla her şeye, gazı ayrı emmesi ayrı, uyuması ayrı... sürekli eğlendirmek oyalamak gerekiyordu yeni doğan bebeği nasıl oyalıycan ne oyuncak bilir ne başka şey, gaz desen çıkmaz, emme desen oturur pozisyon katiyyen almıyordu sadece ayakta dolaşırken ya da yatarken emzirebiliyordum, ben de kafayı yemiştim doğumdan sonra duvara toslamış son sürat tır gibi olmuştum annelik denen şeyle karşılaşınca ama geçiyor dertlenmeyin stres yapmayın bişeyi emmesi zor mu verin mamayı siz dinlenin iyi anne iyi bebek hep düstur bu, ben çoğu noktada her şeyi en iyi en güzel yapcam diye eziyet etmişim kendime. Veee o bebişler büyüyor büyüdükçe insana arkadaş yoldaş oluyor gözünüzün önünde insan olmayı öğreniyor küçük mucizeler, tadını çıkarın bol bol kızım şimdi nerdeyse 14 aylık hala problem çocuk ama bıcır bıcır bi tatlı bi tatlı sevmelere doyamıyorum :KK19: ben de buraya girince hep aynı şeyleri yazıyorum ama napıyım ilk aylarım benim de zor geçmişti o yüzden sürekli motivasyon konuşması yapmak istiyorum :)
Şimdi araları 13 buçuk ay olan iki bebişle bi başımayım annem bi haftalıkken bebiş gitmek durumunda kaldı ama daha farklı bakıyorum çok şükür bi de antremanlıyım tabi bünye de alışkın, bi de hep bahara çıkalım her şey güzel olcak inş diyip durmaya çalışıyorum

Bi de bol bol cevşen okumaya çalışın moral açısından, evde kuran dinlenmesi de iyi olur. Bir insanın beyni en çok ilk kırk gün gelişirmiş kuran da zihne şifa, hem ruhsal olarak da şifa. Bebişinize kendinize dinletin bol bol. Benim oğluşuma bi hatim dinletme hedefim var ama bakalım yapabilcek miyim günler çok hızlı geçiyor :KK51:

Dört saat emzirdim sonra sağdım otuz ml çıktı verdim ama üzerine yine ağladı mama verdik bir otuz ml saga sonra rahatladı :KK43: emzik almıyor veriyırum çıkarıyor.
İşte 4 saat emzirdiğin için oluyor memeler süt dolmaya fırsat bulamıyor bebek emdikten sonra bir süre ara verilmesi gerekiyormuş memelerin süt dolması gerekiyormuş benim de öyle oldu ama kısa süreli emince araya zaman girince doluyor göğüsler hiç üzülme seninle alakalı değil bide lactamili ihmal etme cnm bünyen de zayıflamış sütüne de şyş gelecek birde kuru dut bilir misin bir bardak su kaynat kaynara gglince iöince bir avuç dut at 5-10 dakka öyle kaynasın suyunu iç iyi geliyor

Göğüs pedi kullanıyorum bende daha az rahatsizlik veriyor en azindan

Bi başlardan sonu gelmez durduramazsin.. En iyisini kendinihic dinleme.. Kendimden bbiliyorum

Normal doguranlar ne cektiniz siz bu dikislerden boule yahuu.. Allah kolaulik versin valla sasiriyorum siz boyle yazdikca

bel agrisindan agliyordum artik hece gunduz hamileyken.. Sinrada siddetli sirt agrisi cektim sukur 3 gundur falan daha iyiyim.. Zor yahuuu.. Unutmusum

benimde sizliyor sogukta uclari

cok gazi var :KK66:
dogduktan 2 saat kadar sonra agzindaydi benim pipilinin emzik :KK66: olmaz sa olmaz arkadas
Katiliyorum bnm de ilk gün verildi emzik..

Yahu benim bu bebek uyanık olduğu zamanlarda hep emmek istiyor..6 da uyandı 3 saat oldu 3 saattir emziriyorum. aralarda bi gaz çıkarma seanslarımız oldu 2 alt açma.. gerisi hep memede. artık göğüs uclarım koptu etrfıda kıpkırmızı oldu. sizin bebişlerde böylemi? 3-4 saat böyle sürekli emmek istiyo sonrada 3-4 saat uyuyo kesintisiz. yalancı emzik de emmiyo:(

Evet sesten tanıyorlar.konuşunca susup dinliyorlaR.
Benimki sese alıştı sesten uyanmıyor.
Müzik dinletiyorum Ona.
Görmemesine çok üzülüyorum ama sesimi tanıyor sanki. Aslında görüyormuş ama odaklanamıyormuş.
Ağlarken anneciğim geldim diyorum susuyor.
Senin sesini ve babasının sesini tanirmis..bi de babayla da bag kurması için bebeğin altı sadece bezli kalsın babanin çıplak gobegine yatsın diyorlar..ben de emzirirken eldivenlerini hep çıkarıyorum bzn de altı çıplak emziriyorum..ten tene temas çok önemli diyorlar

Haşladım resmen ayağımı sokamıyordum zaten kolayca her yerim kızardı :KK48: normalde ben de dayanamam çok sıcağa o yüzden annemin hazırladığı suyu ılıştırmıştım sonra annem geldi baktı bu ne dedi kızdı bana :KK70: öbür girişlerimde içine girince doldurdum suyu elime aldım telefonu doğum sonrası forma nasıl girilir araştırmalarıyla baya vakit öldürdüm :KK49: ama belki o kadar sıcağa gerek yoktur sen yine riske atma kendini norml sıcaklık iyidir hem gevşersin belin sırtın bacakların rahatlar sonra da güzel bi uyku... göbeğinden uyuyabilirsen tabi :KK70:offf uykuuuu:KK42:
hahah hamam suyu deseydin annene :)))))
yok ben o kadar sicaga dayanamam yaws haslarsam kendimi benim yaniklari kim tedavi edecek :))

yan yatiyorum bacakalrimida geriye atiyorum, biraz yatagi kapliyorum kocaya yer kalmiyor ama napiyim oyle rahate diyorum :KK45:

Canim benimki de cok ikiniyor ama aglamiyor surekli ikir mikir ikinma durumunda kakasini da yapiyor ama gazi oluyor ben egzersiz yaptiriyorrum cok ise yariyor. Esim tulumba gibi sagiyosun diyo . Artik kendide alisti daha rahat cikariyor gazini
Bacaklarini karnina dogru ittieip biraz bastiriyorum zamanla nefesini kontrol edip guzel ikinip rahatliyor
emdikten hemen sonra yapmiyorum tikanabiliyor bi on dakika sirtini sivazliyorum agzindan gazini cikariyor sonra yapiyorum
genelde de altini aciyorum
Ya ikinip ikinip ıhlayıp duruyor sonrada ağlamaya basliyo sürekli boyle kendi kendine karni tokken hic yatip durmuyor en fazla 5 dk bakiyo sonra ikinip ağlamaya basliyo napcami sasirdim yani

Yahu benim bu bebek uyanık olduğu zamanlarda hep emmek istiyor..6 da uyandı 3 saat oldu 3 saattir emziriyorum. aralarda bi gaz çıkarma seanslarımız oldu 2 alt açma.. gerisi hep memede. artık göğüs uclarım koptu etrfıda kıpkırmızı oldu. sizin bebişlerde böylemi? 3-4 saat böyle sürekli emmek istiyo sonrada 3-4 saat uyuyo kesintisiz. yalancı emzik de emmiyo:KK43:
seni emzik yerine kullahniyor bu kesin hatta iki iki dort kesin yanii
ben hiç oyle saaatlerce emzirmedim napican bilmiyorum
çocuklarim ilk gunden emzikleniyor

Bugün doğum günüm.saçma sapan bigün.dün gece kızım ateşlendi.bi yandan bebeğe koştur.uyumam 2.5-3 ü bulmuştur.bebek izin verene kadar tabi.eşimin ümüğünü sıkasım geliyor.karşımda uyukluyor sanki kendi uykusuz kalmış beşik sallamış gibi.lohusalik bi yandan sütüm az.babama kadar hergün emzir anne sütü edebiyatı.sanki ben bilmiyom.ben hariç herkes lohusa zaten:KK61::KK61:bide saç boyatmak zararlımı boyatan varmı
Ben boyattim valla yoktur artik heralde zararı

Bugun 3 farkli misafir toplulugu geldi l. Canim cikti resmen :/ bebe delirdi surekli memede kalmak istedi.. Herkes bi se soledi yok ac yok tok yok gazi var yok kucaga alistirmissiniz yok bilmem ne... Sinirim bozuldu resmen agladim bayagi herkes gittikten sonra.. Poff lohusalik pek zor.. Ne zaman alisacagiz bu bebeyle birbirimize..( simdi yanimda uykusunda guldu cok tatli ama yenir ki :) )

Bazen... ne yaparsan yap olmuyor bazen :KK70: yeni anneler, ilk bebeğim kabus gibiydi derdi belli değil, doğduğunda gözler fıldır fıldırdı şaşırmıştı ebe, sonra da kapatamadık hala da problemli uyku konusunda, sevmiyor arkadaş aşırı hareketli ne zaman 4 aylık oldu evi yuvarlanarak turlamaya başladı ben o zaman nefes almaya başladım. O ilk dört ay ağla ağla her şeye, gazı ayrı emmesi ayrı, uyuması ayrı... sürekli eğlendirmek oyalamak gerekiyordu yeni doğan bebeği nasıl oyalıycan ne oyuncak bilir ne başka şey, gaz desen çıkmaz, emme desen oturur pozisyon katiyyen almıyordu sadece ayakta dolaşırken ya da yatarken emzirebiliyordum, ben de kafayı yemiştim doğumdan sonra duvara toslamış son sürat tır gibi olmuştum annelik denen şeyle karşılaşınca ama geçiyor dertlenmeyin stres yapmayın bişeyi emmesi zor mu verin mamayı siz dinlenin iyi anne iyi bebek hep düstur bu, ben çoğu noktada her şeyi en iyi en güzel yapcam diye eziyet etmişim kendime. Veee o bebişler büyüyor büyüdükçe insana arkadaş yoldaş oluyor gözünüzün önünde insan olmayı öğreniyor küçük mucizeler, tadını çıkarın bol bol kızım şimdi nerdeyse 14 aylık hala problem çocuk ama bıcır bıcır bi tatlı bi tatlı sevmelere doyamıyorum :KK19: ben de buraya girince hep aynı şeyleri yazıyorum ama napıyım ilk aylarım benim de zor geçmişti o yüzden sürekli motivasyon konuşması yapmak istiyorum :)
Şimdi araları 13 buçuk ay olan iki bebişle bi başımayım annem bi haftalıkken bebiş gitmek durumunda kaldı ama daha farklı bakıyorum çok şükür bi de antremanlıyım tabi bünye de alışkın, bi de hep bahara çıkalım her şey güzel olcak inş diyip durmaya çalışıyorum

Bi de bol bol cevşen okumaya çalışın moral açısından, evde kuran dinlenmesi de iyi olur. Bir insanın beyni en çok ilk kırk gün gelişirmiş kuran da zihne şifa, hem ruhsal olarak da şifa. Bebişinize kendinize dinletin bol bol. Benim oğluşuma bi hatim dinletme hedefim var ama bakalım yapabilcek miyim günler çok hızlı geçiyor :KK51:
Aaaa ne tesaduf. Bnm kizimda 14 aylik. 2.kizimda 10 gunluk. Bnde bahara cikalim hersey guzel olacak diyorum. Ilk kizimda bnde cok cektim...turlu turlu problemlerimiz oldu.cogu uzucuydu...vaktim olursa yazarim.kisa yazmak durumundayim.saglikli olmalari bnm icin en onemlisi... Ikisini bir buyutup keyfime bakicam diyorum..yasim 26. Bakalim neler bekliyor bizi...

Back
X