2015 Şubat Anneleri

kızlar bikini temizliğini basıl yapıyorsunuz yada ne zaman yapılıyor

Bana senin sütle ilgili bi problemin yokmuş gibi geliyor bence kontrolde de gayet güzel kilo almış olmak selincik..Dr mama vermeyin diyebilir

Peki sürekli emmesi doğru mu? Kök saldım sandalyede. Emzirme koltuğu da almamıştım. Dr ilk muayenede mama veriyoruz dediğimizde bişey söylememişti. Açık büfe yapın ne zaman isterse o zaman verin demişti. Hatta bana sütünüz de kesilebilir gibi bir yorum yaptı neden yaptı hala bilmiyorum. Kötü düşünmemeye çalışıyorum. Tiroid için ilaç kullandığımdan bebişe de tiroid testi istemişti. Onun sonucu ne oldu bilmiyorum haftaya kontrole gidince sorucam onu da.

40+2 yim 2 gündür kaç kere paris e gittiğimi söylemeyeyim :KK23::oops: bir işe yaramadı daha. Yarına doğsun istiyorum ben de doğum günümde.

Geçmiş olsun canım.
doğum günün kutlu olsun :)
Benim eşim de son günkerde fazla uyukluyor dün akşam resti çektim doğumdan sonra da böyle olursan kapışırız diye.

Benim de eşim temizliyor şimdi evi. Dedim bu saatte ayıp bir kereden bir şey olmazmış:KK51:
ben de bir toz alsam iyi olur da yorgunum çok
Sen doktora git muayene iste bugün benim doğum günüm doğurtun beni de ben öle Yaptım tabi 4 cm açılmışım ben Allah bilir tabi ama ben muayene istemesem bilmeyecektik

Bebek doğduktan 3 ay sonrasına hamileliğin 4üncü trimester i deniyor. Ve bu süreçte anne ile bebek hep içe olmalı. Gak dese meme guk dese meme. Her aranma Açlıktan değil. Litchi Litchi yanlış yapıyorsun. O sürekli Aranıyor diye sütüm yok diyemezsin. Benim kızımda hep ama hep Aranıyor. Bazen nerdeyse bi çay bardağı kadar kusuyor. Sonra tekrar aranıyor. Tekrar yaygarayı koparıyor. Ama sütüm var. Gazını da çıkarıyor. Biliyorum bi sıkıntısı yok. Alıyorum tekrar memeye. Ayrıca bizim emzirmeler de öyle 3-5dk sürmüyor. Baya baya emiyor. Bazen çıplak tenime yatırıyorum o da rahatlatıyor onu.

Beni üzen emdikten sonra doyuramamış olduğumu düşünmek :( saatlerce o yüzden emziriyorum çünkü doymadığı için mama veriyoruz Doymuş olsa mamayı istemez di mi? Mamayı alınca üzülüyorum doysun diye emziriyorum işte ne yapıcam şaşırdım. Ağlarken tenime yatırsam da susturamıyorum ki :( rahatlatamadım bebeğimi :( nerede yanlış yapıyorum?

vahide nasilsin kiz
yokmu hiç gelisme
ben çarsamba bisey bahane edip hastaneye gidicem,bu kadar kasilma ne halta yariyor merake diyorum :)
insani zorla gunaha sokuyolar adam gibi takip etmiyolar:mad:
iyiyim.sağol.yok valla.kasılmadan başka bişey yok.sende arada sancı var.ben de sancı da yok.nişan da yok.öyle umutlancak hiç bişey yok.

Günaydın güzel yolculuğumun güzel yoldaşlari:KK36:hepinizi cooook ozledim. Biturlu firsat bulup gecmiso okuyamiyorum aklim burda kim napti herkes dogurdu mu bebikler iyi mi catladim yeminle. :KK35: unutturmayim kendimi iki satir yaxayim bari dedim:KK66:

cok ama cidden cok zor cok cetin bir dogumum oldu 18 saat sonunda herseye degdi dedirtse de bu kadar zoru beklemiyordum hic o da benim kısmetimmis biseyi cok istedigimde zor olur hep. Pisman miyim hayir aslaa her anlamda keskesiz bir dogumum oldu onceki dogumum olan sezeryanim oncesi ve sonrası ile bundan az acılı bundan kolaydı belki ama arzu ettigim normal dogumu yasayabilmenin verdigi mutlulugu hicbiseye degismem binlerce kez hamdolsun rabbime. Herkese nasip olsun gönlunce insallah:nazar:

tontis melegim 3.5 kg dogdu 53 cm boyu var. Ablasinin kopyasi tek fark süpriz bisekilde iki taraftan da ailelerin ill sacli bebegi sacimiz az olsa da keltos bebelerden sonra bize pek sevimli geldi:KK46: sükür memeyi tutmayi basardı bunun anlamı benim icin ne kadar kiymetli ne kadar buyuk bilemezsiniz. Ilk kuzumu bir defa bile emzirememstim icimde derin bir kıymıkti hep simdi memeyi tutma cabasi bile dunyalara bedel.mutluluk
zamanla gelistirir de guzelce emer sütü cogaltir insallah. Hala dogumun yorgunlugunu atamadı cok uykucu surekli uyandirma cabasiyla geciyor aliscak bakalim insallah

bana gelince.. dogumun son evresinde kuzum uc saat cıkımda kalıp anasının sımsıkı kaslarının akıbeti ve kafa capı yuzunden biturlu cikamayınca epizyo farz oldu. 4 tane dikisim var ve bu cok acı veriyor. Hic dinlnme firsatim olmadi hastanede de esim saolsum dogum boyu yorgun dusmenin verdigi gevsemeyle cok iyi refakat edemeyince ustune bi geceyi de buyuk kizanimla birlikte gecrince helak oldum. Adam gibi oturup kalkamadigimdan odem oldu dikisin biri cok zorluyor rabbim yardim etsin sifa versin tez.:cry:
Hayirli ugurlu olsun.rabbi. acilarini da bi an evvel dindirsin.kuzucuklarla musmustlu bi hayat artik sizi bekliyor

iyiyim.sağol.yok valla.kasılmadan başka bişey yok.sende arada sancı var.ben de sancı da yok.nişan da yok.öyle umutlancak hiç bişey yok.

sancı nasıl olacak galiba bende yok
belim de hafif bi ağrı var
bazı bazı alttan sanki bıçak saplanır tarzda ağrı oluyor dok. normal dedi
doğuramayanları anlıyorum şimdi
korkuyorumda bir yandan

Günaydın güzel yolculuğumun güzel yoldaşlari:KK36:hepinizi cooook ozledim. Biturlu firsat bulup gecmiso okuyamiyorum aklim burda kim napti herkes dogurdu mu bebikler iyi mi catladim yeminle. :KK35: unutturmayim kendimi iki satir yaxayim bari dedim:KK66:

cok ama cidden cok zor cok cetin bir dogumum oldu 18 saat sonunda herseye degdi dedirtse de bu kadar zoru beklemiyordum hic o da benim kısmetimmis biseyi cok istedigimde zor olur hep. Pisman miyim hayir aslaa her anlamda keskesiz bir dogumum oldu onceki dogumum olan sezeryanim oncesi ve sonrası ile bundan az acılı bundan kolaydı belki ama arzu ettigim normal dogumu yasayabilmenin verdigi mutlulugu hicbiseye degismem binlerce kez hamdolsun rabbime. Herkese nasip olsun gönlunce insallah:nazar:

tontis melegim 3.5 kg dogdu 53 cm boyu var. Ablasinin kopyasi tek fark süpriz bisekilde iki taraftan da ailelerin ill sacli bebegi sacimiz az olsa da keltos bebelerden sonra bize pek sevimli geldi:KK46: sükür memeyi tutmayi basardı bunun anlamı benim icin ne kadar kiymetli ne kadar buyuk bilemezsiniz. Ilk kuzumu bir defa bile emzirememstim icimde derin bir kıymıkti hep simdi memeyi tutma cabasi bile dunyalara bedel.mutluluk
zamanla gelistirir de guzelce emer sütü cogaltir insallah. Hala dogumun yorgunlugunu atamadı cok uykucu surekli uyandirma cabasiyla geciyor aliscak bakalim insallah

bana gelince.. dogumun son evresinde kuzum uc saat cıkımda kalıp anasının sımsıkı kaslarının akıbeti ve kafa capı yuzunden biturlu cikamayınca epizyo farz oldu. 4 tane dikisim var ve bu cok acı veriyor. Hic dinlnme firsatim olmadi hastanede de esim saolsum dogum boyu yorgun dusmenin verdigi gevsemeyle cok iyi refakat edemeyince ustune bi geceyi de buyuk kizanimla birlikte gecrince helak oldum. Adam gibi oturup kalkamadigimdan odem oldu dikisin biri cok zorluyor rabbim yardim etsin sifa versin tez.:cry:

gözün aydın canım zor olmuş ama istediğin gibi oldu sonunda
Allah analı babalı büyütsün canımcım

kizlar oglusumun acayip gazi var.emiyo zirt birt sonrada kusuyo.su rezene melisa fln bitkisel karisimlar var ya onu bilen var mi??bebege icirmek icin olan?

Dr brown cam 125ml al bence. Ben de avent te var. Dr brown daha iyi gibi geldi bana.

biberon değil canım göğüs ucu koruyucusu aldım. biberon sıkıntımız yok ,mememi emiyor ama uyuyor biberonu uyusada içiyor o yüzden doymuyor uyuyunca şimdi o silikon şeyleri takıp emzirdiğimde doymaya başladı çünkü sağdığım sütü zor içiyor artık

kizlar oglusumun acayip gazi var.emiyo zirt birt sonrada kusuyo.su rezene melisa fln bitkisel karisimlar var ya onu bilen var mi??bebege icirmek icin olan?

yenidoğana bitki çayları zararlı diye biliyorum annenin içmesi daha iyi sanırım

Yok bi sıkıntım çok şülür sadece geceleri uyuyamıyorum sadece artık gündüzleri uyumaya devam :)

Doğumdan sonra hele de ilk hafta Max bikaç saat uyucaksın :) oksitosin tavan yapmış olucak , o an yetmic
Beni üzen emdikten sonra doyuramamış olduğumu düşünmek :KK43: saatlerce o yüzden emziriyorum çünkü doymadığı için mama veriyoruz Doymuş olsa mamayı istemez di mi? Mamayı alınca üzülüyorum doysun diye emziriyorum işte ne yapıcam şaşırdım. Ağlarken tenime yatırsam da susturamıyorum ki :KK43: rahatlatamadım bebeğimi :KK43: nerede yanlış yapıyorum?

Benim kızım inanılmaz emiyor. Eminim sütten sonra mama versem onu da içer. Sen annesin. Bebeğine her türlü yetersin. Kaç günlük Oldu ?

Beni üzen emdikten sonra doyuramamış olduğumu düşünmek :KK43: saatlerce o yüzden emziriyorum çünkü doymadığı için mama veriyoruz Doymuş olsa mamayı istemez di mi? Mamayı alınca üzülüyorum doysun diye emziriyorum işte ne yapıcam şaşırdım. Ağlarken tenime yatırsam da susturamıyorum ki :KK43: rahatlatamadım bebeğimi :KK43: nerede yanlış yapıyorum?

aynı düşünceleri yaşıyorum.mama vermesemde sağdığımı içtiğinde doymuyordu ama benim göğsümü yatak olarak kullandığı için emmiyordu göğüslerimi doğru düzgün şimdi emiyor sağdığımı zor içiyor veya bırakıyor. bizimki yalancı emzik aldığından 3 4 saatte bir acıkıyor. kim ne derse desin yalancı emzik çok işe yarıyor. ama emmeyen bebek için yapacak birsey yok. ben birde ayaklarımda sallıyorum o zamanda susuyor. sende deneye yanıla öğreneceksin neyi sevip sevmediğini. yanlış birşey yapmıyorsun o düşünceden uzaklaş lütfen. ben başlarda çok bocaladım ama şuan huyunu aldım dediğim gibi her yolu deneyerek öğrendim. insanlar yok sallamaya alıştırma yok biberona alıştırma deselerde herşeyi deniyorum olurda herşeyi denememe rağmen olmuyorsa yapacak birşey yok. o yüzden sende doymadığını düşünüyorsan 30 cc olsa da ver mamayı.çünkü kendin stres oluyorsun buda inan bebekleri etkiliyor.sen sakin ol herşey düzelir

..

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    30,6 KB · Görüntüleme: 116
Yanlis yaptigimizdan degil canim acemiliğimizden, kendi adima 34 yil bencilce yasadiktan sonra minicik bi bebek var simdi bakmam gereken... Bebekle beraber ogrenecez diyorum ve suan sag omzum koptu indiremiyorum ordan

gece boyu uyanikti simdi hala gece modunda. Ama abi kalkti. Abiyle ayni anda uyumali ki ben de uyuyayim. Tecrube bi tane icin. Iki bambaskaymis. Anne ben bebege vurayim mi dedi acik sozlu bir de

29 aylik. Denemek lazim cikabilir mi bilmiyorum
deme kizz
deseene uç daha bi baska o zaman :))))
senin en buyuk sorunun kiskançlik olacak o zaman , Alalh yardimcin olsun canim

Emzik verince oguruyo. Nasil alistiracambilmiyorum
her turlu emzigi den,eyceksin canim, baska çaresi yok
anne sutu damlatmayi falan denedinmi emzige?
almayincada zor diretmesi ama dene sansini, benim oglan biberon almadi 2 sene ugrasmistim :) ama ezmik aliyordu

Evet cnm taze soğanla da birlikte bomba etkisi yapmaz m? Bebeğe geçiyor ya gaz?
yok kiz taze sogan koyma sende, kuru sogani sivi yagda kavuriyorum ben siz oyle yapmiyonuzmu kisirda?
herkes farkli yapar gerçide
bu mevsimde yesil sogani bulamam bile ben
marul domates yeter maksat sut olsun :)

Back
X