2015 Şubat Anneleri

Direk biberonla verme ben saat aralarinda da gogusumden veriorum ikisiylede yiyo valla gogusunden keser biberona donersen geri almayabilir. En son goturdugumde bende bisi cikmicak diodum ama bunu biz bilemioruz 21 cikti degeri o gun hatta.. bol bol emzirir doymuosa mama takviyesinide yaparsan kisa surede duzene girer.. biz oyle duzene soktuk Allahin izniyle :)

Ohh ohh ınst siz görün bebişleri biz mahrum kaldık burada :)

Canım bana hast. yenidoğan hemşiresi emzirmeden altını değiş öle emzir demişti bnde öle yapıyordum uyanıyor altı değişiyor emziriyordum ama benim oğluş emiyor snra hoopp beZi kaka ile dolduruyor yeni bez 10 dk değişmiş oluyordu baktım ki uyanınca emdikten snra hep çoğunlukla kaka yapıyor oyüzden bnde artık uyanıyor emziriyorum gaz çıkartıyoruz ayaklarını fln karınına çekme harektleri yaptırıyorum bekliyorum kaka yapmasını çoğu zmn yapıyor biraz bekleyip öle açıyorum bez israfı olmamış oluyor. Altını açınca hiç kaka yapmadı ama çiş yapma olayı bnmde başıma geliyor küçük pipisiyle etrafı iyi suluyor üstüme yapmıştı ilk yaptığında acemilikti birde fiskiye gibi attırıyor

Canım bnm oğlumdada aynen öle gaz sancısı geldimi uyuyamıyor gözler kırmızı uykuszluktn dalıyor sancı geliyor ağlıyor uyanıyor dr.umuz biogai die bir damla ilaç vermişti damlatıyorduk ama işe yaramadı hiç, snra kuzenimi aradık onun kızı kolikti çok ilaç kullandı çok yöntem denedi die. Bebişin topuklarına ve karınına bir şey sürüyormuş annem onu sormak için aradı oda bize sab simplex die bir ilaç önerdi her türlü gaz ilacını denedim ama en iyisi etkili olanı bu dedi bizde çok işe yaradı dedi topuklarına ise acı elma yağı diğer adı adaçayı yağı sürüyormuş. Bir damlayı kndi parmağına damlatıp bebişin topuklarına masaj yaparak sürüyormuş 1 damlada karınına sürüyormuş faydasını gördük demişti. Gelelim bizdeki etkilerine bizde gittik ecz o ilacı aldık aktardan da yağı aldık. İlaç cidden çok etkili sütün içindeki hava kabarcıklarını birleştiriyormuş. Ama ilacı düzenli kullanmk gerekiyormuş düzenli kullanınca cidden etki ediyor ben ilaç çok vermiyim die bebiş ağlayınca sancısı varken veriyordum snra kocişim düzenli dök hayatım etkisi öle oluyormuş dedi cidden her gün günde 4-5-6 saat arayla bebeğin uyku düzenine göre 7 damla şeklinde günde 3-4 kez damlatıyorum sancısı gelsede gelmesede oğlum baya rahtladı gaz sancısı krizlerine girme sayısı azaldı. Ve damlayı verince prtlatıyor biraz zmn sonra kakasınıda bezi doldurup taşırcak kadar yapıyor günde 2-3 kez. diğer bezlerinde de azar azar kakası oluyor.

Ayrıca o yağıda çok huyszlaşır ve ilaç saatine daha varsa altnı açtığımzda topuklarına ve karın ile kasıklarının arasına sürüyorum ovalayarak ama bu yağ baya keskin bişeymiş kokusuda öle zaten belli oluyor direkt bebeğin tenine fln uygulamayın bazı tenlere kızarıklık fln yapabiliyormuş hassas ciltlere ben kndi parmağıma bir damla damlatıyorum snra diğer eliminde parmağına sürüyorum o bir damlayı topuklarına sürüyorum elimde kalan o biraz yağıda kasıklarına doğru sürüyorum toplamda 1 damlayı iki topuk ve karnına sürüyorum zarar vermesin die bebişimin tenine tedbir amaçlı.

Anam benim güzel annişim doğum yapmış bile hayırlı olsun canım nasıl oldu doğumun normal oldu dimi senin doğum hikayeni dört gözle bekliyorum süreci anlatsana nasıl oldu sezo snrası normal doğum nasıl bir his detay ver lütfeennn

22 subat pazar gunu sabah 7.40 da oglunu kucagima aldm. epidural normal dogum oldu. cok rahatti tavsiye ederim. ben cok memnun kaldim. yoksa dayanamazdim. en son cma gunu yazmistim. bebek yukarda sanci yok acilma yok diye. cumartesi sancim basladi. baslamasaydi pazartesi suni sanci deneyecektik. sukur ki ona gerek kalmadan 40+3 te geldi oglum.

Bu arada emzikten bahsedilmiş, bni sağlık ocağındaki hemşire sıkı sıkı uyarmıştı emzik kullanmk yok die aldığın emziği at çöpe demişti ama bnde kullanıyorum benim oğlumda memeyi emzik niyetine sürekli ağzında dursun şeklinde kullandığı için benim gögüs uçlarım açıldı böle kabuklu yara olmadı ama parçalandı uçlarının ikisinde de bir tarafı komple yok oğluşum memişide yedi sütle birlikte ama var ya öle kötü olmuştu ki uçlarında açılan yerler iltihap olmuştu uyanıp emecek die korkuyordum resmen ağlayarak emziriyordum sürekli ağzında olunca hep emmk isteyince iyileşmiyordu da uçları, bizde emziği verdik o yüzden yoksa bnde meme ucu die bişi kalmayacaktı şükür hemen tuttu bizimki emme meraklısı resmen, ama eğer acıktıysa asla o memeyi emmiyor ilk ağzına alıyor iki çekiyor anra pat atıyor ve ağlıyor sütün gelmediği anlıyor yani uykuya dalsın die veriyorum bnde iyi oluyor ama bunda da bir sıkıntı var ağzında meme ile uyuyor snra düşünce ağzıdan meme uyanıyor ağlıyor gözleri kapalı snra memeyi ağzına veriyorum düşünce hop tekrar ağlıyor derken ben yat kalk yat kalk bazı geceler zombileşiyorum

gözünaydın canım ne mutlu sana normal doğurmuşsun Rabbim analı babalı sağlıkla büyütmenizi nasip etsin :)

Benim minnoşun göbeğide haftasında düştü. Doktor kontrolüne götürmüştük orda doktora sordum bana düşecek gibi geliyo sizce ne zaman düşer diye baktı göbeği kalın 3-4 gün daha var dedi. Eve geldik banyo yaptırdık kurularken bi baktım düşmüş
Bizim kız banyoyu seviyor maşallah hiç sesi çıkmıyo,ama sonrasında rahat uykuya dalamıyo uyursa da 1 saat sonra uyanıyo, neden olabilir?

Ikinci topuk kani için kaçıncı gun sağlık ocagina gittiniz 7 mi ?
7. Gün doktor kontrolünde hastanede verdik canım. Sonuçlar sağlık Ocağı'na gidiyormuş zaten.

Memede Bebeğin ihtiyacına göre süt üretimi için sağmayın yazıyor bazı yerlerde. Senin fazla mıydı sütün canım?

Gittigidiyor dan verdim siparişi dört gözle bekliyorum :) avent kullanıyorum şu an ama ondan gayet rahat çekiyo,umarım medela gerçekten iyidir..
Benimde kayınbirader getirmişti ingiltereden tomme tippee diye bi marka, çocuğu kandırmışlar anne memesine en yakın biberon diye ama biberonu eğdiğin gibi akıyo çekmesine gerek bile yok. Medelanın videolarını falan izledim diğer biberonlardan hakkaten farklı görünüyo. İnşallah işe yarar.
Senin fıstık nasıl bakalım?

Neden 1,5 saat canım? Özelle devletin bu konuda farkı var mı Eğer varsa çok saçma!
Benim meme uçları yara olduğu için emzirdikten sonra kurumaya bırakıyorum, alıştım göstermeye Ama bizimki daha tuhaf, doğumun ertesi günü eve geldik sezeryan olmuşum dikişlerim başım boynum her tarafım ağrıyor, Sütüm gelmemiş on dakka masaj yapıyorum memelere öyle bir iki damla geliyo Kv gelmiş bana diyoki gel salonda yanımızda otur kpde senin baban utanmana gerek yok
Nasıl bir psikolojiye giriyorlar anlamıyorum hakkaten

4-5 kg da ben verdim anca o kdr ama sen daha yeni , gider onlar :)

Dikise sur iz kalmasin diye krem verdi dr 75 liraymis. Heryerim catlak dikisten ayri catlaklara da sursem mi kremi ise yarar mi acaba.
Var mi boyle krem kullanan
Kremin adı contractubex mi ? Ben çatlaklarda kullanmıştım bekarken geçmişti kalmamıştı

Canım bugün tam 41+o Im ve saat 7 de nihayet yatışım yapıldı

Sonunda dogurdumm
Dun saat 10 05 te 3300 gr 50 cm kizim dogdu..
Doğmak için 41haftalik olmayi bekliyormuş bizim cimcime :)

tebrikler.Allah analı babalı buyutsun

Tecrübeli annelere soruyorum benim oğluşumu da bazen hırıltı gibi ses oluyor bakıyorum burnuna öle delikleri kapalı değil ortibebe çekme şeysi ilede çekmeyi denedim ama bişi gelmedi çünkü sıvı şekilde bir sümük fln yok. Snra peçeteyi uzun çubuk şekilde küçük olarak yaptım burnuna soktum sarı sümükler geldi nazikçe bu şekilde iki burnu da temizlemeye çabaladım o ses gitti gibi ama bu burun temizleme işi nasıl olacak bana öneride bulunur musunz?

Birde uyurken böle derin derin nefes alıyor gibi ara ara - burnu tıkalı fln die mi öle oluyor sizce?

Birde sizler düşen göbekleri ne yaptınız bizim düşen parça hala duruyor ?

Az kaldı 40'ımıza da annem bu haftasonu gidiyor babamın doktor kontrolleri var die dönüyorlar bursaya ve haftasonu k.valide ile görümcemin biri geliyor ben 40 ımı annemle çıkarmk istemiştim ama babam burada çok sıkıldı bunaldı doktor kontrolleri de var o yüzden bişi diyemiyorum gitmelerine, ayrıca annem evde her türlü işi yapıyor bana hiç bişi yaptırmıyordu ben sadece bebeğe bakıyordum hatta bazen geceleri bebiş uyumadığında bende uyksuz yorgunum die o bebeğe bakıyor sallıyor uyutuyor ben uyuyordum şimdi k.valide gelince bu şekilde bana bakar mı birde yine çocukla geliyor çocuğa mı bakacak bana mı bakacaklar evde temizlik yemek v işlerini mi yapacaklar, ayrıca görümcem de küçük kızıyla geliyor 5-6 yaşlarında kızı evde çocuklarla onlar bana annem gibi bakar mı ki bilmiyorum ben mi hizmet etcem onlara, kalkıp çok eğilip doğrulunca iş yapınca karnımın içi acıyor o yüzden korkuyorum bişiler yapmaya iç dikişler açılır fln die

Masallah size gozunaydin canim ne guzel saglikla almissin kucagina evladini..

Bende epidural normal dogum dusunuyorum su an tam 40.haftamdayim daha kanala bile inmedi. Demek ki bi anda dogum baslayabiliyo senin dedigine gore? Insallah senin kadar kolay dogururum epiduralden korkuyorum biraz ama

Bizimki de emip emip kusuyor tekrar basa donuyoruz sonra

benim kızın suratında kırmızı kırmızı sivilceler çıktı. çenesinin altında var daha çok. yanaklarına da sıçrıyo, ertesi gün geçiyo. neden olur ki bu? ne yapsam da geçse?
Bizdede var o. Ama emerken memede çok durduğu için olduğunu düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…