2015 Şubat Anneleri

aman zor büyümesin kuzucuğumda ben razıyım hepsine
banyoyu gece yaptıracağım ama annem 40 ı çıkana kadar gece yıkama dedi ondan sabah yıkıyorum erkenden
Ne olurmus ki 40 cikmadan gece yikanirsa. 40 ciktiginda gunduzu gece zanneden bir bebegin olabilir. 3 gun ustuste yaptiklari seyi duzen zanneder bebekler. Ben yikiyorum aksam 7 gibi. Oglumu da hep aksam yikardim. Ayaklaninca usuyor diye gunduz yikamaya basladim. Bebekken aksamlari banyo yaptir emzir uyusun oh mis.

Ne olurmus ki 40 cikmadan gece yikanirsa. 40 ciktiginda gunduzu gece zanneden bir bebegin olabilir. 3 gun ustuste yaptiklari seyi duzen zanneder bebekler. Ben yikiyorum aksam 7 gibi. Oglumu da hep aksam yikardim. Ayaklaninca usuyor diye gunduz yikamaya basladim. Bebekken aksamlari banyo yaptir emzir uyusun oh mis.
bende aksam yaptiriyorrum.gunduz seslivaydinlik ortamda duruyo gecede banyo yaptirip karanlik odaya aliyorum.gece gunduzu ogrensin diye

aman zor büyümesin kuzucuğumda ben razıyım hepsine
banyoyu gece yaptıracağım ama annem 40 ı çıkana kadar gece yıkama dedi ondan sabah yıkıyorum erkenden

Canim neden 40i cikana kadar gece yikanmazmis ki anlamadim :/ sanirim batil inanclardan biri herhalde :/

valla ne bileyim öyle dediler bende pek batıl şeylere inanmıyorum ama bu sefer dinliyorum
birde bezlerini 40 gün ikindiden sonra atma dediler
kakalı bez biriktiriyorum banyoda günlük :KK53:

Canim o almadikca zorla tekrar ver tekrar ver alisacaktir emzik cok sakinlestiriyor canim inat ediyorlar cunku

öğürüp atıyor sürekli
ben elimle tutuyorum bu sefer ağzını kocaman açıyor kapatmıyor emziğe dokunmamak için
ağlıyor ciyak ciyak yinede o çenesini kapatmıyor
kapatınca öğürüp kusuyor
maymun etti beni yahu

Canim neden 40i cikana kadar gece yikanmazmis ki anlamadim :/ sanirim batil inanclardan biri herhalde :/

evet batıl inanç
birde 40 gün başımda bekleyecek oldular saçmalamayın 20 gün sonra gidin dedim
sonra bizi 20 gün bile beklemediler diye ağızlarından kaçırdılar
ozaman beni niye bekliyosunuz siz uyduruyorsunuz işte bunları dedim
kocakarı masalı hep işte

Kızlar bebeğim birkaç gündür çok huzursuzdu gaz sancısı çekti yavrum.
Göbek bağı düşeli on gün oldu hala iyileşmedi peyderpey kanıyo diye doktora götürdük o da normal dedi yanlız çok gazı var diye zinco diye bi damla verdi. Bende daha çok küçük diye bişey vermek istemiyorum. Komşum emzirirken günde bir çay kaşığı mahlep yedim bebeğimin hiç gazı olmadı dedi. Denedim hakkaten faydası oldu sanki.

Canim bende gaz sorununu muskatla cozum buldum
gaz ilaci kullanmistim sab simplex diye hic etkisi olmadi sanki

Gobekte kanama bizde de oldu ama biz krem kullandik 2 gune gecti

MaşAllah sütün dediğin kadar varmışş. 125 ml ne demek :) çok iyi valla hatta süper
Geçen haftasına göre besmenne miktarı yazıyordu orda 110 ml yazıyordu sanki.
Ben yarın işe gidicem sağıp bırakıcam ondan az geldi. Bir öğündür heralde 110 ml
2 göğüsten yarım saat sağddım da çıktı.

Kızlar bebisleriniz doyunca memeyi kendi mi birakiyor benim kizim yeni yeni emmeye basladive hep memede birakmiyor memeyi uyuyor uyaniyor emiyor

Ben susturamiyorum bu cocugu, ne yaparsam yapim ne yatiyor ne susuyor viz viz avazi ciktigi kadar agliyor basedemiyorum[/QUOTE
Ağrı sızısı vardır.
İlk ağlama nenedeni açlıktanmış.
Diğerleri peşinden geliyormuşş.

Ya ben bu hickirigi midesi buyuyor zannediyodim. Gaz miymis? Hickirdiginda seviniyodum :/
Kadir tuğcu diye bi çocuk doktoru var onun bi yazısında okumuştum. Şu linkte de aynını yazıyor http://www.annebebekbakim.com/bebek-sagligi/bebekler-neden-hickirir.html

Canim bende gaz sorununu muskatla cozum buldum
gaz ilaci kullanmistim sab simplex diye hic etkisi olmadi sanki

Gobekte kanama bizde de oldu ama biz krem kullandik 2 gune gecti
Şimdilik bizde mahleple çözdük gibi canım, bebeğe bileyim vermediğim içinde daha rahat ediyorum. Ama baktım olmuyo muskatıda denerim :KK66:
Doktor normal dedi göbeği için krem de vermedi ama ben endişeleniyorum ya. Çok uzun sürmemişmi Sencede iyileşmesi bugün 12. Gün hala azıcık azıcık kan görüyorum zıbında.

Gidip bütün markA emziklerden alıcam ağlamasına dayanamıyorum ben de onunla ağlıycam. Uyudu sanıyorum yatağına yatırıyorum beş dak sonra ağlamaya başlıyor
Bugun dr goturdum oglumu emzik zor aliyo dedim hemen vermek lazim dedi
Doktorlar pek hoslanmaz emzikten bizimki pek seviyo
emzik gazi azaltir kendini guvende hissettirir karin agrilarini azaltir dedi
Uygulamayi dusunmuyorum ama emzigi sekerli suya batir dedi sekerli su gaz sancisini da alirmis zararli degilmi dedim sadece batir bir cay kasiginin zarari olmaz dedi bilemedim...

her firsatta tersliycen , alican bebegi elinden
baska çaresi yok maalesef
guzellikle konusmakdan anlamiyor demekki
yada dr a berbaer gidin dr soylesin oyle yapilmamasi gerekdigini belki anlar oyle
pedagojiyle çocukla ilgili kitap falan okutsan
Hayatta okumaz dediğim dedik çaldığım düdük başka birşey değil ama bugün aradı hiç taviz vermedim akşam geldiğindede açtırmayı düşünmüyorum çocuğun altını ona

Kadir tuğcu diye bi çocuk doktoru var onun bi yazısında okumuştum. Şu linkte de aynını yazıyor http://www.annebebekbakim.com/bebek-sagligi/bebekler-neden-hickirir.html

Şimdilik bizde mahleple çözdük gibi canım, bebeğe bileyim vermediğim içinde daha rahat ediyorum. Ama baktım olmuyo muskatıda denerim :KK66:
Doktor normal dedi göbeği için krem de vermedi ama ben endişeleniyorum ya. Çok uzun sürmemişmi Sencede iyileşmesi bugün 12. Gün hala azıcık azıcık kan görüyorum zıbında.

Benim dr kanama cok onemli 2 gune gecti ama bana 1 hafta kremi mutlaka kullan gecmesse hemen gel demisti
Gobegi yakiyorlarmis kanama durmazsa

evet batıl inanç
birde 40 gün başımda bekleyecek oldular saçmalamayın 20 gün sonra gidin dedim
sonra bizi 20 gün bile beklemediler diye ağızlarından kaçırdılar
ozaman beni niye bekliyosunuz siz uyduruyorsunuz işte bunları dedim
kocakarı masalı hep işte

Aman ya eskiler hep oyle benim annem de kirkin cikana kadar yalniz kalmamalisin diyo, kayinvalide hamileyken sacini kestirmemelisin diyo. Hurafe hep bunlar ama oyle bi inaniyolar ki dillerinden kurtulayim diye tamam diyorum bende.

Bugun dr goturdum oglumu emzik zor aliyo dedim hemen vermek lazim dedi
Doktorlar pek hoslanmaz emzikten bizimki pek seviyo
emzik gazi azaltir kendini guvende hissettirir karin agrilarini azaltir dedi
Uygulamayi dusunmuyorum ama emzigi sekerli suya batir dedi sekerli su gaz sancisini da alirmis zararli degilmi dedim sadece batir bir cay kasiginin zarari olmaz dedi bilemedim...

Bizim Dr da beşinci gün demişti emZik kullanın diye. Eşim istemedi şimdi ağlıyor yawrum :(

Canım hemen bi kerede tutmuyolar.ben bi haftalıkken aldım.ilk baslarda istemedi yinede tok oldugundan emin oldugum zamanlarda verdim.bi haftada alisti ancak.

Markası falan önemli değil mi? Veriyorum çıkarıyor midesi bulanıyor şaşırdım ben de. Yarım saatte bir emmek istedi yine. Emerken uyuyor yatağa yatırınca Uyanıyor.

Kızlar bebisleriniz doyunca memeyi kendi mi birakiyor benim kizim yeni yeni emmeye basladive hep memede birakmiyor memeyi uyuyor uyaniyor emiyor

benimki 5 10 dakikada emmeyi birakiyo ama memeden ben cekiyorum cekmesem orada kalir

Canim benimki de oyle. 8de uyanmisti 1 gibi anca uyudu tekrar. Ki o da soyle yaptim: yatinca viyaklamaya basladi. Yan yatirip sirtinin ortasina pat pat vurdum. Bi elimle de bi emzik tiktim agzina cikmasin diye tutmaya devam ettim. Bi yandan da pispispis dedim ta ki iyice dalana kadar 30 dkmi aldi ama dalmasi. Bazen bu ise yariyo. Bi dene arada sen de belki sende de yarar.
O bizimkindede işe yarıyor

Biz geldik
Ilk aşımızı olduk
1 kg almış 6 cm de uzamış Maşaallah prensesime
Yani 4600 e 57 cm olmuş :nazar:
Sadece anne sütüyle beslenmeye devam
Bu arada benim sütüm ilk 2 hafta aşırı fazlaydı. Ama o zamanlar kızım da çok emmiyordu. 20 dk da bir göğüsle tek biberon dolduruyorduk. Sonra o çok emmeye başladı. Şimdi bazen sağıyorum o emdikten sonra o zaman da 40 ml falan çıkıyor. Aklıma takıldı acaba azaldımı diye ama meğer artık o kadar sütü benim kızım emiyormuş :)
Sütü sağıp kontrol etmek çok göreceli yanii

Back
X