• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Şubat Anneleri

Amaan bidaha bugunler gelmicek istedikce vericem ilkinde emzremedm simdi kuraldi rutindi kasamam kendimi hic

Ah kuzum.kirk ucurmaya avm mi gitceksin arkadasna falan git kahve ic kv ne tasiyon yaninda kafan dagilir en azindan moral olur sana da

Ne cok biliyor herkes yarabbim

Ben hem sivazliyorum hem pitpit hafiften vuruyorum ama yine ciimiyor mubarek:KK43: canim gosteren olmasna gerek yok bize de kimse gostrmedi ki icgudusel olarak biraz da okuyarak arastrarak ogrendik deneye yanila dogrusunu bulduk sen de bulucaksn yeterki rahatla artk. Yaptigin herseyi fazla sorguluyirsun hep tedrginlik icindesin korkmabak bi ayi devrdiniz bebegne zarar vercek halin yok boyle her adimda evham telasla kendini yipratmk esas zarar ilerde daha fazla guce ihtiyacimiz olcak:KK66:

Poff kayinvalideli ekstra gunler hee sinir bozucu cidden bol sabir diliyorum
Çok sorguluyorum di mi yaw. Ne yapayım herşeyi doğru yapmak istiyorum.

Dogum sonrasi mayinli arazi gibi eslerin arasi kadin bitkin desteğe muhtac fazlasiyla duygusal hele ilk bebekse bir de tedrginlik kendini yargılama durumları cabası. Erkekse kendince sabir goaterdgni dusundugu sureci atlatmann (gebeligin) rahatligiyla salmis ilk bikac gunden sonra tum kadinlar nsl basariyor o da basarr isi bu değil mi dogasi bunun icin yaratilmis mantigiyla kendine icsel bi tatmin mekamizmasi kurup eski hayatinin derdine düşüyor. Ilk lohusaligimda biz inanilmaz koptuk kizin saglik sorunlari beslyememenin verdiği pskoljik ızdırap beni depresyonun dibine itti ama anlatamiyordum ona yapma birak bosver disinda destegi yoktu o da stresli bunalmis ve yorgun oluyordu hep. Boyle iki sene derin ucurumlar acilarak aramizda kavga kiyamet gecti boşanma esigine gelisimiz de oldu zihni alt yapi cokunce o noktaya gelmk cok kolay cunku neyse biseklde kizin 3.yasindan sonra toparladk sukur. Bu Gebeligmde inanilmaz destekti bekledgmn otesnde buyuk kizla hep o ilgilendi falan ama dogum sonrasi bie yorgunluk peyda oldu beycegizimde bunda istda gecrdgmz sıkıntılı gunlerin tesri de cok tmm da büyü bozuldu prense noldu modundayim bikac gundur. Geldik geleli dunyanin isi yorgunlugu mahvoldum uykusuz yorgun yetmeye calisiyom dun yalvardm o kadar hiç tinmadi bile sabah kizi uyutnusum ver tutaym dio yuru git dedm butun gece uyankken nerdeydin uyurjen ben de tutarm gülüyor bi de uyuzz:) velhasil en yontulmus duzelmisi bile yeri gelince ozune donuyor anacim bilmiyorum nsl yola gelrler de iclernden gelmesi lazim merhamet terazsini zorla badsamiyorsun yine hakkini yemiyim arada desteği cok oluyor ama bazen de böyle cok gamsiz iste
Onca yazının içinde 3 yıl kafama takıldı
Çok uzun zaman. Anlaşılan bunun çaresi yok en iyisi ben kızımı biraz büyüteyim ve onunla eğlenmeye bakayım. Sanırım yalnızım bu yolda,
güçlü olmak gerek ama o nasıl olacak bilmiyorum.

biliyorsun bnmki 5 dk emiyor zaten cnm 45 dk memede tutmam imkansız..o 45 dk ilk haftalar için zaten 3.5 kiloyu asınca beslenmeye 25 dk ayırıyor..47.sayfada var bi tablo

Canim sen ise ne zaman donceksin rutini guzel oturtuyor gibisin de senden sonra nsl uygulycaklar fikrin var mi?
Bi de easyde mama yuklmesi var cunku kitabin ait olduhu toplumda gece hayati rahati muhim o yuzden mama yukluyor ki beveler uzun uyusun ebeveynlern de uykulari ya da programlari bolunmesn. Bizim bakis yasays acimiza ters duygusal yapimza da oyle meme alan cocuga hic gerek yok o yüzden

sen emzik veremiyordun di mi cnm ?saatte bir ciddi ciddi emiyor mu oynuyor mu yoksa
Saat basi 5 - 10 dk emiyor sınra da oyun oynuyor emzigi de sadece uykuya dalarken alıyor, yoksa memeyle oynicaz. Açken zaten em allah em, nerdeyse beni yiyecek

En son hangi memeyi verdigini devamli unutup karstran bi ben mi varim dusun dusun hep supheye giriyorum yahu hafiza goctu:KK45:
atlet ya da sutyenine cengelli igne tak cnm..hangisini emzireceğini ayır etmek için..ya da emzirme koltugunun üstüne bişi koy..sagı emzireceğin zmn battaniye sagda olsun solu emzireceğin zmn solda..ya da ben emzirme atletinin cıtcıtını kapatmıyorum emzirdiğim memenin :))

kendi uyanıyor ama uyanmadıgı zaman da içim rahat etmiyor uyandırıyorum :) aç kalcak gibi hissediyorm kalkmazsa
Benimkide 11 de uyuyor 3 gibi uyanıor ama elini kolunu hep ağzına sokuyor açlıktan kafası ne tarafa döneceğini şaşırıyor. Memeye yapışınca üzülüyorum çok aç kaldı diye. Sabaha kadar aç kaldığını düşünemiyorum

günaydın kızlar
benim kız emdikten sonra yarım saat içinde 4 defa su gibi kustu
eşim tükürdü diyor yok ağzından işedi saçmalama kusuyor çocuk dedim
daha kusmuğu tükürüğü ayıramıyor işim var bu adamla :KK51:

ya neden su gibi kusuyordur acaba bilgisi olan varmı
sanki çok su içmişte onu çıkarıyor gibi
korkuyorum mide özsuyunu çıkarmasından
Benimkide kusuyor bazen sulu mamayi hazmetmeden bazen boyle kaymak gibi olmus halde bazen sıkınırken kendi kendini kusturuyor bazen cok bazen az ya mama cok geliyor yada Allah korusun midesi usuyor....

biliyorsun bnmki 5 dk emiyor zaten cnm 45 dk memede tutmam imkansız..o 45 dk ilk haftalar için zaten 3.5 kiloyu asınca beslenmeye 25 dk ayırıyor..47.sayfada var bi tablo

Peki sütün yağlı kısmı on dakikadsn sonra gelir diyor bazı yerlerde. Beş dakika verince yağlı kısım ne oluyor?

Canim sen ise ne zaman donceksin rutini guzel oturtuyor gibisin de senden sonra nsl uygulycaklar fikrin var mi?
Bi de easyde mama yuklmesi var cunku kitabin ait olduhu toplumda gece hayati rahati muhim o yuzden mama yukluyor ki beveler uzun uyusun ebeveynlern de uykulari ya da programlari bolunmesn. Bizim bakis yasays acimiza ters duygusal yapimza da oyle meme alan cocuga hic gerek yok o yüzden
ya ben kendi rahatım için değil de daha cok bebeğin rahatı için bi duzenimiz olsun istiyorum..ben gece 10 kere de kalkarım onun için sorun değil ama onun duzgun bi uykusu olsun..tek seferde alması gereken miktarı alsın istiyorum..zaten mama yuklemesi kısmını yapmıyorum o sebepten..ben en az 1 yıl falan dönmicem işe..olur da donecek olursam da işe baslamadan 1 ay once falan bebege kim bakacaksa onla beraber uygularız rutini..diger türlü saat bası uyanıyordu..ne uykusu uykuydu ne beslenmesi beslenme

Benimkide 11 de uyuyor 3 gibi uyanıor ama elini kolunu hep ağzına sokuyor açlıktan kafası ne tarafa döneceğini şaşırıyor. Memeye yapışınca üzülüyorum çok aç kaldı diye. Sabaha kadar aç kaldığını düşünemiyorum

Bence dört saatte çok acıkmıyordur. Susadığı için saldırıyor olabilir.

gece 2 defa kalkmak bana cok zor gelmiyor o yuzden acıkıp uyandıgında mutlu bile oluyorum :)

Peki sütün yağlı kısmı on dakikadsn sonra gelir diyor bazı yerlerde. Beş dakika verince yağlı kısım ne oluyor?
o heralde yeni doganlar için falan geçerli..cünkü ben bzn emdikten sonra sagıyorum dogru duzgun sut cıkmıyor baya bosaltmıs oluyor

Ya biri bunları yola getirmenin bir yöntemini biliyorsa yazasın.
Bizde sabah girdik birbirimize.
Boşanmaların % 63 ü çocuk doğduktan sonra oluyormuş ve kavga nedeni genelde erkeklerin cocuk bakımına katılmamasıymıs.
Oglum aksam kusuyor basi duz olmadigi icin agzinin sag tarafindan akiyor kusmuklar esimde ne akla hizmetse cocugu sag yanina cevirecegine tam tersi sola ceviriyo napiyosun sen agzindaki kusmuklar bogazina geri gidecek diyorum o panikle ben onu dusunmek zorunda miyim sen tecrubelisin diyor saftirip benimde ilk cocugum tecrubeyle ne alakasi var mantik isi birazda bu ama anlamiyor....

Aman Allah korusun sende ettiysen herkes eder valla
Bir iyi geçinen ysmnfth ysmnfth ve sen
Maşallah Diyelim.
ya sonra cok üzüldüm ama o an sinirim boşaldı heralde..yazık sabah kalktı kahvaltı hazırladı gec gitti işe..gerçi ben gitmemesini beklerdim ama eczaneden aradılar..hangi bi yere yetişeyim ben diye soylene soylene gitti :)))

Back
X