2015 Şubat Anneleri

Kızlar dün itibariyle ferrum ve decavite başladım sanki bir enerji geldi size de oldumu kendimi daha iyi hissediyorum..Yalnız hiç uyku uyumuyorum mesela dün gece 1 de yattım gece 3 kere wc ye kalktım ve sabah 9 du ayaktaydım:50:Bu duruma sinir oluyorum hem kalitesiz uyku uyuyor hemde sabahın köründe kalkıyorum:43::43:

Bulantı yapti mi decavit ben alali bi hfta olcak icmedm korkudan. Gece habre wc benm de sikintim orda mi uyusak napsak bir de ben cok su içiyorum iki kat ihtiyac oluyor

Cocuk olunca evde bi de kendine ayri loste yapamiyorum ben ya.. Az yemeye tatli abur cuburu az yemeye calisiyorum bu kadar. Ay artik ne olursak olcaz minikler iyi olsun da :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Yok canım ayrı liste yok zaten bir öğün sebze bir öğün et var tam tersi cocukların zaten böyle beslenmesi gerekiyor ben bu listeye uyunca en çok oğlum için seviniyorum çünkü o da benle tüm gün sebze meyve ve et yiyor:34::34:

Bulantı yapti mi decavit ben alali bi hfta olcak icmedm korkudan. Gece habre wc benm de sikintim orda mi uyusak napsak bir de ben cok su içiyorum iki kat ihtiyac oluyor

Yok canım bende hiç yapmadı ama benim hamilelğimde de mide bulantım olmadı çok şükür ondan bilmiyorum sende olur mu.....Evet bende çok kalkıyorum uykum bölününce de sinir oluyorum...2.5 3 litre sadece su içiyorum çay kahve ayran hariç :53::53:

Yani elbette alıcaz ama bende dediğin gibi makul bir miktar olsun istiyorum kontrollü gitmek istiyorum aşırı yemek yemediğim abur cubur, tatlı vs tüketmediğim halde böyle almaya başlayınca sonunda nasıl olur ondan korkuyorum :)

benim son iki haftadır bulantım oluyor birde hazımsızlık. o yüzden fazla bişey yiyemiyorum maalesef.. hatta bastırsın diye ekmek makarna gibi aslında yememem gereken şeyler yiyorum. bu dönemi atlatınca sadece bebeğe yararlı gıdalara odaklanmak niyetindeyim. protein ağırlıklı..
son iki ayda 2 şer kilodan az almam diyorum. diğer aylara da 1 er kilo desek toplamda 10 kilo gibi bişey almış olurum. bunlar benim ilk hamileliğimden deneyimlerim. zaten yaklaşık 10 kilo almıştım onda da. sende kendince benzer bir hesaplama yapıp ay bazında kontrol edebilirsin bence kendini. tatlı makarna pilav ekmek yemez et süt sebze meyve ağırlıklı gidersen aşırı kilo alma riskinden kurtulursun inşallah..

Kızlar dün itibariyle ferrum ve decavite başladım sanki bir enerji geldi size de oldumu kendimi daha iyi hissediyorum..Yalnız hiç uyku uyumuyorum mesela dün gece 1 de yattım gece 3 kere wc ye kalktım ve sabah 9 du ayaktaydım:50:Bu duruma sinir oluyorum hem kalitesiz uyku uyuyor hemde sabahın köründe kalkıyorum:43::43:

O zaman hortlaklar kulübüne hoşgeldin :)) ben daha önce 1 saat bile toplamda kaliteli uyku alamıyordum şükür bi kaç gündür biraz daha iyi durumdayım

Ben iki üç gündür perişanım ne keyfim var ne halim.
Ne yesem midem rahatsız oluyor. bulantı değil de oturup kalıyor sanki oraya.
Yemeden de durmuyorum. sadece çorba içmem gerekiyor rahatsız olmasın diye ama mümkün değil.
Sıkıntıdan zevk için yiyenlerdenim. Hep sigarayı bırakmanın yüzünden .

Bizim keyifler kacik gelmiycek geri herhalde sen uzun zamandir içiyor muydun biraz pskoljik seninki hala aklin orda diye yemeye mecbur hissediyor olabilirsin ilk zaman zor oluyor tabi biseylerle oyalansan sakiz vb denedn mi canim

Sallanan besik candir :D

bi arkadaşımla konuştum bi çok mağazada tam bebek odası tarzında değilde daha genç odasına yakın odalar cicili biçili olmayan sadeler 4-5 bin liradan başlıyormuş, ikeadan almışlar 2,500 lira tutmuş içinde 2 kapaklı dolaptan 2 tane, kademeli yatağı, şifonyeri falan filan varmış

Yok canım bende hiç yapmadı ama benim hamilelğimde de mide bulantım olmadı çok şükür ondan bilmiyorum sende olur mu.....Evet bende çok kalkıyorum uykum bölününce de sinir oluyorum...2.5 3 litre sadece su içiyorum çay kahve ayran hariç :53::53:

Benim bulantılar yeni yeni hafifledigine çekiniyom birkaç kiside bulanti yapmıştı diye hatırlıyorum o yüzden deneyemedm hic cesaret edip. Cay cok içiyorum kahvaltıda sonra da hafif çarpınti yapiyo bende azaltavilsek keske

haha dahada bi oleyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy :1::1: ayy bide cinsiyeti öğrenseydimde ciciler alsaydım :1:

bende sürekli sarkıorum cicilere ama henüz alamadım cinsiyeti belli olmayınca.. ama hırkalar örmeye basladım minicik minicik malum kış bebeği olcak üşümesin yavrucak :16::16:

Besik ve oda isinde hevesten çok ortam koşullarini ve kendinizi tartin derim. Eviniz kira mi, oda var mi fazladan varsa odasında yatrmaya ne zaman gecireceksiniz bebisi odasına, yakinda tasinma ihtimali var mi, kis sicakligina göre odadan odaya geçmek gerekcek mi vb.. çocugun guvenli baglanmasi icin iki yasina dek anneyle olmasi gerekli diye okudum boyle de düşünüyorum acikcasi.cok erken bebek odasi yapip hic orayı kullanmayan cok arkadasm oldu ikisine gelince de cocuklar ya besge rahat edemiyir ya odada yatmiyor vesaire hepsini dusunmek lazim. Kizimda tayin isi var diye park yatak almıştık ordan oraya gecrmek icin iyi fakat sesinden hisirtisindan yatmadi hic kucuk koltugu yatagma dayayip bizim yatagi genisletmek durumunda kalmstm o zaman. Bebek odasi yerine uc yasinda cocuk odasi duzduk daha uzun süre kullanblcegmz gibi fakat hala yatmiyor cadi benmle uyuyor;) bu bebise ufak bir besik ayarlıyaym istiyorum yanlari cikip yatagma yanasablen muhtemelen uzun zaman dolmuşa bi kisi takilmaya mahkumuz;)

Bizim keyifler kacik gelmiycek geri herhalde sen uzun zamandir içiyor muydun biraz pskoljik seninki hala aklin orda diye yemeye mecbur hissediyor olabilirsin ilk zaman zor oluyor tabi biseylerle oyalansan sakiz vb denedn mi canim

evet 15 yıldır içiyordum. yok valla bir şey bulamayınca her şeyi sigaraya bağlıyorum.
yoksa 2 ay oldu unuttum çoktan sigarayı. benim bünyem alışkın kilo almaya.
sıkıntılıyım fena geçmiyor bir türlü. bir gün iyiysem 3 gün kötüyüm.
bazen havam yerinde oluyor. bazen de herkesten her şeyden nefret ediyorum sanki.
bu günleri arıycaz bebek olunca keşke keyfini çıkarsaydık gezip tozsaydık diyecez ama işte enerji olacak ki onları yapalım.

Avrupa yakasında doktora giden arkadaşlar ozellikle ultrasonu 4boyutlu olup cinsiyet icin kendinden emin bi tahmin alanlar doktorunuz hangi hastanede bana onerir misiniz gitmeden randevu alayim burda 14.haftada bisey derler belki yoksa kendi doktorumda bi halt ogrenebilecegmi sanmıyorum uzun sure. Hizmet hastanesine giden bir arkadaş vardi oranin ultrason nsl acaba bugune dek hic net ultrasona denk gelmedik

Dun yazmistim arada kaynadi bu konuda acil desteginiz gerekiyor en çok on onbes gun daha burdaym gitmeden dr randevu ayarlayım da kuzumi goreyim söyle bi net belki cinsiyetini de öğrenmek nasip olur kimbilir

bi arkadaşımla konuştum bi çok mağazada tam bebek odası tarzında değilde daha genç odasına yakın odalar cicili biçili olmayan sadeler 4-5 bin liradan başlıyormuş, ikeadan almışlar 2,500 lira tutmuş içinde 2 kapaklı dolaptan 2 tane, kademeli yatağı, şifonyeri falan filan varmış

Canim en buyuk besigi alsan iki yasindan sonra istemiyolar genc odasi aliyosun
Ben dolaplarin falan genc odasina da gidecek sekilde alinmasi ya da genc odasi arti besik taraftariyim
Hevesi olana diyecegim yok tabi ben mantik kullanim uzerinden gidiyorum
Ikeanin besikleri sabit
Bebegin ne isteyecegi belli olmaz
Kolik olur gaz sancisi olur kucaga alisa agina sallanamaya alissin mantigindayim ben. Yattigi yerde besiginde uyur kucakta hem anneyi yipratiyolar hem popo degdigi gibi uyaniyolar

evet 15 yıldır içiyordum. yok valla bir şey bulamayınca her şeyi sigaraya bağlıyorum.
yoksa 2 ay oldu unuttum çoktan sigarayı. benim bünyem alışkın kilo almaya.
sıkıntılıyım fena geçmiyor bir türlü. bir gün iyiysem 3 gün kötüyüm.
bazen havam yerinde oluyor. bazen de herkesten her şeyden nefret ediyorum sanki.
bu günleri arıycaz bebek olunca keşke keyfini çıkarsaydık gezip tozsaydık diyecez ama işte enerji olacak ki onları yapalım.

Bebisle de gezersin hayat bitmiyor benm cadinin bebekligi cok zordu on dakkaya bir kusuyordu beslnme sorunu vardi uyumuyordu alerji reflü ne ararsan vardi ilk cocukta fena cuvalladik aylarca depresyondan cikamadm ona rağmen gezmekten geri kalmiyordum cikmasam delirirdim zira. Gozunu karartti mi cocugu da kucukten alistrdi mi hareketli hayata devam ediliyor gayet fakat su keyif enerji isi cok farkliymis. Her geldiğimde gezip tozan ben bu sefer kapidan adim atmaya cekiniom istegim de gucum de yok.dun illa disari çıkmak istediler buyukler gece gezmesine surundum resmen ayakta uyur uyanik surar bes karis olmadi mi olmuyormus bu da bi donem iste.napalm geccek diyip avuncaz;)

Kızımı hiç sallamadim o kadar da kilcik bi bebekti ama inat ettim huzursuz bacak sendromu var bende ayakta sallamaya alistrsaydm yerdim nanayi.besigin sallamasini da kullnmadk icinde yatramioduk cunku. Bi sure koala gibi gogsumuzde uzanıp yatmaya alismisti popoya hafif pispisla o daha rahat geliyodu bana sen de bahaneyle uzanmis oluyordun ya da babadan destek alabliyordun. Bilmiyorum bunda nsl olur ins sallamaya gerek kalmaz yine her çocuk ayri bi alem zira

Keske örmeyi bilseydim cok zevkli stres attiriyor hem keyiflidir kendi kendine hazırlık yapmak

Kesinlikle öylee :) bide normala göre daha hızlı örüorum nası bi heveliyimm hiç böle olmamıstım ben cocuklugumdan beri hevesliyimdir kücücük şişlerler anneme el bezleri tutmaçlar yada bebeklerime elbiseler örerdim :) tıg bana göre deil ama şişle harikalar yaratabilirim :) bence denemelisin eger birazcık biliosan bebeğin için olunca cok hevesli örüosun bi bakmıssın bissürü bişiler örmüşsün :)

Kesinlikle öylee :) bide normala göre daha hızlı örüorum nası bi heveliyimm hiç böle olmamıstım ben cocuklugumdan beri hevesliyimdir kücücük şişlerler anneme el bezleri tutmaçlar yada bebeklerime elbiseler örerdim :) tıg bana göre deil ama şişle harikalar yaratabilirim :) bence denemelisin eger birazcık biliosan bebeğin için olunca cok hevesli örüosun bi bakmıssın bissürü bişiler örmüşsün :)

Duz ve ters örmeyi biliyorum ama baslama ve bitirmeyi kesmeyi bilmiyorum o yuzden bildigim.kisim bi ise yaramıyor:))) ogretcek kimse de yok annem cok deli oruyor ondan cozup ogrenemedm hic

Back
X