bence dogurmak mesele degil bakacaksa tamamDoğuracaksa tamam
Karbonhidratın(şeker) fazlası yağ olarak depolanmıyor mu?Dr bize Tahıl alması gerekiyor dedi ben de ekmek vermediğimi farkettim. Hipp in 7 tahıllı organik ek gıdası var ondan vermeye çalışıyorum. Dr cevizi ezip pekmezle ver dedi. Ceviz omega 3 önemli. Ayrıca bulgur pilavını seviyormuş bebişler.
Muhtemelen yarısı inek sutudur.ben de bi markanın âlmistim oncekilerde faydalı diye.sonra yayınlandı yarısı inek sutuymus hile yapıyorlarmış.kaziklandigimla kalmisim.kizlar bisey sorcam keci sutu aldim dun kutu sut. ilk kez vercem. muhallebi yapixam da sulandirmak gerekiyo mu bu sutu de?
keci sutunden bisey olmaz di mi? hic sormadim.doktora daha ama.
sen hangi markaninkini aldin?Muhtemelen yarısı inek sutudur.ben de bi markanın âlmistim oncekilerde faydalı diye.sonra yayınlandı yarısı inek sutuymus hile yapıyorlarmış.kaziklandigimla kalmisim.
Bebeklerimiz hemen hemen aynı besleniyorlar.Farklı olarak ben "tatlı patates "veriyorum arada.besin değeri oldukça yüksek normal patatese göre.Bence kilosu da boyu da gayet iyi.Obezite sıklığında birçok ülkeyi geride bırakmışız şimdiden.ve bebeklikten başlayan beslenme alışkanlığının öneminden bahsediyor bütün dünya.o yüzden kızının beslenmesinin sağlıklı olduğu konusunda senin için rahatsa boşver herkesi.ben öyle yapıyorum.kızlar birşey kafama takılıyor.
Ben şimdi kızıma şekerli şeyler vermiyorum pekmez filan da vermedim.
Soğuk sıkım keçiboynuzu pekmezi bulursam şekersiz vermeyi düşünüyorum da şu zamana kadar vermedim.
Pirinç patates filan da vermedim.
Sabah 1 yumurta sarısı
1 kaşık kadar kendi yaptığım peynir
Avokado/mango/ruşeym/tahin hangisi varsa
Bir de sulandırmak için yoğurdun sulu kısmını ekliyorum.
Öğlen yarm bardak kadar yoğurt bazen yemiyor da.
Akşama da çorba yemek ne varsa hergün avuçiçi kadar et yedirmye çalıyorm.
Tatlara hevesli ama açlığını bastırcak kadar yiyor 1 2 kaşıktan fazlasını zorla yediriyorum
1 ayda 400 gr aldı sadece.
Az aldığını düşünüyorum. Görenlerde hep zayıflamış boyu kısa diyor sinirimi bozuyorlar
8 aylık 8.5 kilo 70 cm
Muhallebi pekmez filan vermemkle hata mı ediyorum acaba.
Elbetteki sağlıklı olması önemli kilo dert değil biliyorumm ama aslında merak ettiğim bu yaştaki bebeklere de bu tarz kesintiler yapmak normal mi?
Hani kilolu oluyorlarda bi süre sonra o kilo boyuna gitti deniyor ya. Bebeklerde çok hareketli enerji harcıyorlar karbonhidrat kesintisi yapmam doğru mu?
Pekmez ben de vermiyorum.Ceviz için de vücuttaki farklı alerji mekanizmalarını tetikleyebildiği söyleniyor,o nedenle 1 yaşına kadar pek önerilmiyor.ama Burdaki birçok arkadaş ceviz veriyor alerji olanını duymadım.Karbonhidratın(şeker) fazlası yağ olarak depolanmıyor mu?
Sonuçta yağlanıyor bu bebekler?
Muz veriyorum yoğurtla hurma olsa veririm ama almadım.
Pekmez bi vereyim diyorum bi vazgeçiyorum bilemedim.
Ceviz i de 1 yaşa kadar vermeyn diye okudum vermiyordum veririm ama bundan sonra.
Et balık yediriyorum omega için.
Ben de ceviz için bildiğim birkaç şeyi yazmıştım az önce.tesadüf oldu.kuruyemişler alerji açısından riskli.yine de sen bilirsin canım.kizlar doktorum teee 6 aylik kontrolunde ceviz findik verebilirsin demisti siz de veriyosunuz sanirim ama ben hala vermedim. guvenemiyorum ne bileyim alerji orani yuksek seyler. findiz cekip koymak istiyorum kahvaltisi aslinda. napsamki?
BeGüm biraz alerjik bünyeye sahip ya istersen doktora sor öyle verkizlar doktorum teee 6 aylik kontrolunde ceviz findik verebilirsin demisti siz de veriyosunuz sanirim ama ben hala vermedim. guvenemiyorum ne bileyim alerji orani yuksek seyler. findiz cekip koymak istiyorum kahvaltisi aslinda. napsamki?
sen hangi markaninkini aldin?
ben kecheese aldim kirmizi kutu. okumadim icindekileri daha gerci.
cuma doktora gidicem zaten olmadi ona da sorarim onerdigi ne var diye.
kizlar doktorum teee 6 aylik kontrolunde ceviz findik verebilirsin demisti siz de veriyosunuz sanirim ama ben hala vermedim. guvenemiyorum ne bileyim alerji orani yuksek seyler. findiz cekip koymak istiyorum kahvaltisi aslinda. napsamki?
Eşinin kurumu çalışmayan eş için aile yardımı yapıyorsa verir .. Özel sektör veya şirket ise bilemiceem .. Sorması gerek eşin , eşi çalışmayan arkadaşlarına ..ya da işyerine..Ben de ücretsiz izindeyim. Ben devlet memuruyum ama eşim değil. Yine de başvurabilir miyiz? Nereye başvuruluyor?
Maralllll cocuklugumdan beridir yerim 3 yil once birakmistim bir arkadasim anne olunca cocugun sana ozenecek ona yeme nasil diceksun demisti birakmistim tam 3 yil hic yemedim. Ta kiiiii dogum stresi yasayana kadar ve kac aydir birakmaliyim deyip duruyorum ama yapamiyorum. Simdi senden duydum ya tekrar heveslendim . basliyorum insallahBende aynı ışte 31 yaşındayım en az 20 senedır burakdıgımu hıç hatırlamıyotum
Azmettım ama bugun trafıkde hiç koparmadım Normalde en çok yaptığım zaman buydu inşallah olacak
Benım kızım yapıyor canumMaralllll cocuklugumdan beridir yerim 3 yil once birakmistim bir arkadasim anne olunca cocugun sana ozenecek ona yeme nasil diceksun demisti birakmistim tam 3 yil hic yemedim. Ta kiiiii dogum stresi yasayana kadar ve kac aydir birakmaliyim deyip duruyorum ama yapamiyorum. Simdi senden duydum ya tekrar heveslendim . basliyorum insallah
dun kesmeye calıştım koparmayım dıye ama guzel olmadı galıba
Ooo bana uc tane lazım ondan.buyukler butun deterjanı doldurur ıçıne heryerede dokerlerBebeginizi oyalamak için su balon yapan sular var ya ondan alın bayılacak emin olun :))
Al hepsini karşına sadece ben yapi cam de biraz zalimce ama yap balonları onlar da yakalasin sonra saklaOoo bana uc tane lazım ondan.buyukler butun deterjanı doldurur ıçıne heryerede dokerler
yasemın ya telımde kayıtlı idi açma tarifi telım bozuldu gıttı. yenıden yazar mısın zahmet olmazsa.canim eger fikrimi sorarsan ki yazdigina gore fikrimizi ogrenmek istiyorsun. diger arkadaslarimin da dedigi gibi sen psikologa gitmelisin psikiyatra degil. onlar direkt ilac verir. psikologla konusursun rahatlarsin en onemlisi seni yonlendirir. sabretmeyi ogrenirsin bebegine yanlis uyguladigin seylerin dogrusunu ogrenirsin. ilac sadece uyusturacak seni sakin bir insan yapacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?