2015 Şubat Anneleri

Gunaydin kızlar.dun akşam okulun şenliğine gittik.eglendi çocuklar.aksam vakti uykusu gelince arabasına koydum serrayi.tentesini de kapattim.tam daldı dalcak kadının biri geldi uyuma kız uyuma diye masumane sevdi.ama 20 saniyelik sevme benim kollarına işkence olarak döndü.serra huylandi.agladi.bi daha uyuyamadi.arabada da oturmadi.surekli oyalamak zorunda kaldım.kadina mi kizayim sessiz koseye cekileydim diye kendime mi kizayim bilemedim.
ben var ya herhalde dalardım o kadına :sinirli: yani dalamasam da bi laf ederdim. sonra da kendi kendimi yerdim sinirden :kızgın:

sağol tatlım. yok bi sorun olmadı kutladık sadece çok yorgundum dediğim gibi.
bugün eşim evde Begüm de uyudu öğle uykusuna şükür kolay daldı bugün. ama gece 750 kere uyandı meme için :KK43: tam yerime geçiyorum dalıyorum uyanıyor defalarca oldu. başım hala ağrıyor parol içtiğim halde uykumu alamadığım için.

dediğim gibi yapmışsın bak işe yaramış. zorluyoruz kendimizi illa saatinde uyusun diye yatırınca uykuları gelmemiş oluyo daha çok kaçıyo uyku.

çok teşekkürler canım :) evet cheesecake tarifim bu. görüntüsü de tadı da dışardakilerden ayırt edilmiyor hatta daha da güzel oluyor. nefis yemek tariflerinden mi aldın bu tarifi? orda yazanları harfi harfine uygularsan sorunsuz yaparsın.

aslında kolay da sadece püf noktaları bekleme süresi falan var. bide kelepçeli kalıbın olması lazım borcamda olmuyor.
yazan adımları izle. özellikle fırında pişerken su dolu kap da koy çatlamasın. herşeyi uygularsan süper oluyo.

bu arada bu seferkinin sadece üst sosunu hazır meyve sosu kullandım vaktim yoktu. sende öyle yapabilirsin istediğin bi meyve sosu iki paket kullanabilirsin poşetteki pudingler gibi satılanlardan. ben orman meyveli sos kullandım çok güzel.
Hm anladım canım sağol evet nefis yemek tarifleri sitesinden aldım malzemeleri :) emin olmak için soriyim dedim aslında mantıklı orman meyveli sostan alayım ben de yeterince zahmetli zaten sosu hazır olsa da olur :) kelepçeli kap evet ondan alıcam hem de kalp şeklinde olan kelepçeli kaplar var burda kalpli olur :) peki yapılışında alüminyum folyoyla kaplayın diyor yanmaması için sen kaplıyor musun kelepçeli kabının etrafını?

sağol tatlım. yok bi sorun olmadı kutladık sadece çok yorgundum dediğim gibi.
bugün eşim evde Begüm de uyudu öğle uykusuna şükür kolay daldı bugün. ama gece 750 kere uyandı meme için :KK43: tam yerime geçiyorum dalıyorum uyanıyor defalarca oldu. başım hala ağrıyor parol içtiğim halde uykumu alamadığım için.

dediğim gibi yapmışsın bak işe yaramış. zorluyoruz kendimizi illa saatinde uyusun diye yatırınca uykuları gelmemiş oluyo daha çok kaçıyo uyku.

çok teşekkürler canım :) evet cheesecake tarifim bu. görüntüsü de tadı da dışardakilerden ayırt edilmiyor hatta daha da güzel oluyor. nefis yemek tariflerinden mi aldın bu tarifi? orda yazanları harfi harfine uygularsan sorunsuz yaparsın.

aslında kolay da sadece püf noktaları bekleme süresi falan var. bide kelepçeli kalıbın olması lazım borcamda olmuyor.
yazan adımları izle. özellikle fırında pişerken su dolu kap da koy çatlamasın. herşeyi uygularsan süper oluyo.

bu arada bu seferkinin sadece üst sosunu hazır meyve sosu kullandım vaktim yoktu. sende öyle yapabilirsin istediğin bi meyve sosu iki paket kullanabilirsin poşetteki pudingler gibi satılanlardan. ben orman meyveli sos kullandım çok güzel.
Bir de tabanı için burçak dediği bu bisküvi mi canım buysa eğer bu bisküvi sarı gibi ama tabanı koyu renk kahverengi kakaolu gibi duruyor bu bisküvi değil mi yoksa biraz fazla ayıntılı soru sordum ama ilk kez yapacağım için güzel bişey çıksın istiyorum ortaya kusura bakma canım :) image.webp

Hm anladım canım sağol evet nefis yemek tarifleri sitesinden aldım malzemeleri :) emin olmak için soriyim dedim aslında mantıklı orman meyveli sostan alayım ben de yeterince zahmetli zaten sosu hazır olsa da olur :) kelepçeli kap evet ondan alıcam hem de kalp şeklinde olan kelepçeli kaplar var burda kalpli olur :) peki yapılışında alüminyum folyoyla kaplayın diyor yanmaması için sen kaplıyor musun kelepçeli kabının etrafını?

Bir de tabanı için burçak dediği bu bisküvi mi canım buysa eğer bu bisküvi sarı gibi ama tabanı koyu renk kahverengi kakaolu gibi duruyor bu bisküvi değil mi yoksa biraz fazla ayıntılı soru sordum ama ilk kez yapacağım için güzel bişey çıksın istiyorum ortaya kusura bakma canım :) Eki Görüntüle 1839150
yok rica ederim sorabilirsin tabii.
evet bisküvi o. fotoğrafta öyle çıkmıştır. kalıbın kenarını da aliminyum folyoyla sarıyorum. tarifte 1 saat pişsin diyor. benimki 1 saat 20 dkda pişiyor. 1 saatten sonra aç bak sallanıyosa devam et. ilk 10 dk 200 derecede sonrası 160 derecede pişecek.

yok rica ederim sorabilirsin tabii.
evet bisküvi o. fotoğrafta öyle çıkmıştır. kalıbın kenarını da aliminyum folyoyla sarıyorum. tarifte 1 saat pişsin diyor. benimki 1 saat 20 dkda pişiyor. 1 saatten sonra aç bak sallanıyosa devam et. ilk 10 dk 200 derecede sonrası 160 derecede pişecek.
Çok teşekküler canım tamam söylediklerini yapıcam yaptığımda söylerim nasıl olduğunu :)

iyi geceler kızlar.
belki de çoooook uzun zamandır bu kadar yorulmamışımdır.. öyle yorgunumki çok saçma ama şöyle hasta olsam ama ciddi olmasın tabii :) ve hastanede yatsam bi gece ve dinlensem diye düşündüm yemin ediyorum o kadar yorgun ve uykusuzum..

Begümün bu uyku cozutması tamda eşimin doğum gününe denk geldi. o her sene mutlaka ufak büyük bi sürpriz yapar. bende sevdiği şeyleri yapmak istedim ve en yakın bi çift arkadaşımızı çağırdım sadece. kendi ellerimde doğum günü pastasını yaptım. beyfendinin de sevdiği herşey zor şeyler mübarek. yarım günümü zaten cheesecake yapmak aldı.

pastayı allahtan bi gün önceden yapmışım. bugün bu yorgunlukla diğer şeyleri de yaptım. akşam oturduk falan sohbet ediyoruz daha doğrusu ediyorlar ben dahil olamıyorum bedenim orada ama ruhum uçmuş sanki. gözlerim açık uyudum :) Begümü de hiç zorlamadım uyusun diye son ana kadar bekledim artık saat 11 oldu tık diye gitti. öğlen 1 de uyandıktan sonra hiç uyumadı çünkü.

o uyudu eşim oyuncaklarını ve etrafı topladı sağolsun bende mutfaktaki enkazı anca şimdi bitirdim :KK43: yatıcam birazdan ama yorgunluktan uyuyamiycam gibi gelior her yanım özellikle sırtım belim o kadar ağrıyorki. emzirmesem majezik içerdim.

neyse kızlar iyi geceler umarım hepimiz deliksiz güzel bi uyku çekeriz :KK43:
babanızın doğum günüsü kutlu olsun :) kimbilir nasıl yorulduysan hasta olmayı bile dilemişsin canım. . üzüldüm valla. Artık uyusun begümcüğümde..

Odayı nasıl kararttın peki? Ben yapamadım bi türlü.. Sen bi ara alüminyum folyo demiştin sanki işe yarıyor mu? Yarın eşim Samsun'da sınava girecek, ayaz izin verirse orda bakarım belki hiç sanmıyorum ama :))

Ben Türkiye'yi seviyorum, burda da yaşamak istiyorum ama böyle devam ederse de yaşayamazmışım gibi geliyor bir süre sonra.. Hayırlısı olsun güzel günler gelir inşallah
biz de bugün gittik samsuna :) kız aynı yerlerde dolanıyoruz :)

Zor ve hatta çok zor. Ikisinde daha bebek
Kızdan yana derdim yok o maşallah gayet sakin ANCA başladı yaramazlıklar ama olacak o kadar 1.5 Yaşında neredeyse
Ama oğlan çok zor doğduğundan beri Reflü ve gaz Sancısı var sürekli ilgi bekliyor bu ara emmeyi reddediyor emzirmek işkence ermediği için sağıyorum ama sütüm buna rağmen azalmaya başladı. 7/24 Ağlayan en uzun uykusu 20 dek olan bir bebek. 1 hafta sonra 4 ay bitecek.

Yinele binada şükür Allah onlara sağlık versin en büyük derdimiz bunlar olsun
ah canım allah kolaylık versin.. inşallah bu Aylardan sonra gaz sancıları azalır..

Gunaydin kızlar.dun akşam okulun şenliğine gittik.eglendi çocuklar.aksam vakti uykusu gelince arabasına koydum serrayi.tentesini de kapattim.tam daldı dalcak kadının biri geldi uyuma kız uyuma diye masumane sevdi.ama 20 saniyelik sevme benim kollarına işkence olarak döndü.serra huylandi.agladi.bi daha uyuyamadi.arabada da oturmadi.surekli oyalamak zorunda kaldım.kadina mi kizayim sessiz koseye cekileydim diye kendime mi kizayim bilemedim.
ay allahım yaa be uyuz insanlar var. Bebek yav o. bizim kültürümüzde neden ellerler ki şu bebekleri. .

Kızlar günaydın..
Yine bir seminerdeyim, bizim müdür mal ya çok afedersiniz Ada'm gelen yazıları okumaktan aciz, seminer olduğunu ildeki diğer rehber öğretmenlerden öğreniyorum her defasında..

Neyse..
Dün çok sinirlendim akşam eşim yarın misafir gelecek sesi yemekteyken pat diye :sinirli:
Ne demek, benim niye haberim yok deyince de telefonla aradım açmadın demez mi :KK53: allahım ölür müsün öldürür müsün, suçlu ve devamında da sürekli üste çıkmaya çalışıyor.. Kv de ordan oğlunu koruyor, olsun be güzel çağırmış, halledersin okuldan gelince demez mi, halledersin diye hallederiz demiyor da :mad:
Kudurdum, ama sesimi çıkaramadım, annem olsa bi ton laf söylerdim kaldı içimde :KK34:

Annemden sonra bu kadına tahammül edemiyorum, böyle değildi bu,yan gelip yatıyor büyün gün eşim gelince de yalandan kalkıyor iş yapıyormuş gibi görünüyor.. 17sine kadar dayanmak zorundayım sonra gitsin nere gidiyorsa, alırım oğlumu götürürüm seminer döneminde okula :KK12:
Oy oy oyy senin kvde tuhafmış. Bu kv ler bayılıyor zaten gelin çalıştırmaya. Sen direk olarak anne sen bunu yap bende şu işi yapacam desen ne der acaba. Teklif bekleme talep et bakalım nolcak :KK53:

babanızın doğum günüsü kutlu olsun :) kimbilir nasıl yorulduysan hasta olmayı bile dilemişsin canım. . üzüldüm valla. Artık uyusun begümcüğümde..
sağol canım benim.
yorgunluk uykusuzluk insana saçma sapan şeyler düşündürtüyor işte. hasta olmayalım hiç birimiz tabii, allah sağlık sıhhat versin..

dün gece de 500 kez uyandı hiç uyuyamadım doğru düzgün. bakalım bi umut bekliyorum bu dönem de geçecek diye.

sen nasılsın? Tunacık napıyo?

biz de bugün gittik samsuna :) kız aynı yerlerde dolanıyoruz :)
aslında sizin buraya gelmeniz de çok zor değil yani en azından gezme amaçlı mesela. sanırım direkt orduya çıkıp ordan giresun trabzon şeklinde devam edilebilir. yani tamamen haritayı gözümün önüne getirerek konuştum belki öyle bi yol yoktur :D

hatırladığım kadarıyla yine burda birbirimize sen ben gelincikgibi gelincikgibi yakın sayılırız. siz dipdibesiniz zaten bende üç dört şehir uzağınızdayım :)

Bugun ınat ettim gündüz yemek dışında bişey vermedim
Ikı gündür daha doğrusu pes etmiyorum gerekirse saatlerce aç beklıyur

Kaka sayısı çoğaldı işe yaradı galiba yedikleri :)
Gecede babası biberonu yapana kdr oyalamak için emzırıyom sadece asla yetmiyor çünkü, geri dalamıyır süt içmeden
Acıkdıgı için uyandığına ınanıyırum ben annelik iç gudusuyle

Bugun ınat ettim gündüz yemek dışında bişey vermedim
Ikı gündür daha doğrusu pes etmiyorum gerekirse saatlerce aç beklıyur

Kaka sayısı çoğaldı işe yaradı galiba yedikleri :)
Gecede babası biberonu yapana kdr oyalamak için emzırıyom sadece asla yetmiyor çünkü, geri dalamıyır süt içmeden
Acıkdıgı için uyandığına ınanıyırum ben annelik iç gudusuyle
onlar artık süt bebesi değilki sen acıktığın için uyanıyor musun? (çok aşırı açlık dışında) bence kesinlikle açlıktan uyanmıyorlar için rahat olsun :)

yok yok ogun gittim aldim bi tane ales olçer :)
gece cikmadi atesi skur
uykuyu teke dudrdum 2.5-3 saat uyyor yetiyodur insallah
Maşallah Hakan'a. Yetmez mi yetiyordur merak etme.Keşke oğlum da o kadar uyusa.
10,5 aylıkken tek uykuya düştü.şimdi 15 aylık oldu, hala günde bir kez 1-1.5 saat uyuyor o kadar.Bazen o kadar bile olmuyor,45 dk uykuyla tüm gün ayakta.

onlar artık süt bebesi değilki sen acıktığın için uyanıyor musun? (çok aşırı açlık dışında) bence kesinlikle açlıktan uyanmıyorlar için rahat olsun :)
e buyukler niye uyanmiyor o zaman :)
kuçukkken yani bu yastayken uyaniyolardi zamanla birakdilar 2 yas civari
sonbahara insallah baya kolaylariz bu uyanma isini :)

$imdi emreye doktorlar çokk derin uyyor diye gece temiz olamiyor diyolar , erkek çocuklarinda daha çok gorulurmuss
az sabahlamadim ben onunla zirt pirt uyandigi için :)
biberonda almazdi kirk kere emmeye kalkardi

ama bak denedim kaç defa, uyandi ya emzirip yatagina koyyorum 1 saat sonra yine basliyor mikirdanmaya
ama uyandiginda biberon yaaprsam gidiypor sabaha kadar yada 4-5 saat boyunca
bunun nedenini nasil açiklayabiliz sence

Maşallah Hakan'a. Yetmez mi yetiyordur merak etme.Keşke oğlum da o kadar uyusa.
10,5 aylıkken tek uykuya düştü.şimdi 15 aylık oldu, hala günde bir kez 1-1.5 saat uyuyor o kadar.Bazen o kadar bile olmuyor,45 dk uykuyla tüm gün ayakta.
saol canim
nazarim degdi iyimi bugun 2 saat uyudu :))
benim çocuklar biraz uykuya duskun oluyolar is uyutana kdr , uyudukdan sonra gidiyor baya
seninki su fani dunyadan fazla bisey kaçirmayim derdinde herhalde :)
bide daha oncede yazmsitim ben gunduzde karanlik odada yatirrim los falan deil bildigin zifiri karablik oluyor valla çogu zaman, diger çocuklarida oyle yaaprdim bilmem etkisi varmi

e buyukler niye uyanmiyor o zaman :)
kuçukkken yani bu yastayken uyaniyolardi zamanla birakdilar 2 yas civari
sonbahara insallah baya kolaylariz bu uyanma isini :)

$imdi emreye doktorlar çokk derin uyyor diye gece temiz olamiyor diyolar , erkek çocuklarinda daha çok gorulurmuss
az sabahlamadim ben onunla zirt pirt uyandigi için :)
biberonda almazdi kirk kere emmeye kalkardi

ama bak denedim kaç defa, uyandi ya emzirip yatagina koyyorum 1 saat sonra yine basliyor mikirdanmaya
ama uyandiginda biberon yaaprsam gidiypor sabaha kadar yada 4-5 saat boyunca
bunun nedenini nasil açiklayabiliz sence
sen yatmadan son öğünü muhallebi gibi tok tutan şeyler yap bi bakalım.
benim kızım kurulu saat gibi aynı zamanlarda kalkıyo mesela bu aralar. ve karnı oldukça tok olduğu halde. tamamen alışkanlıktan. meme ağzına değiyor kokusunu alıyor. iki fırt bile yapmadan uykuya geri dalıyor.

saol canim
nazarim degdi iyimi bugun 2 saat uyudu :))
benim çocuklar biraz uykuya duskun oluyolar is uyutana kdr , uyudukdan sonra gidiyor baya
seninki su fani dunyadan fazla bisey kaçirmayim derdinde herhalde :)
bide daha oncede yazmsitim ben gunduzde karanlik odada yatirrim los falan deil bildigin zifiri karablik oluyor valla çogu zaman, diger çocuklarida oyle yaaprdim bilmem etkisi varmi
sana onu sorayım yeri gelmişken. başka bi yerde gündüz uyutman gerekirse sorun olmuyor mu?

Back
X