2015 Şubat Anneleri

Ya bilmem insanın aklın ahdet şey şey astım vs.. Onun dışında idrar yolu enfeksiyonu, boğa Ağrısı, karın Ağrısı, her şey olabilir..

Normalde böyle bir Bebek değildi o yüzden doktora götür dedim canımcım.. Hakan uyuduysa sen de yat dinlen bari büyükler de yattıysa
oo ne uyumasi ben kim uyumak kim
mutfak toplanacak
yrin için yemek yapilacak kendime
son gun diye her kes biseyler getircek ortak yiycez ne yapcam bilmiyorum
ben sabaha kdr uyumasam zaman yetmez bana da
nasil olsa zaman yok diye oturyom herhalde :)

Yarından sonra meme işini bitiriyorum. yeter öldüm bittim tükendim tımarhanelik olucam ben yakında. böyle annelik olur mu ya? yedi bitirdi kendinide benide.

milletin çocuğu 2 ay bile emmiyo da ölüyo mu yooo! 15 ay emdi yeter artık. vicdan falan yapmiycam. ne uyku kaldı ne mızmız ağlamadan geçen bir gün!

bugün sabah 10da kalktı ve öğlen uykusu uyumadı ne yaptıysam uyumak istemedi zorlamadım. yemeğini zaten zar zor yediriyorum her seferinde. tüm gün be yaptıysam mutlu edemediğim bir bebek bütün gün yakama yapıştı durdu. havalar da güzelleşmediki dışarı çıkarsam. on dakikada bir meme de meme meme meme meme! yeter artık canıma tak etti ya emzirmekten nefret ettim çileden çıktım!

kaç gecedir uyumuyo meme yüzünden. ya sabahın onundan beri uyumamışsın saat gece olmuş 10 buçuk ve iki kere de meme verdim uyutma aşamasında. gözleri kapanıyo yine ağlıyo yine ağlıyo neymiş memede uyuyacak! memeden alıp yatağa koyuyosun yok başlıyo bitmek tükenmek bilmeyen ağlama krizi ve o çığlıklar. beynime beynime vuruyo bişeyler yemin ediyorum pencereyi açıp kendimi atasım gegliyor o an.

her yeni sabaha pozitif kalkıyorum ama yok olmuyor. bitti meme işi. önce gündüzleri basıcam tuzu gerekirse. yanlışsa yanlış umrumda değil. yeter. tükendim..
kiz yaszmin biz ayni seyleri yasiyioz
ama benimki meme demiyo
yada diyor ben anlamiyorum
ben bunduz çok emzirmemki ondan mi çok agliyorki emzirince susuyor tabiki deee aglama sizinki nin aynisimi nasil anliycam ben

kizlar ya kimsede yok ama bana bi acil akilverin yaa

simdi yarin son gun diye beraber yiyelim dendi
ama herkes yorgunum halim yok eve geçn giriyorm fln dedi
bi iki kisi biseyler getirelim deidk sonra tam kararlastirilmadi oyle kaldi
ben simdi yarin napsamkiii
bende yorgunum ve vakdim olurmu biolmiyorum sabah çok erken kalkip yapmam lazim
patatesim de yok olsa patates salatasi yaapridm sabaha kalmazdi
pogaca yapsam yetismyebilir mesela bu sabah 8 de uyandim alarmi duyammamsim kahvalti bile yapmadim
off ne halt edicem ben yaaa

herkes getirecek olsa napar yapar bisey ayaralrdim kimse den bisey çikmayinca benimde içimden gelmiyor galiba yapmak
napsamkkii

kizlar ya kimsede yok ama bana bi acil akilverin yaa

simdi yarin son gun diye beraber yiyelim dendi
ama herkes yorgunum halim yok eve geçn giriyorm fln dedi
bi iki kisi biseyler getirelim deidk sonra tam kararlastirilmadi oyle kaldi
ben simdi yarin napsamkiii
bende yorgunum ve vakdim olurmu biolmiyorum sabah çok erken kalkip yapmam lazim
patatesim de yok olsa patates salatasi yaapridm sabaha kalmazdi
pogaca yapsam yetismyebilir mesela bu sabah 8 de uyandim alarmi duyammamsim kahvalti bile yapmadim
off ne halt edicem ben yaaa

herkes getirecek olsa napar yapar bisey ayaralrdim kimse den bisey çikmayinca benimde içimden gelmiyor galiba yapmak
napsamkkii
Kısır yap, kek yap, sebzeli bulgur pilavı yap içine taze soğan maydanoz neyim doğrayınca çok güzel oluyor, yani ben çok seviyorum , kedi dili bisküvi varsa tramisu yap.. Aklıma bunlar geldi Can'ım en kolayından..

Kısır yap, kek yap, sebzeli bulgur pilavı yap içine taze soğan maydanoz neyim doğrayınca çok güzel oluyor, yani ben çok seviyorum , kedi dili bisküvi varsa tramisu yap.. Aklıma bunlar geldi Can'ım en kolayından..
kisira ince bulgrum bitmis
kedi dili ni hiç kullanmadim pek pasta tatli ci deilim evede yapmiyorum karatay saolsun :)
sebzeli bulgur pilavi soguk guzel olurmuki orada isitamayiz , yesil soganim yok :KK61::KK61:

keek yapayim bari onada elma bile yok sade olsun napalim :)
alisverise gitmem lazim acilinden ama onada zaman yok :)))

Yarından sonra meme işini bitiriyorum. yeter öldüm bittim tükendim tımarhanelik olucam ben yakında. böyle annelik olur mu ya? yedi bitirdi kendinide benide.

milletin çocuğu 2 ay bile emmiyo da ölüyo mu yooo! 15 ay emdi yeter artık. vicdan falan yapmiycam. ne uyku kaldı ne mızmız ağlamadan geçen bir gün!

bugün sabah 10da kalktı ve öğlen uykusu uyumadı ne yaptıysam uyumak istemedi zorlamadım. yemeğini zaten zar zor yediriyorum her seferinde. tüm gün be yaptıysam mutlu edemediğim bir bebek bütün gün yakama yapıştı durdu. havalar da güzelleşmediki dışarı çıkarsam. on dakikada bir meme de meme meme meme meme! yeter artık canıma tak etti ya emzirmekten nefret ettim çileden çıktım!

kaç gecedir uyumuyo meme yüzünden. ya sabahın onundan beri uyumamışsın saat gece olmuş 10 buçuk ve iki kere de meme verdim uyutma aşamasında. gözleri kapanıyo yine ağlıyo yine ağlıyo neymiş memede uyuyacak! memeden alıp yatağa koyuyosun yok başlıyo bitmek tükenmek bilmeyen ağlama krizi ve o çığlıklar. beynime beynime vuruyo bişeyler yemin ediyorum pencereyi açıp kendimi atasım gegliyor o an.

her yeni sabaha pozitif kalkıyorum ama yok olmuyor. bitti meme işi. önce gündüzleri basıcam tuzu gerekirse. yanlışsa yanlış umrumda değil. yeter. tükendim..
Allah ım bu bebekler hep mi aynı ya.benimki de aynı böyle gün içinde kaç kere kriz geçiriyorum saymadım artık.meme diye tutturdu mu imkanı yok başka şeyle oyalanmıyo ve unutmuyo.artık kulaklarımda çınlıyo ağlama sesi.konuşuyorum sakinleştirmeye çalışıyorum olmuyo.yemek denen olay zaten yok.asla kahvaltı etmez önceleri yemek düzeni vardı.meyve çorba akşam yemeği hep saatliydi şimdi ağzına lokma koymuyo yoruldum artık.

Ben de bazen şimdi keseyim diyorum memeden ama vicdan yaparım sanki daha küçük ayın 4 ünde 16 aylık olucak.bi de eşim istemiyo sinir ediyo beni sanki gün boyunca o uğraşıyo..bu erkekler her şeye niye burunlarını sokarlar anlamam..

Benım eşimde ıstemez kesin ama pdıkopat annesı olacağına emzirmeyecek annesı olsun
Ağlamaları duzelecekse bende kesebılurum memeden hiç tereddüt etmeden hemde

Çekilecek dert değil valla

Kızlar Selam..
Fena yoruluyorum, annem yükümü çok hafifletiyormuş walla şimdi anladım.. Bacağım çok ağrıyor, variz ameliyatı olmuştum 4 yıl önce tekrarladı sanırı çok fena bir ağrı var doktora gitmem lazım hafta sonu :KK43: çürük raporu alacam he yakında, eşim diyor ki her gün başka bir yerin ağrıyor :KK43:

Bi de az önce bi güzel sallandık, deprem oldu, hemen ayaza koştum. Kuzum uyuyordu öyle, hemen ilk aklıma gelen o oldu evlat böyle bişi demek ki.. millet korkudan hep dışarı çıkmış, ben de yattım şimdi arsız arsız :))
Canim ya annemizin yeri baska oluyor gercekten. Varis olayi cok fena. Tam ogretmen hastaligi. Bende de cok var. Yorulunca cok agriyodur yazik.
Gecmis olsun canim. Caniniza bi zarar gelmesin de boyle gecsin gitsin depremler.

Canim ya annemizin yeri baska oluyor gercekten. Varis olayi cok fena. Tam ogretmen hastaligi. Bende de cok var. Yorulunca cok agriyodur yazik.
Gecmis olsun canim. Caniniza bi zarar gelmesin de boyle gecsin gitsin depremler.
Evet çok ağrıyor bi de dinlenme şansımız yok ya onun fa çok etkisi var.. Variz çorabı giyiyor Musun sen peki?

Öğretmenler hadi sürekli ayakta benim de oturmaktan oluyor sanırım :))

Günaydın hatunlar
Gecemiz iyi geçti bi kere uyandı başka sesi çıkmadı
Benmi napıyom yemek yapıyor um öğlen için
Çalışan hanımların Allah yardımcısı olsun zor bu işler. Eve gel iş yap çocuk koca derdine düş
Işte çalış. Allah kıymet bıldırsın inşallah hepınize

Unutmazsam arayıp dr a göreyim yarın
Tek tük öksürdü gece böyle gıcık gıbı kuru öksürükdu ama hayırdır inşallah

Evet çok ağrıyor bi de dinlenme şansımız yok ya onun fa çok etkisi var.. Variz çorabı giyiyor Musun sen peki?

Öğretmenler hadi sürekli ayakta benim de oturmaktan oluyor sanırım :))
Yok canim giymiyorum ama annem giydi bi ara yararini da gordu. Otutmaktan da cok oluyo canim. Eskiden matematik ogretmeniydim haliyle hep ayaktaydim. Simdi de hep oturuyorum. Oturunca daha da beter oldu sanki. Her aksam eve gelince ayaklari yuksek bi yere dikip uzatmak gerekiyo ama nerde bizde o luks.

ben yemek yemiyor istahini kapatiyor diye gun içinde az emeiryordum
agladiginda meme istedigi hiç aklima gelmemisti
az once denedim memeyle susuyor bvaska hiç bi sekilde susturamadim:KK57::KK57::KK57::KK57::kızgın::kızgın::kızgın::kızgın::kızgın:

demekki her guzel seyde oldugu gibui bu isinde sonuna geldik biz
bugunu bi atlatayim da en kisa surede memeden kesmem lazim benimde
artik bunyem beynim pskilojim kaldirmiyor bu çocugun aglamasini ..

Ah kuzum benim ne diyeyim çok haklısın çooook :KK43:
Bu meme işi gerçekten felaket bişi, ben de sürekli meme açık geziyorum maalesef evde, biliyorsun zaten.
Sen bir de bütün gün evde olduğun içim çıldırmakta çok haklısın.. Kaldı ki 15 ay yeter de artar bile, pek faydası olduğunu düşünmüyorum, ben evde olsam keserdim sanırım sırf tatili beklediğim için kesmiyorum..

O memede uyumak içşn deli gibi ağlamaların yok mu, o amda geliyor soldan soldan :KK43: kendini yerden yere atasın, kapıya duvara vurasın geliyor :KK43: uydu mu şimdi? Sen de güzelce bi sakinleş, otur azıcık bi su iç
sende yıprandın sende bıraktır artık ya okul bitince. cidden dünyayı mı kurtarıcaz ya. 15-16 aylık oldukar yeter. iki damla süt geliyo zaten tamam o da şifadır ama onlarında bizimde ruh sağlığımız daha önemli. biç bakmiycam nete nasıl bırakılır falan diye kafamı karıştırmak istemiyorum. dediğinide denerim canım karbonat olayını.

dün gece memeye dokunduğu an uyudu tabii. o kadar ağladıktan sonra. insanın cidden kapı pencere kırası geliyor o ağlamayı duyunca.

bu arada deprem olmuş geçmiş olsun :( bi de belin nasıl oldu ne zaman doktora gidicen?

Bitir. Çok bunalmışsın belli.. Can'ım dünyanın sonu değil, bi terde bitecek zaten. İstersen önce gece başla. İlk Zaman'lar zor olacak ama alışacak..
evet canım eninde sonunda bitecek zaten.. nasıl olucak bilmiyorum bodoslama deniycem öyle bişeyler sürüp. yoksa azaltarak başlamak yemez bize sakinleştiremiyorum mümkün değil.

kiz yaszmin biz ayni seyleri yasiyioz
ama benimki meme demiyo
yada diyor ben anlamiyorum
ben bunduz çok emzirmemki ondan mi çok agliyorki emzirince susuyor tabiki deee aglama sizinki nin aynisimi nasil anliycam ben
yalandan kendini yırtarcasına bi ağlamak işte canım. ciddi ağlamasını anlıyorum o içli oluyo. bunda da gözyaşları sümükleri akıyo ama daha farklı bi ağlama. zaten ıh dese gözyaşı akar.
gönül ister 2 yaşına kadar emzireyim ama gerçekten büyüdükçe daha zor olacak mümkün olmayacak memeden kesmek bu kızı. yeter artık ya benimkide can..

Allah ım bu bebekler hep mi aynı ya.benimki de aynı böyle gün içinde kaç kere kriz geçiriyorum saymadım artık.meme diye tutturdu mu imkanı yok başka şeyle oyalanmıyo ve unutmuyo.artık kulaklarımda çınlıyo ağlama sesi.konuşuyorum sakinleştirmeye çalışıyorum olmuyo.yemek denen olay zaten yok.asla kahvaltı etmez önceleri yemek düzeni vardı.meyve çorba akşam yemeği hep saatliydi şimdi ağzına lokma koymuyo yoruldum artık.

Ben de bazen şimdi keseyim diyorum memeden ama vicdan yaparım sanki daha küçük ayın 4 ünde 16 aylık olucak.bi de eşim istemiyo sinir ediyo beni sanki gün boyunca o uğraşıyo..bu erkekler her şeye niye burunlarını sokarlar anlamam..
benim eşim kes memeden diyor artık zaten. ısırmalarını görüyor üzülüyor. halini o da görüyor. gönül ister 2 yaşına kadar emsin ama bazen herşey istediğimiz gibi olmuyor.

bi süre vicdan yaparım ama geçer napayım. odasını ayırdığımda da 1 hafta uyuyamamıştım ama geçmişti sonra. anne olmak da böyle bişey katlanıcaz..

Canım, imkanın varsa uçak daha mantıklı.. Uzun bir yol, sen çocuğunu daha iyi tanırsın tabi Ma o kadar yolda biz bile ne hale geliyoruz kaldı ki o daha Bebek dayanamaz.. Bi de ilk yolculuksa daha zor olur.. Bu benim fikrim, ben ayazla öyle bir yola mümkün değiş gidemem şurda 3 saatlik yolda sinir küpü oluyorum :)

yorulacağım kesin de işte maddi açıdan da düşünmek zorunda kalıyorum malesef.

Yolculuk demişken biz de yazın eşimin seminerleri bitince ankaraya gidicez ama kendimle berata uçak bileti aldırdım eşime yolda ağlama krizine filan girerse diye gözüm korktu çünkü muştan bulunduğumuz ilçeye gelene kadar bile çok ağlıyor yolda çok sıkılıyor arabada yani 45 dk lık yolda durmuyorsa 15 saatlik yolda çıldırır diye düşündüm belki oyalarım filan ama nereye kadar kısa bir yol değil ki gerçi geçen yaz berat beş aylıkken gittik arabamızla o kadar yolu ama o zaman küçüktü ağladıkça meme emip uyuyordu filan şimdi meme de yok ve beratta çok çabuk sıkılan bir bebek büyüdü de herşeyi anlıyor dar gelir o araba ona :KK70: ama ankaradan eve dönerken uçakla değil de eşimle mi gelsem diye düşünüyorum beratla denemek için ağlarsa mola veririz filan işte bilmem hani dönüşte acelemiz olmaz dinlene dinlene geliriz filan diyorum ama bilmiyorum yine de bir yandan eşimle yolculuk yapmak istiyorum bir yandan berat nasıl duracak yolda diye düşünüyorum

ben beratla hiç uzun yol yapmadım genelde de uyuduğu zamanları tercih ediyorum.

tabii ki uçak bileti almalısın

arkada iki yetişkin bir bebe olmaz. bebeğin oto koltugu zaten bir yeri kaplıyor ama üç kişilikse arka koltuk o olabilir. gece bebişlerin çoğu uyuyor o yüzden gece yolculuğu tercih edilebilir ama uçak en hızlı ve konforlusu. uçak biletleri niye o kadar pahalı? doğrudan rizeye gitmek yerine trabzonu tercih edebilirsiniz oraya gidiş daha fazla olduğu için biletler ucuzdur. oradan bir günlük araba kiralayıp rizeye geçersiniz.

Gece arabada daha rahat uyur bence. Oto koltuğu varsa sıkıntı olmaz

oto koltuğunu kullanmayı düşünmüyorum orda o kadar süre oturamaz çocuk zaten ben bile oturamıyorum. arka tarafa düz yatak gibi bişi yapıp yatırmayı düşündüm.

sende yıprandın sende bıraktır artık ya okul bitince. cidden dünyayı mı kurtarıcaz ya. 15-16 aylık oldukar yeter. iki damla süt geliyo zaten tamam o da şifadır ama onlarında bizimde ruh sağlığımız daha önemli. biç bakmiycam nete nasıl bırakılır falan diye kafamı karıştırmak istemiyorum. dediğinide denerim canım karbonat olayını.

dün gece memeye dokunduğu an uyudu tabii. o kadar ağladıktan sonra. insanın cidden kapı pencere kırası geliyor o ağlamayı duyunca.

bu arada deprem olmuş geçmiş olsun :KK43: bi de belin nasıl oldu ne zaman doktora gidicen?

evet canım eninde sonunda bitecek zaten.. nasıl olucak bilmiyorum bodoslama deniycem öyle bişeyler sürüp. yoksa azaltarak başlamak yemez bize sakinleştiremiyorum mümkün değil.
Kesinlikle ruh sağlığı daha önemli sırf bu meme yüzünden bağırdığım oluyor mesela ve bu çocuğu da etkiler..

Naptın şimdi girişimlere başladın mı?

bu arada deprem olmuş geçmiş olsun :KK43: bi de belin nasıl oldu ne zaman doktora gidicen?

Kesinlikle ruh sağlığı daha önemli sırf bu meme yüzünden bağırdığım oluyor mesela ve bu çocuğu da etkiler..

yorulacağım kesin de işte maddi açıdan da düşünmek zorunda kalıyorum malesef.

ben beratla hiç uzun yol yapmadım genelde de uyuduğu zamanları tercih ediyorum.

oto koltuğunu kullanmayı düşünmüyorum orda o kadar süre oturamaz çocuk zaten ben bile oturamıyorum. arka tarafa düz yatak gibi bişi yapıp yatırmayı düşündüm.
uzun yolculuğa çıkacaksın rahatlık değil güvenlik önemli bebek mutlaka oto koltuğunda oturmalı veya yatmalı. kemerleri bağlı olarak.

Canım bu kadar sıkıntı oluyorsa kesinlikle kesmelisin emin ol yüzde 80 sıkıntıların gidecek uygulamaya çalıştığın tüm eğitimler daha da kolaylaşacak tabiki çok zor bir süreç çok sabır gerektiriyor ayrıca yanında başka birisi olsaydı yardımcı olabilecek daha iyi olurdu senin için kriz anında o kişi ilgilenirdi seni gördükçe senin kucağında oldukça daha da üzülürsünüz ikiniz de mesela benim annemin yanımda olması kolaylaştırdı bırakma sürecinde çok ağladığında annem dikkatini dağıtıyordu bendeyken durmuyordu çünkü kararlı başlamak çok önemli bir de senin dediğin gibi azaltarak değil birden kesmek daha iyiymiş bebeği sütten keserken doktor bana azaltmak alışkanlığı bıraktırmaz demişti sigara gibi düşün birden bıraktırmak daha kolay alışkanlığı bitirir demişti tamamen umudunu kesmesi gerekiyor yani Allah yardımcın olsun canım geceleri ağladığında eşin onu susturmaya çalışırsa daha iyi olur

aynen öyle canım çok bağırıyorum ve sonra çok üzülüyorum..

sabah emzirdim belkide veda etsin diye mi düşündüm bilmiyorum. üzüldüm ama :( sonra sitenin içinde biraz koşturmaya çıkardım güneş vardı. geldik yıkadım pakladım sonra meme istedi tabii dediğin gibi hafif sulandırıp karbonat sürdüm ve verdim. iki üç kez denedi almayı suratını ekşitti garip bi şekilde baktı memeye hiç bişey demeden döndü kıçını gitti oyuncaklarıyla oynamaya. bakalım sonrası nasıl olacak özellikle akşam yatarken :(

Back
X