2015 Şubat Anneleri

benim tarihler de aynı ama bebeğin gelişimi satla uyuşmuyor diye doktor yeni doğum tarihimiz 06.02.2015 dedi, bakalım :)

Aaa ne güzel ☺️ benim adetler düzensiz o yüzden keseden belirlediler canım. Doğum tarihleri şimdiye kadar tanıdığm hiçbir arkadaşımda tam tutmadı zaten ama işte muhtemel tarih belirliyorlar zaten çok da önemli değilmiş tarihler bebeğin gelişimi önemli 10 gün önce 10 gün sonra hayırlısı olsun Allah bebişlerimizi bize bağışlasın 🙏 😘

gunaydın canlarrr.. hafta sonu pek takıpleyemıyorum sıızı.. herkes ıyıdır umarım.. bende bır ıyılık bıır ıyılık hıc bır belırtım kalmadıı resmenn cok ıyıyım masallah... ama urkutmuyoda deıl:53:

ne güzel valla. benim yarın 9.hafta doluyor ama psikolojim düzelmedi ve sersemliğim geçmedi bir türlü.

bu bana teselli oldu, bu hızla büyürsem ne olacak halim diyordum :)

merak etme cnm doktor demıstı bana zaten. bagırsaklar tembellesıyor oda sıskınlık yapıyor dıye. bebek ıcın daha cok eken demıstı. bıde su olmaz olası gaz olayı var :)

ben amaca bakıyorum canım yaparsam elime ne geçer diye. mesela şeker yüklemesi ve detaylı ultrasonun tedaviye yönelik faydaları var ikiliden farklı yani. allah muhafaza şeker çıkarsa diyet yaparsın, veya detaylı ile bazı sorunları teşhis edip doğum sonrası erken müdahale şansı yakalarsın. bu yüzden yaptırmak günümüzün teknolojisinden faydanlanmak gerek diye düşünüyorum. ama yine söylüyorum tabii bunlar tercih meselesi. herkes kendisi ve bebeği için en iyisini bilir ve ister..
Detaylı ultrasonu yaptiririm orasını burasını da görürüm minişleri min ama diğerleri maalesef bide Canan Karatay ı dinledim şeker yüklemesi yle alakalı bebek için zehir bu dedi korktum bende şekerim şimdilik iyi inşallah ta bi sorun çıkmaz

dünürüm Merhaba :)

benimde makarna, salata, peynir zeytin patates haşlama, zorla yumurta, yoğurt, çorba dışında bir şey yiyemiyorum.. hele o ağır yemekler ayyy midem kalkıyor düşünmesi bile çok kötü.

Göbeğim benim şişiyor gün geçtikçe. :) iç çamaşırlarım sıkmaya başladı bile.

merhaba dunur konusamoyduk epeydır ıyı oldu senı gordugum :)

canım ben camasır ne demek hıc bır pantalonumu gıyemıyordum. bu hafta lastık taktım dugme yerıne oyle gıyebıldım. evde elbıse aramaktan helak oldum :) suan bende agır bısey yıyemıyorum kofte falan yıyım dıyorum dusununce ıcım kalkıyo. aman bıtsın su donnemde rahat edelım hepımız

Onlari yazarken niyetim seni üzmek degildi.okadar kötüydüm ki dun gece. .simdi daha iyiyim. Hakkimizda hayirlisi olsun.tevekkul etmek lazim tabi.ama ilkanda insan sabir ggösteremiyor duyduklari karşısında. Şimdi on günlük bi süreç var önümüzde. Ayin onbesinde belli olacak hersey.dua edin lütfen bizim icin.
Tekrar söylüyorum niyetim seni uzmek değildi. Ozur dilerim hassasiyetime verin.beni en iyi anlayacak olan yine sizlersiniz. .
Allah sana cok kolay sağlıklı gecen bi hamilelik nasip etsin. Herkese bebeğini saglikla kucagina qlmak nasip olsun.

Seni anliyorum canim. Güzel düşün ki güzel olsun. Dualarimiz seninle. Fazla kafaya takma. Eğer ki bebeginle gecirecegin güzel günlerin yazilmissa alnina o günleri göreceksin elbet. Sadece pozitif ol sabirli ol ve iyi düşün.

Sevgiler.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

benim tarihler de aynı ama bebeğin gelişimi satla uyuşmuyor diye doktor yeni doğum tarihimiz 06.02.2015 dedi, bakalım :)

benimde 06/02/2015 3 gün fark var satla arasında ama başta 7 gün fark vardı 3 e düştü: senin ilerde mi geride mi sata göre. yarın randevum var umarım fark kapanmıştır. en azından 3 gun daha ileri giderim . karnım çıksın ıstıyorum bende cıktı ama gaz ve kilo bebek degıl. :))

Kızlar doktorum önerilerini paylaştı siZinlede paylaşayım gıda alımı ile ilgili
1-gebelikte maksimum 12 kilo almalıymışız fazlasının bebeğe yararı yokmuş
2- artık beyaz undan yapılmış ekmek yemek yok tam buğday veya çavdar ekmeği yenmeli
3- domates salatalık yeşil biber bol bol yenmeli
4- sabah akşam 1er bardak süt içilmeli
5- sabah kahvaltıda 1 yumurta iyi pişmiş yenmeli
6- az tuzlu peynir az tuzlu yiyecekler tüketilmeli
7- sabahları hazmı kolaylaştırmak için 1 bardak ılık su içilmeli
8- günde mutlaka toplamı 1 avucu geçmeyecek şekilde badem ceviz ve fındık yenmeli
9- haftada 2 gün balık ve 2 gün kırmızı et yenmeli
10-kabıZlık varsa hergün aynı saatte tuvaletiniz yoksa bile wc ye gidilin beklenmeli
11-akşam saat 8 den sonra 100 cal üzeri birşey yenmemeli
12- cola kahve asitli içecekler katkıyı olanlar çay yasak sadece günde 1 adet maden suyu ve taze sıkılmış meyva suları serbest
Ben bunları yapıyorum umarım sizede iyi gelir. :) bana tavsiyeleri bunlar doktorumdan çok memnun kaldığımı söylemiştim .

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

merhaba arkadaşlarr..

2 yoğun misafirli günden sonra şükür bakabildim..kaybı olan arkadaşlara çok üzüldüm Rabbim en kısa zamanda hayırlısıyla sağlıkla kucaklarını doldursun...

ikili testten bahsetmişsiniz ben ilkinde yaptırdım sonuçlar iyi çıkmıştı..fakat bu sefer kararsızım yaptırınca insanın içi rahatlıyo ama Allah korusun kötü bi şey

çıksaydıda aldıracak değildim ama psikolojik olarak hazırlardım kendimi ama hamilelik süresi kabusa dönerdi.yaptırmak istemiyorum ama nasıl düşüneyim

onuda kestiremiyorum.yani hem yaptırmayım hemde kafam rahat olsun... bunu nasıl başarabilirim acaba????

benımde 8. haftada gobegım cok buyuktu herkes sasırıyordu nasıl bu kadar buyudu dıye. suan 10. haftamdayım ve gobegım resmen ındı. artık eskısı gıbı yıyemıyorum sureklı bulantı ve tansıyonum dusuk. sanırım onunla ılgılı.

10.haftada mı başladı bulantı. belkı benımde başlar. yarın 10.haftaya giricem.:)) çok kılo aldım artık yemek ıstemıyorum.

2- artık beyaz undan yapılmış ekmek yemek yok tam buğday veya çavdar ekmeği yenmeli
8- günde mutlaka toplamı 1 avucu geçmeyecek şekilde badem ceviz ve fındık yenmeli
10-kabıZlık varsa hergün aynı saatte tuvaletiniz yoksa bile wc ye gidilin beklenmeli
12- cola kahve asitli içecekler katkıyı olanlar çay yasak sadece günde 1 adet maden suyu ve taze sıkılmış meyva suları serbest
Ben bunları yapıyorum umarım sizede iyi gelir. :) bana tavsiyeleri bunlar doktorumdan çok memnun kaldığımı söylemiştim .

kola dusuk Yaptırıyormus kac kısıden duydum. ayrıca ben gebelıgı ogrenmeden bı gun önce bı bardak ıçmıstım cok feci sancı yaptı

paylaşım için sağol canım her ne kadar bilsek de böyle liste halinde okumak insanı motive ediyor. inşallah dikkat edelim de fazla kilo almadan sağlıklı bebişlerimiz olsun:9: ben ilkinde 10 kilo almıştım sadece. haliyle doğumdan sonra hemen vermiştim bu defa da öyle olsun istiyorum ama bakalım zaman ne gösterecek.

merhaba arkadaşlarr..

2 yoğun misafirli günden sonra şükür bakabildim..kaybı olan arkadaşlara çok üzüldüm Rabbim en kısa zamanda hayırlısıyla sağlıkla kucaklarını doldursun...

ikili testten bahsetmişsiniz ben ilkinde yaptırdım sonuçlar iyi çıkmıştı..fakat bu sefer kararsızım yaptırınca insanın içi rahatlıyo ama Allah korusun kötü bi şey

çıksaydıda aldıracak değildim ama psikolojik olarak hazırlardım kendimi ama hamilelik süresi kabusa dönerdi.yaptırmak istemiyorum ama nasıl düşüneyim

onuda kestiremiyorum.yani hem yaptırmayım hemde kafam rahat olsun... bunu nasıl başarabilirim acaba????

valla canım bende yaptıracağım ama allah korusun çıksa dahi aldırmam zaten. benim kız kardeşim benden iki yaş ufak 28 yaşında down senromlu ve aileye faydası var zararı yok maaşı bağlı devlet bakıyor okula gidiyor ve okulu da devlet karşılıyor ve okul delisi. hatta geçenlerde cumhurbaşkanlığı köşkünde tango gösterisi yaptılar. böyle bir kardeşim varken ve birebir onun içindeyken asla böyle birşeyi düşünmem tam tersi mutlu olurum.çünkü onlar özel çocuklar ve gerçekten melekler..en saf en temiz en sevgi dolu çocuklar..

valla canım bende yaptıracağım ama allah korusun çıksa dahi aldırmam zaten. benim kız kardeşim benden iki yaş ufak 28 yaşında down senromlu ve aileye faydası var zararı yok maaşı bağlı devlet bakıyor okula gidiyor ve okulu da devlet karşılıyor ve okul delisi. hatta geçenlerde cumhurbaşkanlığı köşkünde tango gösterisi yaptılar. böyle bir kardeşim varken ve birebir onun içindeyken asla böyle birşeyi düşünmem tam tersi mutlu olurum.çünkü onlar özel çocuklar ve gerçekten melekler..en saf en temiz en sevgi dolu çocuklar..

tabi ki aldırmayı doğru bulmuyorum Allahın verdiği cana nasıl kıyılır down sendromlu olmak yada böyle bir evlada sahip olmak ayıp değil Allahın takdiri..zaten aldırmayacaksam acaba yaptırmalımıyım yaptırmamalıyım burada kararsızım...neyse zamanla bi karar veririm.

arkadaşların fikrini almak istedim ama... neyse canım cevabın için teşekkür ederim.

tabi ki aldırmayı doğru bulmuyorum Allahın verdiği cana nasıl kıyılır down sendromlu olmak yada böyle bir evlada sahip olmak ayıp değil Allahın takdiri..zaten aldırmayacaksam acaba yaptırmalımıyım yaptırmamalıyım burada kararsızım...neyse zamanla bi karar veririm.

arkadaşların fikrini almak istedim ama... neyse canım cevabın için teşekkür ederim.

Canım ben de onu dedim yaptırıp ona hazırlaması insanın daha mantıklı geliyor bana. yani ben aldırmam ama yaptıracağım tabi ki. öyle bir evladım olursa ona göre davranmayı ve insanın kendisini ona hazırlaması lazım bence. tabi ki yine de herkes özgür.

10.haftada mı başladı bulantı. belkı benımde başlar. yarın 10.haftaya giricem.:)) çok kılo aldım artık yemek ıstemıyorum.

canım hamılelık bulantısı gıbı egıl aslında. tansıyonum dustugu ıcın bulantı yapıyo gozlerım kararıyo elımm ayagım tıtrıyo. hemen bıseyler yıyorum gecıyo. hamıleık bulantısı olsa bısey yıyemem yada tokken de olur. benım acıkınca oluyor resmen. her saat bası tıkınmam lazım :) pazar sabahı 10 da kalktım uykudan ama yataktan kalkamadım surundum mutfaga kadar. ekmegın arasına peynır koydum yedım. 10 dk sonra hıc bıseyım yok gıbı oluyo ama saat 11 oldumu aynı belırtıler baslıyo yıne. :(

kızlar başa gelmeden bilinmez bence siz bunları düşünmeyin ikili vs yapmak isteyen yapar istemeyen yapmaz canlarr zaten ilerde 16 haftadan sonra detaylı ultrason var allah korusun bi problem varsa çıkıyor ikili üçlü ve dörtlü testler sadece olasılıktır yanıltma payı yüksektir en kesin sonuç amniyosentezdir teşhis kesindir bunu bizzat kendim yaşadığım için yazdım bir kız evlat annesiyim bebeğimi 4,5 aylıkken kaybettim dr lar 6,5 aykıkken karnında ölecek dediler bile bile istemedende olsa sonlandırmak çok acı ama ben bir anneydim ve kızım için bu kararı vermek zorundaydım neler yaşadığımı bir eşim birde rabbim bilir bu aralar doğum yapıcaktım eğer sonlanmasaydı ama rabbim onun yerine başka melek gönderdi bana ben buna tesadüf demiyorum allahın büyüklüğü diyorum haaa bunuda diyorum eğer allah isterse bu melek gelicek istemezse oda gelmiycek onun için rahat olun eğer bunları aklınıza takmayın neticesinde her şey oluruna varıcak inşşşş hepimiz sağlıkla alırız kucağımıza inşşşş

canım hamılelık bulantısı gıbı egıl aslında. tansıyonum dustugu ıcın bulantı yapıyo gozlerım kararıyo elımm ayagım tıtrıyo. hemen bıseyler yıyorum gecıyo. hamıleık bulantısı olsa bısey yıyemem yada tokken de olur. benım acıkınca oluyor resmen. her saat bası tıkınmam lazım :) pazar sabahı 10 da kalktım uykudan ama yataktan kalkamadım surundum mutfaga kadar. ekmegın arasına peynır koydum yedım. 10 dk sonra hıc bıseyım yok gıbı oluyo ama saat 11 oldumu aynı belırtıler baslıyo yıne. :(

bu yaşadığın baya baya hamilelik bulantısı aynılarını bende yaşıyorum ama biraz ağırını yaşıyorum, zaten midem sorunluydu iyicene sorun olmaya başladı.

Bir de dünürüm, mustela kullanmaya başladım günde bir kere sürüyorum karnıma belime kalçama, çok çatlağım olmasın diye. zaten vücudumda çok çatlağım var iyicene haritaya dönerim :)

kızlar başa gelmeden bilinmez bence siz bunları düşünmeyin ikili vs yapmak isteyen yapar istemeyen yapmaz canlarr zaten ilerde 16 haftadan sonra detaylı ultrason var allah korusun bi problem varsa çıkıyor ikili üçlü ve dörtlü testler sadece olasılıktır yanıltma payı yüksektir en kesin sonuç amniyosentezdir teşhis kesindir bunu bizzat kendim yaşadığım için yazdım bir kız evlat annesiyim bebeğimi 4,5 aylıkken kaybettim dr lar 6,5 aykıkken karnında ölecek dediler bile bile istemedende olsa sonlandırmak çok acı ama ben bir anneydim ve kızım için bu kararı vermek zorundaydım neler yaşadığımı bir eşim birde rabbim bilir bu aralar doğum yapıcaktım eğer sonlanmasaydı ama rabbim onun yerine başka melek gönderdi bana ben buna tesadüf demiyorum allahın büyüklüğü diyorum haaa bunuda diyorum eğer allah isterse bu melek gelicek istemezse oda gelmiycek onun için rahat olun eğer bunları aklınıza takmayın neticesinde her şey oluruna varıcak inşşşş hepimiz sağlıkla alırız kucağımıza inşşşş

çok güzel yazmışsın cnm aynen katılıyorum bende. bu cumartesi duyduk daha kalp atışını ama hiç endişe etmedim ya duymazsam diye. eşim benden stresliydi bütün gece uyumadı. çok rahatsın diyor bana. ben anneyim ve önceliğim yanımdaki oğlum. onun bana ihtiyacı var şu anda. eğer ki yiyecek ekmeyi varsa ve yaşayacağımız güzel günler varsa o benim kaderimse ben onu yaşayacağım. şükürler olsun bir sorun olmadı ama olsaydı allah korusun çok da üzülmeyecektim. çünkü herşeye hazılıklı olmak gerekiyor. çok üstüne düşmeden sakince beklemek en zevklisi bence. oğlumda da böyleydim ben neden bilyiyorum hiç telaşım yada ayy ne olcak kaygım olmadı. heyecan oluyordu onu göreceğim için sadece. Rabbim herşeyin hayırlısını nasip etsin cümlemize..:10::10:

Back
X