ya ne desem ki bilmiyorum seni de üzüp endişelendirmek istemem. ben henüz çocuk düşünmüyorken adet dönemim çok sancılı oldu ve uzun sürdü diye doktora gittim. o da rahimde perde var dedi. bir zararı var mi diye sordum. hamilelikte düşük ihtimali var dedi .rahim filmi çektirmen gerekiyor dedi.
gittim çektirdim ve filmi çeken hastane rapor yazdı açısını falan yazıyorlar. sonra beni başından savdı kimse kesin düşük olur diyemez dedi.
bende bir devlet hastanesine gittim ameliyat olmak için onlar deneyimlidir diye orda ameliyat etmediler. hamile kal düşük olursa ameliyat ederiz dediler. bir sene denedim çocuk olmadı. gittim ameliyat günü verdiler . günü beklerken hamile kaldım. 3,5 ay çok zor bir hamilelik geçirdim hergün kanamam vardı ve düştü bebek. 3 ay sonra başka hastanede ameliyat oldum. ama perde aşırı kalınmış ve bebeğin sığması imkansızmış 3,5 ay dayandığına bile şaşırdılar. ama rahim duvarına zarar vermemek için tam kazımadık dedi. ben ondan biraz endişelendim ama şimdiye kadar Allahtan bir sıkıntım olması.
şimdi seninde boş gebelik olmuş o sırada doktor nasıl farketmez perde olduğunu ayrıca başka doktorum vardı dıyorsun o da farketmemiş. bence sen başka doktora git ya da kendi doktoruna durumu anlat diğeri yanlış görmüştür belki.
geçen günde söylemiştim sana çoğu kişinin doğum sırasında belli oluyormuş perde olduğu. açısını falan da bilmiyorsun şu durumda bilemezsinde film çekilmeden anlaşılmıyor. ama emin ol bebekler yaşamak için ellerinden geleni yapıyorlar. benim o pıntık bile yeri hiç olmadığı halde çok direndi. her şey olacağına varıyor. kanama falan yoksa hiç dert etme. gerekirse rahim ağzını dikiyorlarmış. benim bir arkadaş ikiz doğurdu o şekilde.