2015 Şubat Anneleri

aslında o kadar da aktif değiliz ama ondandır sanırım. bir de ünledik sanki bir de şubat anneleri cinsiyet tahmini yapıyor diye adımız çıktı. oysa kimsenin bir şey anladığı yok sallıyoruz gitsin. çaktırmayalım bari.
Ewt ya başka topiklerden foto falan getiriyolar :) sitede nâmımız duyuldu :) doğumlar başlayana kadar sayfa sayısı 5000 olur bu gidişle

bizde hiç öyle bişey yoktu , yemeği sevmiyosan o zaman yemezdin ama dönüp dolaşıp o yemeği yerdin : ) ben hiç yemek ayırmam mesela ama güzel pişmesi lazım anlarım pişirmekten yemeyi de severim , benim kayınvalidem de senin annen gibiymiş mesela hepsi bişeye bahane buluyor en küçüğü gelmiş 24 yaşına yok o var bu var dedim anne sen bunları çok şımartmışsın kadın bir yemek çıkaracak hepsinin isteğine göre hazırlıyor
aynı aynı valla. çok kötü oluyor bu sefer. kızlar neyse de erkekler şımarıyor bu sefer anneyi önemsemiyor. işte bana da etkisi yemek seçiyorum çok. hayatım boyunca soğan yemedim ve sebzeyi ağzıma sürmüyorum. bana iyilik yapılmadı sanki kötülük yapıldı.

annenden ne görürsen o oluyor genelde. benim annem yemeği beğenmediğimiz zaman hemen başka bir şey pişirirdi. bir de herkesin önüne kadar servis yapardı. ondan korkuyorum sadece.

eşimde annesinden öyle görmüş ya ilk evlendiğimizde mırın kırın yok ben öyle olunca sevmiyorum falan derdim ki yemek bu canım yemezsen yumurta pişirip ye diye diye birazda cicim ayının etkisiyle şimdi hiç sorun çıkarmıyor annesigilde yemeğe gidiyoz annesi diyo ki mutfakta biz hazırlarken o bunu yemez diyorum yok yok yer yiyor diyorum kadıncağız şaşırıyor diyordur içinden vicdansız gelin ben yıllardır uğraştım çocuğumun damak zevkiyle oynuyor : ))

kizlar dun doktorum bize spina bifida testi yapti. bebegin omuriligini inceledi sonra benden kan alindi bugun cikacak sonuc arayacak doktorum. degerin 2 nin altinda olmasi gerekmis. doktor ultrason muayenesi gayet saglikli oldugunu gostrriyor muhtemelen kanda da bisey cikmaz ama cikarsa ileri tetkikler yapiyoruz dedi.
burda bunu yaptirani hic okumadim size yapilmadimi ????

aynı aynı valla. çok kötü oluyor bu sefer. kızlar neyse de erkekler şımarıyor bu sefer anneyi önemsemiyor. işte bana da etkisi yemek seçiyorum çok. hayatım boyunca soğan yemedim ve sebzeyi ağzıma sürmüyorum. bana iyilik yapılmadı sanki kötülük yapıldı.

kızlarda aynı ya bence benim görümcelerim çok ayırıyor bi de tadını bilmiyolar mesela hani hiç yememişler "ben onu asla yemem sevmiyorum" diyorumki sanki yedinde tanıdı biliyon : ) ama şaşırıyorum ben nsl yenmez diyorum ama alışma işte

canım bak biz annelerin en çok yaptığı hata ne biliyormusun aaa onun çocuğu böle neden benim böle değil eğer o yapıyorsa benimde yapar okulda bile eeee neden benim ki çabuk okuyamıyor bi kere herkes bunu anlasın her çocuk farklıdır özeldir bir süreci vardır hele o çocuk yatmazsa sıkıyosa yatır çatlayıncaya kadar ağladığını gördüm bizzat öyle ninnilermiş şuymuş buymuş hiç bi işe yaramıyor benim kızımla oturup ağladığım çok olmuştur yaşamak lazım herkesin fikrinede saygım var tabi bebek 6 aylık olunca tıpış tıpış alışıyor ama dahada büyüyüp anlayıncada gerçekten zorlaşıyor yakalamak lazım o süreci vede yaşamak lazım allah hepimize kolayşık versin birde uslu bebek inşşş

Cancağzım bir yanlışlık var herhalde yaaa konu benim konum değil:))Yani bir arkadaşımız demiş ki ben iki aylıkken ayırıcam bebeğimi ona istinaden yazılan mesajlar bunlar.Bende zaten diyorum ki kitaplardaki gibi pedogogların dediği gibi olmuyor benimde bir oğlum var onu anlattım:)Ben çocuğumu asla kıyaslamadım zaten geçen seneye kadar oğlum bizim yanımıza geldi yattı:)Sen sanırım yanlış anladın konuyu çok geride konuşulmuş bir konu bu..Ne dediysek olmuyor şte herkesin çocuğu kendine özel..Benim ki misal deli gibi kusuyordu ben asla ayırmadım bunu da ayırmam korkarım ben...Ama dediğim gibi herkesin özeli kendi çocuğu isterse ilkgünden ayırır isterse hiç ayırmaz...Kısacası bu konu benim konum değil:))

galiba tuzdan sebep diye düşünüyorum rahme giden damarlarda çökme veya çentik de denilebilir ondan varmış. bu bebeğin gelişimini engelliyormuş. genelde bebek zayıf doğarmış çökme devam ederse. bebe asprinine başladım . kan sulandırması için. inşallah iyi olacak yaa.. öyle umut ediyorum.

tuzdan sebep derken çok mu tuzlu yemekten demek istedin anlayamadım da

eşimde annesinden öyle görmüş ya ilk evlendiğimizde mırın kırın yok ben öyle olunca sevmiyorum falan derdim ki yemek bu canım yemezsen yumurta pişirip ye diye diye birazda cicim ayının etkisiyle şimdi hiç sorun çıkarmıyor annesigilde yemeğe gidiyoz annesi diyo ki mutfakta biz hazırlarken o bunu yemez diyorum yok yok yer yiyor diyorum kadıncağız şaşırıyor diyordur içinden vicdansız gelin ben yıllardır uğraştım çocuğumun damak zevkiyle oynuyor : ))
Benimkinide her gün özel yemek pişerdi ben nişanlıyken genelde ya et yada kıyma kavurma yerdi. Azalta azalta kıymayı bıraktırdım hafta da 1 e düşürdüm bamya hiç ağzına sürmemiş ama şimdi bayılıyo. Kayınvalidem karı korkusuna nasıl da yiyo bak diyo. Öyle böyle ıspanak pırasa hepsine alıştı.

sarı renkten face den perdeden : ))) çok ilginçmiş ben bi yumurtadan tiksinir gibi oldum ama bu sabah 2 ye yakın yedim demekki tiksinmemişim geçici bir durum oluşmuş
ya hamileliğimin başıydı ve sigarayı falanda yeni bırakmıştım. böyle hormonların tavan yaptığı bir günde kuzenim kızına d.günü yaptı konsepte sarıymış. bir de konseptimiz çıktı. o gün çok midem bulandı ve şimdi ne zaman sarı bir şey görsem adını bile yazsam midem kalkıyor,tüylerim diken diken oluyor.

kizlar dun doktorum bize spina bifida testi yapti. bebegin omuriligini inceledi sonra benden kan alindi bugun cikacak sonuc arayacak doktorum. degerin 2 nin altinda olmasi gerekmis. doktor ultrason muayenesi gayet saglikli oldugunu gostrriyor muhtemelen kanda da bisey cikmaz ama cikarsa ileri tetkikler yapiyoruz dedi.
ben de ilk defa duydum bu testi. bu arada benim dr.um 3lü testi de gerekli gormedi ben de yaptirmadim.

Benimkinide her gün özel yemek pişerdi ben nişanlıyken genelde ya et yada kıyma kavurma yerdi. Azalta azalta kıymayı bıraktırdım hafta da 1 e düşürdüm bamya hiç ağzına sürmemiş ama şimdi bayılıyo. Kayınvalidem karı korkusuna nasıl da yiyo bak diyo. Öyle böyle ıspanak pırasa hepsine alıştı.

ya ama zor olur düşünsene hayatın beraber geçecek sürekli bi ayırma seçme durumu

Ankara Şubat anneleri, ayrıntılı ultrason için 3 isim verdi doktorum. Mustafa Salih, Eyüp Ekici, Hüseyin Dumanlı. Mustafa Salih Kasım ayına kadar doluymuş. Sizler kime gidiceksiniz?

ya hamileliğimin başıydı ve sigarayı falanda yeni bırakmıştım. böyle hormonların tavan yaptığı bir günde kuzenim kızına d.günü yaptı konsepte sarıymış. bir de konseptimiz çıktı. o gün çok midem bulandı ve şimdi ne zaman sarı bir şey görsem adını bile yazsam midem kalkıyor,tüylerim diken diken oluyor.

hımm . geçer inşallah sonra , bakarsın kızın sarışın olur : ) he bi de konseptimiz var benim hoşuma gitmiyor ya hep özenti gibi doğal olan doğal kalan doğal davranan benim sevdiğim insan özelliklerinin başında , doğru düzgün konuşmayı bilmiyor (ne dediğini bilmeyenler olurya burda kasıt onlar ) konsept yapıyor ne bilim yapmacık geliyor bazılarında özellikle

spina bifida testini duymadım bende. 3 lü test olmasın o. benimde 3 lü yaptı usg ile omirliğine baktı. işte kemiklerin aralıklarına falan baktı. sonra da kan aldı.

Cnm biz bunu 1400 aldik indirimden
Güle güle kullan canim kapanisi nasil benim arabanın bagajı biraz kücük sıgıp sıgmamasi cok önemli
Concord alcaktim o büyük geldi mesela e bebekte bugaboo die bi marka gördüm kapanisi filan cok güzel ama herseyi ekstra para tentesi bile 180 tl araba 3000 filan geliyor

Back
X