2015 Şubat Anneleri

ya soyle bırsey var annenin psikolojik durumu falan onemlı. sen kendını ıyı hıssedıyorsan ben ce sakıncası yok ama amınım buyuklerde aynı seylerı soyleyecek. hatta ben uykumda konusurum bagırırm falan ama cocukluktan berı boyledır. kv gecen onu dıyo sen lohusalıkta napıcaksın yanlız bırakmamak lazım senı. ne alakaysa valla bılmıyorum ama eşime sımdıden soyledım ben kımseyı ıstemıyorum yatıya dıye. oda gelmezlrse kızıcaksın sımdıden buyuk konusma dedı bılmıyorum ınş tukurdugumu yalamam :)

ben yalnız kalamam gibi geliyor bana ben gider kv de dururum bakar bana nolacak : )) sonra da annem gelir

bebeğe bakmaktan korkmuyorsan misafirlere hazır şeyler alırsın kuru pasta gibi içecek zaten sorun olmaz temizliğide akşamları halledersiniz elbette nerde için rahat edecekse doğumunu orda yap ama gelenlerde kusura bakmasınlar. hatta çok basit börek tarifi var önceden buzdolabına koyup misafir gelince hemen yapabilirsin

Evet cnm boyle pratık bırseyler dusunucez artık zate benımkı hayal buyuk ıhtımal yanlız bırakmazlar :(

Kız kadında merak etmiştir de gelmiştir yanına seyirlik diye niye düşündün , gerçi tanıyosun belki huyu öyledir onu bilemem de biz gelinlerde de yanlış anlama potansiyeli yüksek oluyor kv ye karşı ne bilim, belki biz iyi geçindiğimizden de böyle düşünüyo olabilirim. kv kendi kv sinden çektiklerini anlatır duygusallaşırız birlikte
Canim sanci esnasinda kendinden geciyorsun. Annem bile batti ama lazim oluyor yaninda biri. Bastab soyledim gelmeyin diye. Illa gircem bkcam diye kapiya gelmesinin anlami yok. Ameliyat olmstm ac dikislerine bakayin diye tutturmustu daha once de kisiye ozel haller bunlar istenmiyorsan israr etmiceksin. Bir de tanirim cok sever boyle ayrintili seyleri baskasina anlatmayi. Malzeme olmak istemedim

Tamamen psikolojık..düşünmeyın bunları hiç bişey olmaz... ben ilk doğumda bellı bı sure yalnız kaldım..çok konuşuldu etrafımda annem gıtmıştı artık... ve ben bebeğim uyuduğunda korkmaya başlıyordum...onun verdiği ses bile rahatlatıyordu... tv acıyordum falan.. uyumuyordum bıde... yanı bişey bastığı yok tamamen bızım kaygılarımız..korkularımız ..çok konuşmayın cok duşunmeyeın felak -naz okuyup hayata devam edın...

ya soyle bırsey var annenin psikolojik durumu falan onemlı. sen kendını ıyı hıssedıyorsan ben ce sakıncası yok ama amınım buyuklerde aynı seylerı soyleyecek. hatta ben uykumda konusurum bagırırm falan ama cocukluktan berı boyledır. kv gecen onu dıyo sen lohusalıkta napıcaksın yanlız bırakmamak lazım senı. ne alakaysa valla bılmıyorum ama eşime sımdıden soyledım ben kımseyı ıstemıyorum yatıya dıye. oda gelmezlrse kızıcaksın sımdıden buyuk konusma dedı bılmıyorum ınş tukurdugumu yalamam :)
Dini acidan bir sakincasi yok bnim bildigim yalniz kalmanin. Ama saglik durumlari olur terlersin ates basar. Gogusler iltihap olur vs. Anlayisli bir yardimci lazim. Eskiden bu iltihap durumlarindan fln anneler ölürmus. Dr imkani olmadigindan baska anlamlar yuklemisler. Duani okur oturursun ne olacak yani

selam kızlar. hala iyileşemediğim için giremedim. şimdi düne göre baya iyiyim.öksürük falan saymazsak en azından kafam yerinde :KK45:

bu arada dün doktora gittim biliyorsunuz fetal ekom vardı. allaha şükür kalbimizde birşey çıkmadı. ama karaciğer ile kalp arasında olan bir kapakçık henüz gelişmemiş. tabi senin haftanda normal. gelişmese bile bu sıkıntı yaratacak birşey değil dedi doktor bakan doktorda profesördü o yüzden içimi rahatlattı. 6 hafta sonraya yani bebek iyice büyüdüğünde bir daha bakalım dedi. 12 kasıma tekrar randevu verdi. kendi doktorumda sıkıntı yaratacak bir durum değil dedi. bunun haricinde kalbimizin her yeri sapa sağlam gelişmiş maşallah rabbime binlerce sükürler olsun ki dün doktor sırasında beklerken bir bayan 35 haftalık 3 4 kere heyet raporu çıkmış alınması gerekli diye kadında kıyamamış bebeğin kalbinin sol tarafı yokmuş :( bebeğin yaşama şansı çok düşükmüş ama kadın gayet güçlü idi. ve ondan sonra bir bayanda aynı şekilde diyafram hernisi demişler oda benden bir ay büyük idi. onunda doğduğunda yaşama şansı yok imiş. rabbime ne dualar ettim bize böyle acılar yaşatmasın ve göstermesin diye. binlerce sükürler olsun evlatlarımız sağlıklıysa gerisi hiç önemli değil. riskli gebeliği bu yüzden sevmiyorum. çünkü herkes sorunlu herkes üzüntülü :( her neyse içinizi karartmayayım kendimden haberlere devam edeyim 2 gün ayrı kaldım içim doldu :D

tetenoz aşı işini doktora sordum kızlar benimki gönül rahatlığı ile yaptırabilirsin dedi. yani cuma günü yaptırıcam hiç bir sıkıntı olmaz dedi. ayrıca 1 ay sonraya randevu alıcam yani 24 ila 28. hafta arası şeker yüklemesi yapılacak bir tek bu kaldı. 75. gr ogtt gibi birşey testin adı. ayrıca bacak karmplarım bel ağrılarımı sordum tabiki normal dedi. ama inanın şu 1 2 gündür ağlayarak eşimi uyandırmaya başladım. sağolsun doktorum ilaç adı söyledi devletin ödemediği 19 tl magnezyum ilacı. suya karıştırıp günde 1 defa içicem. dün içtim tadı çok kötü ama :(
iğne işi ise ben doğuma kadar kullanıcakmışım o yüzden karından bırak koluna geç dedi. ben karnımdan çok acıyor başka nereye yapsam diye sorunca acıması normaldir karnın gerildikçe büyüdükçe yağ dokusunu tutmak bulmak zor olucak o yüzden acı çekme direk kola geç dedi eyvallah dedim bende :D
yani şimdilik bukadar canlarım bir geldim pir geldim. okumak zor gelmez ise bir göz atın belki işinize yarar birşeyler öğrenmişimdir doktordan :eek::eek:

selam kızlar. hala iyileşemediğim için giremedim. şimdi düne göre baya iyiyim.öksürük falan saymazsak en azından kafam yerinde :KK45:

bu arada dün doktora gittim biliyorsunuz fetal ekom vardı. allaha şükür kalbimizde birşey çıkmadı. ama karaciğer ile kalp arasında olan bir kapakçık henüz gelişmemiş. tabi senin haftanda normal. gelişmese bile bu sıkıntı yaratacak birşey değil dedi doktor bakan doktorda profesördü o yüzden içimi rahatlattı. 6 hafta sonraya yani bebek iyice büyüdüğünde bir daha bakalım dedi. 12 kasıma tekrar randevu verdi. kendi doktorumda sıkıntı yaratacak bir durum değil dedi. bunun haricinde kalbimizin her yeri sapa sağlam gelişmiş maşallah rabbime binlerce sükürler olsun ki dün doktor sırasında beklerken bir bayan 35 haftalık 3 4 kere heyet raporu çıkmış alınması gerekli diye kadında kıyamamış bebeğin kalbinin sol tarafı yokmuş :KK43: bebeğin yaşama şansı çok düşükmüş ama kadın gayet güçlü idi. ve ondan sonra bir bayanda aynı şekilde diyafram hernisi demişler oda benden bir ay büyük idi. onunda doğduğunda yaşama şansı yok imiş. rabbime ne dualar ettim bize böyle acılar yaşatmasın ve göstermesin diye. binlerce sükürler olsun evlatlarımız sağlıklıysa gerisi hiç önemli değil. riskli gebeliği bu yüzden sevmiyorum. çünkü herkes sorunlu herkes üzüntülü :KK43: her neyse içinizi karartmayayım kendimden haberlere devam edeyim 2 gün ayrı kaldım içim doldu :D

tetenoz aşı işini doktora sordum kızlar benimki gönül rahatlığı ile yaptırabilirsin dedi. yani cuma günü yaptırıcam hiç bir sıkıntı olmaz dedi. ayrıca 1 ay sonraya randevu alıcam yani 24 ila 28. hafta arası şeker yüklemesi yapılacak bir tek bu kaldı. 75. gr ogtt gibi birşey testin adı. ayrıca bacak karmplarım bel ağrılarımı sordum tabiki normal dedi. ama inanın şu 1 2 gündür ağlayarak eşimi uyandırmaya başladım. sağolsun doktorum ilaç adı söyledi devletin ödemediği 19 tl magnezyum ilacı. suya karıştırıp günde 1 defa içicem. dün içtim tadı çok kötü ama :KK43:
iğne işi ise ben doğuma kadar kullanıcakmışım o yüzden karından bırak koluna geç dedi. ben karnımdan çok acıyor başka nereye yapsam diye sorunca acıması normaldir karnın gerildikçe büyüdükçe yağ dokusunu tutmak bulmak zor olucak o yüzden acı çekme direk kola geç dedi eyvallah dedim bende :D
yani şimdilik bukadar canlarım bir geldim pir geldim. okumak zor gelmez ise bir göz atın belki işinize yarar birşeyler öğrenmişimdir doktordan :eek::eek:
Gozunaydin canim.oglum da biz de yaptirmistik fetal eko. Icin rahatlamistir. Illa bir ayrinti soyleniyor ama geneli iyiyse takilma. Ben gobekten rahat yapiyorum. Artik sen de nasil rahat edersen oyle yap

Gozunaydin canim.oglum da biz de yaptirmistik fetal eko. Icin rahatlamistir. Illa bir ayrinti soyleniyor ama geneli iyiyse takilma. Ben gobekten rahat yapiyorum. Artik sen de nasil rahat edersen oyle yap

sağol canım şükür atlattık umarım bir daha girdiğimde buda düzelmiş olur da kafam iyice rahat olur :) bende göbekten devam ediyorum şimdilik ama bazen çok canım yanıyor mecburen kasıyorum kendimi. bu seferde iğne ilerlemiyor bu seferde baya kanıyor değişik bir durumdayım yani biraz daha büyümeden devam edicem sonra kola geçicem.

bu arada liste güncellendi. bilgileri eksik olanlar yada listede olmayan bir kısa mesaj ile hemen listede olabilirsiniz :KK37::KK37:

Benim kayınvalidem iyidir valla sever beni. doğumdan 1 ay önce kayınvalideme gitmeyi düşünüyorum. Lohusaykende orda kalırım. Kayınvalidemle annem yanyana apartmanlarda oturuyor ablam da annemle aynı apartmanda. Bana hiç iş yaptırmazlar, gelen gidenle ilgilenirler. Hem birarada oldukları için yorulmazlar da. Bebeğe de bana da bakarlar.

Tamamen psikolojık..düşünmeyın bunları hiç bişey olmaz... ben ilk doğumda bellı bı sure yalnız kaldım..çok konuşuldu etrafımda annem gıtmıştı artık... ve ben bebeğim uyuduğunda korkmaya başlıyordum...onun verdiği ses bile rahatlatıyordu... tv acıyordum falan.. uyumuyordum bıde... yanı bişey bastığı yok tamamen bızım kaygılarımız..korkularımız ..çok konuşmayın cok duşunmeyeın felak -naz okuyup hayata devam edın...

Bende aynı seyı dusunuyorum o tarz bır sıkıntı allah korusun bızım kuruntumuz oluyor biraz. yurtdısında ınsanların annelerı mı gelıyor bakmaya . herkes tek basına ugrasıyor 3 harflıler sadece muüsluman ulkelerdemı var yanı :) bu bır gelenektır lohusa yanlız bırakılmaz nedenlerıde var ama bu tarz seyler gereksız sıkıntıya yol acar dusunmemek lazım

Arkadaşlar bugün doktoruma gidiyorum. Hatırlarsanız 15. Hafta %90 kız denilip 18. Hafta %100 erkek demişlerdi. Kendi doktorum şehir dışında olduğundan başka doktorlar bakmıştı. Şimdi yine bi korku sardı bu sefer de değişirse diye :KK57: En kötü ihtimalle haftaya Ankara' da adı duyulmuş bi doktoruna ayrıntılı ultrasona gidiyorum, o zaman daha net olur herhalde. Sağlıklı olsun tabi en önemlisi o ama bu bilinmezlik de beni deli ediyor. Bakalım bugün bebeğimin cinsiyetini ne görücekler o_O

bu arada dün doktora gittim biliyorsunuz fetal ekom vardı. allaha şükür kalbimizde birşey çıkmadı. ama karaciğer ile kalp arasında olan bir kapakçık henüz gelişmemiş. tabi senin haftanda normal. gelişmese bile bu sıkıntı yaratacak birşey değil dedi doktor bakan doktorda profesördü o yüzden içimi rahatlattı. 6 hafta sonraya yani bebek iyice büyüdüğünde bir daha bakalım dedi. 12 kasıma tekrar randevu verdi. kendi doktorumda sıkıntı yaratacak bir durum değil dedi. bunun haricinde kalbimizin her yeri sapa sağlam gelişmiş maşallah rabbime binlerce sükürler olsun ki dün doktor sırasında beklerken bir bayan 35 haftalık 3 4 kere heyet raporu çıkmış alınması gerekli diye kadında kıyamamış bebeğin kalbinin sol tarafı yokmuş :KK43: bebeğin yaşama şansı çok düşükmüş ama kadın gayet güçlü idi. ve ondan sonra bir bayanda aynı şekilde diyafram hernisi demişler oda benden bir ay büyük idi. onunda doğduğunda yaşama şansı yok imiş. rabbime ne dualar ettim bize böyle acılar yaşatmasın ve göstermesin diye. binlerce sükürler olsun evlatlarımız sağlıklıysa gerisi hiç önemli değil. riskli gebeliği bu yüzden sevmiyorum. çünkü herkes sorunlu herkes üzüntülü :KK43: her neyse içinizi karartmayayım kendimden haberlere devam edeyim 2 gün ayrı kaldım içim doldu :D

tetenoz aşı işini doktora sordum kızlar benimki gönül rahatlığı ile yaptırabilirsin dedi. yani cuma günü yaptırıcam hiç bir sıkıntı olmaz dedi. ayrıca 1 ay sonraya randevu alıcam yani 24 ila 28. hafta arası şeker yüklemesi yapılacak bir tek bu kaldı. 75. gr ogtt gibi birşey testin adı. ayrıca bacak karmplarım bel ağrılarımı sordum tabiki normal dedi. ama inanın şu 1 2 gündür ağlayarak eşimi uyandırmaya başladım. sağolsun doktorum ilaç adı söyledi devletin ödemediği 19 tl magnezyum ilacı. suya karıştırıp günde 1 defa içicem. dün içtim tadı çok kötü ama :KK43:
Geçmiş olsun canım :) güzel haberlerde almışsın gözün aydın :) Sağlıkla vaktinde kucağımiza alırız insallah bebislerimizi

Bende aynı seyı dusunuyorum o tarz bır sıkıntı allah korusun bızım kuruntumuz oluyor biraz. yurtdısında ınsanların annelerı mı gelıyor bakmaya . herkes tek basına ugrasıyor 3 harflıler sadece muüsluman ulkelerdemı var yanı :) bu bır gelenektır lohusa yanlız bırakılmaz nedenlerıde var ama bu tarz seyler gereksız sıkıntıya yol acar dusunmemek lazım
Canım 40 gün zaten çok uzun bir süre. Benim annemle kayınvalidem kızımın doğumunda 10 gün kadar kalıp gittiler. O al basması dedikleri olayıda yaşadım. Ama inanın kafada büyütüldüğü gibi bişey değil. İşin komik yani eşimle uyuyoruz gece bi anda sıçradı uyandı. Noldu dedim bişey oldu dedi. Sonra neyse yattık ondan sonra bana oldu:) dedim hanımları karıştırdı:) işe giderken yanıma çıkarttığı eşofmanını koyuyordu. Öyle yapmak gerekirmiş. Sonra bidahada olmadı zaten.

hoş geldin canım gözün aydın için rahatlamıştır bende gitsem artık içim rahatlıcak sağ salim kavuşalım inşallah evlatlarımıza

Kızlar selam bana sağlık ocağından 20.hafta gel tetanos aşını ve takibi yapalım demişti ben aşıyı olucam dr.bebeğe faydası var ol muhakkak demişti birde kan mı veriliyor neye bakıyorlar kanda bilen yaptıran varmı

Back
X