selam kızlar. hala iyileşemediğim için giremedim. şimdi düne göre baya iyiyim.öksürük falan saymazsak en azından kafam yerinde
bu arada dün doktora gittim biliyorsunuz fetal ekom vardı. allaha şükür kalbimizde birşey çıkmadı. ama karaciğer ile kalp arasında olan bir kapakçık henüz gelişmemiş. tabi senin haftanda normal. gelişmese bile bu sıkıntı yaratacak birşey değil dedi doktor bakan doktorda profesördü o yüzden içimi rahatlattı. 6 hafta sonraya yani bebek iyice büyüdüğünde bir daha bakalım dedi. 12 kasıma tekrar randevu verdi. kendi doktorumda sıkıntı yaratacak bir durum değil dedi. bunun haricinde kalbimizin her yeri sapa sağlam gelişmiş maşallah rabbime binlerce sükürler olsun ki dün doktor sırasında beklerken bir bayan 35 haftalık 3 4 kere heyet raporu çıkmış alınması gerekli diye kadında kıyamamış bebeğin kalbinin sol tarafı yokmuş

bebeğin yaşama şansı çok düşükmüş ama kadın gayet güçlü idi. ve ondan sonra bir bayanda aynı şekilde diyafram hernisi demişler oda benden bir ay büyük idi. onunda doğduğunda yaşama şansı yok imiş. rabbime ne dualar ettim bize böyle acılar yaşatmasın ve göstermesin diye. binlerce sükürler olsun evlatlarımız sağlıklıysa gerisi hiç önemli değil. riskli gebeliği bu yüzden sevmiyorum. çünkü herkes sorunlu herkes üzüntülü

her neyse içinizi karartmayayım kendimden haberlere devam edeyim 2 gün ayrı kaldım içim doldu
tetenoz aşı işini doktora sordum kızlar benimki gönül rahatlığı ile yaptırabilirsin dedi. yani cuma günü yaptırıcam hiç bir sıkıntı olmaz dedi. ayrıca 1 ay sonraya randevu alıcam yani 24 ila 28. hafta arası şeker yüklemesi yapılacak bir tek bu kaldı. 75. gr ogtt gibi birşey testin adı. ayrıca bacak karmplarım bel ağrılarımı sordum tabiki normal dedi. ama inanın şu 1 2 gündür ağlayarak eşimi uyandırmaya başladım. sağolsun doktorum ilaç adı söyledi devletin ödemediği 19 tl magnezyum ilacı. suya karıştırıp günde 1 defa içicem. dün içtim tadı çok kötü ama

iğne işi ise ben doğuma kadar kullanıcakmışım o yüzden karından bırak koluna geç dedi. ben karnımdan çok acıyor başka nereye yapsam diye sorunca acıması normaldir karnın gerildikçe büyüdükçe yağ dokusunu tutmak bulmak zor olucak o yüzden acı çekme direk kola geç dedi eyvallah dedim bende

yani şimdilik bukadar canlarım bir geldim pir geldim. okumak zor gelmez ise bir göz atın belki işinize yarar birşeyler öğrenmişimdir doktordan