2015 Şubat Anneleri

İçindeki Demir ne oluyormuş kaynatınca gidiyor muymuş :KK45:Bir de bu kadıncağız doktor. Al işte o da bir doktor :KK48: Bebişler gerçekten Allah'a emanet.

yok be ne demiri demir falan yokmuş onda :D vallahi öyle dedi. şekerli suda demir mi olurmuş :D fındık fıstık ceviz yicekmişiz. kelle paça iççekmişiz :D

konu ile ilgili bilgim yok ama bende fetal eko çektirdiğimde bebeğin karaciğer ile kalp arasında bir kapakçıkda hafif darlık var dendi ama doktorum bu geçer eğer geçmez ise bir sorun teşkil etmez dedi. yani doktor normal diyorsa sende kafaya çok takma canım. rabbime emanet miniklerimiz allah onları sağlıklı sıhhatli bizlere bağışlasın.
aminn canım gelişimi herşeyi normal hiç bir problem yok 340 gr olmuş minnoşum

Ya seker yuklemesiyle alakasi var mi bilmiyorum ama oglum surekli nezle, surekli oksuruyo...bi de ogretmen arkadaslar nobetten ne zmn dusuyoruz?

yok be ne demiri demir falan yokmuş onda :D vallahi öyle dedi. şekerli suda demir mi olurmuş :D fındık fıstık ceviz yicekmişiz. kelle paça iççekmişiz :D

bizim üzüm bağlarımız var her sene tonlarca pekmez yaparız
bu yaşıma geldim daha pekmezin içine şeker katıldığını görmedim
büyük firmalar katıyor olabilir ama doğal pekmezde şeker olmaz
kelle paça içeceğime nefret ettiğim pekmezi içerim daha iyi

Onları da yeriz hepsi mis gibi şeyler ama yemeyin dedikleri de çok mantıksız. Kadıncağız herkese kendi sevdiklerini yedirmeye çalışıyo anlaşılan :KK48:

bizim üzüm bağlarımız var her sene tonlarca pekmez yaparız
bu yaşıma geldim daha pekmezin içine şeker katıldığını görmedim
büyük firmalar katıyor olabilir ama doğal pekmezde şeker olmaz
kelle paça içeceğime nefret ettiğim pekmezi içerim daha iyi

zaten kendisi şeker katılıyor demiyor. kaynattığımızda şekerden farkı kalmıyormuş şekerli su oluyormuş bizde yıllardır köyde yaparız. o doğal veya satın onlardan bahsediyor canım. yani komple pekmezi kötülüyor. ayrıca pekmez yaptığımızda yağ ortaya çıkıyormuş oda zararlıymış ne diyeyim allah akıl fikir ihsan eylesin doktora :)

şekermiş onlar. ve çok zararlıymış. hiç kimse yememeli imiş. :D hele ki pekmez kesinlikle zararlıymış onları kaynattıklarında şekerli su oluyormuş meyveler hiç bir besin değeri yokmuş :D
benim oğlum doğduğundan beri netten takip ettiğim bi çocuk doktoru var dr. kadir tuğcu oğlum 5.5 yasında hiç ant. kullanmadı grip ilacı vs. hiç kullanmadık oda pekmeze karşı gereksiz olduğunu savunuyo demir yokmuş pekmezde kan yapmasını istiyorsanız et yiyin diyo ben oğluma hiç içirmedim pekmez ilaçta aynı şekilde

zaten kendisi şeker katılıyor demiyor. kaynattığımızda şekerden farkı kalmıyormuş şekerli su oluyormuş bizde yıllardır köyde yaparız. o doğal veya satın onlardan bahsediyor canım. yani komple pekmezi kötülüyor. ayrıca pekmez yaptığımızda yağ ortaya çıkıyormuş oda zararlıymış ne diyeyim allah akıl fikir ihsan eylesin doktora :)

Ah o pekmezi yapınca köpük de ortaya çıkar mmmmm :KK59::KK39:

Onları da yeriz hepsi mis gibi şeyler ama yemeyin dedikleri de çok mantıksız. Kadıncağız herkese kendi sevdiklerini yedirmeye çalışıyo anlaşılan :KK48:

yani yeriz ama fındık fıstık cevizin de aşırısı zarar zaten ben yiyemiyorum fazlasını 2 3 tane anca oda aklıma gelirse midemi bulandırıyor öyle şeyler. aynen bana da öyle geldi tamam beyaz şeker zararlı ekmek fazlası zararlı onları da söylüyor. zeytinyağı kullanın diyor ben zaten her şeyi zeytinyağı ile yaparım. ama eti löp löp götür tereyağını löp löp ye diyor bunlarında fazlası zarar. :D ıykk herşeyi kararında bırakmak en iyisi boş ver doktoru filan sen kendinin doktorusun diyen bir doktor vardı geçenlerde gerçekten öyle senin neyin hasta neyin dinç tutacağını senden başkası bilemez. hiç kimse durup duruken kendine zarar vermez heleki bebeğine hiç vermez herkez hfarkında burada herkes sağlıklı beslenmeye dikkat ediyor zaten ama meyve yeme pekmez yeme diyen doktoruda ben muhattabım almam :)

o kadın bir ara zeytinyağına da karşıydı sonra ne olduysa hergün 1 çay bardağı için demeye başladı
şimdide hayvan yağları yararlı yiyin diyor
ne içip neyin kafasını yaşıyor anlamadım :KK53:
neyin kafası dedimde aklıma geldi
halil sezai otelde ve geldiğinden beri içiyor
akşama konsere sarhoş çıkacak:KK53:

ya canım baksana birimize doktoru tetonozu öneriyor birimize önermiyor
doktorlarımız arasında bile uyuşmazlık var
en iyisi kendi doktoruna güven o ne derse onu yap
sonra başın ağrırsa muhatabını bilirsin hiç değilse
Aynen doğru. Bilmiş bilmiş çıkmış konuşuyor. E gebelik şekeri varsa ve tespit edilemezse çocuğun kör olma olasılığı bile var. Neden bunları konuşmuyor. Meyve yemeyin diyor. Vitamin alın diyor. Doğallıktan yana olan bir insanın bu denli konuşması çok ilginç. Ayrıca pekmezde tamamen şeker dedi. Zehir dedi resmen. Onda Demir yok kandırıyorlar sizi Demir kırmızı ette var dedi. Amaann neyse ne .

benim oğlum doğduğundan beri netten takip ettiğim bi çocuk doktoru var dr. kadir tuğcu oğlum 5.5 yasında hiç ant. kullanmadı grip ilacı vs. hiç kullanmadık oda pekmeze karşı gereksiz olduğunu savunuyo demir yokmuş pekmezde kan yapmasını istiyorsanız et yiyin diyo ben oğluma hiç içirmedim pekmez ilaçta aynı şekilde

Yok demiyelim de etteki Demir vücuda daha çok kan yapar diyelim. Aynı ıspanakta olduğu gibi üzümde ya da pekmezde de Demir var ama vücudumuz bitkiselden gelen Demir'i değil de hayvansaldan geleni tutmaya yatkın. Yine de uzun vadede pekmez içenlerin kanlarındaki Demir'i artıyor.

o kadın bir ara zeytinyağına da karşıydı sonra ne olduysa hergün 1 çay bardağı için demeye başladı
şimdide hayvan yağları yararlı yiyin diyor
ne içip neyin kafasını yaşıyor anlamadım :KK53:
neyin kafası dedimde aklıma geldi
halil sezai otelde ve geldiğinden beri içiyor
akşama konsere sarhoş çıkacak:KK53:

halil sezainin sarhoş çıkmadığı konser varmı ki. yoksa bir insan nasıl isyağğğğnnnnnnnnnnnn diye şarkı söyler ki :KK53::KK53:

onu diyorum işte doktora bile güvenemeyeceksek ne olur bu halimiz doğumda vs. bir şeyde sonuçta yeri geliyor canımızı emanet ediyoruz. bu kadar etkisi olduğunu zannetmiyorum şeker yüklemesinin bebekte. belki dediği bir nebze doğrudur ama bu insanlar bu doktorlar bunun farkında değil mi. hayır anlamadığım doktorların eline ne geçiyor bu test ile sonuçta rutin bir test olmuş bu gebelikte.valla artık oluruna bırakıp doktorumuza güvenicez ne yapalım yaptırmasak birşey olsa biz üzülürüz
Evet hep bi korku veriyorlar içimize. Hem doktorunuza güvenin diyorlar hemde böyleleri çıkıyor güvenmeyin diyor. E biz tıp okumadıkki. Ayrıca eminim son haftalarımızda da kesin doğumdan korkucaz ben arada okuyorumda doğum esnasında çok önemli şeyler olabiliyor. Of vallaha Allah'a emanetiz.

Aynen doğru. Bilmiş bilmiş çıkmış konuşuyor. E gebelik şekeri varsa ve tespit edilemezse çocuğun kör olma olasılığı bile var. Neden bunları konuşmuyor. Meyve yemeyin diyor. Vitamin alın diyor. Doğallıktan yana olan bir insanın bu denli konuşması çok ilginç. Ayrıca pekmezde tamamen şeker dedi. Zehir dedi resmen. Onda Demir yok kandırıyorlar sizi Demir kırmızı ette var dedi. Amaann neyse ne .

benim kuzenim hamileyken doktoru istediği halde şeker yüklemesi yaptırmadı
meğer gizli şeker varmış
şimdi kızında da var şeker
ve kızı obez doğdu
şimdi çok pişman keşke doktoru dinleseydim diyor
oda böyle koca karı laflarıyla geçirdi hamileliğini
ama artık devir değişti
eskiden herşey doğaldı ama şimdi öyle değil
kendi bahçende yetiştirdiğin sebzeye bile güvenemiyorsun
çünkü şehirdesin ve çevre kirliliği var
mecburen ilaç içiyoruz ne yapalım
hem karabiberli pekmez öksürüğe birebir geliyor babam küçükken çok içirirdi bana ordan biliyorum faydalı bişey yani :KK48:

halil sezainin sarhoş çıkmadığı konser varmı ki. yoksa bir insan nasıl isyağğğğnnnnnnnnnnnn diye şarkı söyler ki :KK53::KK53:

az önce restorandaydı adamın önünde sadece alkol var grubu yemek yiyor ama...
geldiğinden beri içiyormuş zor sokmuşlar odaya

Peki kızlar sizdede karatayı dinleyip arasn anne ve kayınvalide varmı? :) annem uzun zamandır söylüyor yaptırmasan falan diye, kayınvalidem aradı biraz önce karatayı dinliyorum böyle böyle dedi dedi. Anne ben Elife hamileykende yaptırdım. Tamam bunda yaptırmayım. Yarın öbürgün bebekte bişey çıkarsa oğluna kim hesap vercek dedim. Orasıda öyle dedi.:) Allahtan eşimi atıyorum ortaya böyle konularda.çekinirlerde eşimden. Diline bir düşerkerse kurtulamazlar.:)

Back
X