2015 Şubat Anneleri

Daha once de yazmistim tekrar konusu gecmis herkesin kendi karari tabi saygi duyarim ama ben ayrintilo usg onemli oldgunu iki yakin arkadasmda ayri ayri deneyimledim bu yuzden kesinlikle onemli oldugunu düşünüyorum. Ikili test vb benzeri testler ihtimal uzerine devam edip etmeme kararınızıi belirlerken bunda dogumu muteakip yasanacak hayatı müdahaleler gerekiyorsa onunla ilgili bilgilenip hazirlikli oluyorsun ki bunlar olursa bakarz dencek seyler degil doguma girdiğin ekipten tut hastane kosullarina hatta dogum sekline kadar hayati seyler. Arkadasimda daha once olmayan gebelige bagli bir kalp problemi bu usg sayesinde belirlendi bebekle anne arasindaki damar kan akisi vb iliskisinden ki gebeligin anne icin hayati riski oldugundan yedinci ayda bebegin alinmasi kararlastrildi anneyi kaybetme ihtimali cok yuksekti bunu bilmese normal dogumu deneyecek kardiyoloji ekibi olmadan doguma gircek belki masada kalacaktı ki bebegi de riziko etcekti. Cok travmatik bisekilde sezeryana ugurladik onu ki olagandisi bi hazrlik ekiple girdi sukurler olsun ki ikisi de hayatta ama annemizin kalp hastaligi devam ettiginden artil hersey ona gore sekillndi tabi. Diger arkadasta da bebekte kalple ilgili ciddi bi hastalik bu usg ile goruldu fetal eko vb teshis dogrulandi dogumu takip eden surecte bebek operasyon gecirmek durumunda kaldi tabi onceden bikdikleri için diguma dek takibi arastrmasi bu hususta en iyi dr ekip ayarlnmasi maddi manevi hazrlik da yapilmis oldu. Rabbim kimseyi boyle biseyle imtihan etmesin ama olabilecek kalp bobrek bagrsak gelisimiyle ilgili bicok sikintida erken teshis zamaninda dogru müdahaleyi getriyor hayat kurtaryor
sonuna kadar katılıyorum cnm sana..

Daha once de yazmistim tekrar konusu gecmis herkesin kendi karari tabi saygi duyarim ama ben ayrintilo usg onemli oldgunu iki yakin arkadasmda ayri ayri deneyimledim bu yuzden kesinlikle onemli oldugunu düşünüyorum. Ikili test vb benzeri testler ihtimal uzerine devam edip etmeme kararınızıi belirlerken bunda dogumu muteakip yasanacak hayatı müdahaleler gerekiyorsa onunla ilgili bilgilenip hazirlikli oluyorsun ki bunlar olursa bakarz dencek seyler degil doguma girdiğin ekipten tut hastane kosullarina hatta dogum sekline kadar hayati seyler. Arkadasimda daha once olmayan gebelige bagli bir kalp problemi bu usg sayesinde belirlendi bebekle anne arasindaki damar kan akisi vb iliskisinden ki gebeligin anne icin hayati riski oldugundan yedinci ayda bebegin alinmasi kararlastrildi anneyi kaybetme ihtimali cok yuksekti bunu bilmese normal dogumu deneyecek kardiyoloji ekibi olmadan doguma gircek belki masada kalacaktı ki bebegi de riziko etcekti. Cok travmatik bisekilde sezeryana ugurladik onu ki olagandisi bi hazrlik ekiple girdi sukurler olsun ki ikisi de hayatta ama annemizin kalp hastaligi devam ettiginden artil hersey ona gore sekillndi tabi. Diger arkadasta da bebekte kalple ilgili ciddi bi hastalik bu usg ile goruldu fetal eko vb teshis dogrulandi dogumu takip eden surecte bebek operasyon gecirmek durumunda kaldi tabi onceden bikdikleri için diguma dek takibi arastrmasi bu hususta en iyi dr ekip ayarlnmasi maddi manevi hazrlik da yapilmis oldu. Rabbim kimseyi boyle biseyle imtihan etmesin ama olabilecek kalp bobrek bagrsak gelisimiyle ilgili bicok sikintida erken teshis zamaninda dogru müdahaleyi getriyor hayat kurtaryor

bu konuda sana tamamen katılıyorum. hiç düşünmedim ben 2 kere girdim ayrıntılıya ve sonrasında fetal eko çekildim. allahıma şükür ufak bir sıkıntımızdan başka bir şeyimiz yok. yani bence sağlıklı sağlıksız her gebenin girmesi gerekli. hatta bana göre üni hastanelerinde bir bilene yaptırmaları daha iyi olur. çünkü orada illa uzman bir radyoloji uzmanı yapıyor benim öyle oldu. neyse allah girmeyenleri hayırlı haberlerle dönmeyi nasip etsin.

Yani isin uzman görüşü yorumlamasi tarafi da onemli normal bir kadin dogumcu da olasi muayenede biseyden supheleneblir tani koyamaz ama detayli arastrlmasni ister eger tecrubesi varsa bu tip vaka gorduyse. Ama her drun uzmanlik tecrube alanı farkli ayrintili usg ceken drlar bu alanda kac vaka incelemesi yapiyor sonucta hususi isi bu yonde o yuzden hani bsy olsa dr uyarrdi demek benm acimdan guc :KK43:
canım bimemek ne kadar kötü bişey biz bişey olmaz diyoruz kötü düşünmüyoruz en güzeli aslında ama ama amaaaaaa öyle değil iştee benim kaybettiğim evladımın ayakları içe büküktü düz tabanlıydı ve en acısı yaşasaydı bile uzuuunn tedaviler sonucu belki düzelecekti ama yürüyebilir mi bilmiyoruz dediler ve benim evladımın bir problemi var mı bilmek istiyorum ki allah korusun insan onun için en iyi dr ları bileyim araştırayım isterim bunuda kim farketti tabiki radyolog ben kesin giricem allahım hepimize sağlıklı sıhhatli bebekler versin inşşş

Yani bunlari konusup kimseyi korkutmak istemem asla yanlis anlasilmasin illa bisey cikcak degil ufak tefek kendiliğinden geçebilecek sıkıntılar da olabliyor ha gonul ister hicbirimiz hicbir sıkıntı yaşamadan sagsalim alalim kucagmza yavrularimizi evlatla imtihan cok zor cunku rabbim esirgesin tedbir bizden takdir mevlamdan

Icim disim mandalina oldu cocuk eksi suratli bisey olcak bu gidişle hala da bi tik olsun hafifleme yok ne gripte ne bogazmda yanarm ona yanarim :(

Arkadaşlar Bugün Bizim Kontrolümüz Vardı. Çok Şükür 5 Haftanın Üzerine Gördüm Yavrumu Herşeyi Çok İyiydi. 19+3 Olmuş. 300 Gr 21 Cm miş. Bana Ayrıntılı Ultrasona Randevu Al Dedi. Birde Kesinlikle Şeker Yüklemesi Yapılsın Dedi. Tv Sölenenlere Asla Kulak Asma Dedi. Toplam 3,5 Kg Aldım. Bol Et,Balık Ye Dedi.

Kizlar bebegin hareketleri ile ilgili dun de yazdim bu haftalarda durduklari pozisyona gore hareketlerini hissedemeyebiliriz. Yuzunu karnima donmustu nasil tepiklesin arkasini. Birkac haftavsonra her pozisyonda duyucaz. Yani hareket etmediginden degil de pozisyondan duymuyoruz
içime su serpmek dedikleri bu olsa gerek

Bide Gittiğim Hastane Ayrıntılı Ultrasonu 316 TL ye Çekiyormuş. Perinatoloji Uzmanı Yapsın Dedi Doktorumuz. Bende Görüntüleme Merkezini Aradım Orasıda Bana 180 TL Fiyat Verdi Ama Radyoloji Uzmanı Yapıyormuş. Şimdi Size Soruyorum Sizce Hangisine Gidiyim. Kafam Çok Karıştı.:KK17:

Kızlarrr ablamla konuştum az önce mannak mannak zırlıyorrr bebişin ensesi normal çıkmış 3 oğluşu var 12 13 ve
5,5 yaşlarında çocuk düşünmüyorlardı yanlız kız sevdası sardı yine son kez belki die çok seviyor kız bebişleri dr a sormuş tahmin ver die oda erken demiş yine erkek die ağlıyorr ayy işin kötüsü o ağlıyor ben gülüyorumm :-) kızımmm dedim daha dr bişey dememiş bak hem sölemediğine göre kız ihtimali yüksek diyorum düdüklü tencere misali öttürüyor inşşş bir kızı olurda bende saatlerce ağlamasından kurtulurum :confused:

Bide Gittiğim Hastane Ayrıntılı Ultrasonu 316 TL ye Çekiyormuş. Perinatoloji Uzmanı Yapsın Dedi Doktorumuz. Bende Görüntüleme Merkezini Aradım Orasıda Bana 180 TL Fiyat Verdi Ama Radyoloji Uzmanı Yapıyormuş. Şimdi Size Soruyorum Sizce Hangisine Gidiyim. Kafam Çok Karıştı.:KK17:
canım riskli bişey yok ortada ne die o kadar para vercen bence görüntüleme merkezi

Slm kızlar 20. Haftamıza girdik çok şükür.bu ara akıntıda artış oluyor gibi. Bu durumu yaşayan var mı acaba???

canım riskli bişey yok ortada ne die o kadar para vercen bence görüntüleme merkezi

Çok Şükür Canım Bir Sıkıntı Yok. Doktorumuz Herşey Güzel Diyip Duruyo Ama İlla Perinatoloji Uzmanı Baksın Diyince Fiyatta Yüksek Olunca Kararsız Kaldım. Radyoloji Uzmanıda Yorum Yapıyomu Peki Sadace Çekip Rapormu Veriyo

haydaa :KK57: bak arada kaldım şimdi ama kuzenıme sordum o da uzmn çocuk dr. o da gereksiz dedi. bi şüphe olsaydı zaten drun yonlendırırdı dedi. amaan neyse yaptırmıcam.
en azından bebeğin organları falan net görünüyor ya içim rahat etsin isterm ben doktorların hepsi farklı şeyler söylüyorgerçekten para tuzağıda olabilir ama renkli görmek daha bi güel olur gibi :) :D

Çok Şükür Canım Bir Sıkıntı Yok. Doktorumuz Herşey Güzel Diyip Duruyo Ama İlla Perinatoloji Uzmanı Baksın Diyince Fiyatta Yüksek Olunca Kararsız Kaldım. Radyoloji Uzmanıda Yorum Yapıyomu Peki Sadace Çekip Rapormu Veriyo
valla canım sen bilirsin tabi ama benim bildiğim riskli bişey varsa perinatoloğa gönderiyolar onun dışında normal radyolog bakıyor eee riskli bişeyde yok şükür yani senin kararın tabii

Deneyimli arkadaşlar perinatoloji uzmanını tavsiye ediyorlar ama ücreti hakkında bilgim yok.

Back
X