2015 Şubat Anneleri

kızlar hıckırıyo bebısler ama hıssetmek kısıden kısıye deısıoo ben daha hareketlerını bıle net hıssedemıorum ama gecen hafta bu sebeple gıttıgımde tamda hıckırırken gordu dr ne hareketsızlıgı bak hıckırıyo ama senın plesentan onde hıssetmemen normal dedıı...
canım bizim bebiş de muayenede hıçkırığa tutuldu.ama ben hissetmedim.bizim de plesanta öndeymiş.pipiyi de göstermedi o yüzden.hareketlerini de bi kaç haftaya hissedersin demişti.öyle de oldu 3-4 gündür pıt pıt sanki tekme atıyo gibi.arasıra seyiriyo gibi.sen de zamanla hissedersin daha geç değil 24.haftaya kadar hissetmeyenler oluyomuş

kızlar ben masa başında çalışıyorum.9 saat sandalyede oturup ayakları sallayınca dün akşam özellikle dizlerim olmak üzere bacaklarım ağrıdı.sanırım şişiyolar.uzatıp otur dinlen gün içinde diyolar ama olmuyo.siz napıyosunuz ayakları rahatlatmak için

canım bizim bebiş de muayenede hıçkırığa tutuldu.ama ben hissetmedim.bizim de plesanta öndeymiş.pipiyi de göstermedi o yüzden.hareketlerini de bi kaç haftaya hissedersin demişti.öyle de oldu 3-4 gündür pıt pıt sanki tekme atıyo gibi.arasıra seyiriyo gibi.sen de zamanla hissedersin daha geç değil 24.haftaya kadar hissetmeyenler oluyomuş
evet cnm banada 23 ten once guclu bıseler bekleme dedi...

kızlar ben masa başında çalışıyorum.9 saat sandalyede oturup ayakları sallayınca dün akşam özellikle dizlerim olmak üzere bacaklarım ağrıdı.sanırım şişiyolar.uzatıp otur dinlen gün içinde diyolar ama olmuyo.siz napıyosunuz ayakları rahatlatmak için
cop kovasının ustune etıyom ayaklarımı :)

bu ayrıntılıdan sonra ne kalıyor geriye..Her haftamız heyecanla geçti mübarek önce kese, sonra kalp atışı en se ölçümü ikili üçlüler vs..9 ay ay hop oturup hop kalkacağız gibi

şeker yüklemesi kaldı sadece geriye. ondan sonrada nst var tabi son haftalarda her hafta giriyorsun ona. aman bana da bak sanki 10 tane doğum yapmışım gibi D: etrafımdakilerden topladığım bilgiler işte :)

kızlar bu ayrıntılı olayı hafıfe alıncak bır durum deıl... tamam ıllakı bısey cıkacak deıl ama onlem almak herzaman guzeldır... perıontolojı uzmanına baktırmak bence en dogrusu eger oyle olmasaydı bu uzmanlık alanı neden varkı? radyolog bakıp o konuda uzmanlasmıs bırı deılkı haa tamam ıyısıde vardır ama ısın uzmanı dururken kı gerek varmıs kı bu konuda uzmanlasılmıs ne gerek var radyologa bence durum bu... herkesın kendı kararı tabıkı...

şeker yüklemesi kaldı sadece geriye. ondan sonrada nst var tabi son haftalarda her hafta giriyorsun ona. aman bana da bak sanki 10 tane doğum yapmışım gibi D: etrafımdakilerden topladığım bilgiler işte :)
ben sekerıde hallettım :) aıle ve kılo rıskınden erkenden yapıldı bana sukur bır sorun yok 28 de felan tekrar ıster emınım...

tatlım mesele para meselesi değil zati insan evladına canını bile verir kim nereye gitmek istiyosa gider elbette ben bildiğimi diyorum risk görürlerse perinatolog diyolar yoksa bütün dr lar direk bizlerede perinatoloğa gidin derler bizim arkadaşın ikizi olcaktı dr birinin ensesini kalın görmüş misal ona perinatoloğa git demiş risk görmüş anlayacağın demek ki bazı dr lar öylesinede gönderiyolarmış

şu perinatolog işi çok karışık bir durum. mesela ben perinatologa gidiyorum ama inan oraya gelen insanları görünce acaba bıraksam mı diyorum. halime binlerce şükredip bazen gelenlere sıramı bile veriyorum ben en son muayene oluyorum. çünkü inan üzülüyorum kimseyle muhabbet etmek bile istemiyorum gelen herkeste çok aşırı sorunlar var. onları normal kadın doğumcular kabul etmiyormuş. eğer bana doktor sen bana gelme artık kadın doğumcuya git deseydi inan sorgulamazdım direk çeker giderdim. ama doktorumdan memnunum oda sanırım doğurtmak istiyor beni. o yüzden devam ettiriyor zaten illa randevu alırken belirtmek zorunda kalıyorum niye riskli gebelikten randevu aldığımı illa soruyorlar. dışarıda peritanologlar uçmuş bir şekilde ücret belirtiyor. kusura bakmasınlar ama 700 lira ücret çok uçuk şu devirde. o ücrete bir aile geçimini sağlıyor. ha tabi evlat için herşey feda ama şimdilik sıkıntı yoksa her doktor aynı şeyi yapıyor sana. hepsi aynı yaklaşımda bulunuyor ister devlet ister özel. önemli olan İNSAN olan bir doktora denk gelmek. yoksa hepimizin işi çok zor şu hamilelik süresinde.

ben sekerıde hallettım :) aıle ve kılo rıskınden erkenden yapıldı bana sukur bır sorun yok 28 de felan tekrar ıster emınım...

ben hala gidip randevu almadım doktorum 24 ile 28. hafta arası al dedi. o yüzden acele etmiyorum. 2 3 haftaya veriyor randevuyu. onuda atlattıkmı geriye beklemek kalıyor. sen kurtuldun sıra bizlerde :)

Merhaba Günaydın kizlar kalp çarpıntısi yaşayan var mı aranızda bazen cok hizli atıyor nefeste zorluk cekiyorum hemde durup dururken hareket etsem olabilir dicem ama yatarken oluyo neden olabilir
Canım saydın mı hiç nabzını kaç atıyor?benim de 100-110 aralığında atıyor bazen..az önce kalp doktorumdan geldim,gebelikte nabız yükselmesi ve zaman zaman taşikardi (130 a kadar) normal dedi..nefes darlığı da oluyor..gerçi benim mitral kapak yetmezliğim var,kontrole gidiyorum..devam ederse bi kardiyoloğa git,için rahat olsun..

şu perinatolog işi çok karışık bir durum. mesela ben perinatologa gidiyorum ama inan oraya gelen insanları görünce acaba bıraksam mı diyorum. halime binlerce şükredip bazen gelenlere sıramı bile veriyorum ben en son muayene oluyorum. çünkü inan üzülüyorum kimseyle muhabbet etmek bile istemiyorum gelen herkeste çok aşırı sorunlar var. onları normal kadın doğumcular kabul etmiyormuş. eğer bana doktor sen bana gelme artık kadın doğumcuya git deseydi inan sorgulamazdım direk çeker giderdim. ama doktorumdan memnunum oda sanırım doğurtmak istiyor beni. o yüzden devam ettiriyor zaten illa randevu alırken belirtmek zorunda kalıyorum niye riskli gebelikten randevu aldığımı illa soruyorlar. dışarıda peritanologlar uçmuş bir şekilde ücret belirtiyor. kusura bakmasınlar ama 700 lira ücret çok uçuk şu devirde. o ücrete bir aile geçimini sağlıyor. ha tabi evlat için herşey feda ama şimdilik sıkıntı yoksa her doktor aynı şeyi yapıyor sana. hepsi aynı yaklaşımda bulunuyor ister devlet ister özel. önemli olan İNSAN olan bir doktora denk gelmek. yoksa hepimizin işi çok zor şu hamilelik süresinde.
canımm çok doğru bende aynı senin dediğini dedim zaten iyi dr a denk gelmek mesele allah hepimize iyi hayırlı doğumlar nasip etsin inşşş

en azından bebeğin organları falan net görünüyor ya içim rahat etsin isterm ben doktorların hepsi farklı şeyler söylüyorgerçekten para tuzağıda olabilir ama renkli görmek daha bi güel olur gibi :) :D

renkli bakıyor zaten ona ayrıntılı demiyor. dopler yontemı denıo sanırım renkli ultrason. bu ayrıntılı her cıhazla bakılmıomus genelde proflar bakıo dedi. 250 tl ekstra ucretle bakılıo bızım hastanede sadece cuma gunlerı dısardan dr gelıomus. yoksa renklı de bızımkı de bakıyor sımdılık guzel gorunmuo ama buyuyunce daha tatlı olcak kesın

Selam Kızlar,

Bugün kramp ve bacak rahatsızlıklarım ile ilgili doktorumla görüştüm. Magnezyum verdi ve akşamları ayaklarımı tuzlu suda dinlendirmemi ve özellikle bileklerime masaj yapmamı söyledi. Bir de geceleri ayağımın altına yükselticek yastık falan koymamın yararlı olacağını söyledi. Bilginize şekerler size de faydalı olur inşallah :)

kızlar bu ayrıntılı olayı hafıfe alıncak bır durum deıl... tamam ıllakı bısey cıkacak deıl ama onlem almak herzaman guzeldır... perıontolojı uzmanına baktırmak bence en dogrusu eger oyle olmasaydı bu uzmanlık alanı neden varkı? radyolog bakıp o konuda uzmanlasmıs bırı deılkı haa tamam ıyısıde vardır ama ısın uzmanı dururken kı gerek varmıs kı bu konuda uzmanlasılmıs ne gerek var radyologa bence durum bu... herkesın kendı kararı tabıkı...
Radyologlar uzman değil mi,onların uzmanlığı organlar..radyolog riski görür ve söyler,perinatolog o riskin yol haritasını çizer..o yüzden ilk etapta radyoloji incelemesi yeterlidir,risk varsa sonraki aşama perinatolojidir..

hep derim rabbim düşmanımı bile evladıyla sınamasın inşşşş zor zor zor hemdee çokkkk
sen 24. haftanı bir tamamla bak ben oğluşumda bana dr ların çoğu kalp 24. haftada tamamlanıyor gelişimi dediler prof bile senin eminim kapanacak o haftalarda birde gücün yetiyorsa fakir bir çocuğa bişeyler al kuzum duacıyım bebeğine cani gönülden
amin canım saolasın bişeyler alıp dağıtcam nasipse yarın pazarı var buranın çocuk çok oluyor bişiler alıp çok çocuğa dağıtayım istiyorum allah şifa versin inşalah

canım daha tutarlı hareketler için erken bi dönem.ben de araştırdım 2-3 gün hareketin hissedilmediği oluyomuş.ama çok da endişeliysen git doktora sıkıntın geçer
Teşekkür ederim bilgin için. Dr.a gebeligin ilk donemlerinde ben gebelik belirtisi hissetmiyorum netten okudum bebek ölmüş paniğiyle gitmiştim, herşeye endişelenirsen 9 ayi geciremeyiz demişti. :) biraz fazla yordum ve gerdim kendimi sanirim. bugun guzelce dinlenip sakin sakin beklicem kucuk hanimin hareketlerini :)

Back
X