2015 Şubat Anneleri

Kızlar göbeğimize girmeyen kıyafetlerdi, hastene geceliğiydi,testler,kilolar filan konuşuldu.esas konuya gelin--
aynı evin içinde eşiniz ne kadar yardımcı oluyor?valla benimki sağolsun pek bişey yapmaz.temizlik için kadın tut benim elimden gelmez diyor.bulaşık makinasını boşalt,yok.masayı hazırla,sen tepsiye koy ben masaya götürürüm diyo.bari diyorum akşam ty karşısında yediklerinin çöpünü at böyle dağınık hoş olmuyo ,bi daha bi daha söylemekten ben utanıyorum diyorum.onda tık yok,söyleeee ne olcak ,hatırlat yaparım diyor.çok rahattır sağolsun.neyseki 5 ay bitti,şimdilik daha ağırlaşmadım.ben bi hareket edememeye başlıyım herşeyi ayağıma isticem:KK76:
ay içimi döktüm iyi geldi kızlaarr
benm kı herseyı yapar ,makineye camasır atar camasır asar,yemek yapar,kahvaltı hazırlar mutfağı toplar,cocugu yedırır uyutur,acayıp güzel çocukla zaman gecırır oyunlar oynar oyalar bakar yanı,pek ıstemem ama bazen ev supurdugu sıldıgı de olur toz alır,cam sıler.. ne bılım ben ne yapıyorsam aynını yapar haa utusunude kendı yapar.. sımdı zaten bacağımda amelıtalık derecede bır varıs durumu var yazık saatlerce utu yapıyor ogretmen olunca başka caresıde yok..
ay o kadar yazdım kı sen ne yapıyon dıceksınız sımdı bana.. bende çocuk doguruyom :D

kızlar 50 mg şeker yüklemesi yaptırdım .doktor toksan 50 mg şimdi yapabilirz dedi. bugun yapılcağını bilmediğim için kahvaltıda ballı süt koca bi bardak ve tatlı kurabiye yemiştim bi sürü. değer 132 çıkmış. aralık 70-106 arası:s yaptıran ve sonucunu alan oldu mu acaba bu testi?
bana ozellıkle ac gel dedıler ..
ya ben de ne kadar şeker varsa yedim gittim zıt gibi yapılacağını bilemedğim için.tok olmanda bi sakınca yok dedi doktor ama ben de bu kadar tatlı yedim demedim.
bence tok olduğunuzda sonuç net olmaz ..

bebekler doğunca topiğimiz bu kadar aktif olmaz herhalde
en son doğuracak olan dan haberimiz olmayabilir
o ben miyim yoksa 24 şubat
aslında oyle gıbı gorunsede oyle olmuyor.. bu seferde bebeklerın kıloları boyları konuşuluyor.. gazları uyku sorunları... bu böyle bır sılsıle seklınde devam edıyor..ıyıde oluyor yanı..
e nasıl uyuyacak sallamazsak ? tecrübesizlikten hep bu sorular : )))
valla hemen her anne adayı hamısken ben cocugumu sallamıcam der ama sallamayanı da cok nadırdır.. hele bebe baslasın bır ağlamaya avaz avaz yeterkı sussun dıye degıl sallamak amuda bıle kakar bu anne babalar ..tecrübeyle sabıt :D

cvplarınız için tşk ederim kızlar.
Bende korkuyorum bunda böyle korkuyorsam nasıl doğurcam diye. Ama İlk evlendiğimde acılı da olsa Allah bir cesaret verdi atlattım o anları inşAllah dua ediyorum RAbbim doğumda sancılı olacak ama cesaret verir güç verir de sağlıkla doğururuz bebeklerimizi. Sanırım yine stresli bir süreç olacak bu konuda sanırım benim için. Aynen katılıyorum pirelideve pirelideve kadın olmak cidden zor Allah yardımcımız olsun.
Bu konuda bilgi alırsan yani nasıl kolay olacağına dair beni de bilgilendirirmisin canım. Yoksa aklım hiç doğru olmasada sezeryana kayıyo.

bana da kaynanam alma yaza girerken alırsın dedi. yaz dediğim yani nisan mayıs gibi alınabilir. çok acelesi yok. hastaneye falan gıderken araba ile gitcem zaten çocuk arabasına gerek yok.

mobilyaları ne zaman alcaksınız ? ben park yatagını alcaktım. kaynanam alma şimdiden son ay alırsın dedi :KK43:
Canım kokusu 1 ayda fakan çıkıyormuş. Biz yavaştan yavaştan başladık. Brn park yatağı beğenip hamile değilken almıştım dolabıda bu hafta sipariş vericez bakalım. Ölçüye göre yapılcak.

40 hafta dolana kadar kullandim igneyi, 40+3 te de oglum normal dogumla geldi. Igne normal doguma engel degil. Guvenilir bir profa gidiyordum. Normale bir engelin yok ama ben normal dogum yaptirmam vaktim yok 38 i doldurunca alalim dedi. Oturdum konustum tibben neyi tavsiye edersiniz diye. Igne engel degil, ben esimi normal dogurttum. Amasenin dusuklerin var kiymetli bebek sezeryanla alalim kucagina verelim dedi. Ben de kiymetli bebek oldugu icin kendi dogmak istedigi hazir oldugi gun dogsun dedim. Acil sezeryan olursa profa size gelirim dedim. Sezeryan tarihinden 15 gun sonra dogdu. Emmekte bile zorlanmadi. Yenidoganlar memeyi alip ememiyor planli szeryanlarda. Sarilik olmadi. Ilk gun hastanede laf olsn diye kaldik sabah dogmustu kalmadan ciksak olurdu. Dogdugu ani yasadim. Ilk aglamasini duydum. Narkozdan ayilma derdim olmadi. Normalin reklamini yapayim ki israr edin doktorunuza. Kan sulandirici fln hic engel degil. Coraspini 3 hafta once birakmistik sadece.
Okulda fln arkadaslar hep seseryan olmus bana degisik birsey yapmisim gibi bakiyorlar. Zorunluluk yoksa neden doganin bana verdigi dogurmk gibi farkli bir deneyimi yasamayayim ki. En azindan denerim. Emzirmek de cok benzersiz bir duygu yasayinca gorceksiniz. Bir donem emziren kadinlar kucumsenmis, simdi tesvik ediliyor. Cesaretli olmak fln da gerekmiyor normal icin, dogal bir surec kendiliginden isliyor yeter ki rahat olun kendinizi hazirlayin
kesinlikle katılıyorum mükemmel bir olay ama dr bana yaşından dolayı normal zor dedi (şimdi 37yim doğum 38 de)

Canım kokusu 1 ayda fakan çıkıyormuş. Biz yavaştan yavaştan başladık. Brn park yatağı beğenip hamile değilken almıştım dolabıda bu hafta sipariş vericez bakalım. Ölçüye göre yapılcak.

büyükler uğursuzluk olur diye aldırmıyor birşey. bir iki parça tulumu var o kdr.:KK51:

Kızlar göbeğimize girmeyen kıyafetlerdi, hastene geceliğiydi,testler,kilolar filan konuşuldu.esas konuya gelin--
aynı evin içinde eşiniz ne kadar yardımcı oluyor?valla benimki sağolsun pek bişey yapmaz.temizlik için kadın tut benim elimden gelmez diyor.bulaşık makinasını boşalt,yok.masayı hazırla,sen tepsiye koy ben masaya götürürüm diyo.bari diyorum akşam ty karşısında yediklerinin çöpünü at böyle dağınık hoş olmuyo ,bi daha bi daha söylemekten ben utanıyorum diyorum.onda tık yok,söyleeee ne olcak ,hatırlat yaparım diyor.çok rahattır sağolsun.neyseki 5 ay bitti,şimdilik daha ağırlaşmadım.ben bi hareket edememeye başlıyım herşeyi ayağıma isticem:KK76:
ay içimi döktüm iyi geldi kızlaarr
Hiç bi işin ucundan tutmuyo benimkide ne sofra kurmak ne kaldırmak. Kıyafetlerini kirli sepetine atsa şükretcem. Yarama tuz bastınız. Geçende isyan ettim bi çocuk var bende ikincisine niye acele ettim diye. 30 undan sonrada eğitilmiyo ki anacım

benim evde tartım var ordan tartılıyorum hergün. sabah aç karnımla 74 kiloyum. bir haftadır bu durum değişmedi. umarım yavaş yavaş alırım kiloyu doğuma kadar. ama mümkün değil en çok asıl şimdi alıcam. 3. trimestere az kaldı benim. ne yapalım 85 i geçmesem yeter benim için.

ayy Allah yardımcın olsun..taşınmak degılce acayıp gerılıyorum.. daha once ankaradan mardıne mardınden kocaelıye ..kocaelıde 2 kez tasınmıs bırı olarak ..

helekı su halınle su donemde bıda bıda Allah yardım etsın kolaycacık olsun bıtsın ınsaALLAH
öncelikle çok tşk ederim canımm gerçekten çok zor yavaş yavaş topluyorum ev bir tamamlansa iyi olcak ama nerdeee oda geçer allahın izniyle

Ayrıntılıdan çıkan kuzularrrr hepinizin gözü aydın olsun çok şükür olumsuz haber yok bu herşeye bedel darısı yapmayan arkadaşlara olsun inşş

ben kilo almıyorum diyorum ama orantılı aldığımdan belli olmuyor galiba
yada albüm başladı bende
37 numara giyiyorum normalde ama 37,5 olan ayakkabılarım bile sıkıyor artık
ablama ayakkabılarım olmuyor dedim o farketti olmaz tabi ayakların şişmiş dedi
hakkaten bastırınca çöküyor
tuzu kessemmi ne yapsam

buyuyen beşik sallanmıyor. bi de bu model baya geniş. eni 85 cm boyu 185 cm. haliyle onu yatak odama sığdıramıyorum malesef. park yatağın genişliği 60 cm boyu 120 cm. sallanıyor bi de. hemen yatagımın kenarına koycam ki gece uyanırsa falan hemen elimle sallarım vs die. salona falan gidersem park yatağı yanıma alcam. tekerlekleri var taşınıyor. istanbula gidiyoruz kalmaya o zaman da paket yapıp goturcem. yani kullanıslı die buna karar verdim.[/QUO

Güle güle kullanın :)

merhaba
bugun detay USg mız var.. bakalım inşallah problemsız geçer
bişey soracağım 2.gebeliğim ama yinede unutuyor insan..
benım dün kasıklarım çok ağrıdı sankı adet ağrısı veya soğukta kalmışsında karnın ağrırya öyle... birde bebk hiç durmadı sankı içerden beni tırnakları ile tırmalıyor... ve bu hala oluyor..doktorada sorcağaım ama onlar normal deyip gecıstırıyor..

ve durmuyor hop hop hopluyor sankı... oysakı hiç sesi çıkmazdı :))

merhaba
bugun detay USg mız var.. bakalım inşallah problemsız geçer
bişey soracağım 2.gebeliğim ama yinede unutuyor insan..
benım dün kasıklarım çok ağrıdı sankı adet ağrısı veya soğukta kalmışsında karnın ağrırya öyle... birde bebk hiç durmadı sankı içerden beni tırnakları ile tırmalıyor... ve bu hala oluyor..doktorada sorcağaım ama onlar normal deyip gecıstırıyor..

ve durmuyor hop hop hopluyor sankı... oysakı hiç sesi çıkmazdı :))

ağrım yok ama benimkide çok hareketli bütün gün kıpır kıpır
sanki içimde jimnastik yapıyor gibi

ben kilo almıyorum diyorum ama orantılı aldığımdan belli olmuyor galiba
yada albüm başladı bende
37 numara giyiyorum normalde ama 37,5 olan ayakkabılarım bile sıkıyor artık
ablama ayakkabılarım olmuyor dedim o farketti olmaz tabi ayakların şişmiş dedi
hakkaten bastırınca çöküyor
tuzu kessemmi ne yapsam

tuzu kes veya azalt
şimdiden şişmeye başlamamalısın... haalarda cok sıcak değil..
çalışıyomusun tabı .. sureklı ayakların aşagıda ise.. bi ihtimal...
sende anlarsın zaten şiştiğini... ayaklar cok belli oluyor...

Canım öyle anlatmışsın ki şimdi doğurasım geldi :KK45::KK46:
Bende senin gibi düşünüyorum en sonuna kadar normal doğum istiyorum hee ilk kez başıma gelecek bilinmezliklerin verdiği korku tedirginlik yok mu var ama bende en sağlıklı olanın normal doğum olduğunu düşünüyorum. O anın her saniyesini canlı olarak bilmek hissetmek istiyorum :KK68:

ne güzel anlatmışsın canım ben tecrübeli olmasam da ısrarla normal doğum istiyorum korkmuyorum çünkü biliyorum ki sağlıklı olan o daha 12. haftadan doktoruma sordum eğer normal yapmıcaksanız beni sezeryana almak isterseniz beklemewzseniz baştan söleyin ben doktor değiştircem dedim bildiğiniz pazarlık yaptım oda sağ olsun zaten doğum demek normal demek dedi sezeryan ameliyat dedi kendiside sezeryan taraftarı değil tabi tıbbi bir sorun gelişmezse allah genede hepimiz için nasip olanı versin

kesinlikle katılıyorum mükemmel bir olay ama dr bana yaşından dolayı normal zor dedi (şimdi 37yim doğum 38 de)
yas da engel degil. Doktorlara hersey bahane. Hepimize kolay guzel dogumlar nasip olsun ins

Bende de siskinlik oluyor aksamlari. Butun gun ayakta oldugumdan sanirim. Evde oldugum gunler olmuyor o yuzden normal diye dusundum

Back
X