2015 Şubat Anneleri

Gunaydinn canim bugun guzel uyandin galiba krampsiz ?

aslında tam tersi bugün şiddetli bir kasık ağrısıyla uyandım ağlayacaktım nerdeyse
ve çok kötü midem bulanıyor
aşıdan sonra mide bulantım oluyor nedense

eşim yok işe sabah yürüyerek geldim yarı yolda oturup ağlayacaktım
ama şimdi ağrım geçti çok şükür bulantım devam ediyor sadece

aslında tam tersi bugün şiddetli bir kasık ağrısıyla uyandım ağlayacaktım nerdeyse
ve çok kötü midem bulanıyor
aşıdan sonra mide bulantım oluyor nedense

eşim yok işe sabah yürüyerek geldim yarı yolda oturup ağlayacaktım
ama şimdi ağrım geçti çok şükür bulantım devam ediyor sadece

Ağrın varken yürüme canım yaaa :( taksi yok mu oralarda bundan sonraya taksiye falan bin en iyisi.

Bu seker olayinda suyu iyice bulandrdilar atladiklari bisey var ulkenin yarisi seker hastasi ve genetik bi yatkinlik var ailede olmynda bile cikabiliyor gevelikte kaldi ki ben aileden oturu riskli gruptayim zaten donem donem bile olcturuyorum sekerimi. Sekerin tahribati cok buyuk geri donusu zor izleri oluyor bu yüzden ogrenilip tedbir gerekiyosa alinmasi bence gerekli benm dedem babanem buyuk amcalarim cok acisini cekti malesef o yuzdem gecstreblcegm bisey degil:KK43:

ben,m kuzenimde gebelikte şeker yüklemesi yaptırmadı ama meğer gizli şekeri varmış ve önlemini almadığı için şuan kızı da aynı dertten muzdarip
kızı ilk okula gitmesine rağmen tatlının çikolatanın tadını bilmiyor birde üstüne obezite bindi annesi çok pişman yaptırmadığına

artık eskisi gibi her yediğimiz doğal değil malesef.
bencede yaptırılması önemli bir test.
herkesin kendi fikri tabi ama ben kesinlikle yaptıracağım

Ağrın varken yürüme canım yaaa :KK43: taksi yok mu oralarda bundan sonraya taksiye falan bin en iyisi.

akşam eşim taksi gönderdi işten çıkınca onunla gittim
sabah içinde söylemiş taksiciye
kaçta geleyim dedi gelmenize gerek yok sabah yürüyeceğim dedim
nerden bileyim böyle olacağını
adamın numarası bende yoktu
eşimide panikletmek istemedim istanbulda şimdi
sancım var desem rahat duramaz orda
yavaş yavaş geldim bende
ama yürümem bidaha :(

Sadece yatsak. Gün içerisinde hiç enerjim kalmıyor. Bir de haftaya istanbula gelicem. Davutpasaya yıldız tekniğe. Oraya yakın otel önerin var mı canım?
Gel bize. :-) 15 dk bizden. Bir kaç otel var ama çok yakınında var mı bilmiyorum. Holliday inn falan var o da çok yakın değil. Mermerte bir otel var adını hatırlayamadım.

Maşallah cnm sana bizde 21.haftamiza girdik bebislerimle 48 le hamile kaldım şuanda 54kgyum 6 kg aldım ama gobegim hala küçük kimse inanmıyor ikiz gebe olduğumu:KK37:sağlıkları yerinde olsunda:KK73:peki kaç haftalıksınız cnm
Günaydın canım bnde25. Haftaya girdim karnım kocaman oldu bianda büyüyor benm öyle oldu benm de iki kızım olcak hatırlarsı belki:) elbette herseyin başı sağlık bnde toplam9 kilo aldm

Ben normalde şeker Yemem ama Dr yine de yapıcak. Bu bebişin iyiliği için sanırım. Ama korkuyorum niye normalde şeker yemeyen yaptırmıyo? Herkese yapmıyorlar mı? Şekere alışkın olmayana dokunur mu ki?
Günaydın herkese ve iyi pazarlar...Şeker yemem derken glisemik indeksi yüksek olan gıdaların hiçbirini mi yemiyorsun canım yoksa sadece şekeri mi yemiyorsun? Bunun ayrımı çok önemli çünkü örneğin peynirli bir börekte kandaki şeker miktarını aniden arttırabiliyor yada çok faydalı bir meyve olan üzüm. Ama Karatay gibi meyve yemeyin demek doğru değil. Meyve yedikten sonra iki kaşık yoğurt yada herhangi bir süt ürünü tüketmek kan şekerinin aniden fırlamasını engeller. Benim anne-baba şeker hastası bende de insülin direnci çıkmıştı hamilelik öncesi bu yüzden riskli gruptayım ama bunlar olmasaydı da yaptırırdım çünkü bazen alakasız kişilerde de çıkabiliyor gebelik şekeri.

Günaydın millet. Ayrıntılı usg derdimiz bitti şekere geçtik hayırlı uğurlu olsun.
Dikkat ederseniz konu bir haftadır şekerde.yaptıran henüz bir iki kişi sanırım.

akşam eşim taksi gönderdi işten çıkınca onunla gittim
sabah içinde söylemiş taksiciye
kaçta geleyim dedi gelmenize gerek yok sabah yürüyeceğim dedim
nerden bileyim böyle olacağını
adamın numarası bende yoktu
eşimide panikletmek istemedim istanbulda şimdi
sancım var desem rahat duramaz orda
yavaş yavaş geldim bende
ama yürümem bidaha :KK43:

Ah canım yaa Allah korusun bugun işten sonra bolca dinlen en iyisi.

Ben normalde şeker Yemem ama Dr yine de yapıcak. Bu bebişin iyiliği için sanırım. Ama korkuyorum niye normalde şeker yemeyen yaptırmıyo? Herkese yapmıyorlar mı? Şekere alışkın olmayana dokunur mu ki?
ekmek de mi yemiyorsun ya da pirinc pilavi. Bunlar kandaki insulini etkiliyor. Karatayin beslenme tarziyla insulin ignesinden kurtulanlar var ama islenmis hic birsey yenmiyor. Un bile islenmis gida oluyor ve kan sekerimizle oynuyor. Meyveyi gunde 1 porsiyon ve sabah yiyin diyor. Ama ben aksamlari bir koca tabak meyve yiyorum. Demek istedigim sekerin genel anlamiydi. Gebelik oncesi uzun bi sure ve gebelikte de karataya tam uysaydim seker yuklemesi yaptirmazdim. En kotu parmaktan seker olcen aletlerle surekli kontrol ederdim ama yillardir agzima koymadigim sekeri bir anda yuklemezdim bebegime ve kendime.
Ama risk altinda bir beslenme seklim var. Kilom da var. Mutlaka yaptiracagim seker yuklemesini. Zayif olsam kilom az olsa da eger arada bir cikolata tatli yiyorsam ekmek yiyorsam yine yaptirirdim.

Gel bize. :-) 15 dk bizden. Bir kaç otel var ama çok yakınında var mı bilmiyorum. Holliday inn falan var o da çok yakın değil. Mermerte bir otel var adını hatırlayamadım.

Holiday Inn havaalanına yakın herhalde di mi? Havaalanı da davutpaşaya yakın mı? Yürüyerek değil araba olur sanırım. Davet için çok teşekkür ederim ;) şöyle daha sakin bir zamanda olsa görüşmeyi de çok isterim. Sınav stresine girmemeye çalışıyorum ama zaman yaklaştıkça düşünüyorum işte.

ekmek de mi yemiyorsun ya da pirinc pilavi. Bunlar kandaki insulini etkiliyor. Karatayin beslenme tarziyla insulin ignesinden kurtulanlar var ama islenmis hic birsey yenmiyor. Un bile islenmis gida oluyor ve kan sekerimizle oynuyor. Meyveyi gunde 1 porsiyon ve sabah yiyin diyor. Ama ben aksamlari bir koca tabak meyve yiyorum. Demek istedigim sekerin genel anlamiydi. Gebelik oncesi uzun bi sure ve gebelikte de karataya tam uysaydim seker yuklemesi yaptirmazdim. En kotu parmaktan seker olcen aletlerle surekli kontrol ederdim ama yillardir agzima koymadigim sekeri bir anda yuklemezdim bebegime ve kendime.
Ama risk altinda bir beslenme seklim var. Kilom da var. Mutlaka yaptiracagim seker yuklemesini. Zayif olsam kilom az olsa da eger arada bir cikolata tatli yiyorsam ekmek yiyorsam yine yaptirirdim.

Benim beslenmem şöyle ekmek tam bugday, pirinç esmer ya da siyah pirinç normal beyaz şekeri uzun süre kullanmadım bitter çikolata bazen yedim sütlü şerbetli tatlı uzun süredir yemedim. Meyva arada yerdim şimdi hergün yemeye çalışıyorum. Son bir aydır şekerli su falan içmeye çalışıyorum vücudumu alıştırmak için. Beyaz ekmek yemeye başladım falan. Yani hani vücut alışık değilse bebeği etkiler dedin ya bunu sormak istemiştim canım.

Günaydın millet. Ayrıntılı usg derdimiz bitti şekere geçtik hayırlı uğurlu olsun.
Dikkat ederseniz konu bir haftadır şekerde.yaptıran henüz bir iki kişi sanırım.
Evet bu ay bunu konusucaz. Bayadir da konusuyoruz. Herkesin sahsi fikri ama gebelik sekeri tehlikeli birsey diger msjda yazdigim gibi tas devrinde gibi tam dogal beslenemiyorsak bi cubuk kraker bile yiyorsak yaptirmamiz gereken bir test.
Karatayin en cok populer olma ugruna bir cumleyi one cikarip konusmasina uyuz oluyorum. Herkese yaptirmayin demek ne buyuk bir sorumluluk. Internete ulasamayan arastiramayan bi kadin gunlerde gotursun hamurisini tatliyi sonra karatayi dinleyip test yaptirmasin. Nasil verecek hesabini cok merak ediyorum

bende dun basladim karataya kizlar ama tabiki seker testini yaptiracagim risk grubu altindayim, kilo aldim, daha onceki gebeligimde sekr vardi ailemde var vs yani butun riskler bende mevcut
kilo alimini yavaslatmaya çalisicam bakalim basarabilisem, ne kadar kilo alirsam o kadar riskimin artacagini soyledi dr um , ve ben galiba 6 kg yi geçtim, son haftada 1 kg aldim normalmi bilmiyorum
tartimda çalismiyor pil alip bakmam lazim , bozukmi pil sorunumu onu bilemiyorum, bozuksa da yenisini almma alzim en acil ihtiyac valla su an bana : )

aslinda karatay onun dediigi gibi beslenenlere diyor bence yaptirmauyin diye
yoksa mantiken ha oturup iki dilim baklava yemisin ha o tetsi yaptirmisin ne farkedecek

yada pataes yemegi yanina prinç pilavi yedin suyunu ekmek bandin al sana insulin 100 gr lik seker testinden : )

Günaydııın. Direk konuya gircem.Ben bu aralar çok mutsuzum. Eşim çok ilgisizleşti sabah uyanıyo işe gidiyo akşama doğru geliyo direk pc başına yemek hazırlıyorum yiyoruz yine pc başına bende tv karşısında uyuya kalıyorum. Her gün böyle geçiyo ne bi aktivite ne bi muhabbet. Çok bunaldım ya. Buralardan çekip gidesim geliyo. Dün kınuştum farkındamısın çok monotonlaştı hayatımız dedim ne yapmamı istiyosun biraz harcamaları azaltmamız lazım bebek olacak dedi. İstanbulun bi köşesindeb bi köşesine götür demiyorum azıcık sitenin bahçesini dolaşsak o bile bişey dedim. Başbaşa her gün yemek yiyoruz ya dedi. Ondan azıcık ilgi azıcık alaka beklediğimi anlamadı bile. Ağlasam kızıyo bebeği üzme diyo. MEsela hayatta hiç kabak tatlısı yemem kokusu bile kötü geliyo bana ona pişirdim servis ettim tutturdu sende yiceksin diye azıcı hatırın için alayım dedim benim hatırıma yeme bebek için ye dedi. Azıcık yemeden bişi olmaz dedi bende yemedim bi tabak yiyip kussamıydım yani.( Ki hiç yemek seçmem ben bi h.cevizi bide bu tatlıyı yemem) sonra döndü karnıma oğlum annen seni sevmiyo seni düşünmüyo falan bişiler diyo. Şimdiden anneliğime laf ediyo. Herşeyde bebeği düşünüyo beni unuttu artık nerdeyse bebeği kıskancam. Ayağımda patik olmasa bebeği hasta edeceksin az yesem bebek vitaminsiz kalır kilolarımdan dert yansam yada ayna karşısında baya genişledim desem ne var anne olcaksın bunada katlan yani gbi sözler. Şımartılmak istiyordum ama hepten ilgisiz kaldım.. Bana bi çareeee. Çok mutsuzum. Yavrumun hareketlerine bile eskisi kadar tepki veremiyorum. AMa yinede beni tek mutlu eden ufacık şey..

Vallahi canım hamilelik hormonu mu desem ne desem bence sen abartıyorsun, adam ilgili ayol. sadece biraz sosyal değil, evcimen yapısı var anladığım kadarıyla onu da söyle aşarsın, doktorum yürüyüş önerdi, bebeğimiz için yürümem lazım, bana eşlik eder misin diyeceksin oldu bitti :)

Kızlar günaydınnnn şekerle ilgili yorumlarınızı okudum bende hala kararsızım valla bana her yıl yapılıyor zaten yükleme çünkü dediğim gibi pkoluyum ve ömrüm bıyunca şeker hapı kullanıcam . Ama hiç insülin direncim çıkmamıştı şimdi yaptırmak şart mı diye düşünmeden edemiyorum yaptıralı bir yıl olmamış hatta şekerlişeyler tüketmem tatlıyı canım hiç istemez ama ekmek ve türevi yüketiyorum tabiki bu arada son bi ayda baya kilo aldım 8 kilo kadarcık ☺️ Ama sadece göbek var şimdilik şükür çok şişmedim . Hepimize bol tepikler :)

Back
X