2015 Şubat Anneleri

selamlar herkese. bende haftasonu giremedim düğün filan vardı. herkes iyidir umarım çok uzun yazmışsınız yine okumaya bünyem kaldırmaz :D bu aralar sürekli ağlamaklı haldeyim sanki birisi dokunsa patlayacak gibiyim. ara sıra oluyor sanırım bu hormonlar yüzünden.
seni uykucu uyandın mı?
bende bugün bir arkadaşıma dedim ruh hali olarak sanki ilk 3 ayki zamana döndüm.
bu hafta bir kaç kişi daha söyledi bunu. yine mi bunalıma giricez.
girmeyelim daha yapmamız gereken çok hazırlık var ama.

Ya erken diye tek çorap almadım ben :KK43: ama aybasinda en azından hastane çıkışı falan alımdimi.netten dolap ve ssifonyer siparis ettim bugün gelecek besikte anam alacak en azından mobilya halloldu benim :) bu arada herkes bebeğe eşya almış ben kaç ay arası ne almam gerek bilmiyorum ya
Haticim,ben de erken diyordum ama son 2ay kar-kis olur,cok siserim yorulurum diye gecen bu ay basi ben hastane cikisi ve yedeklerini aldim.kismetse bir iki haftaya da,kendime gecelik-pijama takimi ve uyku seti alacagim..ben istanbulda oldugum icin,eminonu havuzlu handan alisveris yaptim,cok uygun fiyatlar..keske bi haftasonu gelip,alisveris yapabilsen:) benim yegenim Ankaradan gelip,tum ihtiyacini burdan almisti...magazada lohusa gecelik ve sabahligi 240 tl malesef..ben ordan 110tl ye alacagim,pijama takimi ise 40tl..bebek yatagi da ablam verdi,yegenimden kalma..bakalim,daha cok alacak sey var ama..

yapılmadı bana sadece rutin kan tahlilleri yapıldı. dediklerin sadece başında yapılıyor diye biliyorum.
Valla burası da iyiki var yemin ediyorum yavrumu sağlıkla bi doğursaydım kafayı yemeden bir an önce çünkü her şey takılıyor kafama normalde de titiz ve pimpirikliyim şimdi ise hayatımın en önemli zamanlarını yaşarken be benim için en kıymetli insanı için herşeyi takar oldum sizi de sıkarsam özür dilerim şimdiden arkadaşlar hepimiz bebeğimize değer veriyoruz tabi ama bebeğim iyi olsun diye hep takıntım Allahım hepimizin yavrularına sağlıkla kavuşmayı nasip etsin inşAllah yalnız kendim için değil herkes için her an dua ediyorum inanın

bu arada arkadaşlar bir bilgi paylaşayım size, bu ateş ölçerlerin en sağlıklı ölçüm yapanı kulaktan ölçenmiş öyle diyo tecrübeli arkadaşlarım
biz alından ölçen alacaktık eczacı ve yeni bebeği olan bir arkadaşımız kulaktan ölçen daha hassas biz ondan aldık dedi

kızlar günaydın.
berbat yorucu bir haftasonundan herkese selamlar.
badana sonrası temizliğimi bitirdim. ben de bittim o ayrı.
ayrıca kızıma bir sürü çorap aldım. hiç çorabımız yoktu. minik minik şeyler. kaybolur falan diye fazla fazla aldım. : )

Kızlarrrrrrrrrrrrrr
ben kaşınıyorummm ya dr bana 16.haftadan sonra saçlarını boyayabilirsin dedi sata göre 21 usgye göre 22 haftalığım aynaya bakınca kıl oluyom abiiiiiii boyamak istiyorum kim boyadı burdan gerçi kızımdada boyamıştım ne pimpirikli oldum beeee
ben boyadım 2 ay önce falan şimdi yine yarıya kadar bembeyaz artık umursamıyorum ama kasımda kuzenımın düğünü var yeniden boyayacam sanırım.
organık boya ıle boyadım ama çok fena kokuyor koku takıntım var kokusu bır hafta gıtmedı.

Valla burası da iyiki var yemin ediyorum yavrumu sağlıkla bi doğursaydım kafayı yemeden bir an önce çünkü her şey takılıyor kafama normalde de titiz ve pimpirikliyim şimdi ise hayatımın en önemli zamanlarını yaşarken be benim için en kıymetli insanı için herşeyi takar oldum sizi de sıkarsam özür dilerim şimdiden arkadaşlar hepimiz bebeğimize değer veriyoruz tabi ama bebeğim iyi olsun diye hep takıntım Allahım hepimizin yavrularına sağlıkla kavuşmayı nasip etsin inşAllah yalnız kendim için değil herkes için her an dua ediyorum inanın

Canım sen o içi çiğ kaldığını düşündüğün köfteden sıkıntı duyorsun sanırım. Toksoplazmaya her zaman bakılıyor. Dr una söyle istekte bulunsun şeker yüklemesinde zaten şeker için kanını alıcaklar ya ona da bakarlar. Ben kedim yanımdayken habire baktırıyordum. İçin rahat eder hem. İnşallah herşey yolundadır zaten.

kızlar günaydın.
berbat yorucu bir haftasonundan herkese selamlar.
badana sonrası temizliğimi bitirdim. ben de bittim o ayrı.
ayrıca kızıma bir sürü çorap aldım. hiç çorabımız yoktu. minik minik şeyler. kaybolur falan diye fazla fazla aldım. : )
ne boyası ne temizliği? bu durumda boya da yapıyorsunuz taşınıyorsunuz maşallah dıyorum.
çamaşır filesi alıyormuşuz bebişin çamaşırlarını ondan biriktirip yıkıyormuşuz. hem kirli sepeti gibi de kullanılıyormuş.
benim de çorap merakım çok her yerden çorap almak istiyorum.

seni uykucu uyandın mı?
bende bugün bir arkadaşıma dedim ruh hali olarak sanki ilk 3 ayki zamana döndüm.

Sen de B vitamini takviyesi al canım.

seni uykucu uyandın mı?

yahu size şaşırıyorum hakkaten. kzı bırakın şu depresyonu. depresyonun sizinle işi yok aslında ama siz depresyonu bi rahat bırakmıyorsunuz :KK48::KK48::KK48:

ya bebeğinizin o minicik cicili bicili eşyalarını alırken, yıkarken, yerleştirirken ya da sadece bunları yapmayı düşünürken bile nasıl oluyor da depresyona/bunalıma giriyorsunuz :KK20:

geçen bi arkadaşa bebek görmeye gittik, ya kapıyı açar açmaz içerisi missssler gibi BEBEK kokuyor ayol. bu benim aklıma geldikçe mutlu oluyorum.

rahat bırakın şu depresyonu : ) tadını çıkarın.:KK69::KK69::KK69:

Haticim,ben de erken diyordum ama son 2ay kar-kis olur,cok siserim yorulurum diye gecen bu ay basi ben hastane cikisi ve yedeklerini aldim.kismetse bir iki haftaya da,kendime gecelik-pijama takimi ve uyku seti alacagim..ben istanbulda oldugum icin,eminonu havuzlu handan alisveris yaptim,cok uygun fiyatlar..keske bi haftasonu gelip,alisveris yapabilsen:) benim yegenim Ankaradan gelip,tum ihtiyacini burdan almisti...magazada lohusa gecelik ve sabahligi 240 tl malesef..ben ordan 110tl ye alacagim,pijama takimi ise 40tl..bebek yatagi da ablam verdi,yegenimden kalma..bakalim,daha cok alacak sey var ama..
Ben o konuda çok rahatım en zor ihtimalle internetten alırım valla herşey var internette hemde ucuz fiyata bulunabiliyor. Hiç takmayın düşüneceğimiz enson şeyler bunlar olsun ☺️

ne boyası ne temizliği? bu durumda boya da yapıyorsunuz taşınıyorsunuz maşallah dıyorum.
çamaşır filesi alıyormuşuz bebişin çamaşırlarını ondan biriktirip yıkıyormuşuz. hem kirli sepeti gibi de kullanılıyormuş.
benim de çorap merakım çok her yerden çorap almak istiyorum.

valla canım yapmam lazımdı. yaptırdık. bi de işçilik problemli oldu biraz. iki kere badana oldu gibi bişey, yaklaşık 3 hafta evim darmadağın durdu öyle. bu haftasonu kadın çağırdım. o temizledi ben yardım ettim. düzenlenecek yerleri düzenledim.
eğer şimdi yapmasaydım büyük temizliğimi biraz daha şişince hiç yapamazdım.
artık doğuma yakın yine çağırırım kadını su temizliği yapar biter işim. ufak tefek temizliği ben yaparım. : )
bebeğim için yaptığımdan yorulmuyorum sıkılmıyorum : )

canım sıkılmak ne demek. yeri geliyor hepimiz bir şeyleri kafaya takıyoruz.
aynı şeyleri belki yüz kez dile getiriyoruz.
ben kendi adıma yazayım, her yazılanı okuyorum mutlaka ve herkesin sıkıntısında da iyi zamanında da kendimi onun yerine koyarak düşünüyorum.

Merhaba arkadaşlar, ben de ara sıra forumu takip ediyorum ve 27 Şubatta 2. Oğlum doğacak inşallah. Sizlerle paylaşmak istediğim konu 2. Bebeğimin de cinsiyetinin oğlan olması… ilk çocuğumu tek başıma büyüttüm işe başlayınca bakıcısıyla devam etti. İkinci çocuğu yapmak bizim için çok zor bir karardı ancak kardeşi olmasını istediğimizden ve benim de içimde bir kız çocuk özlemi olduğundan en sonunda 2.ciye hamile kaldım. Ailemde dahil olmak üzere çevremdeki herkesin bir kız beklentisi vardı. Ama içimden bir ses bu da erkek olacak diyordu. Ama kalbimden kız evlat geçiyordu çünkü ablamın da oğlu var. İlk öğrendiğim gün çok ağladım, bir kaç güne toparladım.

Son iki üç gündür, insanların 2. Oğlum olacağını duyduklarındaki ifadeleri tekrardan beni rahatsız etmeye başladı.. Bu da oğlan deyince üzüldüm diyenler mi neler ararsanız. İş yerinde de aynı şekilde tepkiler “olsun, sağlıklı olsun da oğlan olsun” diyenler mi.. Tüm bunlar benim üzerimde duygusal bir gerginlik yaratıyor, çünkü bir daha çocuk düşünmüyoruz ve hiçbir zaman bir kız evladımın olmayacağı duygusu beni çok üzüyor. Bu konuyu sadece eşimle paylaşabiliyorum. İki gecedir 3 gibi uyanıp sabah 6’ya kadar uyuyamıyorum çok huzursuz ve depresif hissediyorum. Sizlerde de benim gibi kötü hissedenler var mı acaba profesyonel bir destek almalı mıyım? Ne dersiniz? Biraz durumumun hormonal olduğunu da düşünüyorum açıkçası daha duygusalım bir süredir.
tatlım insanların olağan tepkisi bu cinsiyet meselesinde.benim kızım var şimdi oğlum olacağını söylüyorum' sağlıklı olsun da ne olursa olsun diyorlar...yani sen hassas olduğun için böyle anlıyor olabilirsin.seni anlayabiliyorum insan ikisinide tatmak istiyor.ama kızda olsa erkekde olsa evlat evlat ve bizim görevimizde bi değişiklik olmuyor yine o dünyanın en güzel duygusunu tadıyoruz ANNE oluyoruz.özellikle evlat ilgili Rabbim hayırlısını ve sağlıklısını versin.

seni uykucu uyandın mı?

ilginçtir canım ama erken uyandım bugün :) girmem uzun sürdü siteye. dedim ya ruh halim berbat,hiç birşey yapasım yok. sanırım ara ara oluyor herkeste. :KK61:

arkadaşlar gecelik mi pijama takımı almak daha mantıklı..Kaç takım yetrli olur=?
Canim bana ablam,hem gecelik hem pijaman olsun dedi..terleme oldugu icin degisim gerekiyormus..normal dogum olacaksa,2gecelik daha iyi olabilir bence..bu giysilerin gogus kisimlari,emzirmeye uygun olmali yani gogus kisimlari kesik oluyr,biliyorsun..

B vitamini takviyesi gerekli. Tahıllı şeyler ye canım.

ağlamaklı halimemi b vitamini gerekli anlayamadım canım :D zaten içtiğim vitaminde var herhalde. ama sanki ilk 3 ayki döneme döndüm. aslında ben ozaman ağlamaklı değildim sinirliydim ama şimdi gözlerim sulanıveriyor herşeye. tahıllı şeyler yiyeyim bari sağol canım.

Back
X