2015 Şubat Anneleri

Evet canım doğru hatırladın. Benim dr.um bu yılyeni gelmiş istnbula. Önceden eskişehirdeymiş orda çok sevilen bir bynmı. Netten araştırdım ordakiler gittiği için çok üzülüyormuş. Büyük merkezi hast. değilde ben esenlere bu yıl yeni açtı oraya gidiyorum. 7 haftalıkkken başladım oraya gitmeye hiç ücret ödemedim yeni açıldığı için sgklılara muane ücreti almıyorlar bu durum bir söylentiye göre yılbaşına kadar devam edecekmiş oda bnm işimi görüyor :) Ve ayrıca doğum bölümü yeni açıldı 2 aydır doğumu esenlerde yapmaya başladılar önceden senin gittiğin merkzdeki binada yaptırıyorlarmış. Doğum bölümü içinde kampnya fln die söylediler kapı süs lohusa şerbeti doğumdan snra bebeğe yapılması gerekn bir sürü testi işlemide dahil etmişler odalarıda gezdim suitler süper ama normal odaları bile çok güzel tek kişilik odaları hepsi dahil normal doğum 350 tl dediler şok geçirdim sezeryanda 750 tl imiş. Ben Bin kusur liralar fln derler die beklemiştim ama uygun fiyatı inş kampanya bitmeden doğumum gerçekleşir bnm :) Dr.umu çok seviyorum bana biraz uzak ama doğuma inş yetişirim oraya :)
büyük binada da odalar çok güzel. doğum ne kadar bilmiyorum. güvende olalım da bir şekilde ödenir parası. muayene ücreti 20 tl orda da fazla değil. tahliller fazla biraz. o da zaten iki üç kez yapılıyor. doğum fiyatını bilmiyorum.

Ankarada ikamet edenler hangi hastane hangi doktora gidiyorsunuz ? Çok sevdiğim bi arkadaşımın hamile olduğunu öğrendim. Orda hiç biyeri bilmiyo. Ben sizden taze ve doğru bilgi iletirim ona. Tecrübe sahibisiniz siz. Sincan fatihte oturuyo arkadaşım.

hacattepe de doğum yaptım ben genelde çok beğenilmez ama ben çok ama çok memnun kaldım doktorlarından asistanlarından hemşirelerinden hatta hastabakıcı ve hademelerinden bile memnun kaldım. önemli olan doğum yapacağın hastanenin özel mi devlet hastanesi mi olduğu değil. doğumda hertürlü imkana sahip mi oluşabilecek olumsuzluklara müdahale şansı ne en önemlisi bebekler için yoğunbakım ünitesi varmı? doktor seçimi herşeyden mühim çok konuşan ama boş konuşan bir doktordansa kendi doktorum Prof. Dr. Selçuk TUNCER gibi 4-5 kelime ile tüm merak ettiklerimi açıklayan bir doktoru tercih etmeli. eğer özel hastane düşünürse de koru hastanesini tavsiye edebilirim özellikle Balgat Koru da Prof. Dr. Aydan Biri işinin ehli mükemmel bir doktor tabii ücretleri de ona keza mükemmel. herkesin fikrini almak önemlidir ama en doğru kararı vermesi dileğimle. güzel bir hamilelik geçirsin arkadaşınız.

büyük binada da odalar çok güzel. doğum ne kadar bilmiyorum. güvende olalım da bir şekilde ödenir parası. muayene ücreti 20 tl orda da fazla değil. tahliller fazla biraz. o da zaten iki üç kez yapılıyor. doğum fiyatını bilmiyorum.

Ana binanın doğum fiyatını bnde bilmiyorum canım oraya hiç gitmedim. Evet muane zaten uygun am tahliller biraz pahalı sanırım ama dr.um saolsun başka yerde yaptır devlet yada sağlık ocağında getir dio :) bnm için maddiyat önmli yeni evliyiz düğün borçlarımız var daha bitiremedik birde eşimin üni.de aldığı kredi ödemesi var 3 aydan 3 aya onunda son 3 taksiti kaldı o yüzden uygun olmasını ben önemsiyorum.

evet ilk kez gelecekti evime heyecanlıydım çocuğu da getirmez 5 halası var 1 ünide 1 ide çalışıyor ama 3 ü evli onlardan birine bırakır die düşünmüştüm çocukla gelincede toplam 1 hafta kalır 3-4 gün bizde 2-3 günde bacısında kalır idare ederim demiştim ama 1 kasımda gidecek artık gitsin bacısında kalsın. Çocuğu kndi evinde şımartır ama bnm evimde daha özenli olması lazım hamile kadının evine getirdiyse. çocuk olmasa kadınla sorunum yok o yatıo kalkıo ben işimi görüyorum he eslanın da dediği gibi yoruluyorum biraz daha yemek yap et kaldır topla çayı meyvesi vs. ama çocuk olunca bunlar 5-6 kat artıyor haftada 1 evi süpürüp dip köşe siliyorum die bna kızıodu eşim şimdi hergün süpürüp siliyorum bazen günde 2-3 kere süpürüp siliyorum elinde yiyor herşeyi nasıl yetiştirilmiş Allahım büyük konuşmuyorum nolur bnm çocuğum böle olmasın tatlıyı eline alıp yiyor sonrada ellerini koltuğa sürüyor koltukları ıslak mendille her gün çaktırmadan siliyorum oturma yerlerini Allahtan kolay silinen tay tüyümü ne ondandı. sofrada herşeyi eliyle yiyor birinin kndisine yedirmesine izin vermiyor. K.valide tv bakarken görmüyor bile sürdüğünü sağa sola 55 yaşında kadın tmm bu yaştn sonra zor çocuk bakmak ama benim de suçum yok ozmn getirmeseydi yada gelmeseydi çocuğu bırakamadıysa.

Biz sivasa rmzan byramında gittiğimzde de çocuk böyle yiyordu aynı böleydi bu çocuktn değil bunların yetiştirme şeklinden kaynaklanıyor. Ama bir eleştiri getirince kbl etmiyor k.valide asla eleştiri kbş etmiyorlar onların ailesi sülalesi süper sürekli ben bişi diyorum hyr dio böle ille onun dediği doğru sanki öle bir muhalefet olma eğilimi var. Bu gün cipsi yemesi için bez serdim ye dedim kalktı yemedi zorla oturttum kızdım k.valide bizde denedik ama oturmuyor dio dedim baştn alıştırılmamış oturmaz tabi ilk başlarda bile oturmamış öle dio, böyle bişi olur mu ya kim inanır buna bu çocuk bunlara bırakıldığında 5 aylıktı şimdi 2 yaşına girecek tamemen bunların yetiştirmesi böyle eşimin diğer yeğenleriyle aynı bu çocuk gibi onların hepsi kız bundan büyükler 3 tane daha var aynı bunun gibiler demek ki ailelerinde böle yetiştiriliyor kızlarıda böle yetiştirmiş şimdi zaptedemiyorlar çocukları birde yiyiciler ki sorma boğazları maşAllah iyi ama yemeyi bilmiyorlar işte.

Bir görümcem var onun 1 kız 1 oğlu var o terbiyeli yetiştirmiş onunkiler böle değil küçük oğlu sessiz yaramazlık yapmadan oynuyor düzenli oyuncaklarının kırmıyor diğerleri gibi haşarı değil demek ki istenince iyi yetiştiriliyor. Oda kurallı bir anne bişi dedi mi yapıyor çocukları hemen. Söz dinliyorlar.

Şükür şimdi uyuttu çocuğuda kafam rahtladı ben kızdım die ağlayıp duruyordu boş boş yalandan ağlıyor bağrıyor

yani çok dolmuşsun belli ama 2 yaşında da olsa o bir bebek daha ne laftan anlar ne dinler. eminim kayınvalidende öyle alıştırmamıştır şuan tam onun hiç birşeyi dinlemeyecek yaşı malesef ne derse desin veya ne yaparsa yapsın o çocuk şuan dinlemez. sen bir kişi ile kıyaslıyorsun onlar uslu diyorsun evet yetiştirme tarzı önemli ama çocuk zaten evinde büyümüyor annesi bakmıyor. her zaman böyle değilmidir anane babanne bakınca çocuklar daha şımarık daha vurdumduymaz olurlar. çünkü onlar bizim gibi kıyamazlar.ki yeri gelir biz bile kıyamayız çocuklara.

burada tekrar ve tekrar söylüyorum suç çocuğun değil kayınvalidenin. ne olursa olsun ilk defa gittiğin gelinin evine 2 yaşında bir bebekle gelinmez. ondan sonra böyle problemler yaşanır. burada aslında eşine de iş düşüyor.gerekirse çocuğu alsın dışarı çıkarsın biraz gezdirsin en azından bir iki saat kafan rahat eder. sen aslında kayınvalidene kızmalısın çocuğa değil. adı üstünde çocuk bu sen kızdıkça o daha çok üstüne gidecek birşeylerin. eğer dikkat edersen sende anlarsın. sende ilgilen bence çocukla otur oyun oyna avut onu sürekli birşeylerini gözetleme bak ozaman daha rahat edersin. sana en fazla vereceğim tavsiye bu olur.cips yemek istediğinde bezi serdiğinde gel yengecim veya ablacım de sende otur birlikte yiyin gerekirse. çocuk karnıma vurmaya falan çalışıyor diyorsun 2 yaşında çocuk senden nefret edemez sen ona 1 git o sana 10 gelir. biraz da böyle dene bakalım neler olacak.

:D vala bunu birinin demesini bekliyodum :D en sonunda öle yapcam zaten kemriyo beni cadı içimden reklamda anneeeee diye bağırıyo ya sanıyorum benimki onun kız versiyonu :)

Canım bnm oğlumda beni sömürüyor dediğin gibi yiyorum 1-2 saate deli gibi açıkmış oluyorum 2 saatte bir yemekte yenmez ki bende toplamda 4 kilo aldım. Dr.um kiloma bişi demiyor ama hamur işi makarna pilav vs. yeme dedi beyaz ekmek yeme dedi bebeğin kilosu fazla die. şekerin var die şüpheleniyorum dedi şekeride tatlıyıda kestim içerde bebek anneee yemeeeeeeeek saralle die reklamdaki gibi bağrıo ama ben yemiyorum dr. bni korkuttu :D

Canım bnm oğlumda beni sömürüyor dediğin gibi yiyorum 1-2 saate deli gibi açıkmış oluyorum 2 saatte bir yemekte yenmez ki bende toplamda 4 kilo aldım. Dr.um kiloma bişi demiyor ama hamur işi makarna pilav vs. yeme dedi beyaz ekmek yeme dedi bebeğin kilosu fazla die. şekerin var die şüpheleniyorum dedi şekeride tatlıyıda kestim içerde bebek anneee yemeeeeeeeek saralle die reklamdaki gibi bağrıo ama ben yemiyorum dr. bni korkuttu :D
en son ne kadar çıktı bebişin kilosu

yani çok dolmuşsun belli ama 2 yaşında da olsa o bir bebek daha ne laftan anlar ne dinler. eminim kayınvalidende öyle alıştırmamıştır şuan tam onun hiç birşeyi dinlemeyecek yaşı malesef ne derse desin veya ne yaparsa yapsın o çocuk şuan dinlemez. sen bir kişi ile kıyaslıyorsun onlar uslu diyorsun evet yetiştirme tarzı önemli ama çocuk zaten evinde büyümüyor annesi bakmıyor. her zaman böyle değilmidir anane babanne bakınca çocuklar daha şımarık daha vurdumduymaz olurlar. çünkü onlar bizim gibi kıyamazlar.ki yeri gelir biz bile kıyamayız çocuklara.

burada tekrar ve tekrar söylüyorum suç çocuğun değil kayınvalidenin. ne olursa olsun ilk defa gittiğin gelinin evine 2 yaşında bir bebekle gelinmez. ondan sonra böyle problemler yaşanır. burada aslında eşine de iş düşüyor.gerekirse çocuğu alsın dışarı çıkarsın biraz gezdirsin en azından bir iki saat kafan rahat eder. sen aslında kayınvalidene kızmalısın çocuğa değil. adı üstünde çocuk bu sen kızdıkça o daha çok üstüne gidecek birşeylerin. eğer dikkat edersen sende anlarsın. sende ilgilen bence çocukla otur oyun oyna avut onu sürekli birşeylerini gözetleme bak ozaman daha rahat edersin. sana en fazla vereceğim tavsiye bu olur.cips yemek istediğinde bezi serdiğinde gel yengecim veya ablacım de sende otur birlikte yiyin gerekirse. çocuk karnıma vurmaya falan çalışıyor diyorsun 2 yaşında çocuk senden nefret edemez sen ona 1 git o sana 10 gelir. biraz da böyle dene bakalım neler olacak.

Canım dediklerinin hepsini yaptım ilk geldiğinde oyunlar oynamaya çalıştım düzenli bir oyun oynama derdinde değil çocuk yaramazlık peşinde. Zaten sürekli ağlıyor dışarı gitmek istiyor eşim sürekli alıo götürüyor okuldan eve gelince eşim hep onla ilgileniyor okadr ki beni bile görmüyor gözü geçen karnım ağrıdı gittim odaya yattım çocukla oynuyor yanıma gelip neyin var bile demedi. Zaten eşimin ilgisi onlar geldi gelei hep çocukta annesinde bana yardım etmeyi bile bıraktı.
Bende bu çocuk die hep alttan aldım sustum kızmadım yol göstermeye çalıştım ama çocuk alışmış bildiğini okuyor alıştığı ibi devam ediyor k.validem de sözde bir iki lafla uyarıyor yapma etme die ama yine çocuk yapıyor. Ya zaten çocuğu da suçlamıyorum tabi ki çocuk bu suç onda değil onu yetiştirmeye çalışanda. Ama en kızdığım şey annesi bıraktı die çok şımartılmış hiç kural koyulmamış hep serbest bırakılmış istediği yapılmış parmağında oynatıyor herkesi eşim eve geldiğinde hep onla ilgileniyor zaten çocukta raht bırakmıyor eşimi hadi oyun die ama onun oyun anlaşyışı ya ses çıkarmak ya bişiler atıp kırmak yada yemekleri yerken döke döke elinde geze geze yemek düzgün senin dediğin gibi oturup oyun oynıcak biri değil çünkü alışmamış öle şeylere. Ben oyun oynatmaya çalışıyorum gelip üstüme atlıyor sırtıma çıkıyor karnım dıkşın sıkşın fln die vuruyor oyun yapıyor güya ama böle oyunları hep çizgi film açtım izlemiyor kumandayı istiyor veriyorum sonra atıo kumandayı havaya sürekli öle havaya ata ata top gibi oynamak istiyor. Anlamadım ben nasıl iş.

RAbbim kimseyi kırmamam için bana bol sabır versin. EŞimede ayrıca hiç söylenmedim ama inan zor tutuyorum kendimi dişlerimi sıkıyorum bu kezde başım ağrıo. Allah yardımcım olsun ne diyim.

maşalah tosuncuk iyi kilo almış 6 gün var senle aramızda normal yani napaşım ya onlar iyi olsunda valla b3en yicem artık zor tutuyom aç doğurcam bu çocuğu
ay cok hoşsun ya :) aç doğurucam yazmışsın ya :))) öf kasmayalım kendimizi gerçekten ya, yürüyüş yapalım biraz öle dengeleyelim fln, kilo takibinden yorulduk ayol

Ankara Kocaeli arası otobüsle 4 saat en çok,Kocaeli İzmir arası da 7 saat.. Ömrüm geçti o yollarda,daha fazla sürdüğünü hiç görmedim.. Mesafe olarak da aynı değil,km olarak 2 kat fark var nerdeyse canım..
yıllardır gıdıp geliyorum.nkarada aılem ızmırde kv ler oturuyor.ankaraya da 7 saat ızmırede ..tercıh ettıgımız fırmalardan ve donemlerınden kaynaklanıyordur belkı.4 saatte gtmek mı saka gıbı

yıllardır gıdıp geliyorum.nkarada aılem ızmırde kv ler oturuyor.ankaraya da 7 saat ızmırede ..tercıh ettıgımız fırmalardan ve donemlerınden kaynaklanıyordur belkı.4 saatte gtmek mı saka gıbı
hep bayram dönemi gittin heralde canım sen bayramda istanbuldan çıkıs bile saatler sürüyor yoksa o kadar sürmüyor normalde bnm de ailem ank da molasız 3.5-4 saatte istanbuldan ank a gidiyoruz

Ayrıca kızlar ben çok kötüyüm k.valide geldi birde çocukla geldi tüm düzenim alt üst oldu evi her gün süpürüyorum işte daha bu msjı yazarken her yeri batırmış tekrardan, Cips almış k.valide çocuğa. Kocamda bi yemek istedi mutfakta onu yapıyor annesi yanında duruyordu çocukta. elinde almış cipsi mutfağa sermiş ben gittim gördüm ben gidince k.valide aman bu ne dio. çocuğa insan dikkat etmez mi ya her gün ev süpürüp siliyorum her gün karnım taş kesiliyor yerden ekmek içi vs dökülenleri toplamaktn makine açmaktn hamile kadının yanına çocukla gelio gelmese nolcaktı 3 ay sonra doğum olacak o vakte gelirdin gelmiş bnm gebe halimle bana eziyet oluyorlar yaa sinirlerim tepemde çocuğu dövmemek için laf söylememk için kndimi zor tutuyorum. Ağlıyor die her istediğini yapmışlar azcık ben kızınca ağlıo gelio bana vuruyor karnıma vurmaya çalışıyor. Cidden sinirlerim alt üst oldu kızlar ya çok gerginim :KK61::KK61:üstüne bide boğazım şişti sanırım yutamıyorum ağrıo boğazım gözlerim burnum boğazım yanıyor bide üstüne hasta olcam bunları hasta hamile çekmek tam işkence bana bi lafta diyemiyosun el bebek gül bebek şımarık büyütmüşler çocuğu. Dişlerimi sıkıyorum sinirimden dişlerim ağrıo başım ağrıo artık geceleri.

Çok doldum kızlar yaa bu k.valide çocukla 1 haftada yetti canıma ilgisiz umursamıyor ses etmiyorlar hiç birşeyine. Dün gece cat cat paraları almış tabağa ses çıkartarak oynuyordu artık dayanamadım eşime işaret ettim al elinden die başım beynim şişti ya. Bir şeyi tutturdu mu çocuk saatlerce onu yapıyor onu istiyor.Eşim müdahale edince k.valide seninki doğunca napcan dio dayanamıosun buna. İçimden bir sürü saydım :KK62::KK62:ilk kez evime geliyor die ses etmiyorum kötü kadın dişlerimi dilimi çıkarcam bu gidişle artık kocasına söylenen kadın olmakta istemiyorum kocada bişi anlamıyor ben ima etmesem. Benim annem bi çocukla gelse k.valide gibi davranmaz çocuğun peşine gezer kızar dağıttırmaz döktürmez ortalığı. :KK62: gırgırım vardı tutmuş onuda camdan aşağı atmış velet her gün süpürge açıyorum onun yüzünden o olsa gırgır yapardım dün gün boyu aradım bir de gırgırı :KK62: bu gün dio k.valide ayy dün gördüm çocuk camdan atmış ama söylemeyi unuttum.

Bana akıl verin napım ne diyim ben yaa:KK43:

Sen bişi deme onlar kalacağı kadar kalsın. Etrafta olup bitenle ilgilenme. Mal sonuçta. Canından değerli değil. Baktın sinirlenip üzülüyorsun dışarı çık. Dolaş bir Cafe'de otur süt iç. Bebişini düşün mutlu et kendini.

kızlar bana bi çare ben sürekli AÇIMM :KK43: vala o kadar yiyiyorum yarım saat 1 saat sonra gene acıkıyorum napcam ben bişi deyin hele aç kalmaktan sıkıldım :KK43:(

Demir ilacını sabah falan mı alıyorsun? Ben de onu kullanırken aç hissediyordum.

Back
X