geçen annemlerde konuşmuştu bebek kundaklamayı. eskiden evet imkanlar sınırlı olduğundan deli bağlar gibi bağlıyorlarmış çocukları ona bakarsan eskilerin çocuklarının 40 gün gözleri kapalı olurmuş ben nerede yenidoğan görsem gözler fıldır fıldır.

neyse işte bu kundaklama işi eskiden yararlı olabiliyormuş ama kalça çıkıklığı denilen şey de çok fazlaymış. birde şimdiki bebekleri sıkıysa bağla bakalım öyle kıyameti koparıyormu koparmıyormu

ananem 12 tane çocuk doğurmuş bunların 6 sı yaşıyor 6 sı doğumdan sonra ölmüş nedeni ise bilinmiyor. belkide yaptıkları bir hata vardı allah bilir ama bence eskilerin sözlerini şimdiki bebeklerde fazla uygulamamak gerekli. ben kundak yapmam çocuğa ama battaniyeye sarar öyle yatırırım. çünkü benim ruhum daralıyor yavrumu hiç sıkıntıya sokamam

belki öyle daha rahatlardır ama zaten kızanlar son 3 ay sıkışık bir durumda oluyor anne karnında azıcık özgürlük onlarında hakkı birde kış çocukları olucaklar zaten kıyafet filan derken üşümezler ellerinde eldiven kafada şapka oldumu birde battaniye bana göre yeter.zaten annemde demişti ben kundak filan yaptırmam torunuma diye bize de hiç yapmamış gayette mutluyuz yani belki o yüzden bizde çocuğumuza yapmak istemiyoruz.