Doktoram biteli yedi yıl oldu. Tez jürilerim benim de zorluydu ama en azından yaptığım şeyleri anlayan insanlardı. Ben deli gibi herkesin çalıştığı konuları değil de kimsenin çalışmadıklarını seçtim. Aslında bilim adamlığı bu demek ama ülkemizde enayi diyorlar. Kuantum kimyası çalışıyorum ve Türkiye'de sadece bizim üniversitede bölümü var. Koca ülkede başka hiçbiryerde açılmamış. Dolayısıyla bu konuda uzman Prof da yok Türkiye'de. Üniversiteler arası kurul Türkiye'de bulamadığında yurt dışından getirmekld yükümlü ama sadece kural bu. Adamlar bana Türkiye'den beş jüri ayarlamışlar ikisi organik kimya ikisi fizikokimya ve biri inorganik kimyadan. Bunlar üç ayrı doçentlik konusu zaten. Üç ayrı konuya çalışmamı istiyorlar şimdi. Benim bildiğimi onlar bilmediği için de bildiğim yerlerden soramıyorlar. Zararın neresinden dönersen kardır demişler 15 yıldır araştırma görevlisiyim 4 ün 9 u kadro derecem. Kadrom artmadığı için 4ten aşağı düşemiyorum. En kötüsü de o kadar başarılı işler yapmama rağmen yalnız olmam. Hocam emekli olalı on yıl oldu. Devlerin yanında kendi ayaklarımın üstünde durmaya çalışıyorum.