2015 Şubat Anneleri

Herşeyden iki çeşit almaya karar veriyorum zaten amma kararsızım ben de.
her ne kadar bazılarımızın 2. bebegı olacak olsa ve bızler ılklerden tecrübe sahıbı olsak bıle...bırımıze a kolay gelirken yada memnun kalırken dıgerımız kesınlıkle b ıyı dıyebılıyor..yasamadan anlamak ımkansız ;)
Oyle deme c gunde kac kez emzirmek icin kucaga aliypr anne
Gazi oluyor agliyor bi cok krz kaldirip indiriyosun
Gobegi dusene kadar zibin atlet ki bi hafta on gunde dusuyor bu surecte mantikli
Gobek baginda klips oluyor cocugun hem pansuman hem alt degistirme hem de citcitli gibi alttan kasmadigi icin acitma ihtimali olmuyor
Ama bag dustukten sonra kolunu sokmadim zibina
Benim kolayima gore hic degil sivaniyo aciliyo vs
Citcitliyi giydirmek de zibini giydirmek de ayni eforu gerektiriyo zorluk acisindan da
sımdı bana o gömlek tarzı sey cok pratık gelmıstı sana çıtçıtlı gıydırmek pratık gelmıs..doğrudur.. su da varkı yenı doğan bır bebek 10 kez kaka yapıuor yada bez degısıyor her emmede zaten altını degısıyorsun ve ustunu basını duzeltıyorsun..sen de bende 2. olacakları ıcın kendımızce tecrube edındık ..bu sebeple dedıgım gıbı ılk bebegıolacak anneler 2 sındende edınsın hangısı kolaylarına gelırse ;)

Benimki baş aşağı idi doktora gittiğimde ama şimdi yan yatıyo :) daha çok döner bu sıpalar stres yok :)
bızım oğlanda hep bassagıydı sunca aydır hatta detaylıda doğum pozısyonunda demıstı dr ..bu hafta bas yukarda ayaklar rahımde dedı yok ya bır terslik var bu ıste bıda bakın dr hanım demısım :KK70:kadın bıda baktı korkma döner daha dedı..
2 gündür bendede var kaşıntı. İkisindede var ama. Bide ucunda beyaz bişiler oluyo bazen. Süt mü acaba ?
kasıntı varsa muhtemelen memısler de çatlayacak..ucundan gelen sey sut hormonundan kaynaklanan bır sıvı..yaklaşık 3 haftadır bendede oluyor...

Emme bir refleks bebekte. Her zmn aç olduğu için emmiyor bizzat yeğenimde yaşadım 2 saat annede durururdu çeker çekmez ağlardı. Parmağımızı yarım saat morartana kadar emerdi niye bundan süt gelmiyor diye ağlamazdı. Emzik iyi değil diye vermediler ilk başta bizde bilmedik emme ihtiyacının açlıktan baska birşey olduğunu. Saatlerce emzirmekten kardeşimin göğüsleri kanamaya başladı yastıkları ısırıyordu o emerken. Derken mastit oldu iki göğsü birden antibiyotik iğnesi başlandı ve hızla sütü kesildi. Tam 40 günlüktü kuzucum ememiyordu artık. O yüzden ben çılgınca emzirmicem inşallah 30 30 dk iki meme tamam. En azından uzun süre emer.. hala üzülüyorum yeğenime
ben emzik veririm diye düşünüyorum. normalde memeyi emdikten sonra emziğe karşı olmanın anlamı ne anlamıyorum.

selam kızlar bugün hava güzel egenin kıyafetlerini serdim açık havaya kurumasını bekliyorum ütüleyip yerleştiricem. yalnız 3 gündür kurutmaya çalışıyorum havalar böyle iken yıkayıp kurutmanızı öneririm. ben içeride kurutulan çamaşırlardan çok aşırı hapşurduğum için mecburen açık hava da kurutuyorum evde aşırı toz oluyor çamaşırlar. sonra da yavaş yavaş çantayı hazırlayacağım. baya oyalıyor ufacık çamaşırlar valla :D

çok geri kaldım buradan geçmişi okumak artık çok zor :D eşim bir iki gündür evdeydi o evdeyken ben pcyi almıyorum. tel zaten malum girmek çok zor :)
bu arada ben hiç hayatımda ağdaya gitmedim hep makinayla alıyordum şimdi göbeğimden makinayı da kullanamadağım için jilet stayla kullanıyorum öyle aman aman kıllarım yok zaten. ama malum bölge için doğuma yakın komple ağdaya gitmeyi düşünüyorum. latex eldiveni daha önce deneyen olmuş ama sorun şuki eğilip o işi yapmak mesele benim göbeğim çorap giymeme bile engel olduğu için o işleri yapmam mümkün değil.

Merhaba hanımlar :)

2015 mart annesi olarak araya daldım bir anda :) Allah hepimize bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin. Biraz da buraya bakayım dedim siz bizden öndesiniz hazırlıklarınızı merak ettim ne durumdasınız diye okuyorum öyle :) bu arada birşey sorabilir miyim (korkarak) benim ilk 4 ay çok bulantım istifram oldu hala da arada sabahları aç karnına çıkarıyorum bulantılarım da hafif hafif oluyor. aranızda bulantısı olanların hala devam eden var mı? ben de tamamen geçmesini dört gözle bekliyorum :(

Öyledir canım :) her türlü tanıdığı var herşeyimiz böyle oluyo işte. O birini ayarlıyo ona yaptırıyoruz işimizi. Doktorum da kayınpedrimin arkadaşı. 1 kuruş ödemedik daha. Bi kere verdik muayene ücreti veznedeki kıza parayı öğrenince azarlamış kızı kayınpederime geri iade etmiş. Tatlı dillidir kayınpederim çok severim kendisini. Sen nerde ikamet ediyorsun bilmiyorum ama inzar bağcılarda kine gidiyo ona bi danış istersen. Şişli sana yakınsa kolan mükemmel bi hastane. Çok çok ilgililerdi veznedekiler hemşireler doktor. Temizliği zaten beni benden aldı. Heryer parlıyo 1 tanecik toz yoktu
şişlide çok uzak değil aslında bize heryer yakın ama şişli trafığıne de gıremem. inzarın gıttıği Esenler medipol benım dedıgımde onun bıraz ılerısınde . neyse ay sonu kontrolüm var ona gıdeyım olmazsa sonrada tektar medipolü denerim. ısınırsam doktora öyle yaparım artık.

Merhaba hanımlar :)

2015 mart annesi olarak araya daldım bir anda :) Allah hepimize bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin. Biraz da buraya bakayım dedim siz bizden öndesiniz hazırlıklarınızı merak ettim ne durumdasınız diye okuyorum öyle :) bu arada birşey sorabilir miyim (korkarak) benim ilk 4 ay çok bulantım istifram oldu hala da arada sabahları aç karnına çıkarıyorum bulantılarım da hafif hafif oluyor. aranızda bulantısı olanların hala devam eden var mı? ben de tamamen geçmesini dört gözle bekliyorum :KK43:

hoşgeldin bak bize arada ama biz topik olarak biraz sıyrık bir gurubuz onu da söyleyeyim de :) çok aşırı takıntılı insanlarız :D hazırlıkları ise ben tamamladım sayılır artık hastanede dağıtılacak şeker vs kaldı onun harici herşeyimiz hazır allaha şükür.
bulantıların için ben üzülerek söylüyorum sabah o lavaboya gitmek hala eziyet benim için. düşün ki 30. haftadayım hala geçmedi. bir gün olmaz ise 2. gün mutlaka oluyor. her insanda farklı etkileri var bu hamileliğin belki senin kesilir birde kan ilacı içiyorsan sabah aç karınla içme o çok bulandırıp kusturuyor.

Hiç başaşağı olmadı işte. Her hafta ultrasona giriyorum. Dr habire ters diyor stres yapmaya başladım.

şu senin doktorunda felaket tellalı litchi :D ya ben 22. haftamda ayrıntılıya girdiğimde asistan, ultrason yapan doktora bebek dönmemiş dedi bende doktora o ne demek niye dönmesimi gerekiyor dedim. doktorda yok asistan henüz yeni öğreniyor dönmesi gerektiğini sanıyor dedi benim kızım 32. hafta da döndü dedi :D yani daha dönmelerine var. yerleri henüz var bizim kızanların. dönmez ise de yapacak birşey yok. en kötüsü sezeryan olursun çünkü bizim ülkemizde ters duran bebeği doğurtacak doktor yok sanırım :)

selam kızlar bugün hava güzel egenin kıyafetlerini serdim açık havaya kurumasını bekliyorum ütüleyip yerleştiricem. yalnız 3 gündür kurutmaya çalışıyorum havalar böyle iken yıkayıp kurutmanızı öneririm. ben içeride kurutulan çamaşırlardan çok aşırı hapşurduğum için mecburen açık hava da kurutuyorum evde aşırı toz oluyor çamaşırlar. sonra da yavaş yavaş çantayı hazırlayacağım. baya oyalıyor ufacık çamaşırlar valla :D

çok geri kaldım buradan geçmişi okumak artık çok zor :D eşim bir iki gündür evdeydi o evdeyken ben pcyi almıyorum. tel zaten malum girmek çok zor :)
bu arada ben hiç hayatımda ağdaya gitmedim hep makinayla alıyordum şimdi göbeğimden makinayı da kullanamadağım için jilet stayla kullanıyorum öyle aman aman kıllarım yok zaten. ama malum bölge için doğuma yakın komple ağdaya gitmeyi düşünüyorum. latex eldiveni daha önce deneyen olmuş ama sorun şuki eğilip o işi yapmak mesele benim göbeğim çorap giymeme bile engel olduğu için o işleri yapmam mümkün değil.

Ağdayı düşünüyor musun gerçekten? Doğuma yakın daha çok acırsa? Hem bir de Dr lar önermiyor ki.

Back
X