2015 Şubat Anneleri

eşim netten almış indirimdeydi belki lazım olur diye
bende düşünüyordum kullanışlı olur mu diye
leke olmadıgı sürece tekrar kullanabilirim değil mi?
özellikle seyehat sırasında hijyenik bir ortam sağlamak adına kullanışlı olabileceğini dşünüyorum

tekrar tekrar kullanılabilir temizse. ben inceledim. kullanan arkadaşlarım vardı.

bu akşamki planım: çamaşır makinesini sirkeli kaynar suyla boş çalıştırmak, dezenfekte olması için. ardından bebişimin çamaşırlarını yıkamak. inşallah yapabilirim. : )

Makineye kireçli önleyici kullanıyoruz ya bebiş kıyafetinde de koyucaz onu o da kimyasal pufff :(

alt açma bezleri nsl bişey ki normal naylon şeyler mi ? en ucuzunu alacam onun , kullan at mı onlar ?

bi yüzü pamuklu gibi, altı naylonumsu yani su geçirmez bir malzemeden yapılmış. lekelenmediği sürece bir kaç kez kullanılabilir. ben molfix marka aldım. 10-12 TL bişeydi, içinde de 10 tane mi ne var...

Dün eşimde dedi kanser yapıyormuş sakın kullanma dedi. Eşimin de benim de alerjimiz var zaten çamaşırsuyuna ama klozetinnsadece onunla temiz olacağını düşünüyorum. Eskiden amwayın tuvalet deterjanını kullanıyordum ama şimdi kredi kartını iptal ettirdiğimiz için temin edemiyorum. Ne önerirsin canım ? Bizimle paylaşır mısın ?

Klozetler için tabletler var. Yatarken bir iki tablet atarsın içine sabaha kadar tamamen dezenfekte eder kullanmadan önce sifonu çekersin tamam işte.

ben bekarken toplu bi iftar yemeğine gitmiştik ev arkilerimle , yemekte doktor olanlar falanda vardı neyse , dikkat ettim yemek yendi doktorların çocukları yalın ayak çimlerde koşturuyor oynuyor yere düşüyor ekmekleri alıp yiyolar falan hiç karışmadılar o çocuklar öylece oynadı diğer yandan normal aileler çocuklarını yanlarından ayırmadı sürekli gözetlediler orda dedim demekki mikrop lazım çocuğa doktor bile önemsemiyor o kadar
bende rahat anne olmayı çok ıstıyorum ama mumkun degil. kafada tahta eksik nasıl olacakki. aslında annem benı hıc sıkmadı çok özgür bir cocuktum,bir şeyden korkmazdım ama ben öyle olamayacağım şimdiden belli.
babadan kalma sanırım. babam 3 üniversite mezunu ama aşırı tutucu ve baskıcı birisi.

selamlarrr bugün iyi uyudum bazen bu iyi uyuduğum günleri değerlendirmem gerekli :D şimdi birşeyler yemem lazım ama canımda hiç bir şey istemiyor.
bu arada gerçekten de bizim burada da öyle bir adet var. bebeğin yanına kırkı çıkana kadar adetli kadın gitmiyor,sanırım bana da gelmeyecekler çünkü teyzemin gelinine gitmediler. sonra bitince herkes gitti.eskiden kalma bir adet belli ki sonuçta adet olmak allah vergisi ama insanların fikirlerini değiştiremiyorsun işte :)

Makineye kireçli önleyici kullanıyoruz ya bebiş kıyafetinde de koyucaz onu o da kimyasal pufff :KK43:

ben kullanmıyorum kireç önleyici.
dediğim dezenfekteyi yaptıktan sonra, dalan roxy matik aldım bebeğin giysileri için, atıcam hepsini bir su 30-40 derecede yıkatıcam, iki kez durulama yaptırcam, asıcam kuruyunca da ütüleyeceğim. katlayıp ya bi çarşafa sararım kirlenmesinler diye ya da küçük hurçlara falan koyarım. bakıcam işte.

listem yok ama herşeyden yiyorum, dün sabah kahvaltı yaparken karatay konuşuyordu ekmek yemeyin yemeyin diye bağıra bağıra , boğazıma dizdi : )) pide ye de hayır denmiyor ki canım : )))

Zaten ekmek ve hamur işi B vitamini açısından zengindir. Hatta mayada folik asit yani b9 vitamini var. Karatay B vitamini tüketmediği için bu kadar sinirli olabilir :) B vitamini sinirleri güçlendirir ağlamak istesen de ağlamamazsın bazen :) b12 de çok etkili.

bende çok ehvamlıyım hiçbir alışverişimi ağız tadıyla yapamadım ya bişey olursa diye düşünmekten
ilk üç ay geçene kadar daha kötüydü o geçti 5. ay korkusu başladı oda geçti ben hala rahat değilim..
hamilelik takvimi bile koymadım..Allahım korusun inş. sağlıkla kucağımıza alalım

Âmin canım inşallah Allahım korusun tamamına erdirsin kavuşalım Bebişlere inşallah.

Aman diyim asiri hijyene alistirmayin cocuklari. Baska koyun mikrobu hasta eder diye bi laf vardir bizim orda az cok aliscak ki cocuk bagisikligi olsun. Cocuk 2-3 yasina gelince dr uyarisiyla fark ediyor insanlar ne yaptigini cok zorluk yasiyorlar.

Sadece ilk aylar için diyorum canım. Inşallah sütümüz de bol olur da o şekilde koruruz inşallah. Bir de aşıları falan olana kadar. Ankara'nın sularını görmüşsünüzdür sapsarı akıyodu bir ara. O yüzden dikkat etmekte fayda var.

günaydın kızlar :) öncelikle öğretmen arkadaşların günü kutlu olsunnn :D

pirelideve pirelideve mutlu, sağlıklı, bol gülücüklü yaşların olsun :D

hafta sonu 5 dk falan bakabildim sadece;dün de ales vardı; sonrasında da baya dolandık eşimle ayaklarımı hissetmiyordum eve geldiğimde :D
englis home'dan yün yastık aldım bir de %50 indirimdeydi tavşanlı nevresim takımı aldım kızıma :) annem benim aldıklarımla tamam alma daha bir şey dedi artık :)

bir tek hasta bezinde kararsızım alsam mı diye annem kan hastası(kanı sulu normalden) ben bile ihtiyaç duymadım diyor ama sezaryen doğumları normal olursa lazım olur diye duydum, siz ne dersiniz?

agla bacim agla. Aglayabiliyorken : ))
Oglum anne bisey mi oldu anne bunda aglancak bisey yok anne niye agladin anne annee diye susturuyor beni. Azicik gerilsem gozum sulansa anne sen agladib mi anne niye agladin niyeee
oyy yerler onu. öyleler annelerıne kıyamazlar ama ilerde gelınler kapınca anneyı unutuyorlar.
birde o gözyaşlarını silip, annenin yüzünü acuçlarına alıyorlarya dünyalara bedel.

Back
X