2015 Şubat Anneleri

Ben de doğum olduktan sonra annemle babamı çağırmayı istiyorum cunku cok ağlarım korkarım ben oralarda, onları da perişan ederim diye korkuyorum , babam belli etmez de annem cok Kotü oluyor ablamn doğuma girerken yollamıştım hastaneden gidin bi çay için fln die. Sence ayıp olur mu ?

Ayıp olmasından değil de sezeryan olucak olursa sonuçta bir ameliyat ya risk az da olsa var öncesinde görmek istiyceklerdir. Aynı şeyi onlar yapsa yani ameliyat olsalar ama bize söylemeseler nasıl üzülürüz. İşte o yüzden ikilemde kaldım.

dünden beri bebeğin hareketlerini vajianın tam üstünde hissediyorum göbeğimin çok altında ondan önce sol göbek tarafındaydı..pozisyonmu değiştirdi acaba taktım kafaya kötü senaryo yazıp duruyorum:KK17:

Aman diyim asiri hijyene alistirmayin cocuklari. Baska koyun mikrobu hasta eder diye bi laf vardir bizim orda az cok aliscak ki cocuk bagisikligi olsun. Cocuk 2-3 yasina gelince dr uyarisiyla fark ediyor insanlar ne yaptigini cok zorluk yasiyorlar.
Kayınvalidem eşimin üzerine çok düşmüş çok temizlik yapmış eşimi kendince mikroplardan korumuş ama şu an çok pişman. Çünkü eşimin çoğu şeye alerjisi var. Bebekken tabiki dikkat edilmeli geldiği ortam çok temiz çünkü. Ama 3-4 ay sonra kısıtlamanın bi lüzumu yok gbi bana göre. Alışmalı bizim gbi olmaya.

dünden beri bebeğin hareketlerini vajianın tam üstünde hissediyorum göbeğimin çok altında ondan önce sol göbek tarafındaydı..pozisyonmu değiştirdi acaba taktım kafaya kötü senaryo yazıp duruyorum:KK17:
benımde bas assagı dururken aynı oyleydı..ama 1 haftadır bas yukarı ve hareketler hep yukarda artık..

muhtemelen bas assgıda senınkınınde..korkulcak bısey yok ;)

ben gurbetteyim zaten bizimkiler gelmez de eşim tarafı hep gelir pöff, eşime söyledim dün akşam güldü bana ama söyler sanıyorum annesine
O gülmeleri yok mu zaten benimki de aynı.Mesela bir an geliyor kafamda bir şeyler dönüyor paylaşıyorum eşimle hemen gülüyor komik geliyor ona bu kadar kafaya takmam.O halledicekmiş hastaneyi de ev ziyaretlerini de bana söylediği o bakalım neler yaşayacağız.

ben canım ben varım , geçen bi arkadaş dedi eve bir sürü insan geliyor rahat edemiyorsun şimdiki aklım olsa kv me gelmesinler derdim dedi , ben söylemeyi düşünüyorum ama ayıp olur falan der kesin , sanki bana ayıp olmayacak mı ? neyse ben çocukluğumdan beri evin içinde dolanan çoluk çocuk kadın sinir olurum , hele lohusayken mememi herkese göstermem gerekecek sürekli emzirecem zaten , çok kafam atarsa kendimi odaya kapatırım artık , yapabilir miyim acaba , yapsam lohusalığıma verirler mi ? kafamda deli sorular

annem onun için emzirme önlüğü almış; hastanede falan rahat edersin biri gelse de evde de milletin içinde açmana gerek kalmaz dedi.
annemin göğüslerine nazar değmiş ben bebekken bir de ondan açıp emzirme kimsenin yanında dedi. akrabalardan biri "ayy ne güzel bembeyaz uçları da kararmamış" demiş birkaç saat sonra sızlamaya başlamış şişmiş falan, hastaneye gitmişler ama ne yapıldğını unuttum zamanında anlatmıştı.

ben özellikle küçük çocukluları takıyorum sanki
Küçük çocukluları ben de takıyorum çünkü bebeğe zarar verirler mi ya ben görmezsem ne olur anneleri zaten boşlarlarsa ne yaparım deli gibi kendi kendime düşünüyorum bazen.Biz de küçük çocuklar çok bir de ya kıskanırlarsa falan offf çıldıriciğimmmm

bizim 3 yıldır gelenekselleşti artık eşimin arkadaşlarıyla eşler falan 6 kişi oluyoruz , yemek yiyoruz birimizin evinde , bizimki yılbaşı kutlaması değilde ertesi gün tatil olduğundan bir araya gelebilme şansı gibi oluyor : )))
Siz yurtdışındasınız hem galiba değil mi daha da güzel oluyordur sokaklar caddeler falan ne güzel.

en rahatı ben olacağım herhalde iki aileyede uzağız annem gelecek sadece kv ameliyat olacak yakın zamanda gelsede onlar gelmeye ben çoktan ayaklanmış olurum akrabalarımızda toplu halde birgün gelirler hayırlı olsuna o da baya zaman olur..sıkıntı vermek istemzler lohusa halde..
birkaç komşu arkadaş başkada kimse yok zaten gurbette
Şanslısın kardeş :KK28:

Doğum zamanı 15 tatile denk geldiği için herkes bize gelecekmiş. Çok iyi oldu diyip diyip duruyolar. Eşimin teyzeleri anneannem teyzemin kızı hepsi bize gelmeyi planlıyo. Şehir dışından gelecekler bide. Kalmaları kaçınılmaz. Eşim nolcak sanki sen üst katta bebekle yatak odadan çıkmazsın yemeğin de ayağına gelir misafirlerle annem ilgilenir diyo. Sen bilmiyomusun ben stres yaparım orasımı dağıldı burası mı kirlendi diye sütüm mü kesilsin dedim yok yok bişi olmaz dedi. Kırkım çıkmadan ebvime doluşacak herkes galiba. Ayy stres oldum bile şimdiden. Bide mevlütte gelecekler. Annem anneannemi kayınvalidem de kardeşlerini alsa gitse evine keşke.. Eşimle tek kalmaya razıyım misafir stresindense...

siz insanları gerçekten engelleyebileceğinizi mi sanıyorsunuz :S elbette bebek görmeye diye herkes gelecek. ailesi tanıdıkları yakın olanlara sözüm. dün ben bebek mevlüdündeydim en yakınım teyzemin gelini. inanın ben bunaldım o ortamdan kız açmış göğüslerini emziriyor gelen giden yatak odasında bebeğe bakıyor :S dedim annemle kayınvalideme böyle bakmak zorundalar mı . nasıl engelleyecez dedi ayıp olur girmeyinmi diyecez dediler. doğru kimseye hayır girmeyin denmez bana dense ben çok bozulurdum çünkü ben ne göğüs meraklısıyım ne de ufacık el kadar bebeğe bakma meraklısıyım. ama adet gibi olmuş bu durum artık o yüzden belli bir zamana kadar sabredicez. dün akşam ondan konuşuldu ben milletin yanımda heryerimi açmam dedim çünkü inanın lohusa mevlüdünde giyilen gecelikler çok absürd her yanın belli bir yerde mevlüt okunuyor ama anne çırılçıplak. bana çok tuhaf geldi açıkçası ama adet böyleymiş dedim ben adetlere göre gitmem gayet derli toplu geceliğim var çeyizimde aldığım onu giyerim kimsenin yanında da göğsümü açıp emzirmem çünkü emzirme önlüğü aldım sırf onun için.
annemde böyle şeyleri sevmez,kayınvalidem ise etliye sütlüye karışmaz. kalkıpta başımda dır dır etmez kimse ederse de annem tepki gösterir, bu yüzden biraz şanslıyım. hastane de zaten tek annem olacak kayınvalidem evde yemek vs yapar. şimdilik planlarım böyle umarım kazasız belasız atlatırız şu misafir işlerini.

ayy ne analar var..benımkını ankaradan mardıne getırttık bıletlerını aldık..ben doğum sancısı çekerken tutturdu benı eve goturun burda benım yapacağım bısey yok dıye..oyle cok ısrar ettıkı yanımızda durmamak ıcın esım eve bırakıp gerı geldı hastaneye..yazık ben sancı cektıkce esım caresızlıkten yatağı koltuğu tekmeledı kızdı anneme nıye bızı yalnız bıraktı bugünde yanımızda olmayacaktıda nıye getırttık bız onu dıye.. evde bı demlık cay demlemıs oturmuş keyıf yapmış canım anam kızı aklını kaybederken :KK51:

Aslında bak hepimizden daha cesur ve güçlüsün annen böyle yapmasa güçlü olmazdın belki de :)

Back
X