2015 Şubat Anneleri

valla canim benim çocuklar kilolu doguyor ama neden bende bilmiyorum inan, ben 40 haftayi doldurmalarina bagliyorum bilmiyorum ne kadar dogru ne kadar yanlis .. 3.800 ve 4 kg dogum kilolari
bende az almiyorum tabi , ama yedigine dikkat eddigimi dersem yalan olur, hele kizimda ilk gebelikde seker meker hakgetire, tepsi tepsi sekerpareyi yalniz yerdim, isden gelirdim kendime maakrna , ekmek arasi , patatesn kizartmasi vs tek kiislik biseyler hazirlardim , esim iste oluyyordu bildigin bekar sofrasi yani : ) o sekil aldim 25 kg yu

bu sefer oyle deil, evimde illaki sicak yemek oluyor, meyvam sebzem eksik olmuyor evde iki çocuk var ben canim istemese onlara mecburum pisirmeye, o yuzden bu sefer daha saglikli beslniyorum, bide iste kartay tecrubesinden sonra ekmege sekere dur diyorum kendime, senin kadar kisitlamasamda kendimi frenliyorum yerken ..

yarin benim seker sonucum gelir, Alalh hayirlara çiakrsin insalllah ...

Doktorum zaten bebenin fazla kilolu olmasini sagliksiz beslenmeye bagliyo. Sekerli cok yersen kilolu ama ileriye yonelik sagliksiz olur diye korkuttu beni. Seninkilerde var mi sik hastalanma gibi bi seler?

28+2 iken dr.a gittik en son ozmn 1460 gr dı boyu da 39 -40 cm arasındaydı. 11 gün ileri çıkıyor işte 29+6 ile uyumlu gözüküyor demişti dr.umuz.

allah allah..ben 28+4 te gıttım 1527 gr cıktı.normal dedı..hatta ben kılolumu olucak dedım hayr normal gelısımı dedı.
Kızlar benim kızda 27+5te 1260gr 39 cmdi. Doktorum haftasıyla uyumlu dedi ama ultrason kağıdında doğum tarihi 9 gün öncesi yazıyordu. Demek ki çok önemli değil bu farklar

Kendi hasta olsa da okula gider,ben evde ölüyor olsam beni bırakıp yine okula gider.. Kendince hak hukuk işte ama bana yaptığı haksızlık ve eziyetleri görmez hiç.. Öyle bir varlık işte.. Rabbim eline düşürmesin inşallah..
Allah sana güç kuvvet versin canım. İnş bebişin evinize huzur getirir. Diyecek bişey bulamıyorum gerçekten Allah ıslah etsin :(

kızlar birde benim kızım çok hareketlidir ama bugün sabah uyandık sonra hissetmedim yarın dr gidicem ama niyeyse içimde kötü bir his yok biraz önce sola yattım 2 saat bekledim ama var yok gibi birşey hissettim ama eminde değilim duşa mı girsem napsam bu arada 28. haftadayım ben
Ben bütün gün hiç hissetmiyorum sadece akşamdan 7-10 arası tekme başka da yok.

yemek yedim biraz hissettim canım, hissedilmezse ne kadar süre doktora gitmek lazım acaba

yemek yedikten sonra sol tarafına yatıp apış arana yastık koy,bacaklarını hafif büz ve biraz bekle olmadı elini koy karnına hafifçe dokun mutlaka tepki verecektir. ben de hep işe yarıyor bu yöntem.

eğer ki hareketleri çok sık ise ve gün içinde hiç hissedemeyip ya da bir iki defa hissetmen durumunda doktora gitmen gerekli diye biliyorum ama şöyle bir durum var bu kesinlikle bir sıkıntı olduğu için değil kafan rahat etsin diye olsun canım. :) çünkü sıpaların bir hareketi bir hareketini tutmuyor. en iyisini anne bilir sen azaldığını düşünüyorsan hiç bekleme hemen git doktora çünkü doktorların tek dediği bu

Ben bütün gün hiç hissetmiyorum sadece akşamdan 7-10 arası tekme başka da yok.

senin EMEK'in zaten baştan beri sakindi canım :) umarım doğunca da aynı olur. her bebeğin kendine göre farklı hareket etme alışkanlığı. anne en iyisini bilir azaldı veya başka bir şeyden şüphelendiği an doktora gitmeli çünkü ben inanıyorum ki içgüdüsel bir durum :)

yemek yedikten sonra sol tarafına yatıp apış arana yastık koy,bacaklarını hafif büz ve biraz bekle olmadı elini koy karnına hafifçe dokun mutlaka tepki verecektir. ben de hep işe yarıyor bu yöntem.

eğer ki hareketleri çok sık ise ve gün içinde hiç hissedemeyip ya da bir iki defa hissetmen durumunda doktora gitmen gerekli diye biliyorum ama şöyle bir durum var bu kesinlikle bir sıkıntı olduğu için değil kafan rahat etsin diye olsun canım. :) çünkü sıpaların bir hareketi bir hareketini tutmuyor. en iyisini anne bilir sen azaldığını düşünüyorsan hiç bekleme hemen git doktora çünkü doktorların tek dediği bu
hafif hafif hissediyorum canım yarın gidicem inşallah sorun yoktur cevap için teşekkürler

Kesinlikle mustela,biraz pahalı olsa da değiyor aldığına.. Şampuanını ve pişik önleyici bakım kremini aldım..1 alana 2. si %50 indirimliydi..80 liraya aldım..2 tane bebek vücut losyonu da hediye göndermişler numune boyu,miisss gibi :) ben kendim için de mustela ürünlerini kullanıyorum ve çok hassas bir cildim var.. Kesinlikle mustela al bence de :KK66:
hangi siteden aldım canım mustelanın ürünlerini? ben de almak istiyorum da

ay hiçbiriniz cantığı bilmiyor mu :S ya pideyi bilirsiniz sanırım onun ufak boyu genelde kıymalı olur hamuru daha kabarıktır :S
cantığı biliyorum benn :) bursada yemiştim ne kadar güzel bişeydi o :( küçük bir esnaf lokantası tarzında bir yerdi sırf cantık yapıyorlardı. nasıl kalabalıktı.. bursaya gidersem ilk işim tekrar cantık yemek olur ;)

Iki tanr bebek yatagi verio cnm kucuk olanlardan ilk baslarda ikisini ust uste koyup yuksek kullaniosun sonra buyuyunce tek yatak kullaniosun o parmakligi indir kaldir yaparken cocuklqr gorup karistiriomus tehlikeyi onlemek icin yapiolarmis..

Çok ii valla bide bizim genç odasına dönüştürürken yatak derdimiz olacak,:)

Arkadaşın bebeğin kilosu düşük çıkmış 28 haftalık. Dr bebeği besleyen damarda pıhtılaşma var demiş aspirin vermiş.
Böyle bir şey duyanını var mı düzelir mi?

Midem çok kötü yardım edin. sanki midem boğazımın orda. Öğlen yediğim her şeyi çıkardım ama geçmiyor.
Doğal çözümünü bilen var mı? Bebek yukarda da midemi mi sıkıştırdı acaba?

Arkadaşın bebeğin kilosu düşük çıkmış 28 haftalık. Dr bebeği besleyen damarda pıhtılaşma var demiş aspirin vermiş.
Böyle bir şey duyanını var mı düzelir mi?
İnş düzelir tez zamanda. Asprindense kan sulandırıcı iğneler daha etkili değil mi ki pıhtılaşma için? Başka bi doktora daha mı görünse acaba?

Midem çok kötü yardım edin. sanki midem boğazımın orda. Öğlen yediğim her şeyi çıkardım ama geçmiyor.
Doğal çözümünü bilen var mı? Bebek yukarda da midemi mi sıkıştırdı acaba?
Ben de aynı durumdayım,doğal olarak iyi gelen bişey olmadı bana ama kesinlikle gaviscon şurup al,doktorum onu verdi bana,hiç zararı yok..
Arkadaşının durumunda olanları duymuştum,düzelebilen bi durum,endişe etmesin,arkadaşımda da vardı düzeldi,3830 gr doğdu kızı hatta,doktoru 3200-3300 civarı doğar demişti :)

benim oglan 4 kg dogdu diyorum ya, simdi 16 kg , yani kg su çokk dusuk
ama yemegini yer, sutunu içer beslenme sorunumuz yok
dogum kilosu hiç bisey demek deilki
nice prematureler goruyorum yasitlarinin iki kati gibi duruyolar valla goruntu olarak
bu çocugun gelismesi piyango gibi : )
bakalim 3. piyangoma ne vuracak benim:D

Back
X