2015 Şubat Anneleri

ben prematüre doğmuşum 1500 gram. ama boyum da kilom da hep yerindeydi hatta şu son yıllarda fazlasıyla maşallahım var yani kilo olarak :D doğum kilosu genel anlamda sağlığı kötü etkilemior bence.şahsen kendi üzerimde tecrübe ettim :D çok yaramazmışım nerelerden düştüm ne kolum kırıldı ne bacağım çıktı kemiklerim felan da sağlam yani. inşallah yine de bebişlerimiz zamanında ve normal kilolarda doğar da biz onlara bakarken zorlanmayız..

Arkadaşın bebeğin kilosu düşük çıkmış 28 haftalık. Dr bebeği besleyen damarda pıhtılaşma var demiş aspirin vermiş.
Böyle bir şey duyanını var mı düzelir mi?

düzelir ama en çok soluna yatmakla düzeliyor kilo işi bol bol soluna yatsın. zaten aspirini düzelince bıraktırıyor doktorlar. hem kan sulandırıcı iğne hem aspirin ikisi birlikte çok fazla oluyor bu seferde kanama olabiliyor o yüzden doktor aspirin vermiş sadece.

Midem çok kötü yardım edin. sanki midem boğazımın orda. Öğlen yediğim her şeyi çıkardım ama geçmiyor.
Doğal çözümünü bilen var mı? Bebek yukarda da midemi mi sıkıştırdı acaba?

az nane bol limon olarak 5 dakika kaynat ve hafif demlenmeye bırak.soğumadan iç onu baya etki ediyor mideye hemen rahatlatır.

Kızlar bugün doktora gittim , 29+3 teyim. 1273 gram ve 37 cm çıktı ultrasonda. biraz minik bir bebeğin olacak dedi bir hafta geriden geliyormuş... antep fıstığı badem ceviz ye ve soluna yat dedi. hep soluma yatıyom zaten, ama bu çerezleri çok yemiyordum. beslenmeme dikkat ettiğimi düşünüyordum aslında ama minik olcak felan diyince kendimi suçladım birden çok üzüldüm. ben napayım şimdi nasıl besleneyim ? bebeğin kilosu haftası önden giden arkadaşlar bir yardımcı olabilirmi? bende küçük doğmuşum bir sorunum olmamış ama yinede kendimi çok kötü hissettim bugün. yüzünü gördük bu arada yanakları dudakları belli olmuş iyice :)

Midem çok kötü yardım edin. sanki midem boğazımın orda. Öğlen yediğim her şeyi çıkardım ama geçmiyor.
Doğal çözümünü bilen var mı? Bebek yukarda da midemi mi sıkıştırdı acaba?

gaviscon iç canım.dr da bana yazdı hiç bi zararı yok hemen de kesiyo ağrıyı bulantıyı.geçmiş olsun

ben prematüre doğmuşum 1500 gram. ama boyum da kilom da hep yerindeydi hatta şu son yıllarda fazlasıyla maşallahım var yani kilo olarak :D doğum kilosu genel anlamda sağlığı kötü etkilemior bence.şahsen kendi üzerimde tecrübe ettim :D çok yaramazmışım nerelerden düştüm ne kolum kırıldı ne bacağım çıktı kemiklerim felan da sağlam yani. inşallah yine de bebişlerimiz zamanında ve normal kilolarda doğar da biz onlara bakarken zorlanmayız..

Kızlar bugün doktora gittim , 29+3 teyim. 1273 gram ve 37 cm çıktı ultrasonda. biraz minik bir bebeğin olacak dedi bir hafta geriden geliyormuş... antep fıstığı badem ceviz ye ve soluna yat dedi. hep soluma yatıyom zaten, ama bu çerezleri çok yemiyordum. beslenmeme dikkat ettiğimi düşünüyordum aslında ama minik olcak felan diyince kendimi suçladım birden çok üzüldüm. ben napayım şimdi nasıl besleneyim ? bebeğin kilosu haftası önden giden arkadaşlar bir yardımcı olabilirmi? bende küçük doğmuşum bir sorunum olmamış ama yinede kendimi çok kötü hissettim bugün. yüzünü gördük bu arada yanakları dudakları belli olmuş iyice :)

haftasından çok çok düşük olmadığı sürece kiloya çok fazla takılmamamız lazım. doktorlar bile öngöremez kiloyu ultrason aletiyle. bebek anca doğunca gerçek kilosu belli oluyor. ben hiç kilo konusu yapmam her bebek farklıdır,bazı anneler kilosu az olsa aynı haftadaki biri ile kendini otomatikman kıyaslayabilir.buda strese sokabilir anneyi çünkü besleyemiyormuyum diye istemeden düşünebilir. o yüzden ben kilo yazanlara genelde yorum yapmıyorum yapmamda çünkü gereksiz. zaten her şeye kafayı takan insanlarız bari kilo boy vs şeyleri kafaya takmaya gerek yok. bak sende şimdiden takıldın :) genetiktir canım 1 hafta 10 gün fark ultrasonda çıkabilmesi normalmiş. kendini beslendiğinden fazlaya zorlama lütfen. ayrıca haftası önden çıkan arkadaşlar diye bir şey yok benimde öyle ama doktorum bunun önemli olmadığını söyledi bebeğin sağlıklı ise lütfen kimseden bilmeden bilgi alma onların beslenme şekli ile senin ki bir olamayabilir ama bu beslenme kesinlikle bebeğin kilosu ile alakalı değil.fındık fıstık hergün tüket ama abartma çünkü kilo alımı çok yapıyor.patates kilo alımı yapıyormuş bebeğe arada bir tüket istersen biizm evde patates bol tüketildiğinden sıkıntı olmuyor o konuda :)

Ben de aynı durumdayım,doğal olarak iyi gelen bişey olmadı bana ama kesinlikle gaviscon şurup al,doktorum onu verdi bana,hiç zararı yok..
Arkadaşının durumunda olanları duymuştum,düzelebilen bi durum,endişe etmesin,arkadaşımda da vardı düzeldi,3830 gr doğdu kızı hatta,doktoru 3200-3300 civarı doğar demişti :)
Sağol.şeker. Cuma dr kontrolüm bana bu gecelik rahatlatıcı bir şey gerekti. Anlaşılan uykusuz gece beni.bekliyor.
Bebek ayağı ile midemi ağzıma itti sanırım
Yoksa minik bir tost. Ve çorba yemiştim öğlen ağır bir şey yemedim.

Minik olsun cikinca toparlar :KK3::KK3:

Sağol.şeker. Cuma dr kontrolüm bana bu gecelik rahatlatıcı bir şey gerekti. Anlaşılan uykusuz gece beni.bekliyor.
Ben de mide yanmasi ve sag kaburga altımdaki agridan sikayetciyim. Sanirim karacigerimi ve midemi cok seviyor sipaaa :KK37:

cnm kilo ve geriden gelme olayını çok takma.benimki de 1 hafta geriden geliyodu.ayrıntılıya girdiğim zaman dr bayağı küçük doğacak geç döllenme olmuş demişti çok üzülmüştüm.şimdi 30 haftalık hamileyim bebeğim haftasını yakalamış.1300 gr 35 cm dedi dr çok normal olduğunu söyledi.yani seninkiyle hemen hemen aynı o yüzden sakın stres yapma bebeğin daha kötü etkilenir :)

düzelir ama en çok soluna yatmakla düzeliyor kilo işi bol bol soluna yatsın. zaten aspirini düzelince bıraktırıyor doktorlar. hem kan sulandırıcı iğne hem aspirin ikisi birlikte çok fazla oluyor bu seferde kanama olabiliyor o yüzden doktor aspirin vermiş sadece.

az nane bol limon olarak 5 dakika kaynat ve hafif demlenmeye bırak.soğumadan iç onu baya etki ediyor mideye hemen rahatlatır.
Off ya limon yokmuş.bir evde nasıl limon olmaz.

Benim et ve peynir en çok yediğim besinler. Protein ağırlıklı besleniyorum kilosu ilerde çıkıyor hep. Bu kez nasıl bilmiyorum.
Kiloya takılmayın çok.bence. Benim arkadaşın bebişi de son ayda aldı kiloyu.

Ben hayatım boyunca oldukça sağlıklı beslenirim.Hamileleğim sürecinde de deli gibi peynir ev yapımı yoğurtlar kefirler yer içerim fındık ceviz badem hergün kesinlikle yerim haftada 2 kez balık yerim et yerim yeşilleri yemekte kahvaltıda her yerde yerim ve hep soluma yatarım ama sürprizz :-) kızım 5 gün geride :) dr beslenmeyle alakası yok sakın abartıp çok yeme saçmalama dedi :-) olur dedim.Yanisi sorun etme.Geç ovulasyon olabilir son ay bakıp muhtemel doğum tarihini değiştiririz dedi. Rahat ol...

Bence kilosu,boyu gayet iyi doktorun abartmış. Ayrıca sağlığı herşeyden önemli canım kendini hiç kötü hissetme.
Yerim ben onun yanaklarını bak ne güzel poz vermiş annesine, bizim kız hala nazlanıyor :)

Doktorum zaten bebenin fazla kilolu olmasini sagliksiz beslenmeye bagliyo. Sekerli cok yersen kilolu ama ileriye yonelik sagliksiz olur diye korkuttu beni. Seninkilerde var mi sik hastalanma gibi bi seler?
canim benimkilerin maasallahi var , turp gibiler : ))
ama ben farkli bi yontem kullaniyorum .. size biraz ters gelebilir :D
6 yildir anneyim,iki çocukda toplam 1 sise antibiyotik kullanmadim,agri kesici çok nadir verrim , bi yerleri agrirsa susturamazsam , ates dusurmek amaciyla kullanmam ..
grip ialci,oksuurk ilaci vs aklina ne geliyorsa hiç biri benim evime giremez, bi kasik bile içmemislerdir, dr yazsa bile eczanede istemiyorum derim geçerim ..
bugun biraz burnunu çekiyordu iksiide , bi kaç gune geçer hiçbiseycikleri kalmaz, hatta gece atesi çiksa yarin aksama turp gibi olurlar : ))))
bende oglanda seker vardi hamilelikde ondan 4 kg dogdu dediler, dahaada fazlasini bekliyolardi da durdurabildim sukur kilo alimini ..

dogum sonrasinda sorunumuz yok yani bizim ..

kizlar benimki çok asiri hareketli ne gece ne gunduz rahat birakiyor valla
hiç uyumuyor sanki bu çocuk, dogunca nolcak çok merak ediyorum ...

haftasından çok çok düşük olmadığı sürece kiloya çok fazla takılmamamız lazım. doktorlar bile öngöremez kiloyu ultrason aletiyle. bebek anca doğunca gerçek kilosu belli oluyor. ben hiç kilo konusu yapmam her bebek farklıdır,bazı anneler kilosu az olsa aynı haftadaki biri ile kendini otomatikman kıyaslayabilir.buda strese sokabilir anneyi çünkü besleyemiyormuyum diye istemeden düşünebilir. o yüzden ben kilo yazanlara genelde yorum yapmıyorum yapmamda çünkü gereksiz. zaten her şeye kafayı takan insanlarız bari kilo boy vs şeyleri kafaya takmaya gerek yok. bak sende şimdiden takıldın :) genetiktir canım 1 hafta 10 gün fark ultrasonda çıkabilmesi normalmiş. kendini beslendiğinden fazlaya zorlama lütfen. ayrıca haftası önden çıkan arkadaşlar diye bir şey yok benimde öyle ama doktorum bunun önemli olmadığını söyledi bebeğin sağlıklı ise lütfen kimseden bilmeden bilgi alma onların beslenme şekli ile senin ki bir olamayabilir ama bu beslenme kesinlikle bebeğin kilosu ile alakalı değil.fındık fıstık hergün tüket ama abartma çünkü kilo alımı çok yapıyor.patates kilo alımı yapıyormuş bebeğe arada bir tüket istersen biizm evde patates bol tüketildiğinden sıkıntı olmuyor o konuda :)

Boyu nasıl uzuyor peki :( ben de iki haftadır Dr un ölçümlerinde eksiklik gördüm stres oldum. Sordum yanlış ölçmüşüzdür dedi. Birkaç mm daha kısa ölçüyor habire.

ayni durumdayim. Her an yaniyor midem yemek borusu. Yere egilsem midem sıkısıyor ve kusasim geliyor. Top gibi yukarda gobek burnumun dibinde gibi. Hatta nefesimi de daraltiyor. Basi yukardaydi kontrolde bakalim donerse degisir diye bekliyorum. Erkenden asagi inmesin de yukarda dursun napalim

Back
X