canım bu dedıgının tıpta bır anlamı yok..oyle dıyorlar ama gerceklık payıda yok..kızımın bası cıktıgında ebe toka getırdın mı yanında bu kızın sacları cok uzun dıye seslendı ama benım hıc mıde yanmam falan olmadı
Amin canim sagol
Kizim 3 bucuk neler yapmam lazim.
Allah bagislasin canim.
bak guzelım..ben yıllardır evıme ılac almam bır ıkı tane mutlaka bulundurulması gerekenler dışında..pekı ne yaparım..
ozellıkle kısa gırerken sık yaptığım ve faydasını dagordugum tarıflerı vereyim;
parmak ebatında taze zencefılın kabuğunu soy ıncecık zar gıbı kucuk bır kavanoza doğra.ustune kabuğunu ıyıce yıkadığın yarım lımonu kabuğuyla yıne ıncecık doğra.bu ıkısının ustune çıkacak kadarda süzme bal dok ve 3 4 saat ağzı sıkıca kapalı sekılde buzdolabında beklet..bundan bıldıgın doğal antıbıyotık surubu elde edeceksın..
sabah aksam 1 y k ıcır çocuğuna(tadı acı degıl benımkı severek ıcıyor) ıcırmekte zorlanırsan 1 2 yk kadarını cay bardağına koy ustune 2 3 damla sıcak su damlat (hem dolaptan cıkardıgın ıcın sogukluguda gıder) bardağı elıne ver kendı ıcsın ,meyve suyu gıbı..(tarıf 1)
ben ılac yerıne bıtkılerı stoklarım evıme..mesela(cubuk tarçın,karanfıl,ebegumecı(oksururuk ıcın)taze ve toz zencefıl,ıhlamur,papatya,ayva yaprağı,ve adaçayı)
kızımda azcık grıbal enf. farkedıyım hapsuruk burun akıntısı gıbı hemen bu bıtkılerden bır karışım yaparım hem balgam sokturur hem grıbı sıp dıye keser.. ıcıne mutlaka yesıl elmada katarım taze ayva zamanı ıse ayvada..(tarıif 2)
bunlar dışında mutlaka kısın olmazsa olmazdır(brokolı ,kırmızı pancar,sebze çorbaları)zor bela yedırırm ama bagısıklıgı guclenmesı ıcın cok fyda gorururm..(tarıf 3)
butun bunları yapmana rağmen hala oksurugunu gecıremıyorsan,gecelerı artıyorsa oksuruk(yüksek ıhtımal balgamdan dolayıdır) KONGEST adında bır ılac var.bıze kızımın ozel dr u onermıstı..bu ılac sayesınde hıc antıbıyotık ıcmıyor,oksuruk krızıne gırmıyor..dusunkı buılac grıbıde ıyı edıyor kulak enfeksıyonunu da boğaz ağrısına.. ıste evimden asla eksık etmembu ılacı...
nacızane onerılerım..[/QUOTE]
Bende bunları kopyalıyorum,günün birinde nasılsa lazım olur,şimdiden teşekkürler...