2015 Şubat Anneleri

cnm ortadakı tarıfını aldım benım cadıda 4.5 yasında anasınıfına basladı bu seeene ve yakamız hastalıktan kurtulmuyo dunden berı yıne oksuruk ve burun akıntısı var su tarıflerı hemen yapayımda hafta sonu bı dopıngleyım barı cadı kızımı... bıde bızımkı acaıp terlıyoo terle atıyo sanırım.. neyse ıyı olsunlarda amann analık ne zor ya

drlar cocugun terleyerek hastalanmasından sa usuterek hastalanmasını daha hayırlı goruyorlar canım.. kreş ortamında nekadar terlemeyecek yada terledıgınde kım kontrol edıp uzerını degıstırecek kı..

bu tarıf bıttıkce yenıle ..hıc eksık etme evinden..
evet ıste senın baktıgın gıbı olmuyoo terleyerek hasta olanlardan benımkı maalesef... ogretmenı cık sıkı gıydırdıgımı soyluo ama usumesın dıyorum bende ama tabı bı sınıfta 10 cocuk kosturuyolar usurlermı hıc ıyılessınde ben de ınce gıydırcem
ınsallah yanı becerebılırsem

canım bu dedıgının tıpta bır anlamı yok..oyle dıyorlar ama gerceklık payıda yok..kızımın bası cıktıgında ebe toka getırdın mı yanında bu kızın sacları cok uzun dıye seslendı ama benım hıc mıde yanmam falan olmadı :KK66:

Amin canim sagol
Kizim 3 bucuk neler yapmam lazim.
Allah bagislasin canim.

bak guzelım..ben yıllardır evıme ılac almam bır ıkı tane mutlaka bulundurulması gerekenler dışında..pekı ne yaparım..
ozellıkle kısa gırerken sık yaptığım ve faydasını dagordugum tarıflerı vereyim;
parmak ebatında taze zencefılın kabuğunu soy ıncecık zar gıbı kucuk bır kavanoza doğra.ustune kabuğunu ıyıce yıkadığın yarım lımonu kabuğuyla yıne ıncecık doğra.bu ıkısının ustune çıkacak kadarda süzme bal dok ve 3 4 saat ağzı sıkıca kapalı sekılde buzdolabında beklet..bundan bıldıgın doğal antıbıyotık surubu elde edeceksın..
sabah aksam 1 y k ıcır çocuğuna(tadı acı degıl benımkı severek ıcıyor) ıcırmekte zorlanırsan 1 2 yk kadarını cay bardağına koy ustune 2 3 damla sıcak su damlat (hem dolaptan cıkardıgın ıcın sogukluguda gıder) bardağı elıne ver kendı ıcsın ,meyve suyu gıbı..(tarıf 1)
ben ılac yerıne bıtkılerı stoklarım evıme..mesela(cubuk tarçın,karanfıl,ebegumecı(oksururuk ıcın)taze ve toz zencefıl,ıhlamur,papatya,ayva yaprağı,ve adaçayı)
kızımda azcık grıbal enf. farkedıyım hapsuruk burun akıntısı gıbı hemen bu bıtkılerden bır karışım yaparım hem balgam sokturur hem grıbı sıp dıye keser.. ıcıne mutlaka yesıl elmada katarım taze ayva zamanı ıse ayvada..(tarıif 2)
bunlar dışında mutlaka kısın olmazsa olmazdır(brokolı ,kırmızı pancar,sebze çorbaları)zor bela yedırırm ama bagısıklıgı guclenmesı ıcın cok fyda gorururm..(tarıf 3)
butun bunları yapmana rağmen hala oksurugunu gecıremıyorsan,gecelerı artıyorsa oksuruk(yüksek ıhtımal balgamdan dolayıdır) KONGEST adında bır ılac var.bıze kızımın ozel dr u onermıstı..bu ılac sayesınde hıc antıbıyotık ıcmıyor,oksuruk krızıne gırmıyor..dusunkı buılac grıbıde ıyı edıyor kulak enfeksıyonunu da boğaz ağrısına.. ıste evimden asla eksık etmembu ılacı...
nacızane onerılerım..[/QUOTE]

Bende bunları kopyalıyorum,günün birinde nasılsa lazım olur,şimdiden teşekkürler...

senin önerilerin çok güzel ya , hep yazıyorum yada böyle uzun olunca foto çekiyorum , bi defter tutacam sayende : )) teşekkürler guzumm : ))

heranne çocuğuna en duskun kışıdır..dr larımız saolsunlar ! benı uzun ve derın araştırmalara sevkettılerde sayelerınde kendılerıne hamdolsun pekte muhtaç olmadan kızımın dr u olmayı basardım..

gecen yaz memlekette kızım boğaz enf. oldu.yanımda ne bıtkı ne bır ılachıcbırsey yok.. ılgaza devlet hastanesine goturduk..kızımın ateş 40 adayandı..hemen surup verdıler ateş dusmedı hastaneye yatırdılar..dra dıyorumkı dr bey KONGEST verın kızıma..ben o ılacı bılmıyorum ant verıcem dıyor..ben ısrar edınce gıdıp bır netten bakayım dedı :) sonra yanıma gelıp su cumlelerı kurdu..bu ılacı hıc bılmıyorum,ama antıbıyotıgı ve zararve yararını bılıyorum o yüzden sız ıstıyosanız eczaneden ayrıyeten alın ıcırın :KK57::KK70:adam saka gıbı..

zamanla çocuğunuza neyın ıyıneyın kötü geldıgını,hangı ılacın fayda ettıgını yada etmedıgını anlıyorsunuz.. Allah muhtaç etmesın kimseye ve hastanelere.. esım okuldan grıp getırıyor eve kızıma maske takıyorum esımede takı esım hastalıktan kurtulana kadar:KK49::KK76: 2 gun de bol bıtkı cayı ve sıkıca yorganlara sarıp terletince sıp kesılıyor hastalık falan..:KK14:

işim cok hadı ben kaçtım..dua ıle kalın.. ıyı olun,mutlu olun..

Rabbım her turlu şerden ve seytanlasmıs kişilerın şerlerinden emin ve muhafaza buyursun...

korkularımızdan emın eylesın..hayalını dahı kurmadığımız kadar güzel ,mutlu,huzurlu,bebeklerımız olmasını ve yuvalarımızda agız tadıyla yasamayı nasıp eylesın

amın..

Günaydın kızlar.... Gece bizim kız uyutmadı, tutturdu sizin yatağınızda ytıcam diye. Bnde gece çok asabi oluyorum:( baya bi inatlaştık gece. Sinîrlerim bozuldu gittim yattım, ama nasıl ağlıyor. Eşim gitti bide o çıldırdı. En son yatağa getirmiş gitmiş kendi salonda yatmış:) ay bu kız çok inat napcez bilmiyorum:( başım çatlıyo şimdi.

ne guzel paylasimlar bunlar.bugun benim kizimda ateslendi, 5,5 yasinda.bademcikleri sismis.zencefil bal karisimini hemen yapip denicem.paylasim icin tesekkurler

Bende sizle aynı kiloda kaldım.ama ben bir yerde yanlışlık yaptım sanki. Belki o sizin sabit kilonuzdur ben diyetteydim.
benim sabit kilomdu hamile kalmadan vermek istedim ama ben ömrüm boyunca hiç diyet yapabilmiş biri değilim düzenli kilo almışımdır

Enaammm 30. Haftaya girmişimya ben:KK57: Kızımın bi dünya küçük kıyafetleri var. Hepsini yıkadımda ütülenecek. Bikaç bişi alıcam ufaklığada. Etiketini çıkarmadığım kıyafetler çıktı:) çok kısmetliydi maşaAllah.

kızlar şimdi hatırladım da ben gece bir rüya gördüm. Peygamber Efendi'mizi gördüm ama yüzünün şeklini hatırlamıyorum. tamam hamilelerin rüyaları çok fazla normal olmuyor ama ilk defa böyle birşey oldu. ağlıyordum rüyamda biriyle konuşuyordum,peygamber efendimiz ümmetini koruyordu bende diyorum bunca olan kötülükten sonra hala bizi koruyor,biz ona birşey yapmıyorken o hala bizi savunuyor diye ağlıyordum bak şimdi hatırlayınca fena oldum

bdv de bi konu okudum kadın 4 aylık hamile kv desi kendi ismini koymasını istiyormuş kocası da annemin dediği olacak diyomuş , kadın üzülüyor, ah bu isim meseleleri
Benim de kayınpederin ismi olcak diyolar :( bende yanına bi isim koydum. Eşim soranlara muhammed cengiz diyo ben soranlara muhammed fatih. Kimliğe muhammed fatih yazdırsında gerisi mühim değil napıyım. Yoruldum artık konuşmaktan üzülmekten

kızlar günaydın ,
nasıl bir gün bugün çok kötü hissediyorum yine karnımda kıpırdanmalar var bağırsaklarım mahfediyor sanki beni nolur olmasın gene o serum şişeleri gözümün önüne geliyor hastane ortamı berbat :KK43: bide sizi bilmiyorum ama benim çocuk çok sırt bi noktaya toplanmaya başladı hepte sağıma geceden beri bi uyudum bi uyandım dayanamıyorum uykusuzlua artık :mad::mad::mad:
Cnm çok geçmiş olsun

Günaydın kızlar.... Gece bizim kız uyutmadı, tutturdu sizin yatağınızda ytıcam diye. Bnde gece çok asabi oluyorum:KK43: baya bi inatlaştık gece. Sinîrlerim bozuldu gittim yattım, ama nasıl ağlıyor. Eşim gitti bide o çıldırdı. En son yatağa getirmiş gitmiş kendi salonda yatmış:) ay bu kız çok inat napcez bilmiyorum:KK43: başım çatlıyo şimdi.
Ne burcu canım kızın ? Kreşe gidiyorsa öğretmenlerinden yardım alabilirsin

kızlar şimdi hatırladım da ben gece bir rüya gördüm. Peygamber Efendi'mizi gördüm ama yüzünün şeklini hatırlamıyorum. tamam hamilelerin rüyaları çok fazla normal olmuyor ama ilk defa böyle birşey oldu. ağlıyordum rüyamda biriyle konuşuyordum,peygamber efendimiz ümmetini koruyordu bende diyorum bunca olan kötülükten sonra hala bizi koruyor,biz ona birşey yapmıyorken o hala bizi savunuyor diye ağlıyordum bak şimdi hatırlayınca fena oldum
Hayırlara vesile olsun inşaAllah canım.

Dün bir arkadaşıma üç litre su içtiğimi söylemiştim çok içiyosun dedi 2 litre yeterli dedi. Bebiş deneyimi falan yok bu arada. Neyse deli gibi onun sözünü dinledim îki litre içtim bugün idrarımı yaparken yanma hissettim yaw :KK43:
Yaa ne güzel ben 2 lt bile içiyomuyum bimiyorum :(

Eşim 2 hafta tatile çıktı. Eşimle beraber temizlikleri yapsak ben ona perde taktırsam cam sildirsem erken mi olur ? Kirlenir mi doğuma kadar ?

günaydın diyemiyorum tünaydın kızlar :) bu sabah eşimi 6 da işe yollayınca bir uyumuşum 11 de uyandım :)
benim kızım da hadise'nin prenses şarkısında çok oynuyor babası dinlete dinlete alıştırdı :) hareketli olsun da reklam müziğine bile tepki veriyor gerçi :D kapı gıcırtısına oynayacak ileride galiba :D

fyz35 fyz35 geçmiş olsun inşallah hastaneye gerek kalmadan düzelirsin yaşadım ben de o ortamı biliyorum... benim de toplanıyor bazen, yorulduğumda genelde; uzanıyorum okşuyorum düzeliyor hemen...

Eşim 2 hafta tatile çıktı. Eşimle beraber temizlikleri yapsak ben ona perde taktırsam cam sildirsem erken mi olur ? Kirlenir mi doğuma kadar ?
walla cnm bende yarın yapıcam annemle ve kayınvalidemle kızımın odası boyanacak duvar kağıdı falan olacak hazır başlamışken yapcaz valla inşallah erken olmaz:D

Back
X