• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Şubat Anneleri

bizimki de bi bahçe malzemesi için babasına ben alırım onları demiş parça parça alınabilen bişeymiş ama lazım olan miktara yaklaşık 3 bin gibi bişey tutuyormuş tabi haberim yok , telefonda konuşuyor tamam bugün birazını alayım ben falan dedi bende ne alıyon hayırdır dedim söyledi , dedim benim niye haberim yok bana söylemen lazım sonuçta parça parça da versen o 3 bin bizden çıkacak bizim için tutar büyük söylemen lazımdı dedim , söylesem sanki al derdin dedi bende evet almamanı isterim dedim öyle kapandı bence gidip alıyor sanki ama şuan düşünmemeye çalışıyorum.

eşim benden saklamasın diye tepki vermiyorum ben de alttan alarak durumumuzu anlatmaya çalışıyorum. :110: yeri geldiğinde de kaynanama zor geçiniyoruz diyorum birşey istemesinler diye.

image.webp
image.webp
image.webp
Nasıl olmuş şapkamız teyzeleri ? Azmettim bitirdim bugün.

Ortada hiçbir olumsuz neden yoksa da ; amaaaan sezaryen ol en rahatı o acıyı nasıl çekeceksin diyor doktor. Valla sağlığımızı korumaya çalışıyoruz ama sonucu onların istediğine bağlıyor tabi

şimdilik drumdan öyle bir yönlendirme görmedim şükür. sadece fikrimi sormuştu normal dedim ben de. inş. son dakka golü atıp da bizi sezeryana zorlamaz :KK51:

özel hastane demi 4500 kadar doğabilirmiş bebek tabi annenin vücuduyla da ilgili

evet özel hastaneydi. ananem dayımı 6,5 doğurmuş normal ve ilk çocuk. aslında doğurulabiliyor demekki. ama işte drlar risk almak istemiyor öyle bir durumda.

dün akşama kadar uyumuştum .gece uyuyamam dedim ama 11 de gözlerım kapandı. sonra tansiyonumu ölçtüm 10-4 düşük değil mi? şimdi de gözlerım kararıyor düştü sanırım ne yapsam tuzlu ayran mı içsem. düşün tansiyonun zararı var mı?
Benimdehep düşük canım tuzlu bişeyler tüket düşer kalırsın biyerde mazallah

eşim bu aralar daha bir iltifat eder oldu sanırım sürekli göbeğime baktığımdan psikolojık destekte bulunuyor oysaki göbeğimi çok güzel buluyorum hatta dün azcık daha büyüdü :) kızımın büyüdüğü yer geniş olsun tabii :)

benimde göbeğim güzel maşallah minnacık çok da kilo almadım ama yine de nedense öyle farklı duygulara kapılıyorum bu aralar. :KK12:

bu ne zamanın haberi,ne zaman icraata geçireceklermiş bunu ...
pek herkesi kapsayan bişi değil canım malesef şöyle haber

Çalışan annelere ayda bin lira bakıcı yardımı
ATV ana haber bülteninde yayınlanan habere göre evde çocuk bakım hizmetleri yoluyla devlet, çalışan annelerin çocuklarına bakacak. Çocuk 3 yaşına gelene kadar çalışan annelere her ay yaklaşık bin TL yardım yapılacak. Proje ile kadın istihdamı da desteklenmiş olacak. Projeyle birlikte 5 bin çocuk bakıcısının kayıtlı olarak çalışması hedefleniyor. Pilot bölge olarak Antalya, İzmir ve Bursa'da başlayacak olan uygulama daha sonra tüm Türkiye'ye yayılacak. Bakıcı yardımı ilk aşamada, özel sektörde işçi olarak çalışan 5 bin anneye verilecek

pek herkesi kapsayan bişi değil canım malesef şöyle haber

Çalışan annelere ayda bin lira bakıcı yardımı
ATV ana haber bülteninde yayınlanan habere göre evde çocuk bakım hizmetleri yoluyla devlet, çalışan annelerin çocuklarına bakacak. Çocuk 3 yaşına gelene kadar çalışan annelere her ay yaklaşık bin TL yardım yapılacak. Proje ile kadın istihdamı da desteklenmiş olacak. Projeyle birlikte 5 bin çocuk bakıcısının kayıtlı olarak çalışması hedefleniyor. Pilot bölge olarak Antalya, İzmir ve Bursa'da başlayacak olan uygulama daha sonra tüm Türkiye'ye yayılacak. Bakıcı yardımı ilk aşamada, özel sektörde işçi olarak çalışan 5 bin anneye verilecek

öfff hiç inandırıcı değil :KK12:
asgari ücrete zam yok ama 3 çocuk tavsiyesi var bide kalkıp çocuk yardımı bin lira
içelim güzelleşelim kafası :KK50:

öyle olunca bende kıyamıyorum bazen zor durumda olduğum halde bende elalemin işini yapıyorum
ama sonra bi bakıyorum olay hiçde öyle değil
insan kendini kullanılmış hissediyor
aynı şey benim başıma gelse asla kimseden yardım isteyemeyeceğim durumlarda kendimi zora sokup yardım etmişliğim çoktur

mesela en basitinden işyerinde benden başka hamile yok
mutfak şefi tüm mutfak çalışanlarına söylemiş
cimcime ne isterse verin hatta yoksada yapın verin onu geri göndermeyin diye
adam bana her seferinde canın bişey isterse iste çekinme diyor
ama ben daha 2 defa burnuma mis gibi kokusu geldiği için gittim mutfağa bişey istemeye
onun dışında şefin bu dediğini duyan diğer çalışanlar sürekli gidip cimcime şunu istiyor deyip benden habersiz almışlar
iyi niyeti suistimalde master yapıyorlar
ağlayacaktım neredeyse söylediklerinde
hakkınızı helal edin ama ben şimdiye kadar 2 defa geldim bundan sonra asla gelmem dışardan söylerim yine size gelmem dedim
ben boş yere aç kalmışım orda millet benim üzerimden doyurmuş karnını hep
canım sizin çalışanlar resmen yüzsüzmüş.
o nasıl şey sanki ilkokul öğrencileri.

evet özel hastaneydi. ananem dayımı 6,5 doğurmuş normal ve ilk çocuk. aslında doğurulabiliyor demekki. ama işte drlar risk almak istemiyor öyle bir durumda.
risk almamakta haklılar bence. arkadaşımın bebegı de cok iriydi doktoklar sezeryan dedı . illede normal dogurcam dıye dırettı. büyük de bır hastanede doğum yaptı.
bebek doğarken ıkı sn oksijensız kalmış ve şu anda biraz rahatsız. eğitimle çok düzelme sağlandı ama yıne de rahatsız.
çok dıretmenınde anlamı yok bence.
kimine göre de olacağı varmış ama bılemıyorsun işte.

canım risk değil uğraşmak istemiyorlar malesef doğum uzun bir süreç 60 saat bile süren varmış sence dr uğraşırmı

canım sizin çalışanlar resmen yüzsüzmüş.
o nasıl şey sanki ilkokul öğrencileri.

aynen öyleler
bazen nasıl bu kadar sabırlıyım diye şaşırıyorum kendime
seviye yerlerde
sonrada kalkıp yok cimcime çok burnubüyük yok çok sivri dilli bişey söylenmiyor hemen ısırıyor diye arkamdan konuşuyorlar
adamına göre muamele etmiyorum kimsenin arkasındanda konuşmuyorum herkes hakkındaki fikirlerimi benim ağzımdan öğreniyor deyip geçiyorum kimseyle doğru dürüst muhabbetim yok cıvıklaşıyorlar hemen

öyle olunca bende kıyamıyorum bazen zor durumda olduğum halde bende elalemin işini yapıyorum
ama sonra bi bakıyorum olay hiçde öyle değil
insan kendini kullanılmış hissediyor
aynı şey benim başıma gelse asla kimseden yardım isteyemeyeceğim durumlarda kendimi zora sokup yardım etmişliğim çoktur

mesela en basitinden işyerinde benden başka hamile yok
mutfak şefi tüm mutfak çalışanlarına söylemiş
cimcime ne isterse verin hatta yoksada yapın verin onu geri göndermeyin diye
adam bana her seferinde canın bişey isterse iste çekinme diyor
ama ben daha 2 defa burnuma mis gibi kokusu geldiği için gittim mutfağa bişey istemeye
onun dışında şefin bu dediğini duyan diğer çalışanlar sürekli gidip cimcime şunu istiyor deyip benden habersiz almışlar
iyi niyeti suistimalde master yapıyorlar
ağlayacaktım neredeyse söylediklerinde
hakkınızı helal edin ama ben şimdiye kadar 2 defa geldim bundan sonra asla gelmem dışardan söylerim yine size gelmem dedim
ben boş yere aç kalmışım orda millet benim üzerimden doyurmuş karnını hep
Ne arsızlık edepsizlik ya ! Hiç utanma kalmamış bazı insanlarda. Ayıp ya ayıp.

şu sendikalar ne iş yapar hep merak etmişimdir onların üyelerini bilgilendirmeleri gerekmiyor mu hatta üye olmayanları bile... evet kanun ve yönetmelikleri bilmemiz gerekiyor ama bu mümkün mü tabii ki hayır....bence bir sendikanız varsa bir telefonla öğrenin azcıkta söylenin onlara

evet üyeyim ama bişi sorsam bizi borçlu çıkarır bunlar. :KK11:

Back
X