• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Şubat Anneleri

Göğüs koruyucuyla ğögüs kalkaBen ilkinde cok kullanmistim göğüs ucu yara oldu mu en cozüm o kalkan oluyor. Cunku yaralar camasira degince yapisiyor acıyor ped koyunca da oyle havasiz kaldigi icin iyilesme sureci uzuyor. Kalkanin iki tip kapagi var biri delikli onu yara olmasin gogus ucu korunsun biyere surtunup acimasin diye kullaniliyor. Kapali kapaklari da emzirirken bazen iki gogusten sut geliyor ayni anda o zaman sut biriktrmek icin bosa akmasin diyekullaniyorsun ki sutu az olan ya da saganlar icin damlasi bile hazine degernde oluyor sutun o anlmda iyi bir destek bosa gitmiyor. Ya da misafrn geldi devamli sut tasiyor cosuyor gogusten diyelim ustun basin islanip sizinti olmasin diye o kisa ziyaretlerde de kapali kapagiyla faydasi kacinimaz oluyor. Bir de sanirim uyarici etkisi de var sut yollariniaciyor bi nevi vakum etkisi yaparak. Yalnizhijyenik kullnmna dikkat sart steril ediyorsunzaten kapali kapakliyi saatlercd tutmuyorsun hava aldiran kapakliyi kullnirken biriken sutu bebise vermiyorsun havayla temasta oluyor o zaman cunku enfeksiyon riski olablir. Benim cok isime yaramisti surekli sagarak verebldgm icin onunla biriktrip ziyan etmiyordumyaralar icin de faydasni gordum.

Ruya27 Ruya27 yukarda eski mesajimi kopyaladim canm

Arkadaslar ben sgkli calisiyorum 32. haftada calisabilir raporu almasam dogumdan sonra yine dogum incesini saydirabiliyormuyum..bilgisi olan var mi ?

32de illaki rapor alman gerek diye biliyorum.

kızlar 32. haftada 1800 gram sizce nasıl doktoruma göre zayıf, balık yağı verdi bana.

Benim 30. Haftada 1690. 32de 1800 normal geldi bana ama bilemedim..

Valla benimki de kız belli olmuyor hangi tarafta olduğu.Ama bana da aynı şeyi söylüyorlar bu kız değil erkek diye vücudum çok kilo almadı göbeğim çıktı ondan her gören nasıl kız diyo.Doktorada bi daha sormaya çekiniyorum.Bizde mobilyasını beyaz pembe aldık odası da pembe hayırlısı:D Ama yapı sonuçta ultrason yanılmaz yani banane ben kız istiyorum zatennn:anneadayı:

bende beşiği pembe beyaz istemiştim ama sırf beyaz gelmiş geri göndermedim hep erkek istiyordum ama doktor kız deyince kıza döndüm

Benim kızım da hep sağda ve karnım sivri ve güzelleştim,cildim hiç bozulmadı ve bebeğimi erken hissettim ve bütün cinsiyet tahmin yöntemleri,çevre tahminleri hep erkekti.. Hala emin misin kız olduğuna diyorlar.. 3 doktor kız dedi ve ben hamile olduğumu öğrendiğimden beri kızım olcak dedim hep.. Tutmuş olabilir genel olarak ama ben inanmıyorum bu söylemlere.. Herkesin hamileliği kendine özgü :))

bende çirkinleşmedim ondan erkek diyorlar birde kilo alamadım karnım sivrildi

Benim de genelde solda. Ve karnım öyle sivri değilde göğüs altından başlayarak yayık. Teyzeler hemen kız mı diye soruyorlar

yarın fotoğrafımı çekip koyarım buraya
benim karnımda top var gibi
daha doğrusu kıyafetin altında top var gibi

benım kı de pipili ve hep sağımda..bazen elımle ozellıkle bastırıyorum sola gıtsın dıye ama kımıldamıyor bıle kerata..sureklı soluma yatmama rağmen o sağdan vurmaya devam edıyor..yercekımıne karsı duruyor sankı soluma yattığımda sağda durarak :KK46:

benim sağdan soldan vuruyor ara sıra oturup sırtını dayıyor sanki karnıma

ayyy bütün bildirimleri ayrı sayfada açınca çoklu alıntı yapılmıyor böyle tek tek yazdım hep :KK69:

Benimki de solda ama karnim hic sivri degil..dojtor 3 kere erkek dedi..ama etrafimdakiler oyle bilmislik tasliyor ki yok gorursun bu kiz karni falan ...valla dojtoru birakip onlara inanacam nerdeyse :) endiselenmiyo drgilim yani cunku herseyi mavi aldik:-P

32de illaki rapor alman gerek diye biliyorum.

Benim 30. Haftada 1690. 32de 1800 normal geldi bana ama bilemedim..
Bu kiloya takmak istemiyorum. Ama ister istemez merak ediyorum. İlk kızım 2100 gr dogdu çünkü. Azcık toplu bebiş istiyorum bende. Kızımda neler yaptıysam olmadı herşey yedim içtim. Olmayınca olmuyor diyor doktor. çarşamba günü bende 30 haftalık olacak bakalım kaç gram ? en son 25 haftalıkken gitmiştim. 25 +0 870 gramdı.

seninki 25 inci haftalarda kaç gramdı acaba ?

Kizlar merhaba birsey sormak istiyorum eski kars kasar peyniri yiyenler vardi aranizda bende karstan getirttim bu peynirin dışı küflü ya bir zararı olmaz dimi..ayrıca sizce bu peynirin fazla olanı nasıl saklanır derin dondurucuya koyulabilirmi bir fikriniz varmi

Bu kiloya takmak istemiyorum. Ama ister istemez merak ediyorum. İlk kızım 2100 gr dogdu çünkü. Azcık toplu bebiş istiyorum bende. Kızımda neler yaptıysam olmadı herşey yedim içtim. Olmayınca olmuyor diyor doktor. çarşamba günü bende 30 haftalık olacak bakalım kaç gram ? en son 25 haftalıkken gitmiştim. 25 +0 870 gramdı.

Benimki 23. haftada 950 gramdi

ben geçen ay her hafta bir ya da iki tane ananası yedim. kilo aldırıyormuş hem de çok faydalı olduğunu duymuştum. geçen ay tam 1 ayda 700 gr aldık çok şükür:)

Canim ben her ikisini de aldim ikisini de kullandim kalkanin faydasi cok olmustu eski mesajimi kopyliyorum alta orda uzun uzun anltmistim kizimdan tekrar yazamiom simdi kusura bkmazsn umarim:KK66: yenidogan icin prima aldim ilk kuzunda da ondan memnun kalmstm cunku

Göğüs koruyucuyla ğögüs kalkaBen ilkinde cok kullanmistim göğüs ucu yara oldu mu en cozüm o kalkan oluyor. Cunku yaralar camasira degince yapisiyor acıyor ped koyunca da oyle havasiz kaldigi icin iyilesme sureci uzuyor. Kalkanin iki tip kapagi var biri delikli onu yara olmasin gogus ucu korunsun biyere surtunup acimasin diye kullaniliyor. Kapali kapaklari da emzirirken bazen iki gogusten sut geliyor ayni anda o zaman sut biriktrmek icin bosa akmasin diyekullaniyorsun ki sutu az olan ya da saganlar icin damlasi bile hazine degernde oluyor sutun o anlmda iyi bir destek bosa gitmiyor. Ya da misafrn geldi devamli sut tasiyor cosuyor gogusten diyelim ustun basin islanip sizinti olmasin diye o kisa ziyaretlerde de kapali kapagiyla faydasi kacinimaz oluyor. Bir de sanirim uyarici etkisi de var sut yollariniaciyor bi nevi vakum etkisi yaparak. Yalnizhijyenik kullnmna dikkat sart steril ediyorsunzaten kapali kapakliyi saatlercd tutmuyorsun hava aldiran kapakliyi kullnirken biriken sutu bebise vermiyorsun havayla temasta oluyor o zaman cunku enfeksiyon riski olablir. Benim cok isime yaramisti surekli sagarak verebldgm icin onunla biriktrip ziyan etmiyordumyaralar icin de faydasni gordum.

Ruya27 Ruya27 yukarda eski mesajimi kopyaladim canm
Çok teşekkür ederim canım çok faydalı oldu yazdıkların. Iyiki varsınız tecrübeli anneler :KK68::KK69:

Kizlar merhaba birsey sormak istiyorum eski kars kasar peyniri yiyenler vardi aranizda bende karstan getirttim bu peynirin dışı küflü ya bir zararı olmaz dimi..ayrıca sizce bu peynirin fazla olanı nasıl saklanır derin dondurucuya koyulabilirmi bir fikriniz varmi
Asıl o kuflu yeri faydali..orasinin tadi pek hos degildir ama mutlaka ye..ince dilimlenirse yenebilir..dolapta durdukca kuflenir..bu da normal :) coksa buzluga koyabilirsin...biz dolapta durduruyoz..cunku cok yiyoz kotu olmadan bitiyo :))

Back
X