• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Şubat Anneleri

Kızlar bugün dr a gittim bebişim 2450 olmuş çok şükür. nst ye bağladı hareketleri kalp atışları iyi dedi erken doğum kasılmaları da yokmuş. ama 3 haftada 4 kg almışım :KK43: baktı ödem olmuşsun çok dedi tuzu tamamen yasakladı. tansiyon takibi yap dedi. tansiyonum 10-7 aslında ama böyle ödem devam ederse çıkar tansiyon normal doğum olmaz bak sonra dedi :KK43: başka napabilirim ödemi indirmek için ?
Canım ödemi geçiremezsin ama engelleyebilirsin
Tuzu kesip yeterli miktarda su içersen ve çıplak ayak dolaşmazsan ödemin artmaz :) sol tarafına yatman da çok işe yarar :)
Ayy keşke kelin ilacı olsa da başına sürse ben hiç sevmiyorum soluma yatmayı
Bu arada kaç kilo aldın ki ???

Dr diğer dulcolax a da devam et dedi. Sen ne kadar kullanmıştım canım?
Cok kullanmadim canim. 1-2 gun sadece. Senin gibi bir suru sey denedim hangisi iyi geldi bilmem.
Dr surup yazdi hap icemiyorum diye cesaret edip suruba da baslayamadim. Kabizlik korkusuna

evet canım o turuncu dediğinden seviyorum valla korkudan bu kış yiyemedim erkenden doğum başlar diye kuru dediğimde sizin yediginizden hac hurmasi yani 1-2 hafta sonra bende başlarım o zaman

Trabzon hurmasını korkmadan yiyebilirsin ki. O diğer hurmanın yaptığını yapmıyormuş.

herkesin ihtiyaç listesi farklı olur ama ben yazayım fikir olsun

kendim için;
1 tane uzun elbise gecelik
2 takım alt üst pijama (1 takımı polar,diğeri penye)
1 tane örme yelek
1 tane şal
1 tane uzun hırka
3 çift çorap
3 tane iç çamaşırı
3 tane atlet
1 tane yüz havlusu
1 şişe kolonya
2 rulo havlu peçete
10 tane hasta bezi

bebek için;
1 takım 10'lu hastane çıkışı
1 takım 5'li takım
3 tane zıbın( şu göbeği düşene kadar giydirilen önleri düğmesiz atlet tarzı olan şey)
1 tane kadife tulum
1 tane yelek
1 tane örme patik
1 tane yedek alt
1 tane ince çıtçıtlı
5 6 çift çorap ( bunu abarttım ) :KK45:
14 tane bez
1 paket ıslak mendil
5 tane ağız mendili
1 paket pamuk altını silmek için olanlarından
biberon ve emzik ne olur ne olmaz diye.
1 tane ince penye battaniye
Çok güzel bir hazırlık yapmışsın canım umarım herşey gönlünce olur :)
Yalnız bir önerim olsa sana naçizane :)
Uzun elbise gecelik yerine altlı üstlü pijama Takım'ı koymanı tavsiye ederim doğumdan sonra sürekli karnını kontrol ettikleri için elbiseyi indir kaldır zor oluyor
Ben çok sıkıntı çekmiştim bu sefer iki Parça aldım inşallah o sıkıntıları çekmem :)

Canım umarım hayırlısı olur sen rabbine güven benim de oğlumun Kocaman'dı Kafası kendisi de öyleydi ya neyse :) her ıkınmada aşr Suresi ve inşirahı okudum ilk doğum OLMASINA rağmen 4 kilo 200 gram doğdu iki tane dikişim vardı :)
benim kızımında kafası büyük ve ölçüleri 2 hafta önde yazdıklarını okuyunca çok mutlu oldum :)

herkesin ihtiyaç listesi farklı olur ama ben yazayım fikir olsun

kendim için;
1 tane uzun elbise gecelik
2 takım alt üst pijama (1 takımı polar,diğeri penye)
1 tane örme yelek
1 tane şal
1 tane uzun hırka
3 çift çorap
3 tane iç çamaşırı
3 tane atlet
1 tane yüz havlusu
1 şişe kolonya
2 rulo havlu peçete
10 tane hasta bezi

bebek için;
1 takım 10'lu hastane çıkışı
1 takım 5'li takım
3 tane zıbın( şu göbeği düşene kadar giydirilen önleri düğmesiz atlet tarzı olan şey)
1 tane kadife tulum
1 tane yelek
1 tane örme patik
1 tane yedek alt
1 tane ince çıtçıtlı
5 6 çift çorap ( bunu abarttım ) :KK45:
14 tane bez
1 paket ıslak mendil
5 tane ağız mendili
1 paket pamuk altını silmek için olanlarından
biberon ve emzik ne olur ne olmaz diye.
1 tane ince penye battaniye
Teşekkür ederim canım. Ben biraz çalışayım bu liste üstünde.
Ama sen Orta boy valiz+çanta deyince daha çok şey koydun sanmıştım :KK22:

Çok güzel bir hazırlık yapmışsın canım umarım herşey gönlünce olur :)
Yalnız bir önerim olsa sana naçizane :)
Uzun elbise gecelik yerine altlı üstlü pijama Takım'ı koymanı tavsiye ederim doğumdan sonra sürekli karnını kontrol ettikleri için elbiseyi indir kaldır zor oluyor
Ben çok sıkıntı çekmiştim bu sefer iki Parça aldım inşallah o sıkıntıları çekmem :)

sağol canım inşallah hepimizin gönlünce olur. zaten bir tane koydum uzun elbise diğerleri hep alt üst. benim gittiğim hastanede hemşire ablada aynı şeyi söyledi alt üst takımda daha rahat edersiniz diye oradan kaldı aklımda bu fikir.

Kızlar bugün dr a gittim bebişim 2450 olmuş çok şükür. nst ye bağladı hareketleri kalp atışları iyi dedi erken doğum kasılmaları da yokmuş. ama 3 haftada 4 kg almışım :KK43: baktı ödem olmuşsun çok dedi tuzu tamamen yasakladı. tansiyon takibi yap dedi. tansiyonum 10-7 aslında ama böyle ödem devam ederse çıkar tansiyon normal doğum olmaz bak sonra dedi :KK43: başka napabilirim ödemi indirmek için ?
Bol su tüket ve hareket et canım

Teşekkür ederim canım. Ben biraz çalışayım bu liste üstünde.
Ama sen Orta boy valiz+çanta deyince daha çok şey koydun sanmıştım :KK22:

valiz bildiğin o çekmeli valizlerden değil. tutmalı valizlerden yani bildiğin çantanın büyün versiyonunu düşün :)
benim aslında hasta bezlerim çok fazla yer kapladı görünürde abartı bir şey koymadım. birde oğlanın eşyalarını aynı yere koymamak adına böyle birşey yaptım yani onun çantası mesela en üstte direk hemşireye verilecek şeyler hazır onun altındakiler daha sonra yanımıza gelince giydirilecek. hem kendim olmadığımda çantayı dağıtmak zorunda kalmazlar.yoksa bende rahat rahat bir valize sığdırabilirdim bu eşyaları ama hem buruşmasın hemde etrafımda duyduklarım bilgi ile 2 çantanın ayrı ayrı olması daha mantıklı geldi. :)

Back
X