• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Şubat Anneleri

Cok kullanmadim canim. 1-2 gun sadece. Senin gibi bir suru sey denedim hangisi iyi geldi bilmem.
Dr surup yazdi hap icemiyorum diye cesaret edip suruba da baslayamadim. Kabizlik korkusuna

Ah canım yaa. Kansızlık da insanı güçten düşürüyor. Maltofer keşke senin işine yarasaydı. Belki şuruplar iyi gelebilir.

Çayyolu canım :) gel valla -2 derecede yürüyüş yapan 3 deli olalım :)

Senin hastaneyi gördüm aslında dikkat etmemişim daha önce ya da ben yurt dışındayken açılmış. Evler yakınmış seninkiler de pek şehir içinde yaşamıyormuş ;) akşam mı yürüyorsunız? Ben de yürüyeyim istiyorum bakalım beni de kaldırıp götüren olsa fena olmaz hani ;)

valiz bildiğin o çekmeli valizlerden değil. tutmalı valizlerden yani bildiğin çantanın büyün versiyonunu düşün :)
benim aslında hasta bezlerim çok fazla yer kapladı görünürde abartı bir şey koymadım. birde oğlanın eşyalarını aynı yere koymamak adına böyle birşey yaptım yani onun çantası mesela en üstte direk hemşireye verilecek şeyler hazır onun altındakiler daha sonra yanımıza gelince giydirilecek. hem kendim olmadığımda çantayı dağıtmak zorunda kalmazlar.yoksa bende rahat rahat bir valize sığdırabilirdim bu eşyaları ama hem buruşmasın hemde etrafımda duyduklarım bilgi ile 2 çantanın ayrı ayrı olması daha mantıklı geldi. :)

Belki tuvalet kağıdı da koyabilirsin canım.

Senin hastaneyi gördüm aslında dikkat etmemişim daha önce ya da ben yurt dışındayken açılmış. Evler yakınmış seninkiler de pek şehir içinde yaşamıyormuş :KK66: akşam mı yürüyorsunız? Ben de yürüyeyim istiyorum bakalım beni de kaldırıp götüren olsa fena olmaz hani :KK66:
Ya bana dr günde 2 defa yürü dedi birine sabah annem talip oldu diğerine babam işten gelince ben de yururum dedi :) bi İsteksiz bnm evde :) ikisi de çok sever yürüyüşü zaten :) normalde ben de severim de artık canım hicbisi yapmak istemiyor bi de hava çok soğuk :) memorial çok eski değil heralde canım büyük ihtimal sen yurt dışındayken açılmış olabilir senin netleşti mi nerde doğum yapacağın ?

Benim kizim nerdeyse kel dogmus sayilirdi...bi tutam saci vardi.sonra onlar dokuldu tamamen.3-5 ay kel dolastik.bi toka bile takamiyorum halen.yeni cikio sapsari belli olmuyo ama cok sık.yaza kadar anca uzar :p o yuzden bu kizimdanda pek sac beklemiom. Kimi bebisler peruklu gibi doguyo :KK43:((( bnde sacli bi bebis istiyorummmm
Canım benim çok midem yanıyor die teyzeler annemler saçlıdır saçlanıyordur diyor bnde merak ediyorum karar kara saçlı kıllı mı doğacak oğluşum :KK48: bnde kıllı saçlı olmasını istemiyorum :KK47:

cümleten günaydınlar..yada tünaydınlar...:KK3:
bız daha yenı kalktık..arada lazım boylesı..:KK45:
yarın kontrolüm var merakla bekliyoruz..bugünde inzarın vardı sanırım..hadı güzel haberler gelsın herkesten ınsaallah:KK68:

Geldim geldim şükür öğleden snra 3 randevuydu bi gittik kapısı dolu sabah doğuma gitmiş o yüzden birikmiş hasta.:KK57: akşam 6 da eve ancak döndük.

kızlar hastanedeyiz hepiniz yazmışsınız teşekkürler.
nst de sancı bakıldı o kadar sancının sebebi minnoşun kafasını sokma çalışmalarıymış ayaklarıyla da kendini iktirmesi rahatsız etmiş beni ellerinide iki yana açmış anlıcağınız pozisyonundan dolayı olmuş açılma yapmış ama henüz doğum değil ultrasona göre 37. haftadasın dedi her şeyi yasakladı yan yan merdiven çıkma açılır bebek gelir dedi kısa ve küçük adımlar atılacak 1 hafta daha tut içinde dedi korkuttu bu sefer cuma günü gitcez tekrar tabi cumaya kadar tekrar aynı kuvvette sancı gelirse beklemememiz gerektiğini söyledi
dinleniyorum şimdi saolun yazdıklarınız için tosuncukla biz iyiyiz aceleci kızçe sanıyorum
Hayırlısı olsun canım inşAllah sağlıkla gelirler bebişlerimiz.

Ya ne koyarsam koyayım bebek üşüyecek takıntısı var bende.
Her şeyi polar kadife alcam nerdeyse.
İnzar gibi külütluçorap koyacam sonunda.

Yaa yaa bn ilk yazdığımda hepiniz dalga geçtiniz bnle şimdi doldurun çantaları bakalım benim bebiş çantası 1 tane kndi çantam küçük boy çekçekli valiz siz 2şer 3 er çantalara sığdıramayın bakalım :KK70::KK70: Üşür die bnde çok ok koycaktım hıhh hevesimi kırdınız siz :63::KK48:

Kızlar bugün dr a gittim bebişim 2450 olmuş çok şükür. nst ye bağladı hareketleri kalp atışları iyi dedi erken doğum kasılmaları da yokmuş. ama 3 haftada 4 kg almışım :KK43: baktı ödem olmuşsun çok dedi tuzu tamamen yasakladı. tansiyon takibi yap dedi. tansiyonum 10-7 aslında ama böyle ödem devam ederse çıkar tansiyon normal doğum olmaz bak sonra dedi :KK43: başka napabilirim ödemi indirmek için ?
Canım bnmle senin günlerin aynıymış. Ben bu gün dr.a gittim 35+5 idim usg göre 37+1 çıktım. Kilosu boyu vs iyi bizim bebişin. Ben en çok kiloyu bu ay almışım toplamda 8 kilo almış oldum 75 e çıkmış bulunuyorum bnm ellerde ayaklarda şişme yok sağlık ocağında da her ay gidip izlenim yaptırıyorum bakıyor hemşire ve ödem yok diyor sadece bu son 3 haftadır ellerimde uyandığımda şişme olduğunu hissediyorum ellerimi parmklarımı kapatırken hissediyorum şişliğini ama akşama geçiyor bol su sadece su içemesemde sıvıyı bol tüketmeye çalışıyorum. Benim tansiyonum da hiç 12-8 i geçmedi 12-8 oluşu bile çok nadir oldu ama bnmde bugün dr.um dedi dikkat et tuzlu yeme tansiyonunu ara ara ölçtür takip et dedi bnm ödem yok ama sana tavsiyem kndine ölçülü olarak su ayarla ve o suyu tüketmeye çalış onun dışındaki sıvıları ekstra fln olarak say kndini bu fikre alıştır içersin ve bol bol yürüyüş iyi gelebilir ama asıl önmli olan sıvıyı bol alman ve wc ye sık çıkıp o ödemleri atmanla çözülür.
istanbula okullar tatil edilecek kadar kar yağdımı yahuo_O

Anam bacım vallahi kar yok ama tatili kardan önce geldi :KK48: tarabyadan bildiriyorum kar mar yok ama eşimede okuldan msj geldi tatil die bir baktık istnbula vali amca tatil yapmış. Beniim kocişimde öğrenciler kadar şen ve sevinçli bnle olacak evde birlikte kahvaltı yapıyoruz die :anneadayı::KK48:

Aman kendine dikkat et bu kez hastalanmazsin insallah daha yeni atlatmistiniz.
Gecmis olsun koru kendini gerekirse maske falan tak....

Saol canim insallah bu defa bana satmadan gecer gider :(

siz analı kızlı atlatamadınız şu hastalıkları. bünyeleriniz mi çok kuvvetsiz bende aynıydım ama maşallah hamilelikte düzenli beslenme ,vitamin derken baya baya topladım kendimi.bir grip beni yatak döşek yatırıyordu o yüzden şimdi çok dikkat ediyorum.

Çürük elmayiz anali kizli ne kadar dikkat edersek edelim yine bizi buluyor meret

S serefraz85 kiziyin gozlerde çapaklanma olursa ayrin sabaha goz damlasi sart canim, simdiden de belli olur , benim çcouikalr konjuktivit oldumu gozu durup durup akar boyle toplu igne absi gibi, 3 gund egeçer biseydciig kalmaz ant damlasiyla

olmaz mi kuzum sabah beri yesil akinti capak yapisiklik şeklinde esim aldi antibiyotikli damla damlattik bakalim gecer insallah habre elini kolunu kollamktan fenalik geldi gözüyle oynayio duruyor kasiniyor herhalde arada ılık pansuman yapıyorum ama yetisemiyorum ki feci bi akinti var gözde

Canım umarım hayırlısı olur sen rabbine güven benim de oğlumun Kocaman'dı Kafası kendisi de öyleydi ya neyse :) her ıkınmada aşr Suresi ve inşirahı okudum ilk doğum OLMASINA rağmen 4 kilo 200 gram doğdu iki tane dikişim vardı :)
Ohh süper r
dr uma dedim kalçam geniş muayenemde de öyleyse doğururum inşallah diye de dr um doğmaz diyor. Hayırlısı ben Rabbime bıraktım

Ben de soruyorum eşime okullar tatil hamislere idari tatil var mı kar diye yoo gayet güneşli bi gündü diyor vali amca neyin kafasını yasiyorsa artık :))

Bgn dr a gittik bizde. Bebişin kafası buyuk dedi. Ki daha 36 haftalığım. 2 hafta sonra gel 101mm falansa yine bekleriz ama zor dedi puff

Benimde ölçümlerde kafası büyük çıkıyor. Geçen hafta 32 + 0 ken gitmiştim. Kafası 33 + 6 çıktı. 8.81 mm. yazıyor benimkine. Seninki kaç mm çıktı bu kontrolde ?

Benimki sezeryan olcak ama merak ettim yinede. Kafası büyük olunca sezeryanmı oluyor ki

fyz35 fyz35 sagsalim donmussun drdan sanırım şükür hersey yolunda imis dikkat et biraz daha dursun ufaklik

Melike Melike seni de dogurdun saniyordum yazmayinca ama maşallah iyi dayandiniz hadi biraz daha sık disini az kaldi

hashande hashande kiz yine gitmedin mi doktora sen nedir son durumun

Litchi Litchi canim sonunda biraz rahatlyablmene cok sevindim inşallah düzene oturur artik da rahatlarsin

I ideal kuzum stres yapmamaya gayret et prematüre bebeler biraz daha zor özen gayreti istiyor sarilik illa oluyolar ona takilma emme isi hallolur tez zamanda inşallah rabbm yardmci olsun op yerimize cennet kokulunu

Ya bana dr günde 2 defa yürü dedi birine sabah annem talip oldu diğerine babam işten gelince ben de yururum dedi :) bi İsteksiz bnm evde :) ikisi de çok sever yürüyüşü zaten :) normalde ben de severim de artık canım hicbisi yapmak istemiyor bi de hava çok soğuk :) memorial çok eski değil heralde canım büyük ihtimal sen yurt dışındayken açılmış olabilir senin netleşti mi nerde doğum yapacağın ?

Yok net değil daha tobb düşünüyoruz tahlillerim dalan orda yapıldığı için. Daha arayıp fiyatları konuşmadık.

Canım ödemi geçiremezsin ama engelleyebilirsin
Tuzu kesip yeterli miktarda su içersen ve çıplak ayak dolaşmazsan ödemin artmaz :) sol tarafına yatman da çok işe yarar :)
Ayy keşke kelin ilacı olsa da başına sürse ben hiç sevmiyorum soluma yatmayı
Bu arada kaç kilo aldın ki ???

11 kg almıştım ama 16 oldu işte bu ödemle birlikte :( bir de ilk kez geçen haftadan beri kabızlık problemi yaşıyorum. tuzu tamamen kesip hareket edecem evde bir de bağırsaklarımı düzenlersem inş. düzelir gibi geliyor. bakalım deneyecem bunları

Siz çantalardan konustukca anladım ki bicok seyi unutmusum ben zaten zor bela sigdirdik diyordum kucuk kabin boy cantaya anali kuzulu esyalarimizi şimdi tekrar bi elden geçmek lazim onu anladım

@tugba bayram sormuş. Başka gruptan ama. Sonuç ne oldu diye soruyor.

Canım benim ayrıntılı ultrasona girdiğimizde boyle birşey çıktı,daha önceden 2li ve 3lu test sonuclarim normaldir herhangi birşey yoktu,ayrıntılı da boyle birşey çıkınca bizi perinatologa yönlendirdiler,gittiğimiz kişi profesördü bebegimin herrrseyini parmaklarindan sağ böbreğine sol böbreğine iste sağ eline sol eline barsaklarina...vs varıncaya kadar ayrıntılı ultrasondan daha da ayrıntılı bir şekilde inceledi.çoğu kişinin perinatologda parlaklık görülmediğini okumuştum umitlenmistim ama maalesef bu profesör de parlaklığı gördü. Amniyosentez önerdi. Ben kabul etmedim herhangi bir tedavi sekli değil ki bu.%90 oranla sağlıklı bebek olduğunu söyledi %10 da riskimiz var.ama sadece kalpteki parlaklığın tek başına birşey ifade etmeyeceğini de söyledi.yani öyle bebeklerin genelde beyinlerinde kistler lezyonlar barsaklarinda parlakliklar oluyormuş ve ense ölçümleri de kalın cikiyormus.çok şükür bizde boyle şeyler yoktu sonra doktorumuza gittik raporu gosterdik bundan sonra takibini kendisinin yapacağını büyük ihtimal 8. Ay parlaklığın kendiliğinden kaybolacagini söyledi ve gerçekten de öyle oldu.gecen kontrole gittiğimizde bebegimin kalbindeki parlaklık kaybolmuştu ama doğumdan sonra tedbir amaçlı yine perinatologa gideceğiz.arkadaşa da tavsiyem hic uzulmesin Rabbime sıgınsın inşallah onunki de geçer. Ayrıca nette bazı araştırmalar yaptım bazılarında bebek 3 yaşına gelince kaybolabiliyormus o parlaklik . sadece ultrason da görülen bisry neden öyle olduğunu asli da doktorlar da tam olarak bilmiyor yaninda belirtilerle anlam verebiliyorlar sadece.

Back
X