• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Şubat Anneleri

Kızlar bugün çantamı hazırladım sonunda. Ufak tefek eksiklerim var. Bebeğim doğduktan sonra hemşireye verilecekleri battaniyesine bohça yaptım. Ameliyattan sonra benim giyeceklerimide, iç çamaşırım ve çorabıma kadar bi bohça yaptım. Öyle koydum valize. Hemen hazır olsun diye. Bi bezle mama kaldı, çay, kahve onlarıda bi çanta yapcam inşaAllah. Annemi ve kayınvalidemi aradım bugün. 2 şubata ayarlayın kendinizi dedim:)
mama neden ki

@maral geçmiş olsun canım larenjit illet bir şey eger ağır seyirli gecrme riskini varsa bizim kızan gibi. Bazi çocuklarda solunum yolunu tıkayan ödem yapabiliyor acil müdahale gerekiyor solunum durmasına karşı. Bizim kötü gecrmsti acil müdahale yapılmıştı igne ile müşahede de tutulmustu gecti şükür de zordu epey inşallah cabucak atlatr soğuk buhar makine yok mu. Buzlugu acip karsisnda tut ara ara. Cok geçmiş olsun canım

ah be canım sorma.normal doğum yapabilmek için hastanae hastane doktor doktor gezdim bütçemin 2 katını gözden çıkardım.şimdi benim sıpanın bana yaptığını görüyormusun.zaten hayatımda hiç bi şeyi kolay elde edemedim.her şey için mücadele etmek zorunda kaldım.neyse tevekkül ettim Rabbime.hayırlısı olsun..
doner tekrar bebegin. Yani donmemesi cook kucuk ihtimal

Naparsınız hatunlar dogum yapan olmamis sanırim. Biz de şükür sagsalim vardik yerles dinlen derken gece oldu. Cok yoruldum bacaklarim ödem oldu davul gibi. Yarin bi de egitime katilcaz esimle tum gun o kadar yorgunum ki nasil dayancam o kadar saat onu düşünüyorum. Yatmadan bi bakayim dedim halcegiziniz nasıl.
hadi gecmis olsun vardiniz sukur

Kizlar ben de cogu insan gibi normal dogumdan yanayim. Yazdiklarinizi okuyorum sizler de cok istiyosunuz benim gibi allah insallah nasip eder.

Ama ne olur bu kadar takmayin bunu. Sezaryeni kafanizda bu kadar buyutmeyin, illaki normal dogum yapmaliyim diye kendinize empoze ederseniz sezaryen olmak zorunda kalirsaniz psikolojik olarak yipranirsiniz.

Akisina birakin, rabbim en kolayini nasip etsin. Ben kendimi sartlamiyorum, kimseye de sormamaya calisiyorum cunku herkesin dogum hikayesi cok baska. Hastaneye gidip saatlerce sancisini cekip bir sorundan dolayi sezaryene giden de var. O yuzden Rabbim neyi nasip etmisse o olacak diyorum kendimi kasmamaya calisiyorm. Ha korkmuyo muyum tabiiki ama bebegimin sagligi en buyuk korkum, sonra cekecegim acilar.

Allah saglikla kucagimiza almayi nasip etsin, nasil oldugu cok da onemli degil..
bu takinti yapmak degil. Malesef cogumuz cahiliz dogum konusunda. Dr.lar kandiriyor. Dogum baslamadan suni sanci verip sonrs hop seseryana aliyorlar. Bilincli olmaya calisiyoruz. Gercekten gerekmedikce sezeryan yapmayacak dr bulmaya caliiyoruz. Yoksa saglik hicbirseyden onemli olamaz zorunlu oldugunu bilirsem sezeryan psikolojimi bozmaz. Ama dr gece gelmemek icin vakit harcamamak icin bni kandirip sezeryan yaparsa ozaman psikolojim bozulur.
Avrupada bir sezeryan sonrasi normal.dogum rutin bir uygulama iken arkadaslarimiz burda mucadele etmek zorunda kaliyor.
Malesef bu ulkede bilincli olmazsan guzel bir normal.dogum ihtinali az hele ozelerde.

kizlar normal dogum isteyenler birer birer ben buraya alayim
kimse size istiyonmu diye sormaz çatir çatir dogurturlarr ters duz hiç bi bahaneniz olmaz :KK70::KK70::KK70:
hemen hazirliklara baslasak yetisir miyiz. E cok zorunds klinca yapiyorlardir sezeryan da. Binde bir. Geliyorum ben : ))

Kizlar kanamam geldi hastaneye gittik. Nst de sancim cikmadi. Alttan muayene ettiler acilma da yok. Bebegin kafasi inmis ama asagi baya. Dinleneceksin dedi dr. 2 gundur biraz yirdum galiba kendimi. Bir de bu kabizlik mahfetti beni biraz ikindim o bile sebep olabilirmis. Tatbikat gibi oldu bu aksam bize. Ama cok korktum:KK43: kanamada oldu ya bu bebek cok durmaz gelir gibi geliyo bana..
gecmis olsun canin. Knama cok muydu nisan gibi mi

Ben hep normal yapıcam diye düşünüyorum. Ama hayırlısı olsun tabii. Bundan önce Dr bana ikinci bebişini de normal doğurabilirsin demişti. O yüzden sanırım normal olucak diye düşündüm. Dönmemiş olmasına da takmıyorum aslında pek. Allah büyük hayırlısı be ise o olsun.

annelik zor zanaat veeselamm ..
Oglum fena bi oksurukle uyandi, dundende sesi kisikdi zaten larenjit oksurugu bu taniyorum baska adiyla krup yada 3 gece oksurugu .. çocukda havlama tarzi bi oksuurk oluyor kriz , atak gibi baya bi geçmiyor, ya ilacini vericen ya soguk havaya çikarican
ialcim yok, hafta sonu dr da yok tabi, pencereyi açtim durmak istemedi çok ise yaramadi ..
yarim saatden fazla surdu zar zor uyudu simdi nefes alirken çok hiriltiisi var .. benim doktorum annelerde birer çocuk dr u olmali der hep, te$hisi tedaviyi biliyorumda reçete yazma yetkim yok boyle doktorlugu napicam : )))

bende geri uyyamadim , karnimdaki vuruyor bi tarftan, oglani kucagimada aldim oyle oksurunce Allahim yrdimcim olsun napayim artik : (((
gecmis olsun canim. O oksurugi ben de taniyorum. Illa tanisiliyor demek ki. Ilaci ne ne kullaniyorsun. Bize antihistaminik vermisti dr

getir çantani tabiii,siz çantaya fazla fazla koyyorsunuz esyalari paylasiriz benim çantam yok dahaa
benim 4 gun için lsitem var ahstanenin verdiigi sizin listelerden az vallaaa:KK45::KK45::KK45:
Yok yok bnm cantam en fakirlerinden annem koydurmadi hicbisi :)) Sen listeni paylassana burda merak ettim :)

Gunaydin.. Safak istanbul olmus.
Aman aman 30 un altina inince canta hazirlarim ben.
Ismini de bulsaydik bebisin

günaydın kızlar herkese hayırlı pazarlar
yine bütün gece uyuyamadım sol tarafım uyuştu artık hep sola yatmaktan yara olacak
çok şey istemiyorum yaaa 1 akşamcık hadi olmadı 2 saatcik sırt üstü uyuyayım yeter valla

günaydın kızlar herkese hayırlı pazarlar
yine bütün gece uyuyamadım sol tarafım uyuştu artık hep sola yatmaktan yara olacak
çok şey istemiyorum yaaa 1 akşamcık hadi olmadı 2 saatcik sırt üstü uyuyayım yeter valla

Gece bazen sırt üstü uyuyor buluyorum kendimi yüreğim ağzıma geliyor. Hemen dönüyorum ama ne kadar sırt üstü yattığımı bilemiyorum.

Gece bazen sırt üstü uyuyor buluyorum kendimi yüreğim ağzıma geliyor. Hemen dönüyorum ama ne kadar sırt üstü yattığımı bilemiyorum.

bazen bende de oluyor mesela bu gece yanlamasına yatmışım sırt üstü
sırtımın yarısı havada yarısı yatakta
ama hemen kız tekmelemeye başladı
hareketleri çok sert ve ani oluyor
bazen hiç hareket etmiyor
korkuyorum o zaman
7 de uyandım bu sabah
dayadım sırtımı yatak başlığına oturduğum yerden uyumuşum yarım saat

Ay gece aklıma lohusa tacı almadigim geldi sabah uyanır uyanmaz internetten aldım :) pembe ve kırmızı pijamalarim için 2 ayrı renk aldım :) bi de terlik alayim yanına dedim sonra :)

Eklentiler

• Screenshot_2015-01-11-09-36-47.webp
    Screenshot_2015-01-11-09-36-47.webp
    18 KB · Görüntüleme: 105
  • Screenshot_2015-01-11-09-36-00.webp
    Screenshot_2015-01-11-09-36-00.webp
    20,9 KB · Görüntüleme: 117
  • Screenshot_2015-01-11-09-35-29.webp
    Screenshot_2015-01-11-09-35-29.webp
    25,5 KB · Görüntüleme: 131
Back
X