• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Şubat Anneleri

Nur2808 Nur2808 hayırlısını dileyelim canım.süte çare çok yeterki bebeklerimiz ve biz sağlıkla yapalım dogumlarımızı.kızım 40 olmuştu.ebe hanımın hakki büyük.sık sık emzireceksin her fırsatta diye hep tepemdeydi.bana kalsa sagalım azcik mama verelim doymuyo diye dagiliyordum.cok sükür 1 saate kalmadı normale döndük.dr umda su iç dedi durdu.bana oğlum erken gelecek gibi geliyor senin bebegin kafasi neden iriymiski
Canım bnde öle hemen mama vermeyi düşünmüyorum ve emzirdikçe süt çoğalacak inş inanıyorum buna.:KK68:
Benim oğlanın kafa genetik olarak büyük sanırım eşim koca kafalı bnm erkek kardeşimde koca kafalı sanırım genlerde var o yüzden de 35+5 iken 9.39 cm di kafası bakalım 19 ocakta 37+5 iken kaç cm olacak orası 10 cm açılıyor nasıl çıkartcam kafasını bilmiyorum ordan:KK51::KK43:

Bir de deneyimli anneler çok şey almayı. Biz çok aldık çoğunu giydiremeden bebişler Büyüdü demişti. O yüzden de bişey almayıp bebişin boyutuna göre alırız diye düşünmüştüm.

Ayy canım senin bu rahtlığına ölüyorum ben, bnm çanta vs hepsi taa 30. haftada hazırdı
bnad annem alma getirenler çok oluyor giydremzsn bile dedi ama sadece 1 takım 20lı hast. çıkışıylada olmaz anam bacım kız gnü ne giydrcen kirlennce yıkasan hmnde kurumz ayy al bişiler yap bitr şu hazırlığı bzde raht edelim sende et :KK48:

Onların renkleri kiloya göre mi kaç yazıyor üstünde kilo? Bnm aldığım beyaz paket 2-5 kilo

beyaz prima prim care daha hassas ciltlere vs diyor birde yeşilleri var aktf bebe yazıyor ama ben hep beyaz olanlardan aldım
1 paket yenidoğan 2-5 kilo olan 50lılıden aldım
1 paket 3 numara aldık 80 lı
1 pakette ekonomik paketlerden aldık karton kutuda ebebekte indirimdeydi 104 adetlı 4 numara bez aldık hepsi beyaz renkliden aldıklarımın.

2 numara almadım bilerek belki oğlan dr. dediği gibi tombiş doğarsa belki yeni doğan olan 2-5 kilo 50 den snra direkt 3 e geçeriz deneriz baktık büyük oldu ozmn alırız dedim 2 numarayı çok kullanmaz ara beden 3 e geçersin dedi çevredeki tecrübelilerde. Biz biraz stok yaptık beze acıkcası snra sıkışırız die :KK55:

Leğene de uyar heralde. Bizi alüminyum yuvarlak leğende yıkıyorlardı adı leğen değil "teşt" bakalım bilen Var mı başka

:KK76::KK54: Beeenn biliyorum köyde babaannem yıkardı onda beni, birde kışın sobalı evlerdeyken annem bizi soba yanında teştte yıkardı demir teşt oluyor,

Birde bizde onun sadece pekmez kuşburnu salça vs. kaynatıp yapmk için kullanılanları vardır ona da teşt der kimi kimide parkaç der birde demir bakır gibi sitil denilen vardır küçük boy kova gibi düşün içinde yoğurt mayalarlar yada tarlaya bahçeye giderken onunla derin dökülmesin yolda die ayran bazen bizim yöresel şeyler var sulu gibi şeyler onlardan yapar götürürler.

Mesela bizim yörede patatese kartopi derler taze fasulyeye lobiya derler mısıra ise lazut derler :KK48::KK52::D

Benimde yarın randevum. Kadın yeme dedikçe ben yine 15 gündür götürdüm kebapları,tatlıları of off. Bakalım kaç kilo oldu kızan. Yine şişirdim heralde ama duramıyorum. Evde olunca hep yemek istiyorum.
Doğum.tarihini tam verecek mi bakalım.
Seninki ne diyecek bakalım
Bende yarın dr umu teyit etmek için bi başka dr a gideceğim bakalım o koca kafalı bu oğlan diyecek mi

Güle güle güzel günlerde kullansın Emek bebek cnm peki içine yatağı da satılıyor mu ayrıca mı aldın? Senin bambu vardı zaten diyordun
Var içinde yatağı. Çok kalın değil ama ben yine yüksel olsun diye altına sünger koyucam.
Kanz da o bizim beşikler için Set var ama içinin eşyaları 200 tl beşikle beraber 450
Bambu duruyor odasında dursun öylesine. Bunu yatak odasına aldım yüzünü görebileyim diye.

Azcik evi supurdum banyoyu temizledim gardrobun icini duzenledim Allahim ne is yapmis gibi belimin kasiklarimin agrisindan ölüyorum bu gece dogurmazsam iyidir eski aktifligim kalmamis kotu hissettim kendimi :KK59:
Bende banyo dolabı temizleyip toz aldım sonrada yapbozumuzu bitirdik eşimle. Ama karnıma çok yüklendiğimden parçaları görmek için kasılmam sıklaştı. Kabak tatlısı ve peynirli poğaça yapacaktım ama vazgeçtim ayağımı pufuma uzatmış kk da takılıyorumEn Büyük KK

Canım bnde öle hemen mama vermeyi düşünmüyorum ve emzirdikçe süt çoğalacak inş inanıyorum buna.:KK68:
Benim oğlanın kafa genetik olarak büyük sanırım eşim koca kafalı bnm erkek kardeşimde koca kafalı sanırım genlerde var o yüzden de 35+5 iken 9.39 cm di kafası bakalım 19 ocakta 37+5 iken kaç cm olacak orası 10 cm açılıyor nasıl çıkartcam kafasını bilmiyorum ordan:KK51::KK43:

Ayy canım senin bu rahtlığına ölüyorum ben, bnm çanta vs hepsi taa 30. haftada hazırdı
bnad annem alma getirenler çok oluyor giydremzsn bile dedi ama sadece 1 takım 20lı hast. çıkışıylada olmaz anam bacım kız gnü ne giydrcen kirlennce yıkasan hmnde kurumz ayy al bişiler yap bitr şu hazırlığı bzde raht edelim sende et :KK48:

beyaz prima prim care daha hassas ciltlere vs diyor birde yeşilleri var aktf bebe yazıyor ama ben hep beyaz olanlardan aldım
1 pakette ekonomik paketlerden aldık karton kutuda ebebekte indirimdeydi 104 adetlı 4 numara bez aldık hepsi beyaz renkliden aldıklarımın.

2 numara almadım bilerek belki oğlan dr. dediği gibi tombiş doğarsa belki yeni doğan olan 2-5 kilo 50 den snra direkt 3 e geçeriz deneriz baktık büyük oldu ozmn alırız dedim 2 numarayı çok kullanmaz ara beden 3 e geçersin dedi çevredeki tecrübelilerde. Biz biraz stok yaptık beze acıkcası snra sıkışırız die :KK55:

:KK76::KK54: Beeenn biliyorum köyde babaannem yıkardı onda beni, birde kışın sobalı evlerdeyken annem bizi soba yanında teştte yıkardı demir teşt oluyor,

Birde bizde onun sadece pekmez kuşburnu salça vs. kaynatıp yapmk için kullanılanları vardır ona da teşt der kimi kimide parkaç der birde demir bakır gibi sitil denilen vardır küçük boy kova gibi düşün içinde yoğurt mayalarlar yada tarlaya bahçeye giderken onunla derin dökülmesin yolda die ayran bazen bizim yöresel şeyler var sulu gibi şeyler onlardan yapar götürürler.

Mesela bizim yörede patatese kartopi derler taze fasulyeye lobiya derler mısıra ise lazut derler :KK48::KK52::D
Ay sitili de biliyon kız.
Bizim patates kartel, fasulyede pağla

Litchi Litchi canim senin icin reaim cektim ilk resimdekiler icine giydirmekicin 4 tane alt aldim, 5 tane ust ustlerden kolsuz da var uzun kolluda ben alttan citcitli aldim.

ikinci resimde basit alt ust takim bunlarin da eldiven ve sapkalari var bunlardanda 5 takim var bir de 3 tane tulum aldim 2 de hast cikisi benimkiler 5 li hastane cikisi seninkini hatirliyorum baya parcasi vardi ben senin hc 2 takim gibi dusunurum.
Ben pamidor ve civilden aldim gayet ucuz takimlar senin hastane cikisin cok guzeldi tercih edermisin bilmem ama ben takimlari 20-30 tl falan aldim mothercare de tek badi fiyati bu...
Bez olarakta 2 numara pitima 2 paket 1 pakette belbantli yenidogan aldim simdilik dogunca 1-2 haftada bitecek artik esim gidip alacak.....
insallah yardimci olmusumdur cok yazip sıktıysam kusurabakma artik:KK54:

Eklentiler

• 20150111_205322.webp
    20150111_205322.webp
    63,3 KB · Görüntüleme: 83
  • 20150111_205342.webp
    20150111_205342.webp
    53,3 KB · Görüntüleme: 104
bugun esim abisinin yanina gidiyordu istiyorsaniz gelin dedi, bende çocuklar kuzenleeriyle oynasin diye gidelim dedim
gittim oturdum geldim ama acayip yorgunum,basim agriyor midem bulaniyor, bogazim kilçiklaniyor hasta olmam insallah : (((

sabah sadece bulasik makinesini bosaltip çikmistim evden evin hali içler acisi
komsular dogumdan once haber et evine temizlik yapalim diyolar çok iyi olurdu ama ben evde fazla bisey yapamayinca boyle onlar geldiginde ev çok pis olur : ( bu sefrde laf ederler diye istemedim, yaparim ben yaavs yavas falan diyorum : (, dogumdan sonra gucum yerinde olur insallahda kendim her isimi gorurum evimde
Bi temizlikçi alsan. Ben haftaya c tesi için çağırdım yine. Yrm gün 50tl

Dilek hanima ben de 20 ocaga aldim randevuyu.bir gun arayla gidicez ayni dr sanirim.

krizantemcik krizantemcik canim kuvet altligini sormustun benim acilir kapanir masam var kucuk oldugundan kuveti ona koyucaktim egilmiyim diye. ablamda varmis kuvet ayagi onu alicam. Ablam cok kullanisli oldugunu soyledi egilmeden yikamak rahat olur....

Salı günüde evde inşaat var yaaa:KK34: Salonun penceresi değişecek, çok soğuk giriyor. Mutfak balkonuna çıkan kapı ve etrafı kırılıp tüm cam yapılacak:( kaçasım varrrr. Neyse biran önce bitsinde şu mıtfak dolaplarımı bi temizleyim.

Ay sitili de biliyon kız.
Bizim patates kartel, fasulyede pağla
Ay kız okadrcık fark olsun siz biraz içlerdesiniz ya erzurumdan da etkilenmiştir yöre ağzınız :KK48:
hasutayı biliyormusun peki pekmez un ve tereyağından yapılan bir yiyecek sabah kahvaltıda yapılır bizde ama köylerde her öğünde yiyenler oluyor.

Dilek hanima ben de 20 ocaga aldim randevuyu.bir gun arayla gidicez ayni dr sanirim.

DİLEK KAYA GÜNEY canım bnm dr.um başka dilek isimli dr. var mı bilmiyorum hastanede,
ayy keşke sen pzrtesi alsan yada ben salı görüşürdükte göbüşleri tokuştura tokuştura :anneadayı::KK48:
Ben eşimle geldiğim için pzrtesi yada cuma günü gelebiliyorum eşimin ders prog ancak müsait oluyor eşim öğretmen olduğundan biz ona uyuyoruz :KK51:

saat kaça aldın randevuyu peki ?

Eskiden havlular iç çamaşırları atletler mutfak bezleri vs hepsini utulerdim.severek de yapardım ama 2. Çocuktan sonra bıraktım :KK51:

Bence ev eşyalarının 5 yıl ömrü var.ya modası geçiyor ne bileyim yada artik eski kullanisliligi kalmıyor yada insanin gonlu geçiyor bi de ben çok cabuk sıkılırım kullandığım şeylerden.ama bisey de ya bozulcak yada iyice perti çıkacak ki yenisini alaşım.bizim evlebdigimiz zamanlarda koyu renkli yemek masaları çok rovanstaydi.biz de gittik hem büyük hem de koyu almıştık o zaman seviyordm simdi gel gör çok büyük ve kaba geliyor beyaz renk hakim olan evleri seviyorum simdi de ama napiyim atiyim mi eşyaları neyse çocuklar büyüsün halledecekler bence zaten :KK45:

bende kullanıldıkça bozulduğunu düşünüyorum
mesela bulaşık makinamdan hiç ama hiç memnun değilim bütün bardaklarda leke bırakıyor
hoş diğer markaları kullananlarda aynı şeyi söylüyor yani sulardan kaynaklanıyor ama olsun ben değiştirmek istiyorum şimdiden
ben mobilyalarımı alırkende koyu renk modası vardı gittim herşeyimi beyaz aldım
daha doğrusu beyaz ağırlıklı aldım
ama dediğin gibi o gün bayılarak aldığım şeyleri bugün gözüm görmüyor
sene geçtikçe insan sıkılıyor sanırım

Mothercare kaliteli ama pahalı ben alılverişe çıkamadığım için alamadım ama ebebekten aldım başka markalar organik ve tamamen pamuklu olanları tercih ettim canım

Mothercare de yüzde yüz pamuk nevresim Takımı'na üçyüz küsür lira dedi english Home dan yüzelli liraya aldım. Araştırmak gerekiyor sanırım. Mağazadan almadan önce internetten iyice araştırayım o zaman.

Mothercare de yüzde yüz pamuk nevresim Takımı'na üçyüz küsür lira dedi english Home dan yüzelli liraya aldım. Araştırmak gerekiyor sanırım. Mağazadan almadan önce internetten iyice araştırayım o zaman.
Bende 300 e aldım çilekten biraz kazıklanmışım farkettim ama girip hepsini alıp çıkalım diye oldu ne yapalıö boşver kuzucuklarımız sağolsun yeter :)

kızlar ben bu akşam çeyrek kokoreç yedim yedikten sonra sakatat yemenin yasak olduğunu hatırladım
bişey olurmu acaba yaa
zaten pişman oldum midem bulanıyor şimdi

Back
X