- 14 Temmuz 2011
- 1.868
- 1.311
- 448
Canım bnde öle hemen mama vermeyi düşünmüyorum ve emzirdikçe süt çoğalacak inş inanıyorum buna.Nur2808 hayırlısını dileyelim canım.süte çare çok yeterki bebeklerimiz ve biz sağlıkla yapalım dogumlarımızı.kızım 40 olmuştu.ebe hanımın hakki büyük.sık sık emzireceksin her fırsatta diye hep tepemdeydi.bana kalsa sagalım azcik mama verelim doymuyo diye dagiliyordum.cok sükür 1 saate kalmadı normale döndük.dr umda su iç dedi durdu.bana oğlum erken gelecek gibi geliyor senin bebegin kafasi neden iriymiski

Benim oğlanın kafa genetik olarak büyük sanırım eşim koca kafalı bnm erkek kardeşimde koca kafalı sanırım genlerde var o yüzden de 35+5 iken 9.39 cm di kafası bakalım 19 ocakta 37+5 iken kaç cm olacak orası 10 cm açılıyor nasıl çıkartcam kafasını bilmiyorum ordan

Bir de deneyimli anneler çok şey almayı. Biz çok aldık çoğunu giydiremeden bebişler Büyüdü demişti. O yüzden de bişey almayıp bebişin boyutuna göre alırız diye düşünmüştüm.
Ayy canım senin bu rahtlığına ölüyorum ben, bnm çanta vs hepsi taa 30. haftada hazırdı
bnad annem alma getirenler çok oluyor giydremzsn bile dedi ama sadece 1 takım 20lı hast. çıkışıylada olmaz anam bacım kız gnü ne giydrcen kirlennce yıkasan hmnde kurumz ayy al bişiler yap bitr şu hazırlığı bzde raht edelim sende et

Onların renkleri kiloya göre mi kaç yazıyor üstünde kilo? Bnm aldığım beyaz paket 2-5 kilo
beyaz prima prim care daha hassas ciltlere vs diyor birde yeşilleri var aktf bebe yazıyor ama ben hep beyaz olanlardan aldım
1 paket yenidoğan 2-5 kilo olan 50lılıden aldım
1 paket 3 numara aldık 80 lı
1 pakette ekonomik paketlerden aldık karton kutuda ebebekte indirimdeydi 104 adetlı 4 numara bez aldık hepsi beyaz renkliden aldıklarımın.
2 numara almadım bilerek belki oğlan dr. dediği gibi tombiş doğarsa belki yeni doğan olan 2-5 kilo 50 den snra direkt 3 e geçeriz deneriz baktık büyük oldu ozmn alırız dedim 2 numarayı çok kullanmaz ara beden 3 e geçersin dedi çevredeki tecrübelilerde. Biz biraz stok yaptık beze acıkcası snra sıkışırız die

Leğene de uyar heralde. Bizi alüminyum yuvarlak leğende yıkıyorlardı adı leğen değil "teşt" bakalım bilen Var mı başka

Birde bizde onun sadece pekmez kuşburnu salça vs. kaynatıp yapmk için kullanılanları vardır ona da teşt der kimi kimide parkaç der birde demir bakır gibi sitil denilen vardır küçük boy kova gibi düşün içinde yoğurt mayalarlar yada tarlaya bahçeye giderken onunla derin dökülmesin yolda die ayran bazen bizim yöresel şeyler var sulu gibi şeyler onlardan yapar götürürler.
Mesela bizim yörede patatese kartopi derler taze fasulyeye lobiya derler mısıra ise lazut derler