2015 Şubat Anneleri

Haklisin aslinda canim. Ama.yapamiyorum yapim boyle. Aramizda onlarla bi sorun olsa icim yanmayacak. Severim cok onlar da beni sever ama bu konularda cok dusuncesizler. Ben bi de farkli bir sehir farkli bi hayata adapte olamadim ailemden ayri kalmaya vs o yuzden bu tip seyler daha cok batiyor.

Ama haklisin dert edip kendimizi uzmemeliyiz. Saglikla kucagimiza alalim da bebisleri herhalde artik kimseyi de umursamayiz :)
temizlikci alsana duZenli. Annem geldi temizlige dokundurtmadim canimin istedigi seyleri yaptirdim sadece yemek olarak. Snin kv baskasinin evinde temizlik yapmak zorunda mi sevmeyebilir. Temizlik bekleme bence. Ha ymek de yapmiyorsa bilmem ama kv ye diyemedim ben canim sunu istiyor diye. Ana gibi olmuyor

Ve burda onlardan baska kimsem yok. Cok iyiler bana karsi hic biseyime karismazlar, kalbimi kirmazlar ama bu konularda hic mi hic merhametleri yok. Aslinda kayinvalidem cok merhametli kadindir da dusuncesiz davrandi bana hamileligimde hic anlam veremedim ben de..

Annem yanimda olsa zerre umrumda olmazdi valla. En cok insana koyan kendi kizi uzakta okurken o cok sikinti cekiyodur annesizlik zor deyip ikisi de haftada bir gider gelirlerdi. Bunu bilen insan annesi olmayan gelinine de biraz annelik etmez mi ya.. valla işinde degilim gelip biraz dese napiyosun nasilsin hadi biraz gezelim biseyler yapalim vs.. arasa bile benim gonlum hos olur..

Ay cok takiyo gibi gorunuyorum ama vallahi sevdigin insanlarin bunu yapmasi daha cok koyuyo inan sevmesem anlasamasam hic takmicam..
Ben ilk çocuğumda aynı şehirdeydim ve hiçkimsem yoktu eşimin ailesi dışında.üstelik riskli gebelikti problemliydi.6.ayımdan itibaren koşturmuştum bilmediğim istanbulda.kapımı çalan olmadı çok kırıldım üzüldüm.bi gün bi tartışma yaşadı eşimle görümcem.kv görümceyi savunmaya geldi,o heyecanla ağzından kaçırdı temizlik vs yapmaktan korkuyormuş meğersem.oysa bi tencere çorbaya razıydık sudan başka bişey koyamazdım ağzıma.o günden sonra eşim mutfağa girdi.ben anlattım o :KK43:pişirdi.11 yıl geçti hala unutamam sizde unutamazsınız söyleyeyim:KK53:bu bebegimde bi ilgi bi ilgi bakalim ama ayri sehirdeyiz.

Hala bekliyorum doktor kuyruğu değil mübarek ekmek kuyruğu o kadar genç var yer vermedi yaşlı amca kalktı yer verdi SAYGI kalmamış bu memlekette

Ben Geldim Hastaneden Yavru Kuşum 2.400 gr Olmuş Ve Dönmüş Kafa Aşağıda Ayaklar Yukarda Nts Sancı Falanda Çıkmadı Bide Doğum Odalarını Gezdik Odalarda Gayet Güzel Ve Ferahdı. Haftaya Yine Gel Dedi 2 Hafta Sonrada Sezeryan Gününü Kararlaştırırıs Anestesi Uzmanıyla Görüşceksin Dedi.

bende gurbetteyim insan bekliyor gerçekten , Allahtan benim kv dem görümcelerim iyiler düşünceliler, bazıları düşünemeyebiliyor ama aranızda iyiymiş zaten , bence hiç takma kafana , belki onlarda seni rahatsız etmek istemiyolardır,
hani bazıları vardır yakın olunca evden çıkmazlar yine de demekki anlayışlı insanlar o açıdan bak , sıkma hiç canını :KK66:

Evet gurbet gercwkten cok zor. Allaha sukur ama hic kotu niyetli degiller bi de oyle insanlar var sukretmek lazim tek sorunumuz bu olsun esim cok dusuncelidir allahtan. O da uzuluyo annesi kiz kardesi boyle yapinca cok yansitmamaya calisiyorum stresli bi isi var zaten.

Dedigin gibi evimden de cikmayabilirlerdi fazla samimiyet de iyi degil. Gerci bana iyi niyetli olsun biri ben on adim giderim ona hic rahatsiz olmam. Allah senin de yardimcin olsun gurbet ellerde sagolasin :)

Sen de benle ayni durumdasin değil mi canım.valla ne bileyim son ana kadar beklicez Dr doğum anında bile dönen bebekler var diyor.hatta bir bebek doğum pozisyonu almış sonradan doğum başlayınca ters dönmüş o zamana kadar normal doğum dusunuyorlarmis ama mecburen sezeryana almışlar.. Hayırlısı oymuş demek ki ama ilginç di mi :KK53:

Yaa bebegin yeri de daraldi Nasil dönecek bilmiyorum ki..doktor hergun çağırıyor hastaneye yarin da cagirdi .. Sen bilirsin önceden doğum yaptığın için 1 cm açıklık fazla Bisey ifade etmiyor sonuçta önceden 2 tane doğum yaptım normalmis o.. Bu acilmayla 40 haftaya kadar durabilirim de yarına kadar dogurabilirim de doğum isi hormonlrla alakalı kimse ne olacağını bilemez ki.doktorum en azından 38 haftalık olsun büyüsün hem o zamana kadar da döner diye düşünüyor,bana kalsa 39 bile olsun,40 olmasını istemem nedense aklıma hep dogmayip kanadını yiyen bebekler geliyor..her geç dogan bebek kaka yicek diye Bisey yok ama benim aklımda da o kalmis iste :KK51:

Ogluma kızımı kiyasliyorum hamileliklerini ve doğumlarını,bak aralarında 1 hafta var sure olarak baz aldığımızda oğlan 36da kiz 37de dogdu,kilo olarak aralarında 150 gr vardı gelişimleri hemen hemen aynıydı zaten hamileligimde de ama inan emmede de fark etti,oglum sarılık oldu kizim olmadı,oğlum emmedi kizim memeden ayrılmadı doğar doğmaz,oğlum ilk doğduğu zamanlar aglayamiyordu bile sesi çıkmıyordu kizim doğar doğmaz hastaneyi birbirine kattı sesiyle :KK48: yani 1 hafta dersin ama arasında o kadar fark vardı ki.. Ben de dursun isterim simdi bebisim ne kadar durursa kar bizim için ama dediğim gibi bazı durumlarim var ondan dolayı ve üçüncü Doğumum olmasından dolayı ve artik eskisi gibi dinlenemedigim için Doğumum erken olabilir.kim ne derse desin 2 çocukla dinlenilmiuor arkadaş.yatilmiyor bile.küçükler ve bana ihtiyaçları var,anneannesi yardımcı oluyor ama benim gibi yapamıyor sonuçta,çocuklar yine beni arıyorlar.eşim desen yine öyle.is için de bana ihtiyacı oluyor çağırıyor gidiyorum bazı günler kafama esiyor gitmiyorum filan e bunlar da insani yoruyor...

Velhasıl,hayırlsiyla doğumu bebeğim başlatacak.bakalim o zamana kadar dönerse normal,dönmezse sezeryan olucam mecbur.Rabbim hayirlisini versin yardım etsin.hepimize inş..

Valla fıstık yukarda da siraladim dediğim gibi niyete kalsa varsın 39 olsun.bi de Dr doğarsa kuvozde kalır mi endişesi yaşıyor nedendir bilmem bugün ultrason da ölçüm yaptı 3400 kg çıktı dedim 3 kgdi bebek yarim kiloya kadar yanılma payı olabiliyor dedi bi daha ölçtü yine 3400 çıktı :confused:
3. Doğum old. İçin 4-4,5 kiloya kadar dogurabilirsin diyor heee tamam o zaman dedim sanki o kadar kilolu olacak bebis :KK73:
bende olabıldıgınce durması taraftarıyım..sukur 37+1 ız bugun..39+1 olduğumda huzura erecegım..hamdolsun bende açılma yok..ama sancılarım var sureklı açılmayı tetıklemesın dıye dıken ustundeyım dıyebılırım.. umarım senın ıcınde benım ıcınde hersey hayalını kurduğumuz gıbı olur..baskadabısey düşünmek ıstemıyorum artık..

temizlikci alsana duZenli. Annem geldi temizlige dokundurtmadim canimin istedigi seyleri yaptirdim sadece yemek olarak. Snin kv baskasinin evinde temizlik yapmak zorunda mi sevmeyebilir. Temizlik bekleme bence. Ha ymek de yapmiyorsa bilmem ama kv ye diyemedim ben canim sunu istiyor diye. Ana gibi olmuyor
Temizlikci alicam da biraz daha zamani var. Zaten benim derdim temizlik degil gercekten. Hamileligim boyunca arayip sormamalari bi ihtiyacin var mi dememeleri beni uzen. Ama dedigin gibi ana gibi olmaz beklememek lazim haklisin.

Ben ilk çocuğumda aynı şehirdeydim ve hiçkimsem yoktu eşimin ailesi dışında.üstelik riskli gebelikti problemliydi.6.ayımdan itibaren koşturmuştum bilmediğim istanbulda.kapımı çalan olmadı çok kırıldım üzüldüm.bi gün bi tartışma yaşadı eşimle görümcem.kv görümceyi savunmaya geldi,o heyecanla ağzından kaçırdı temizlik vs yapmaktan korkuyormuş meğersem.oysa bi tencere çorbaya razıydık sudan başka bişey koyamazdım ağzıma.o günden sonra eşim mutfağa girdi.ben anlattım o :KK43:pişirdi.11 yıl geçti hala unutamam sizde unutamazsınız söyleyeyim:KK53:bu bebegimde bi ilgi bi ilgi bakalim ama ayri sehirdeyiz.

Insan cok uzuluyor di mi anlarsin. Baska bi sehirde bi yer bilmiyosun kimsen yok onlar disinda. Insanin derdi temizlik ya da bi kap yemek degil yapilana uzuluyosun. Benim de canim bi kere nasil mercimek koftesi cekmisti ama anlatamam agzim sulaniyodu. Anne eli degmis bi mercimek koftesi ruyama bile girdi. Mutfaga giremiyodum o zamanlar. Diyemedim ya bana yap diye cunku sormuyodu canin bisey cekiyo mu insan da diyemez belki yapmak istemeyebilir.

Senin simdi ayri sehirlerde oldugunuz icindir belki o kadar ilgi nasil olsa bisey yapmak zorunda degiller :) dedigin gibi insan unutamiyordur ama insallah unuturuz diyeyim yine de..

Slm havayi guzel gorunce camlara girisim dedim bi cam sikdim 20 dk dir uzaniyorum kalkip diger cami silip yibe uxanicam cam silmek benim neyimeymis acaba simdi yarimda birakamiyorum:KK34:

Yaa nasil cam siliyosunuz kizlar en tehlikeli is hamilelikte :(

Tatlım sen en zor olayı atlattın,fotoğrafını da sonradan çektirirsin taçlı dediğin gibi.Hem saçını makyajını yapar öyle takar foto çektirirsin daha güzel.Bebik napıyor annesi, kokla bizim içinde süt kokulunu :nazar:
Emmeyi ogrenmeye çalışıyor kuzum yaa alışmaya çalışıyoruz ana kız :)) ama öğlen başarılıydı gurur duydum onla :) uyuyor şimdi ben de size koştum :) var mı benden sonra doğuran artik geçmiş okuyamiyorum bana özet geçin canım

Emmeyi ogrenmeye çalışıyor kuzum yaa alışmaya çalışıyoruz ana kız :)) ama öğlen başarılıydı gurur duydum onla :) uyuyor şimdi ben de size koştum :) var mı benden sonra doğuran artik geçmiş okuyamiyorum bana özet geçin canım
ay canım çok şükür kızın yanında emiyor Allah sizi birbirinize bağışlasın :)

ay canım çok şükür kızın yanında emiyor Allah sizi birbirinize bağışlasın :)
Amin canım Allah kimseyi evladiyla sinamasin duası artık daha anlamli geliyor ya gözlerini dikip ağladı mi içim eriyor o hiç üzülmesin canı yanmasin istiyorum çok aglak oldum yalnız doğumdan sonra duygusallik kat kat artıyor sürekli aglayanlara duyurulur :((((

Tatlım Allah sizi birbirinize bağışlasın, aferin miniğine daha da güçlü emecek annesi inşallah.Senden sonra doğuran bildiğim kadarıyla olmadı canım.

Amin canım Allah kimseyi evladiyla sinamasin duası artık daha anlamli geliyor ya gözlerini dikip ağladı mi içim eriyor o hiç üzülmesin canı yanmasin istiyorum çok aglak oldum yalnız doğumdan sonra duygusallik kat kat artıyor sürekli aglayanlara duyurulur :KK43:(((
Heh tam da benden bahsediyorsun eyvah eyvah.Desene salya sümük ağlayacağım sürekli ben de.

Maşallah Allah bagislasin. ..kaç kilo dogdu ..

Tatlım Allah sizi birbirinize bağışlasın, aferin miniğine daha da güçlü emecek annesi inşallah.Senden sonra doğuran bildiğim kadarıyla olmadı canım.
Erken doğum sezonunu kapadım desene :) herkesinki vaktinde gelir insallah :) güçlü güçlü emer bol bol sutlerimiz olur inşallah :)

Back
X