Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben de devam çalışmaya :)
Bırakmak yerine doğum nedeniyle dondursan olmaz mı? Yeterliliği de geçmişsin zaten. Tezini de iki yıl sonra sakin kafayla yaparsın olmaz mı?
Hatırlamıyorum desemya söylemişti ama inanki hatırlamıyorum ama mesela şöyle birşey diyim normal kafa çapı 35 cm diyelim benim oğlan son kontrolümüzde yani martın 26-27si gibi diyelim 37 cmydi normal doğum için 10 gün daha beklersek daha da büyüyebilir ve açılma olmadığı için zaten zorunlu sezeryan yaparım dedi eh bide sıpa dönmeyince mecburen 28 inde almıştı normal doğum tarihim ama 1 nisandı. Son kontrolde bile normal persentilin üzerinde çıkınca ve dediğim gibi dönmeyince ayrıca bu son haftalarda yapılan tuşe kontrolünde (ki ay aman birdaha olmasın) bende hiiiiiiç bir açılmayı bırak yumuşama bile olmayınca mecbur kalınmıştı. Şimdi de bu oğluş döndü ve kasılmalarım var hatta saat 8buçuktan sonra ara ara 4 defa böyle alt tarafa bişiler saplandı gibi oldu az biraz akıntıyla sanırım bu kasılmalarında farkında ki 38i doldurunca alalım riske atmayalım dedi benim ilk paşamdaki hikayem böyleydi umarım yardımcı olmuşumdur.
Sen de varsın canım da biri daha vardı sonradan gelen biri. Sonuç olarak harikasınızbana okuldaki hoca sıkıntı yapmasa ben de beş haftayı eklemek isterdim okulda dersleri bitirmiştim çünkü. Neyse kısmet artık. Sonrasında iZin falan kullanırım artık. Önemli olan kafa rahatlığı di mi canım.
Ya bnm doktor ve ebe cok iyiydi çok güzel yonlendirdi 10 cm açıklık oldu sonra indim doğumhaneye ikinmakla ya da açıklıkla ilgili değil bence o kesi yırtık olacagina ben keseyim mantığı mi ne tam bilmiyorum ama kesmeyeydi iyiydi :) O an bildiğini unutuyorsun zaten onlar ne derse onu yapmaya çalışıyorsunIkınmak için acele mi ettirdiler ki? Daha tam açılma olmadan ıkınmanı mı söylediler acaba. Perine masajı iyi değilmiş zaten boşyere kendini uyarıyırmuşsun o da doğumu tetikliyormuş. Nefes alma Tekniği falan ben hiç bilmiyorum sence bir eğitime falan gideyim mi lazım olur mu?
Ben de 36.hafta da ayrilmis olacagim neyse 1 hafta somestre gelecek erken ayrilmis olacagim.Haha ama okuldakiler kovcak beni az kaldi. Kan ilaci kullanamiyorum rengim soldu morarmissin dediler bugun.
Evet turkiye de kesin kesiyorlar.mazeretlri de yirtilma olmasin duzgun keselim dikelim diye dusunuyorlar.Gerçekten ilk doğumda kesin kesiyorlar mı ?yeterli açılma kaç cm Olmalı ?
![]()
Canim keserken dikerken hissettin mi peki duygularini alabilir miyimYa bnm doktor ve ebe cok iyiydi çok güzel yonlendirdi 10 cm açıklık oldu sonra indim doğumhaneye ikinmakla ya da açıklıkla ilgili değil bence o kesi yırtık olacagina ben keseyim mantığı mi ne tam bilmiyorum ama kesmeyeydi iyiydi :) O an bildiğini unutuyorsun zaten onlar ne derse onu yapmaya çalışıyorsun
Ya bnm doktor ve ebe cok iyiydi çok güzel yonlendirdi 10 cm açıklık oldu sonra indim doğumhaneye ikinmakla ya da açıklıkla ilgili değil bence o kesi yırtık olacagina ben keseyim mantığı mi ne tam bilmiyorum ama kesmeyeydi iyiydi :) O an bildiğini unutuyorsun zaten onlar ne derse onu yapmaya çalışıyorsun
Kız bi anlat DetaylıYa bnm doktor ve ebe cok iyiydi çok güzel yonlendirdi 10 cm açıklık oldu sonra indim doğumhaneye ikinmakla ya da açıklıkla ilgili değil bence o kesi yırtık olacagina ben keseyim mantığı mi ne tam bilmiyorum ama kesmeyeydi iyiydi :) O an bildiğini unutuyorsun zaten onlar ne derse onu yapmaya çalışıyorsun
Yapıyorum dediklerinin hepsini ama oldu yine de canim bi yerde hata mi yaptim bilmiyorum ama pek yara olmayan da duymadımkrizantemcik Eylül göğüsünü tamamen ağzına alıyor mu alt dudak dışarı dönük mü ona bak bebek tam ağzına almayınca göğüste yara olurmuş birde sütünü sağ bekle yağı yukarıda kalıyormuş o yağı göğsüne sür ayrıca göğüslerini ıslak kapatma kurumasını sağla ıslaklıkta yara yaparmış ( eğitmen ebeden alıntıdır )
Tatlım bir kere savundum ikinci savunmam da aralık 30 daydı ve doğum iznine çıktım benim işler biraz karışık nisanda son savunmamı yapacağım ve ilişiğim kesilecek zaten kadro bekleyeceğim, enstitülü olunca başarılı olduğun için işsiz kalıyorsun :) olsun yapacak bişi yok hayırlısı diyorum bu cümlelerin arasında çok isyan var da artık takamıyorum inan takatim kalmadı
Borumuyuz kizim biz catir catir dogurdukyaaa[/QUOTE]post: 38875018, member: 573501"]Kız bi anlat Detaylıya varya etrafımda bi tane normal doğuran insan yok ya hepsi sezo bişey anlatanda yok
Eveet ben varim bi de hep okuyorum ama sik yazmiyorum.Biri daha vardı sanki ama pek yazmıyor.
Kız Daha ne detay vereyim video çekip gondermedigim kaldı :) merak ettiğin ne varsa sor basima geldiyse cvplarim :)Kız bi anlat Detaylıya varya etrafımda bi tane normal doğuran insan yok ya hepsi sezo bişey anlatanda yok