2015 Şubat Anneleri

Nst kağıtlarınızı doktor size verdi mi kızlar bizimkisi Aldı benimkini

Ben de devam çalışmaya :)

Sen de varsın canım da biri daha vardı sonradan gelen biri. Sonuç olarak harikasınız ;) bana okuldaki hoca sıkıntı yapmasa ben de beş haftayı eklemek isterdim okulda dersleri bitirmiştim çünkü. Neyse kısmet artık. Sonrasında iZin falan kullanırım artık. Önemli olan kafa rahatlığı di mi canım.

Bırakmak yerine doğum nedeniyle dondursan olmaz mı? Yeterliliği de geçmişsin zaten. Tezini de iki yıl sonra sakin kafayla yaparsın olmaz mı?

Tatlım bir kere savundum ikinci savunmam da aralık 30 daydı ve doğum iznine çıktım benim işler biraz karışık nisanda son savunmamı yapacağım ve ilişiğim kesilecek zaten kadro bekleyeceğim, enstitülü olunca başarılı olduğun için işsiz kalıyorsun :) olsun yapacak bişi yok hayırlısı diyorum bu cümlelerin arasında çok isyan var da artık takamıyorum inan takatim kalmadı

Hatırlamıyorum desem :KK43: ya söylemişti ama inanki hatırlamıyorum ama mesela şöyle birşey diyim normal kafa çapı 35 cm diyelim benim oğlan son kontrolümüzde yani martın 26-27si gibi diyelim 37 cmydi normal doğum için 10 gün daha beklersek daha da büyüyebilir ve açılma olmadığı için zaten zorunlu sezeryan yaparım dedi eh bide sıpa dönmeyince mecburen 28 inde almıştı normal doğum tarihim ama 1 nisandı. Son kontrolde bile normal persentilin üzerinde çıkınca ve dediğim gibi dönmeyince ayrıca bu son haftalarda yapılan tuşe kontrolünde (ki ay aman birdaha olmasın) bende hiiiiiiç bir açılmayı bırak yumuşama bile olmayınca mecbur kalınmıştı. Şimdi de bu oğluş döndü ve kasılmalarım var hatta saat 8buçuktan sonra ara ara 4 defa böyle alt tarafa bişiler saplandı gibi oldu az biraz akıntıyla sanırım bu kasılmalarında farkında ki 38i doldurunca alalım riske atmayalım dedi benim ilk paşamdaki hikayem böyleydi umarım yardımcı olmuşumdur.

canım benim 35+5 te 32.92 sağlık ocağındaki hmşire ebe dedi ki 40. hafta bile beklese 36.5 geçmedikçe normal doğar dedi. 36.5- 37 geçerse zor oluyormuş. bakalım bnm oğluş inşAllah kafayı büyütmez.
tşk ederim paylaşım için canım benim oğluşun kafası aşağıdaydı en son sol kasıkta geri döndürmüyorsa doğum kanalına girecektir zaten arada bazen çalışıyor gibi geliyor bana kanala girmeye ittiriyor kemiklerimi.

Bu arada şubat annişleri MaRaL_ MaRaL_ yazmıştı dimi bebeğinin bilgilerini 36 kafa çevresi die işte onun usg ölçümü varmış HC die bir ölçüm bnm son kontrolde yapmış dr. ve benim HC ölçümü oğluşun 32.92 35+5 iken ben bu değer için usg 37+ 3 ile uyumlu demiş, sağlık ocağındaki ebehemşire dedi ki 36.5 cm olana kadar normal olur ama geçiyorsa dedi zorlayabilir anneyi.

Biz kafa olayını BDP olarak değerlendiriyorduk ya asıl HC olanı etkiliymiş doğum anına.
Bunu da sizinle bu vesile ile paylaşayım istedim.

Sen de varsın canım da biri daha vardı sonradan gelen biri. Sonuç olarak harikasınız :KK66: bana okuldaki hoca sıkıntı yapmasa ben de beş haftayı eklemek isterdim okulda dersleri bitirmiştim çünkü. Neyse kısmet artık. Sonrasında iZin falan kullanırım artık. Önemli olan kafa rahatlığı di mi canım.

Kesinlikle sadece fizik gücü değil okul ortamı iyi olmasa gerek yok gerilmeye.İzin bir şekilde alınır baksana devlete doğuracağım de sen yeter ,izin vermeyeni görevden alır vallahi :-)

Ikınmak için acele mi ettirdiler ki? Daha tam açılma olmadan ıkınmanı mı söylediler acaba. Perine masajı iyi değilmiş zaten boşyere kendini uyarıyırmuşsun o da doğumu tetikliyormuş. Nefes alma Tekniği falan ben hiç bilmiyorum sence bir eğitime falan gideyim mi lazım olur mu?
Ya bnm doktor ve ebe cok iyiydi çok güzel yonlendirdi 10 cm açıklık oldu sonra indim doğumhaneye ikinmakla ya da açıklıkla ilgili değil bence o kesi yırtık olacagina ben keseyim mantığı mi ne tam bilmiyorum ama kesmeyeydi iyiydi :) O an bildiğini unutuyorsun zaten onlar ne derse onu yapmaya çalışıyorsun

benimde en korktuğum şey kesiydi. şimdi yazdıklarınızı okudukça korkum arttı. gerçi korkunun ecele faydası yok olacaksa o kesi olacak yapacak birşey yok. önemli olan temizliğiymiş öyle diyorlar. Allah yardımcımız olsun :(

Ya bnm doktor ve ebe cok iyiydi çok güzel yonlendirdi 10 cm açıklık oldu sonra indim doğumhaneye ikinmakla ya da açıklıkla ilgili değil bence o kesi yırtık olacagina ben keseyim mantığı mi ne tam bilmiyorum ama kesmeyeydi iyiydi :) O an bildiğini unutuyorsun zaten onlar ne derse onu yapmaya çalışıyorsun
Canim keserken dikerken hissettin mi peki duygularini alabilir miyim

Canım ebeler nie bizi kesme meraklısı olsun kesince orayı dikmekle uğraşacak kesmeyince işi olmayacak.
Bebek kafası çıkarken seni yırtarsa ve bu yırtık kontrolsuz olucaktır eğer ki anüse doğru yırtarsa orası kendini yenilemeyn kaslardan oluşuyor sonra idrar yada büyük abdest kaçırma olayı yaşayabilirsin. O yüzden de ebeler anüs tarafından yırtılma riskine karşı sağ yada soldan kesi yapıyorlar ki daha büyük yırtılma olsada o yönde olsun aşağıya olmasın. Tamam zor bişi tabi dikiş işi ama benim kuzenim hemşire onun tam 4 cm kesmişlerdi çünkü kızı kolunu uzatmamış çıkarken göğsüne doğru kıvırmış çıkamıyordu dışarı vucudu çok uğraştılar o uğraşmaya yırtılmasına bıraksalar kimbilir ne yöne olacaktı yırtık o yüzden kontrollu olarak 4 cm kesmişlerdi onu. Bnce kesmeye bu kadar takılmamak lazım sezo oluncada kesecekler bizi 7 kat hemde :KK53:

Kız bi anlat Detaylı :-) ya varya etrafımda bi tane normal doğuran insan yok ya hepsi sezo bişey anlatanda yok

post: 38875018, member: 573501"]Kız bi anlat Detaylı :-) ya varya etrafımda bi tane normal doğuran insan yok ya hepsi sezo bişey anlatanda yok[/QUOTE]
Borumuyuz kizim biz catir catir dogurdukyaaa

krizantemcik krizantemcik Eylül göğüsünü tamamen ağzına alıyor mu alt dudak dışarı dönük mü ona bak bebek tam ağzına almayınca göğüste yara olurmuş birde sütünü sağ bekle yağı yukarıda kalıyormuş o yağı göğsüne sür ayrıca göğüslerini ıslak kapatma kurumasını sağla ıslaklıkta yara yaparmış ( eğitmen ebeden alıntıdır )
Yapıyorum dediklerinin hepsini ama oldu yine de canim bi yerde hata mi yaptim bilmiyorum ama pek yara olmayan da duymadım

Tatlım bir kere savundum ikinci savunmam da aralık 30 daydı ve doğum iznine çıktım benim işler biraz karışık nisanda son savunmamı yapacağım ve ilişiğim kesilecek zaten kadro bekleyeceğim, enstitülü olunca başarılı olduğun için işsiz kalıyorsun :) olsun yapacak bişi yok hayırlısı diyorum bu cümlelerin arasında çok isyan var da artık takamıyorum inan takatim kalmadı

Enstitü kadrosunda bile olsan doğum iznindeyken ilişiğini kesememeleri lazım. Dava açsan kazanırsın. Ne Biçim insanlar bunlar yaaa :(

Çok abartiyorwunuz arkadaşlar bu normal doğum kesişimi kesilen yer eliniz olsa acimicakmi bucak kesiyoda kaç gün esirgiyorsunuz o parmaginizi su değmesin bir yere carpmasin diye.. Vajinal kesik öyle çokta değil 1 yada 2 cmlik bir yer.. Ona da iyi bakarsan temiz ve kuru tutarsan senden rahati yok.. Sezo kesiği oylemi bir karis kesi ne oturabiliyon ne yatabiliyon konusturmayin beni..

Ben digumhaneden yürüyerek yatagima geldim,eşime git eve 1 demlik cay yap termosa doldur yaninada pasta börekal dedim acimdan öluyom.. Oturduk mmuhteşem yuzyili seyrettik gece boyunca ne aci ne sanci hiçbirşey yok.. Ohh misss.. Doverim sizi heee ana olcaniz ana .. Teyze değil :P

Back
X